Vse, kar morate vedeti pred naložbo v kriptovalute

Kriptovalute so v zadnjih letih velike novice, saj so digitalne valute, kot je Bitcoin, na naslovnice prišle po nekaj nepričakovanih in nekoliko nestanovitnih padcih in skokih vrednosti. Kriptovaluta vam je morda pritegnila pozornost med to medijsko pozornostjo in morda razmišljate o vlaganju. Ne veste, kje začeti? V tem članku Trading Education preberite nekaj bistvenih informacij o dodajanju kriptovalut v svoj naložbeni portfelj.

Kaj je kriptovaluta?

kaj je kriptovaluta

Kriptovaluta je digitalna valuta, kar je denar, ki ne obstaja v nobeni fizični obliki. Od ustanovitve prvega digitalnega Altcoina v poznih 2000-ih, Bitcoin, kriptovalute tradicionalno privlačijo kriptografe kot vlagatelje s svojim notranjim znanjem tehnologije veriženja blokov. V zadnjem času pa so ponudili alternativo številnim drugim glavnim vlagateljem z dodatnim dodatkom, ker so neodvisni od vladnih predpisov: velik žreb, zlasti za vlagatelje v državah z negotovim gospodarstvom. Vrednost kriptovalut je v celoti odvisna od tega, za koliko prodajo, kar se je v desetletju, odkar so prvič na voljo, od povsem ničvrednih povečalo na tisto, kar je Bridget Casey januarja 2018 opisala kot ˜kar nekaj ‘, kar je v primeru Bitcoina nekaj tisoč.

Ljudje preberejo tudi: Zgodovinski pogled na ceno Bitcoin: 2009-2020

Kje lahko kupim kriptovalute?

Biti digitalna oblika valute, Naložbe v Altcoin so na voljo samo prek specializiranih borz kriptovalut. Eden izmed najbolj priljubljenih med njimi po vsem svetu je Coinbase, ki ponuja platformo za nakup, prodajo in sledenje naložbam. Najbolj znane valute Altcoin so Bitcoin, Ethereum in Litecoin, ki so v zadnjih letih že večkrat postale naslovnice medijev. Pomembno se je zavedati, da je na voljo veliko drugih Altcoinov, zato je vredno pred nakupom o njih malo raziskati, vendar vedno ne pozabite, da manj kot je valuta znana, večje je tveganje pri nakupu..

Naj vlagam v kriptovaluto?

naj vlagam v kriptovaluto

Odločitev, ali boste vlagali v kriptovaluto, je povsem vaša in je odvisna od vaših pogledov na prihodnost digitalnega denarja. Tega ni mogoče zanikati Altcoini so zaznali velik porast vrednosti v zadnjih letih, vendar ni nujno, da se bo ta rast nadaljevala. Prihodnost digitalnih valut ni znana, zato je pošteno reči, da dolgoročni naložbeni načrti vključujejo velik del tveganja.

Pomanjkanje vladne regulacije kriptovalut privlači številne vlagatelje, včasih zato, ker iščejo neko finančno varnost, ki je oddaljena od drhtečega nacionalnega gospodarstva in politične nestabilnosti. Na Cipru se je v letu 2013, na primer, ko so vlagatelji izgubili zaupanje v tradicionalne banke, močno povečal naložbe v kriptovalute. Pomanjkanje vladne ureditve pa privlači tudi podzemno dejavnost, vendar je treba opozoriti, da lahko tovrstne dejavnosti povečajo nestanovitnost kriptovalut in povečajo tveganja, povezana z dolgoročnimi naložbami. Upoštevajte tudi, da je pred resnostjo potrebno dovolj izobrazbe za trgovanje s kriptovalutami.

Nekateri predlagajo finančni strokovnjaki da bo digitalna valuta sčasoma nadomestila tradicionalno valuto in seveda nihče od nas ne ve, ali je to res. Če bi se to zgodilo, bi se morale vlade vključiti in medtem ko bi prihodnost digitalnih valut v nekem smislu postala stabilnejša, bi to spremenilo uporabo in vrednost kriptovalut do neprepoznavnosti. Torej tudi če menite, da je to res, to ne izniči dolgoročnega tveganja pri odločanju, ali v svoj finančni portfelj dodati kriptovalute.

Morda vam bo všeč tudi: Borza kriptovalut ali CFD posrednik? Kateri je boljši?

Koliko naj vlagam v kriptovaluto?

koliko vlagati v kriptovaluto

Kot pri vsaki naložbi velja tudi stara prepoved, da vseh jajc ne pospravite v eno košaro, zato si je to dobro zapomniti, če razmišljate o digitalni naložbi. Kriptovaluta je prinesla velike novice v desetletju od uvedbe bitcoinov in ponuja nekaj, kar se nekoliko razlikuje od tradicionalne valute, zaradi česar je potencialno razburljiv in zabaven dodatek naložbenemu portfelju. Res je, da je dolgoročna prihodnost kriptovalut negotova, toda tvegane naložbe se lahko zagotovo povečajo in znižajo, in če ste pripravljeni prevzeti ozaveščeno naložbeno tveganje, bi se na koncu lahko izplačalo.

Bridget Casey v svojem članku za Money after Graduation ponuja dober nasvet: "Nikoli ne vložite več kot 3% naložbenega portfelja v eno naložbo."

Seveda je od vas odvisno, kako natančno boste sledili tem navodilom, vendar se vsak vlagatelj strinja, da ni pametno tvegati varnosti vseh svojih dolgoročnih financ. Morda se vam bo splačalo imeti odstotek svojih naložb v kriptovalute, da ne boste zamudili, toda kot pri vsaki naložbi kupite le tisto, kar si lahko privoščite, da izgubite.

Katere so prednosti naložb v kriptovalute?

prednosti naložb v kriptovalute

Obstajajo številne prednosti naložb v kriptovalute, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi, ali boste vlagali.

1. Kriptovalute nudijo zaščito pred politično in ekonomsko nestabilnostjo

Kriptovalute redno beležijo rasti vrednosti zaradi naraščanja investicij v državah, ki doživljajo finančne in politične pretrese. Razlog za to je, da vlagatelji v teh državah, na primer tisti na Cipru med finančno krizo leta 2013, izgubijo zaupanje v tradicionalno bančništvo pod nadzorom vlade. Nekje želijo umestiti svoje naložbe, ki so ločene od te gospodarske nestabilnosti in ki bodo ohranjale njihov denar na varnem, in vse pogosteje se obračajo na kriptovalute, da bi svoje bogastvo zadržale stran od vladnega nadzora.

Glej tudi: Alternativne uporabe blockchaina: kakšne panoge lahko koristijo od njegove uporabe?

2. Kriptovalute ponujajo anonimnost in zaščito pred goljufijami

Kriptovalute so šifrirane, zaradi česar so vse transakcije neizsledljive in anonimne. To je zelo privlačno za številne vlagatelje, ki želijo svoje osebne podatke o bogastvu ohraniti zasebne. To tudi pomeni, da so kriptovalute zaščitene pred goljufijami, saj osebni podatki niso na voljo in valut ni mogoče kopirati ali ponarejati.

3. Kriptovalute ponujajo globalno naložbeno priložnost

Naložba v kriptovalute je svetovna priložnost. Niti ena vlada ne ureja naložb v Altcoin, kar pomeni, da lahko vlaga kdor koli in kjer koli. Vse, kar potrebujete, so sredstva, s katerimi lahko kupite kriptovaluto in internetno povezavo.

Katere so slabosti naložb v kriptovalute?

slabosti naložb v kriptovalute

Kot vlagatelj se morate prepričati tudi o slabosti in tveganjih, povezanih z naložbo v kriptovalute.

1. Vrednost kriptovalut je nestanovitna

Kriptovalute doživljajo včasih zelo velike vrhove in padce vrednosti, na njihovo vrednost pa lahko zelo hitro vplivajo mediji ali finančni dogodki. Na splošno se je njihova vrednost v zadnjih letih močno povečala, toda v tem času je prišlo tudi do velikih padcev vrednosti, ki bi prestrašili najbolj sezonskega vlagatelja.

2. Kriptovalute so občutljive na krajo in naključno izgubo

Digitalne valute so ranljive na enak način kot katero koli drugo digitalno blago in z leti so napake uporabnikov in hekerji prispevali k izgubi kriptovalut, ki je potem ni mogoče odpraviti. Prav tako je lahko problem, če svojo varnost kriptovalut jemljete preveč resno. Za investitorje ni nezaslišano, da se zaprejo iz svojih spletnih računov in ko Altcoins izgubijo, jih ni več mogoče izterjati.

Ne zamudite: Vrhunske kriptovalute in njihovi izzivi

3. Kriptovaluta ni splošno sprejeta oblika porabljene valute

Kaj boste storili s svojo kriptovaluto, ko jo kupite? Valuto po njeni definiciji je treba sprejeti kot plačilo za blago ali storitve, vendar je še vedno malo krajev, kjer je mogoče zapraviti kriptovalute. Za nekatere vlagatelje je to izklop. Pomeni tudi, da imajo vlagatelji v kripto valute težnjo k kopičenju svojega premoženja, kar lahko ogrozi dolgoročno vrednost kriptovalut..

4. Kriptovaluta se uporablja pri številnih podzemnih dejavnostih

Anonimnost naložb v kriptovalute je neizogibno privlačna za podzemne vlagatelje, ki so vpleteni v nezakonite in nezakonite dejavnosti, kot so trgovine z mamili in seksom ter teroristične dejavnosti. Naložba v kriptovaluto ne pomeni, da je vaša lastna naložba na kakršen koli način nezakonita, vendar bi se morali vlagatelji zavedati te dejavnosti na črnem trgu, da bodo lahko sami moralno presodili, ali naj vlagajo.

5. Kriptovaluta ima okoljske stroške

Kriptovaluta na splošno in zlasti bitcoin zahtevata veliko energije za pridobivanje. Vlagatelji z okoljsko vestjo bi morali raziskati porabo energije, onesnaževanje in dolgoročno trajnost okolja.

Utehtal sem prednosti in slabosti in sem pripravljen vlagati. Kaj naj naredim naprej?

prednosti in slabosti vlaganja v kriptovaluto

Torej ste se odločili, da želite nekaj svojega bogastva vložiti v kriptovalute. S tem se boste pridružili številnim drugim vlagateljem, ki so se odločili, da bo navdušenje nad vlaganjem v sodobne valute, ki izhajajo iz verige blokov, verjetno vredno negotovosti njihove dolgoročne prihodnosti..

Na spletu je ogromno informacij o kriptovalutah in o tem, kako jih začeti dodajati v svoj naložbeni portfelj. Eden najlažjih načinov za začetek je obisk spletne borze, kot je Coinbase, kjer se lahko informirano odločite o tem, kdaj in koliko boste kupili ali prodali, in ki vam prav tako pomaga pri upravljanju vaše naložbe..

Z odprtjem računa pri enem od naših spletnih partnerskih posrednikov se lahko pridružite špekulantom pri trgovanju ali širjenju stav na kriptovalute. To vam omogoča, da špekulirate o vrednosti altcoinov, ne da bi se jih dejansko polastili, in ima potencial za večje dobičke in izgube.

Ko se toliko vlagateljev pridruži vožnji s kriptovalutami, se zdi, da je vsaj kratkoročna prihodnost vsaj zagotovljena. Raziskujte, pretehtajte svoja tveganja in zapravite le tisto, kar si lahko privoščite, da izgubite. In ne pozabite, da tveganje ne pomeni nujno izgube, vaša naložba bi se lahko izplačala!

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me