Vodič za valovanje za začetnike

Kaj je Ripple? Vodnik za začetnike

Ripple je kriptovaluta in profitna platforma, ki jo je razvil Ripple Labs. Ripple bankam in drugim finančnim institucijam nudi storitve menjave valut in storitve poravnave plačil v realnem času. Več kot 100 podjetij po vsem svetu je sodelovalo z Rippleom in ga uporabljalo za hitre in brez trenja transakcije.

Domača kriptovaluta Ripple, XRP, je tretja največja kriptovaluta glede na tržno kapitalizacijo. Čeprav lahko XRP kupite, je njegova glavna naloga zagotavljanje likvidnosti bank za lažje čezmejno poslovanje. Vsi Ripplejevi kovanci so vnaprej kovani, Ripple Labs pa nadzoruje izdajo novih kovancev. Trenutno je v obtoku skoraj 39 milijard XRP. Ripple Labs sprosti nove kovance, kadar koli je to potrebno za vzdrževanje zaloge v obtoku.

Transakcije, ki potekajo na Rippleu, niso omejene samo na XRP. Platforma podpira tradicionalne fiat valute, kot so dolar, evro, funt in jen. Podpira celo druge kriptovalute. Primarna naloga Ripplea je, da deluje kot posrednik pri menjavi valut in kot plačilni procesor. Ripple tekmuje s plačilnimi sistemi, kot sta Swift in ACH, s čimer zagotavlja varnost blockchain čezmejni plačilni industriji. Njegov cilj je pospešiti globalne transakcije in jih bolj decentralizirati.

Vsebina

Kaj je valovanje?

Kratka zgodovina Ripplea

Kako deluje Ripple?

Razlika med Rippleom in XRP

Kako lahko kupite XRP?

Katere so značilnosti Ripplea?

Kakšne namene ima Ripple?

Kaj so xCurrent, xRapid in xVia?

Kakšne so prednosti Ripplea?

Zaključek

Kaj je valovanje?

Ripple je odprtokodni protokol, ki sta ga leta 2012 izdala Chris Larsen in Jeb McCaleb. Uporabnikom omogoča hitrejše transakcije z nižjimi provizijami v primerjavi z drugimi platformami. Ripple deluje na odprtokodni, peer-to-peer, decentralizirani platformi, ki uporabnikom omogoča prenos sredstev v obliki tradicionalnih fiat valut ali drugih kriptovalut. Ripple je decentralizirana platforma. To pomeni, da ni osrednjega organa ali tretje osebe, ki bi opredeljeval pravila platforme.

Ripple je nastal kot sistem, ki ga lahko uporabljajo banke. Večina ljudi ima napačno predstavo o Rippleu, da je bil zasnovan kot samo še ena kriptovaluta. Ripple je veliko več kot to. Gre za plačilni protokol, ki ga uporabljajo banke in druge finančne institucije. Platforma ima tudi svojo domačo kriptovaluto, imenovano XRP. Platforma svojim uporabnikom omogoča obdelavo takojšnjih transakcij kjer koli na svetu. Omogoča menjavo valut, nakazila in bruto poravnavo v realnem času. Vse transakcije so zabeležene v javni knjigi in so dostopne vsem, ki želijo natančno pregledati zgodovino transakcij. Ripple je sodeloval z več kot sto finančnimi institucijami, ki omogočajo nemoteno čezmejno plačevanje.

Kratka zgodovina valovanja

Čeprav je bil Ripple ustanovljen leta 2012, lahko idejo o Rippleu zasledimo že v letu 2004, štiri leta pred Bitcoinom. Leta 2004 je kanadski spletni razvijalec Ryan Fugger razvil RipplePay. Leta 2005 je izšel RipplePay.com. Deloval je kot decentraliziran denarni sistem in omogočal varne možnosti spletnega plačevanja za spletne skupnosti. RipplePay je bil skoraj kot predhodnica blockchain / kriptovalut. Vendar RipplePay ni pridobil oprijema in ni videl širokega sprejetja. Na Fuggerja sta se obrnila Jared McCaleb in Chris Larsen, ki sta želela ustvariti sistem digitalnih valut, ki bi uporabljal soglasje skupnosti za preverjanje transakcij.

Razvoj podjetja Ripple se je začel leta 2011 z namenom ustvariti decentralizirano digitalno valuto, ki ni uporabljala rudarjenja ali verige blokov. Člani preverjajo transakcije v tem omrežju s konsenznim mehanizmom. Protokol Ripple je želel doseči hitre transakcije z uporabo tradicionalnih valut brez dolgih čakalnih dob in visokih provizij za transakcije tradicionalnih sistemov za obdelavo plačil. Protokol je ustvaril tudi žeton, imenovan XRP, da bi zagotovil dodatno likvidnost.

Ripple se je začel leta 2012 in začel pridobivati ​​naglo v bankah in drugih finančnih institucijah, ker jim je omogočil hitrejšo in stroškovno učinkovitejšo poravnavo nakazil. Trenutno ima Ripple več kot 100 partnerjev, ki uporabljajo njegov protokol za brezšivne čezmejne transakcije. Ustanovitelji Ripple so financiranje zbirali prek institucionalnih vlagateljev in tveganega kapitala.

Kako deluje valovanje?

Ripple ne uporablja tradicionalnih mehanizmov soglasja, kot sta dokaz o delu (PoW) ali dokaz o vložku (PoS). Namesto tega se transakcije v Rippleu za potrditev vseh transakcij v omrežju opirajo na soglasni protokol. Soglasni protokol tudi preprečuje dvojno porabo in izboljšuje celovitost omrežja. Če na primer uporabnik sproži transakcijo z več prehodi in pošlje enak znesek vsem prehodom, bodo izbrisane vse transakcije, razen prvotne transakcije. Transakcije se potrdijo skoraj v trenutku in ker ni centraliziranega organa, ki bi vplival na omrežje, je opisan kot decentraliziran.

Mehanizem soglasja Ripple zahteva, da ima vsak član mreže natančno kopijo knjige. Transakcije se potrdijo, ko večina članov doseže konsenz. Če člani mreže ne dosežejo soglasja, se postopek potrditve začne znova, dokler ni dosežen dogovor.

Omrežje Ripple spremlja vse IOU. Zgodovina transakcij je javno dostopna v knjigi Ripple. Čeprav je zgodovina transakcij javno dostopna na verigi blokov, Ripple vsebine knjige ne more povezati z nobenim posameznikom ali podjetjem. Knjigo valov upravljajo strežniki, ki nenehno primerjajo transakcije in dosežejo soglasje. Ustvari se nova knjiga, ki vsebuje popolno evidenco računov in transakcij. Platforma ponuja kriptografsko zavarovane in algoritmično preverjene transakcije v nekaj sekundah.

Ripple ima svojo domačo valuto, imenovano XRP. XRP se imenuje premostitvena valuta, saj ne razlikuje med drugimi kriptovalutami ali tradicionalnimi fiat valutami. Zaradi tega je menjava ene valute z drugo zelo preprosta. Knjiga XRP omogoča potrjevanje transakcij samo vnaprej odobrenim rudarjem. Obstaja 100 milijard XRP, ki so bili vsi predhodno izkopani in razdeljeni z darili. Od 100 milijard XRP, ki obstajajo, je skoraj 39 milijard v obtoku, preostali pa so v skrbništvu Ripple Labs. XRP, shranjeni v Ripple Labs, se redno izdajajo glede na povpraševanje in ponudbo.

RippleNet

RippleNet je sistem za menjavo valut in nakazila podjetja Ripple, ki pomaga izvajati varna čezmejna plačila brez trenja. RippleNet sodeluje s plačilnimi obdelovalci, bankami in finančnimi institucijami, skupaj ima več kot 200 partnerjev. Zaradi teh partnerstev je Ripple najbolj dostopno plačilno omrežje na svetu. Rippleova partnerstva s finančnimi institucijami so ključnega pomena za sprejetje RippleNet-a. Finančne institucije so se držale stran od tehnologije veriženja blokov. Vendar Ripplenet vidijo kot projekt, ki pomaga pri čezmejnih nakazilih.

Glavne finančne institucije, ki so sodelovale z Ripplenetom, so:

 • American Express
 • Barclays
 • Bank of America
 • Merrill Lynch
 • JP Morgan
 • Santander
 • Moneygram
 • TD banka
 • Naglas

Ripplenet ima tudi več rešitev za programsko opremo za plačila v podjetju.

 • xHitro – xRapid omogoča finančnim institucijam, da uporabljajo XRP za iskanje poceni likvidnosti.
 • xVia – xVia omogoča nemoteno komunikacijo med finančnimi institucijami.
 • xTrenutno – xCurrent uporablja protokol Interledger (ILP), ki bankam omogoča skoraj takojšnjo obdelavo transakcij. ILP omogoča interoperabilnost med finančnimi mrežami.

Razlika med valovanjem in XRP

Ripple je plačilni sistem, prek katerega se izvajajo menjave valut in nakazila, ki delujejo na odprtokodni, decentralizirani peer-to-peer platformi, ki uporabnikom omogoča prenos sredstev v obliki kriptovalut ali tradicionalnih fiat valut. XRP je domača kriptovaluta podjetja Ripple, ki se uporablja za plačilo provizij za transakcije v omrežju. Uporabniki morajo plačati minimalno transakcijsko provizijo, če za dokončanje transakcij uporabljajo omrežje Ripple.

XRP je mostna valuta, ki omogoča hitro in enostavno menjavo valut. Obstaja 100 milijard vnaprej pridobljenih XRP, od tega je skoraj 39 milijard v obtoku, preostali pa so v skrbništvu Ripple Laba. Vrednost XRP je bila precej spremenljiva in je leta 2018 dosegla vrh 3,00 USD.

Kako lahko kupite XRP?

kako kupiti valovanje xrp -

Nakup XRP je enostaven. XRP lahko kupite prek borz kriptovalut po naslednjih korakih.

 • Nastavite svojo digitalno denarnico – če želite kupiti XRP prek borze kriptovalut, morate najprej kupiti in nastaviti digitalno denarnico.
 • Ko nastavite denarnico, boste morali svoj račun nastaviti z borzo, ki podpira XRP. Obstaja več izmenjav, kot eToro podpira XRP.
 • Ko je vaš račun nastavljen na borzi, boste morali pred trgovanjem preveriti svoj račun. Večina borz zahteva podrobnosti, kot je dokazilo o identiteti, ki bo preverjeno. Ko je postopek preverjanja končan, lahko začnete trgovati.
 • Ko je vaš račun preverjen, se lahko prijavite v svoj račun in poiščete kriptovaluto (v tem primeru XRP) in jo kupite. Po nakupu lahko XRP dvignete in shranite v digitalno denarnico.

Katere so značilnosti valovanja?

 • Ripple je znan po svojem digitalnem plačilnem protokolu, domači kriptovaluti, imenovani XRP. XRP deluje kot premostitvena valuta, ki omogoča hitro in enostavno menjavo valut.
 • Ripple rudarjenja ne uporablja za preverjanje in dokončanje transakcij. Namesto tega uporablja mehanizem soglasja, pri katerem člani omrežja dosežejo konsenz, preden potrdijo vsako transakcijo. Če se člani ne morejo dogovoriti, se potrjevanje transakcije začne znova.
 • Sistem izmenjave in nakazila sredstev za poravnavo plačil Ripple je podoben plačilnemu sistemu SWIFT. Banke in finančne institucije uporabljajo sistem SWIFT za mednarodne transakcije.
 • Transakcije v omrežju Ripple so energetsko učinkovite, imajo nizke transakcijske provizije in so potrjene v nekaj sekundah. V primerjavi z drugimi transakcijami s kriptovalutami, ki trajajo dlje, imajo visoke transakcijske provizije in za obdelavo porabijo veliko energije.

Kakšne so uporabe valovanja?

Ripple deluje drugače kot druge kriptovalute, katerih cilj je odstraniti finančne institucije iz pogodbene stranke v transakcijah. Namesto tega Ripple sodeluje s finančnimi institucijami in bankami za hitrejše, cenejše in preglednejše čezmejne transakcije. Danes večina bank in finančnih institucij uporablja SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) za izvajanje varnih čezmejnih plačil. Omrežje SWIFT deluje kot platforma za sporočanje, ki bankam omogoča varno pošiljanje plačilnih nalogov. Vsak dan se v omrežje SWIFT pošlje 24 milijonov sporočil. SWIFT deluje le kot komunikacijski kanal med finančnimi institucijami in v nobenem trenutku nima denarja, ki je del transakcije. Vendar pomena omrežja SWIFT ni mogoče podcenjevati, saj se nanj opira velik obseg mednarodnih transakcij.

Ripple izboljšuje tehnologijo, ki jo uporablja SWIFT, in jo lahko štejemo za neposrednega konkurenta SWIFT-u. Mrežo Ripple banke in finančne institucije uporabljajo in preizkušajo za hitro in varno izvajanje in poravnavo plačil. Sodelovala je že z več finančnimi institucijami in namerava sodelovati z več drugimi, da bi zagotovila sprejetje Ripplea na finančnih trgih.

Ripple je sodeloval tudi s podjetjem Coinone, ki je ena največjih borz kriptovalut v Južni Koreji. Partnerstvo bo Coinoneju omogočilo uporabo xCurrent za zagon Cross, globalne storitve nakazila. Obstaja več drugih partnerstev, ki jih Ripple raziskuje z večjimi institucijami.

Kaj so xCurrent, xRapid in xVia?

V središču Rippleovih prizadevanj je, da želi poenostaviti pretok denarja. Ripple želi takojšnja, poceni plačila s tradicionalnimi fiat valutami. Ripple sodeluje z bankami in nadgrajuje infrastrukturo, na kateri deluje bančni sistem, kar ima za posledico cenejše in hitrejše transakcije. xCurrent je korak v to smer.

xCurrent je Rippleov prevzem implementacije globalnega sistema za preverjanje plačil. Bankam omogoča takojšnjo poravnavo transakcij, namesto prek računov Nostro / Vostro. Prav tako bankam omogoča, da pregledajo in rešijo kakršna koli vprašanja skladnosti, ki jih ima transakcija, preden jo odobrijo. Finančne institucije imajo korist od te tehnologije, saj zmanjšuje stroške in povečuje hitrost obdelave transakcij. Če banka ali finančna institucija uporablja Rippleov xCurrent, čezmejne transakcije naredijo takojšnje in poceni. Privedlo bo do rasti števila uporabnikov in koristilo trgu za čezmejne transakcije.

Cilj Ripplea je postati industrijski standard za čezmejne transakcije. Sistem upa, da bo zajemal celoten finančni sektor in deloval kot organ, ki določa standarde za čezmejne transakcije. Tudi banke bi lahko ustvarile podobno idejo kot Ripple, vendar bi bila ta omejena samo na banko, ki jo je ustvarila. Da bi tehnologijo uporabljale vse banke v finančnem sistemu, mora biti tehnologija odprtokodna.

xRapid in xVia sta najnovejša Rippleova projekta. Oba sta zgrajena na osnovi xCurrent. xRapid omogoča plačilnim obdelovalcem vstop na trge v vzponu. To naredi tako, da zmanjša količino likvidnosti, potrebno za vstop na te trge. xVia omogoča enostavno integracijo med omrežjem Ripple ter bankami in plačilnimi procesorji.

OPOMBA: Ripple je šel skozi novo blagovno znamko, kjer sta bila xCurrent in xVia prepakirana kot RippleNet, medtem ko je bil xRapid prepakiran kot likvidnost na zahtevo.

Katere so prednosti valovanja?

✅ Nižje provizije za transakcije –

Provizije za transakcije na protokolu Ripple so res nizke. Standardna transakcija na Ripple stane 0,00001 XRP. Transakcije so praktično brezplačne. Edini razlog, da niso, je iz varnostnih razlogov. XRP, ki se uporablja za plačilo provizij za transakcije, se uniči, zaradi česar vrednost XRP ostane nespremenjena.

Speed ​​Hitrost transakcij na protokolu Ripple je hitrejša v primerjavi s tradicionalnimi plačilnimi sistemi in drugimi platformami za kriptovalute.

Ripple traja štiri sekunde, da obdela transakcijo. Primerjajte to z Ethereumom, ki traja več kot dve minuti na transakcijo, Bitcoin pa traja eno uro ali več, da obdela transakcijo. Tradicionalni plačilni sistemi trajajo še dlje in trajajo od tri do pet dni.

✅ Ripple ima sposobno ekipo z mešanico strokovnega znanja in izkušenj.

Ripple je sodeloval z več bankami in finančnimi institucijami, ki pilotirajo s tehnologijo. Zaradi takšnih partnerstev je Ripple tudi dobra naložba in zelo priljubljena med vlagatelji.

Ripple omogoča tako domače kot mednarodne transakcije hitro, učinkovito in stroškovno učinkovito.

✅ Plačila po protokolu Ripple se obdelajo takoj, zato je Ripple odlična izbira za banke in finančne institucije.

R Rippleov XRP deluje kot most valute med tradicionalnimi valutami in kriptovalutami. Zaradi tega je menjava valut hitra in enostavna.

Bi razmislili o nakupu Ripple XRP?

Čeprav ima Ripple veliko prednosti, ima tudi nekaj pomanjkljivosti.

Ripple se je osredotočil predvsem na velike korporacije.

Številne finančne institucije uporabljajo Ripple za racionalizacijo svojih storitev in zmanjšanje stroškov. To ni slabo, toda če pogledate posamezne uporabnike, Ripple nima kaj veliko za ponuditi. Rippleova tehnologija je zasnovana tako, da ima v mislih banke in velike finančne institucije in je prilagojena zanje.

Ip Ripple se v prostoru za nakazila plačil sooča tudi z močno konkurenco drugih igralcev.

Tudi druge kriptovalute ciljajo na isti prostor. Stellar je odličen primer konkurenčne kriptovalute. Prav tako je bil Ripple pravkar dodan na Coinbase, kar je dobra novica, a dejstvo, da je bilo šele letos, ni.

Ip Ripple se je soočal s kar nekaj kritikami zaradi pomanjkanja decentralizacije.

Ripple Labs izvaja pomemben nadzor nad XRP in tudi odobri validacijske programe v omrežju. Skrbništvo nad XRP ima tudi Ripple Labs. Kritiki omrežja trdijo, da je to v nasprotju z osnovno filozofijo kriptovalut, ki verjamejo v decentralizacijo in nimajo centralnega organa, ki bi jih nadziral.

Zaključek

Ripple upa, da bo revolucioniral čezmejne transakcije plačilnih sistemov. Osredotočena je na reševanje problemov, s katerimi se srečuje čezmejni prostor. Rippleova tehnologija je že vzbudila zanimanje bank in finančnih institucij. Zaradi tega je Ripple sodeloval z več institucijami in finančnimi institucijami, banke pa mrežo že uporabljajo za čezmejne transakcije.

Ripple dramatično izboljša pomanjkljivosti tradicionalnih plačilnih sistemov. Platforma obravnava milijone transakcij in vsaka transakcija se zaključi v nekaj sekundah. Konvencionalne metode čezmejnih transakcij trajajo od 3-5 dni. Tudi provizije za transakcije so majhne v primerjavi s provizijami, ki jih zaračunavajo tradicionalni plačilni sistemi. Običajna transakcija v omrežju Ripple stane 0,00001 XRP. Trenutno je Ripple tretja največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji, zaostajata le za Bitcoinom in Ethereumom.

Platforma Ripple ima ogromen potencial in lahko spremeni način, kako svet izvaja transakcije.

Preberi več:

Kako trgovati z valovanjem 2021: vodnik po korakih

Kaj bo spodbudilo Ripple XRP ceno leta 2021?

Je Ripple dobra naložba in ali naj vlagam v Ripple?

Napoved cene valovanja: koliko bo vredna valovanja v letu 2021 in pozneje?

eToro – najboljši posrednik za nakup valovanja

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me