Začetniški priročnik za Bitcoin Cash in nasveti za vlaganje vanj

Bitcoin Cash (BCH) je mreža kriptovalut in spletnih plačilnih transakcij. Ustanovljen je bil decembra 2017 kot rezultat trdega bitcoin vilice, z namenom povečati količino transakcij v manjšem časovnem obdobju.

Nobenega dvoma ni, da so decentralizirani elektronski vrednostni papirji peer-to-peer koristno orodje za ekonomsko neodvisnost in ni dvoma o tem, da vam Bitcoin Cash (BCH) pomaga priti tja. Vendar je vedno pomembno, da ostanete obveščeni in seznanjeni z vsem, kar je treba vedeti o BCH.

Kaj je Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) ima okvir plačilnega omrežja, vendar je tudi kriptovaluta. Prišlo je iz trdega vilice z Bitcoin leta 2017 za povečanje zmogljivosti in hitrosti transakcij. Je popolnoma decentraliziran, brez centralne banke in ne zahteva posredovanja tretjih oseb.

Ker je Bitcoin Cash izšel zaradi vilic z Bitcoinom, je pogosto vprašanje, kakšna je razlika med Bitcoin Cashom in Bitcoinom? Torej, poglejmo.

Bitcoin Cash VS Bitcoin:

Velikost bloka

Bitcoin, znan tudi kot prvi kovanec, ima svoje pomanjkljivosti. Njegov čas postopka transakcije je precej počasen in cilj Bitcoin Casha je bil to odpraviti. Eden glavnih razlogov za njegovo hitrost je velikost bloka. Velikost vsakega bloka Bitcoin je omejena – 1 MB, ko je bil Bitcoin Cash ustvarjen, pa je imel omejitev 8 MB. Danes je povečan na 32 MB, zaradi česar je eden najhitreje obdelanih kovancev in omogoča hitrejše zaključevanje transakcij.

Algoritmi

Bitcoin in Bitcoin Cash se razlikujeta po svojih algoritmih. To nakazuje, da kopiranje med dvema verigama blokov ni več mogoče. Če se Bitcoin Cash v prihodnosti pokvari, obstaja varnostni mehanizem ponovitve in brisanja. S tem se domneva, da bodo vse verige sobivale z minimalnimi nevšečnostmi za vpletene, če se zgodi vilica.

Prilagajanje izrednih težav (EDA)

Bitcoin cash uporablja sodoben algoritem, katerega cilj je zagotoviti redno delovanje omrežja, če se število rudarjev drastično spremeni. To še naprej daje kriptovaluti večjo stabilnost.

Kje se je Bitcoin Cash začel?

BCH so začeli rudarji in razvijalci Bitcoinov, ki so se podobno ukvarjali s potencialom kriptovalute in njeno zmožnostjo uspešne rasti. Avgusta 2017 so začeli s tako imenovanim hard forkom, kar skratka ustvarja novo valuto. S tem je bil ustanovljen nov in edinstven blockchain za BCH s svojimi specifikacijami.

Kot smo že omenili, je bila najbolj privlačna lastnost Bitcoin Casha njegova velikost bloka v primerjavi z Bitcoinom, kar je pritegnilo pozornost vlagateljev od vsepovsod. Primerjalna ocena razkriva, da medtem ko so Bitcoin-bloki obdelali 1.000 do 1.500 transakcij na blok, je lahko Bitcoin Cash obdelal do 25.000 transakcij na blok.

Kriptovaluta je novembra 2018 doživela novo vilico, ki je tako ustvarila Bitcoin Cash ABC in Bitcoin Cash SV (Satoshi Vision).

Od svoje uvedbe je bil eden najbolj priljubljenih odcepov Bitcoinov Bitcoin Cash. Znani vlagatelj in posvojitelj Bitcoinov je Roger Ver navdušenec nad Bitcoinom, ki ga opisuje kot „pravega Bitcoina.“ Ver je bil ugledni zagovornik Bitcoinov že leta 2011 kot načina spodbujanja gospodarske neodvisnosti, ki ga pogosto imenujejo „Bitcoin Jezus. ‘

Skeptiki na Bitcoin Cash

Volatilnost je vedno na seznamu skrbi, če želite investirati v katero koli kripto valuto. Ko gre za nestabilnost kriptovalut, vključno z Bitcoin Cashom, na to vprašanje ni dokončnega odgovora. Z vlaganjem v kriptovalute bi lahko denar v kratkem času izbrisali in v minutah podvojili.

Prepričati se morate, da upoštevate vse previdnostne ukrepe zaradi tveganj, povezanih z vlaganjem BCH. Ne prinašajte več denarja, kot si lahko privoščite, da bi izgubili in ves čas sledite zanesljivim strokovnjakom in navdušencem nad kripto. Glede na osnovni potencial je Bitcoin Cash morda dolgoročna naložbena priložnost; vendar BCH ne ostaja tako pomemben, če izvirni Bitcoin še naprej obravnava vse svoje težave, povezane z zamudami in transakcijskimi stroški.

Preberite več: Ali je vredno vlagati v BCH leta 2021?

Zakaj vlagati v Bitcoin Cash?

Obstaja veliko razlogov, zakaj bi morali vlagati v Bitcoin Cash.

1. Trajnost in varno

BCH je razmeroma varen in ima izjemno zaščitene tehnologije veriženja blokov v nasprotju z drugimi zelo nepredvidljivimi kriptovalutami, kar preprečuje kakršne koli kršitve podatkov ali izgubo sredstev.

2. Decentralizacija

Bitcoin Cash je zgrajen na decentraliziranem peer-to-peer omrežju, podobno kot Bitcoin in Ethereum, kar zagotavlja, da nobena prevladujoča oseba nima prevelike moči in vpliva na digitalno valuto..

3. Stroškovno učinkovito

BCH zagotavlja transakcijske provizije, ki so v bistvu nič. To pomeni, da lahko ljudje brez razmišljanja o pretiranih stroških storitev pošljejo in prejmejo kakršen koli znesek denarja.

4. Namenske kampanje

Ker BCH iz izračuna izključuje bančne stroške, lahko ponudniki z uporabo tega alternativnega plačilnega mehanizma zagotovijo boljše cene, popuste in promocije.

5. Hitrost

Bitcoin Cash uporablja večje bloke – 32 MB, kjer lahko rudarji hitreje obdelujejo več transakcij na zanesljiv in varen način.

Torej, kaj lahko pričakujemo od Bitcoin Casha v prihodnosti? Splošni vzorec sprejemanja Bitcoin Casha kot oblike spletnega plačevanja je do zdaj odseval sprejemanje kriptovalut v plačilni industriji kot celoti, kar pomeni, da je omejeno.

Bitcoin Cash je ena od štirih kriptovalut, ki jih lahko kupite na Paypalu. Podpirajo jo tudi storitve kriptoplačil, kot so BitPay, Coinify in GoCoin. Roger Ver je novembra 2019 napovedal odprtje ekosistema v višini 200 milijonov dolarjev za zagonska podjetja, katerih namen je ustvariti programsko opremo in tehnologije na vrhu Bitcoin Cash.

Tudi podjetnik Kim Dotcom je na Twitterju dejal, da bi se morali ljudje vključiti v Bitcoin Cash.

Ko pogledamo grafikon, vidimo, da se je cena BCH v zadnjih nekaj mesecih precej zvišala. Zdaj se trudi, da bi se povzpel čez mejo 500 dolarjev. Ostaja nad drsečimi povprečji, ki so na videz ožja in širša. Še vedno je tik pod najvišjo vrednostjo 497 ameriških dolarjev lani, čeprav se merilo kopičenja in dostave še naprej povečuje. Kratkoročno pa bi lahko cena BCH začela naraščati, saj biki ciljajo na močnih 500 dolarjev za naslednji odpor.

Tehnična karta Bitcoin Cash (BCH). Vir: Prime Investing Cube

Preberite več: Analiza cene Bitcoin Cash za leto 2021 (poglobljen pregled)

Kako vlagati v Bitcoin Cash?

Najlažji način za vlaganje v bitcoin denar je prek digitalne izmenjave premoženja, na primer eToro. Zanj lahko kupite druge kriptovalute, kot so Bitcoin, Litecoin ali Ethereum, ali pa uporabite lokalno fiat valuto za nakup Bitcoin gotovine.

Če želite vlagati v Bitcoin Cash, je pomembno omeniti, da je Bitcoin Cash digitalna valuta. Ni tako, kot da bi kupili delnice BCH in prejeli dividende; svojo fiat valuto menjate za kriptovaluto Bitcoin Cash. Cilj je povečati vrednost Bitcoin Cash, v tem primeru boste kovance zamenjali za dolarje (od nekoga, ki želi zamenjati).

Torej, kje naj začnemo? V Bitcoin Cash lahko vlagate s kripto borzami. eToro je najboljše mesto, kjer lahko kupite Bitcoin Cash. eToro ponuja poceni in prijazno platformo za izboljšanje vaše kripto izkušnje.

Pripravljen vlagati v Bitcoin Cash BCH?

Nasveti pred vlaganjem v Bitcoin Cash

1. BCH naj bo na varnem z digitalno denarnico

V bistvu so digitalne denarnice majhne strojne naprave, kjer posamezniki shranjujejo svoje kriptovalute. Za tiste, ki nameravajo nositi večje vsote, je pametna ideja, da si priskrbijo denarnico za hrambo. Vsaka denarnica bo imela zasebne ključe, do katerih boste imeli dostop samo vi, kar zagotavlja to zaščito. eToro je predstavil svojo verodostojno denarnico eToroX kjer lahko varno hranite svoje kovance.

2. Ne odpravljajte se predaleč v igrišče

Vedno je zdravo imeti v mislih, da ne smete zapraviti več, kot si lahko privoščite, da bi izgubili, zlasti če želite vlagati v Bitcoin Cash. Medtem ko lahko cene naraščajo in vaša vrednost BCH raste, lahko v nekaj minutah ta vrednost nenadoma pade in vas finančno pusti v nezaželenem položaju. Vse kriptografske naprave so znane po svojih nenadnih nihanjih, zato hranite sredstva v sili tam, kjer bi morali biti, in ko je pravi čas, pametno vlagajte.

3. Razmišljajte dolgoročno

Razen če ste nekdo, ki načrtujete dnevno trgovanje, je pametno dolgoročno skrbeti za svoj BCH. Predstavlja manjše tveganje in vam omogoča, da pričakujete visoko rast vrednosti. Ob pozitivnih napovedih za Bitcoin Cash je morda vredno pridobiti nekaj potrpljenja za nekaj višjih nagrad.

4. Bodite na tekočem

Ena ključnih praks za kripto naložbe je paziti na trende in znake. Znaki vas bodo obvestili, da je morda pravi čas, da se pripravite na naložbe. Tržni trendi bodo pomagali ugotoviti, kakšna bi bila uspešnost BCH skozi čas in v bližnji prihodnosti. Vendar je dobro imeti v mislih tudi zunanje dejavnike.

Nekateri kazalniki vplivajo tudi na cene BCH. Kot dober primer lahko tukaj uporabimo Covid-19. Medtem ko je bil kripto trg najprej omejen marca 2020, se je svet povečal, saj so se mnogi bali tveganj inflacije..

5. Upoštevajte pravne vidike

Zdaj v ZDA obstajajo pravni okviri glede vlaganja v kriptovalute. Spadajo pod kapitalske dobičke in v primeru, da se z menjavo BCH izkoristite, velja davčna zakonodaja. Kapitalski dobički so odvisni tudi od tega, kako dolgo ste zadržali sredstva, zato ne pozabite voditi evidence svojega BCH, da boste v prihodnosti zavrteli morebitne težave.

Ena najnovejših možnosti kriptovalut, ki je na voljo uporabnikom, je Bitcoin Cash. Čeprav je svež, še vedno v celoti temelji na Bitcoinu, vendar je postal znan, ker ga je sčasoma nenadoma postalo enostavno doseči – zato še naprej upoštevajte to, ko iščete naložbe. Vedite, da obstaja dostojna raven tveganja, če razmišljate o vlaganju v Bitcoin Cash. Ko se cena dvigne, jo lahko izkoristite le s prodajo.

Začnite vlagati v Bitcoin Cash z eToro

Če želite začeti vlagati v Bitcoin gotovino, je eToro najboljše mesto za to. eToro je uporabniku prijazna in poceni platforma, ki ponuja odlične izkušnje za kripto vlagatelje.

eToro – Najboljši posrednik za nakup Bitcoin Cash BCH

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

  • Bitcoin Cash je bil ustanovljen decembra 2017 kot rezultat trde vilice Bitcoin.
  • Največja razlika med Bitcoinom in Bitcoin Cashom je velikost bloka.
  • Bloki Bitcoin lahko obdelajo 1.000 do 1.500 transakcij na blok v primerjavi s 25.000 transakcijami na blok Bitcoin Cash.
  • Bitcoin Cash je zgrajen na decentraliziranem peer-to-peer omrežju, podobno kot Bitcoin in Ethereum.
  • Cena BCH bi se lahko začela dvigovati, saj biki ciljajo na močnih 500 dolarjev za naslednji odpor.
  • Roger Ver je novembra 2019 napovedal odprtje ekosistema v višini 200 milijonov dolarjev za zagonska podjetja, katerih cilj je ustvariti programsko opremo in tehnologije na vrhu Bitcoin Cash.
  • Digitalne denarnice so ključnega pomena za hrambo vašega BCH.
  • Naredite načrt in upoštevajte davčne obveznosti pri vlaganju v Bitcoin Cash.

Če razmišljate o naložbah v Bitcoin Cash, ne pozabite, da gre za neverjetno visoko stopnjo tveganja.

Ali načrtujete nakup ali prodajo Bitcoin Cash?

Kako kupiti Bitcoin Cash – vodnik za začetnike

Kaj bo vplivalo na ceno Bitcoin Cash leta 2021?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me