Kako izbrati najboljše zaloge za nakup

V tej konstantno razvijajoči se konkurenčni krajini je eden najboljših načinov za doseganje dobrih donosov vlaganje v delnice. Za vlagatelje, ki želijo pasivno zaslužiti, so delnice z dividendami vedno na voljo. Zasluži lahko 3-odstotni donos in višjo stopnjo v primerjavi z drugimi hranilnimi računi. Biti vlagatelj na borzi ima tako prednosti kot tudi tveganja. Izbira najboljših zalog za nakup je dejansko odločitev za grizenje nohtov, ki bi jo morali podkrepiti z zanesljivimi in trdnimi raziskovalnimi priporočili.

Nasveti za izbiro najboljših zalog, ki jih lahko kupite zdaj

Čeprav je priljubljenost skladov, s katerimi se trguje na borzi (ETF), zmanjšala število posameznih kupcev delnic in njihovega trga, je delniški trg z nekaj dobrimi raziskavami še vedno uspešen naložbeni projekt. Ne glede na vaš slog trgovanja, naj bo to dnevno trgovanje ali celo slogi, kot so swing trgovanje, pozicijsko trgovanje ali vlaganje, za izbiro vaših delnic mora obstajati posebno merilo.

Tu je nekaj zlatih pravil in nasvetov, kako izbrati najboljšo zalogo na trgu.

Načrt za dolgoročno naložbo

Ne glede na trenutni scenarij morajo biti naložbeni načrti vedno na dolgi rok. Pred vlaganjem v določeno podjetje analizirajte njegovo zgodovino s pregledom izplačil dividend, denarnega toka in uspešnosti trgovanja. Zgodovina morda ni zanesljiv merilnik prihodnje uspešnosti, lahko pa ustvari oris za dober začetek.

Ohranjanje kapitala naj bo glavna prednostna naloga

Naložbe v delnice in trgovanje niso ugibanja. Namesto tega potrebuje poseben načrt in raziskave. Ohranjanje kapitala in zmanjševanje tveganja morata biti pri naložbah v delnico najpomembnejša. Najbolje bi bilo, če bi si jasno predstavljali, koliko denarja si lahko privoščite in kako dolgoročno ustrezno izbrati delnice. Ostati v igri in ohraniti kapital je eden najpomembnejših ciljev.

Načrt za obvladovanje tveganj

Določite stopnjo tveganja, ki si jo lahko privoščite in s katero živite. Osredotočite se na ohranjanje prestolnic in vedno začnite z zmanjševanjem tveganj. Ko se vaše sposobnosti in izkušnje na tem področju postopoma povečajo, lahko razmislite o razširitvi tveganja na podlagi zalog, ki jih izberete za trgovanje.

Najboljše zaloge za nakup na trgu

Kot ves svet predvideva, kaj "novo normalno" za nas je ključnega pomena, da pri izbiri želene borze upoštevate pretekle trende, sedanji trg in številne druge dejavnike. Tu je nekaj najboljših delnic, ki se ponašajo z impresivno relativno močjo v primerjavi z drugimi, ki se lahko dobro obnesejo na tem trgu.

Sektor FMCG (potrošno blago, ki se hitro premika)

British American Tobacco in Imperial Brands so najboljša in hitro razvijajoča se potrošniška podjetja (FMCG), ki uvrščajo na seznam najboljših zalog za nakup. To sta dve kadilski družbi, ki ponujata več kot 7-odstotni donos, kljub dejstvu, da tobačni sektor vlagateljem ni naklonjen. To je dokaj impresivno in tudi skušnjava, da izkoristite prednosti delniških naložb.

Unilever Ltd, nadrejeni FMCG, ki se ukvarja s proizvodnjo izdelkov z embalažo in embalažo, je še ena uspešna zaloga. Unilever ima dividendni donos blizu 3,5%, kar je v sedanjem gospodarstvu z nizkimi obrestnimi merami zelo mamljivo in zabavno. Ker so zaloge vseh časov drage, lahko nenadne motnje na trgu ponudijo tudi možnosti, da delnice poberejo ceneje kot običajno.

Dobavitelj brezalkoholnih pijač Britvic in alkoholnih pijač Diageo sta še dve družbi FMCG, ki ju lahko uvrstimo med najboljše zaloge za nakup naslova. Z vabljivim donosom več kot 3,5% in zgodovino uspeha, Britvic ima trg, ki mu je na voljo veliko priložnosti za vlagatelje. Po drugi strani ima Diageo primerjalno majhen donos, ki je blizu 2,5%. Toda njihov rekord rasti dividend je do te mere, da ga spremeni v precejšnjo zalogo za nakup.

Tehnologija

Tehnologija behemoths kot Facebook, Netflix, Google, in Apple sprva prevladovala v sektorju in postala imen gospodinjstev na borzi. Številni vlagatelji so v teh nadobudnih podjetjih videli določen potencial rasti, kar je še vedno ena najboljših možnosti za vlagatelje.

Po navedbah Netflixove zadnje poročilo o zaslužku, Zaloga Netflix se je dramatično povečal in njegova relativna moč se je močno povečala, kar je dejansko vpliven dejavnik.

Kljub izvajanju povišanja cen, Netflix je v četrtletju decembra dodal 860.000 novih naročnikov v ZDA in Kanadi, podjetje pa je leta 2020 končalo z izjemnimi 203,7 milijona naročnikov po vsem svetu, kar je idealno podlago za naložbe na borzi. Analitik Wells Fargo Steven Cahall je dejal njegov zapis strankam, ki, "Od zgodovinskega medveda na NFLX smo postali bik, ki nosi karte."

Tehnološki velikan Apple (AAPL) je postalo prvo ameriško podjetje s tržno kapitalizacijo, ki je presegla 2,3 bilijona dolarjev januarja 2021. Kljub pandemiji, ki je zajela državo, je delež proizvajalca iPhonov letos uspel doseči več kot 50-odstotni preskok, zaradi česar je bila idealna izbira za vlagatelje, kapitala in ob tem ustvarjajo pasivni dohodek.

Finance

Z izkoriščanjem prednosti digitalne preobrazbe globalni finančni sektor povečuje svojo rast s posebnimi storitvami, kot so bančništvo, naložbe in zavarovalništvo. Pa naj bo Intuit. Inc (INTU) s svojo rešitvijo za nemoteno in cenovno ugodno prijavo davkov oz Mastercard (MA) ki izkorišča koristi rastoče brezgotovinske družbe. Te blagovne znamke so dovolj pripravljene, da vzdržujejo stabilen in neprekinjen trg ves čas, tudi sredi kaosa.

Zaključek: Boon And Bane

Po opustošenju pandemije naj bi se trgi okrevali, delnice pa kažejo pozitiven znak rasti, zaradi česar je idealen čas za naložbe na delniški trg. Tveganja naj bi bila vključena v naložbe na borzi, a kljub tveganjem so omenjene delnice nekatere izmed najboljših delnic, ki jih lahko kupite zdaj, da povečate svoj pasivni dohodek za letošnje in prihodnja leta.

eToro – Nakup delnic z 0% provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden na borzi – priporočamo, da ga preizkusite.

Vaš kapital je ogrožen. Lahko se zaračunajo druge pristojbine

Preberi več:

10 najboljših britanskih delnic, ki jih je treba vlagati v letu 2021

Kako izbrati delnice: Popoln vodnik za nove vlagatelje

Katerih 8 turističnih zalog je treba kupiti v letu 2021?

Katere so top 5 delnic dividend, v katere je treba vlagati do leta 2021?

7 najboljših telekomunikacijskih zalog za nakup v letu 2021

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me