Katere so top 5 delnic dividend, v katere je treba vlagati za leto 2021?

Ste vlagatelj, ki išče bolj reden dohodek? Ali želite svojemu rastočemu portfelju dodati raznolikost?

Oglejte si pet delnic dividend, ki so velik potencial, ki vodijo v leto 2021, in se jih držite na dolgi rok.

5 najboljših delnic dividend

Kot se je izkazalo leto 2020, se lahko kadar koli zgodi kaj nepričakovanega in se lahko izkaže za izredno nestanovitno.

Glede na to je zelo podobno tudi na borzi, saj ni nič zagotovljeno, saj lahko delnice v danem trenutku preidejo iz druge poti v drugo..

Številni novi vlagatelji, ki šele začenjajo svojo trgovsko pot, in vlagatelji, ki so že nekaj časa na terenu, imajo na splošno en skupni cilj, da pridobijo bogastvo.

Toda mnogi vlagatelji včasih spregledajo zaloge dividend, saj vlagatelje za doseganje uspeha nagibajo k rastnim zalogam..

Kljub temu je potencialni prihodek, ki ga vlagatelj lahko doda svojemu dohodkovnemu toku iz delnic dividend, lahko izredno koristen.

Od učenja razumevanja, kaj so delnice z dividendami in kako lahko koristijo vašemu trgovalnemu potovanju, do iskanja 5 najboljših delnic z donosom dividend, ki trenutno čakajo na vlagatelje, kot ste, da jih dodajo k vaši rasti ali če ste izkušen vlagatelj , dodali te nadobudne zaloge dividend v svoj uveljavljeni portfelj.

Zdaj pa raziščimo, kaj so delnice z dividendami in zanimive prednosti, ki jih prinašajo, ki se vam ponujajo kot vlagatelj.

Zato smo za vas sestavili seznam najboljših delnic dividend leta 2021, ki jih morate upoštevati.

Torej brez nadaljnjega …

Prvih 5 najboljših delnic dividend za leto 2021:

1.. Verizon Communication Inc (VZ)

2.. Royal Bank of Canada (RY)

3.. Nike Inc (NKE)

4.. Enbridge Inc (ENB)

5.. McDonald’s (MCD)

Kaj so zaloge dividend?

Če ste nov pri naložbah, so delnice z dividendami delnice, ki jih boste verjetno želeli obdržati na svojem radarju, saj imajo te delnice na vašem naložbenem potovanju številne prednosti.

Če poenostavimo, so dividendne delnice preprosto delež v dobičku podjetja.

Vsako četrtletje (vsake tri mesece) bo družba del svojega dobička delila s svojimi delničarji, ki se izplača bodisi z denarnimi izplačili bodisi z delnicami, kar je znano kot dividenda.

Za vlagatelje so zaloge dividend dolgoročno odlične, saj so pokazale in prinesle velike donose od naložb. Kratkoročno se dividende še vedno splačajo, vendar ne bodo tako koristne kot dolgoročna naložba.

Odličen primer dividendnih delnic, ki so in še naprej dobro poslujejo in so na radarju za vlagatelje, ki vodijo v leto 2021, je Broadcom (AVGO).

Ameriška polprevodniška družba Fabless je v zadnjih petih letih pokazala dobro rast s solidnimi 75% povečanjem in donosom zalog 237%.

Ker družba še naprej raste, se drugi dejavniki, ki jih je treba preučiti, preden vlagajo v dividende, preučujejo njihov delež izplačila dividend, donos dividend in faktor stabilnosti dividend, ki je uvrščen na lestvico od nič do 99, pri čemer je 99 najbolj nestanovitnih.

A donos dividende je odstotek zneska denarja, ki ga bo družba plačala delničarjem, deljen z njegovo trenutno ceno delnic. Zaloga AVGO trenutno ponuja 14,40 USD letne dividende z dividendnim donosom 3,34%.

Stopnja izplačila dividend družbe je odstotek, v katerem bo izplačan ali ocenjen na izplačilo njegovim delničarjem.

Skupaj z zadnjo točko dejavnik stabilnosti dividend podjetja kaže, kako stabilen je položaj podjetja, saj delničarjem izplačuje iz dobička podjetja. Podjetje, ki z dividendami izplača obvladljiv znesek zaslužka, je klasificirano kot stabilno in ima prihodnji potencial, da se njegova izplačila dividend povečujejo s časom naprej.

Čeprav je priporočljivo, da pred naložbo raziščete in razumete izbrane zaloge, se morate zavedati, da čeprav so zaloge dobro poslovale in še naprej poslujejo, to ne potrjuje, da bo to zagotovo veljalo tudi za prihodnost..

Kot vodstvo podjetja lahko analitiki in vlagatelji samo pričakujejo in napovedujejo svoj zaslužek in če nas je leto 2020 česa naučilo, je letos dokazalo, da se lahko zgodi vse.

Razlika med zalogami dividend in zalogami rasti

Čeprav sta obe poti dobri poti za znižanje, delnice dividend ponujajo prednosti, ki jih tudi rastne zaloge ne morejo.

Najopaznejša prednost dividendnih delnic pred rastnimi zalogami, kot smo že svetovali, je, da se dividendne delnice izplačujejo vsako četrtletje, kar vam daje ta bolj reden vir dohodka. Medtem ko bodo zaloge rasti ponovno zaslužile svoj dobiček v podjetje, da bi lahko rasle in dosegle višje donose.

V širši sliki se šteje, da so delnice z dividendami manj tvegane kot delnice z rastjo in so že vrsto let znane kot boljše od rastnih zalog.

Kar zadeva dobiček, se dobiček iz naložb v delnice z rastjo ustvari, ko se delnice prodajo ali odkupijo. Medtem ko se dividende izplačujejo vsake tri mesece v denarnem toku ali delnicah, vam zalog ni treba prodati.

Razlog, zakaj so delnice dividend razvrščene kot bolj skladne in manj tvegane kot rastne delnice, je posledica dejstva, da se denarni tok sprošča v rednih časovnih presledkih, kar se izkaže za bolj skladno kot rastne delnice. Vendar pa imajo zaloge za rast dolgoročno potencial za večje donose za vlagatelje, vendar ne ponujajo rednega denarnega toka.

Na splošno so dividendne delnice namenjene vlagateljem, ki želijo pridobiti denarni tok iz delnic, ki se izplačujejo v rednih četrtletnih intervalih in v krajšem časovnem okviru v nasprotju z rastnimi delnicami.

Rastne zaloge so namenjene vlagateljem, ki čakajo na dolge razdalje, denarni tok pa je na voljo samo ob prodaji ali odkupu delnic.

Če povzamemo, če je redni dohodek tisto, kar želite doseči z dodano doslednostjo in stabilnostjo, so zaloge dividend za vas.

Tudi zaloge dividend so znana podjetja

Eden od dejavnikov, ki se ga mnogi novi vlagatelji morda ne zavedajo, je, da so delnice dividend tudi nekatera svetovno znana podjetja.

McDonald’s, Johnson & Johnson in Target, ameriška super trgovina, sta le tri velika imena v množici številnih uspešnih delnic dividend.

Vsa imena z velikimi blagovnimi znamkami niso delnice rasti, kot so Amazon, Facebook in Apple, ki so na seznamu največjih velikih imen pri vlaganju delnic v rast.

Če želite prebrati in odkriti več, ima 20 najboljših zalog za leto 2021 kombinacijo vsega za vas.

Odkriti in pridobiti dobro razumevanje nekaterih najuspešnejših delnic rasti, ki so popoln dodatek vašemu portfelju, z dodatnimi prednostmi nadaljnjih dividendnih delnic, ki so veliko premoženje in viri dohodka za vaše trenutne dohodkovne tokove.

Katere so top 5 delnic dividend, v katere je treba vlagati do leta 2021?

poglejmo si pet najuspešnejših delnic dividend, ki dosledno napredujejo v leto 2021 in so postavljene za dobre potencialne naložbe v dividende v prihodnjih letih..

1. Verizon Communication Inc (VZ)

Izplačilo dividende: 4,1%

grafikon tečajev delnic verizon

Eno največjih svetovnih podjetij s področja komunikacijske tehnologije je tudi ena najuspešnejših delnic dividend v energetskem sektorju na trgu do zdaj, Verizon Communications.

Družba je s sedežem v New Yorku leta 2019 poročala o končnem prihodku v višini 131,9 milijarde USD skupaj z 10,02 milijarde USD denarnih dividend, ki so jih delničarjem izplačale v istem letu.

Podjetje, ki je v teh letih dobro poslovalo, je postavljeno v bleščečo prihodnost, saj še naprej cveti.

Verizonova dividenda na delnico trenutno znaša 65,75 c, kar je za 1,25 c na delnico več kot v prejšnjem četrtletju.

Ker je omrežje 5G postalo zlahka dostopno in dostopno, da smo vsi del njega, in ker brezžična tehnologija še naprej prevzema svet, ni čudno, da ta delnica narašča v ceni svojih delnic.

Ker se Verizon ukvarja s temo 5G, si je odločno prizadeval za vlaganje in vstop v novo omrežje 5G. VZ naj bi za naložbe v vzdrževanje in pridobivanje svojih izdelkov porabil približno 15 milijard dolarjev, čemur si lahko uveljavljeno podjetje udobno privošči takšno porabo in je skupaj z njim izplačal tudi okoli 10 milijard denarnih dividend..

Največje tehnološko podjetje je razglasilo novo dividendno donosnost v višini 4,1%.

Podjetje je bilo v preteklih letih vsako leto uvrščeno med radodarne, saj je nenehno raslo. Za podjetje, ki je zdaj eno največjih podjetij s področja komunikacijske tehnologije, si zasluži zaslužen kredit.

Vezionovo razmerje med ceno in zaslužkom p / e trenutno znaša 12 na lestvici, kar je razumno.

V prihodnosti naj bi podjetje izstopalo v primerjavi s svojimi vrstniki, saj nadaljnji vpis v omrežje 5G dobiva zagon..

Delnico, ki jo mnogi štejejo za močno in trdno dividendo, je prav tako treba dodati na svoj seznam.

2. Royal Bank of Canada (RY)

Izplačilo dividende: 4,1%

Najbolj uspešna banka v letu 2020 je bila Royal Bank of Canada, ki naj bi bila tudi dobra stabilna dividenda, ki bi jo lahko dolgoročno obdržali..

Bančna in finančna industrija je bila zaradi pandemije Covid-19 letos močno prizadeta kot številne panoge, toda RY se je v primerjavi s svojimi drugimi podjetji dobro odrezala.

Čeprav bodo statistike pokazale, da so bili odstotki v 2., 3. in 4. četrtletju nižji v primerjavi z lanskim letom, vendar so bili rezultati v širši sliki le obrobni in v primerjavi z drugimi podjetji na tem področju RBC vodi trdna pot v leto 2021.

Pogled v prihodnost je Royal Bank of Canada izrazil, da vidi gospodarsko rast, ki vodi v drugo polovico leta 2021, v kateri se bodo dobički na delnico podjetja neizogibno povečali, če bodo njihove napovedi delovale v njihovo korist.

Trenutno stanje delnic družbe trenutno znaša 105,23, tako kot večina finančnih številk RBC, ki so na splošno postavljene v zeleno.

Trenutni količnik izplačil družbe znaša 54,84%, kar pomeni, da je bil ta odstotek izplačan v obliki dividend v zadnjih 12-mesečnih EPS (dobiček na delnico).

Od lanskega leta se je letna rast dividend družbe povečala za 1,7%, in ker si podjetje prizadeva za večjo rast, vsako leto poveča povprečno 8,14% dividende.

Z zanesljivim donosom dividend v višini 4,1% trden cilj za večjo rast in z vsemi številkami, ki se prižgejo v zeleni barvi, dokazuje, da je ta zaloga dober dodatek za dodaten zaslužek z dodajanjem te dividende v svoj portfelj.

3. Nike Inc (NKE)

Izplačilo dividende: 0,83%

grafikon tečajev delnic nike

Ameriška športna multinacionalna korporacija iz več razlogov prihaja v središče pozornosti šele pred kratkim. Eden glavnih razlogov je za impresivne rezultate prihodkov znamke v drugem četrtletju 2020.

Velikani športnih velikanov so v drugem četrtletju dosegli boljše rezultate od pričakovanih, čeprav je zaloga letos do danes že porasla za 35%, kar je preseglo pričakovane rezultate.

Glede na letošnje leto je Nike ena od blagovnih znamk, ki se želi odlikovati, ko se odpravljamo v novo leto s potrditvijo odprtja novih trgovin v drugi polovici leta 2021 in naj bi jih odprli v letu 2022.

S tržno kapitalizacijo 222,15 milijarde dolarjev Nike v povprečju izplača 59,46% svojega dobička kot dividendo in povprečje dividend letno poveča za 12%.

Prejšnji mesec je blagovna znamka sporočila, da družba povečuje dividendo na 12%, ki jo bodo izplačali vlagateljem od 29. decembra 2020.

Letošnje leto je zaradi pandemije na tisoče posameznikov po vsem svetu pridobilo in izvajalo zdrav življenjski slog, je bilo priča, da se je Nikeova digitalna prodaja hitro povečala in bistveno prispevala k njenim žarečim rezultatom, ki so se letos povečali za 37%.

S številnimi prednostmi, vključno z denarnim tokom, modne in futuristične športne zasnove blagovnih znamk, njeno močno digitalno prisotnost, ki je bila visoka med pandemijo Covid-19, njen dosedanji rekord in nazadnje izkazani uspeh podjetja pri izplačevanju vse večjih dividend skozi leta.

4. Enbridge Inc (ENB)

Izplačilo dividende: 8,1%

enbridge grafikon tečajev delnic

Kanadsko multinacionalno podjetje za prevoz energije, o katerem celo piše Nasdaq, je Enbridge.

Kanadsko podjetje je bilo po poročanju Candian Stock Channel, kot poroča Candie Stock Channel, za najvišjo delnico dividend, ki je skupaj z prepričljivimi številkami pritegnilo pozornost mnogih.

In bodimo resnični, zaloge velikih kapitalskih impresiv, če niso najvišje, so vsekakor tam zgoraj.

V zadnjih petih letih je družba vsako leto povečala svojo dividendo, do nedavnega pa je cena delnic družbe padla in znaša 40,95, vendar sta ta dva dejavnika dva ključna dejavnika, saj je donos dividend tako visok, kot je.

Ker je bila naftna industrija letos zaradi pandemije močno prizadeta, je okrevanje Covid-19 videti optimistično za naftno in plinsko podjetje.

Podjetje se je v zadnjem času osredotočilo na svoje ključne prednosti, odplačevanje dolgov in prodajo premoženja v načrtu prestrukturiranja, ki postavlja pot v prihodnost podjetja.

ENB je bil imenovan za najvarnejše in najkakovostnejše ime podjetja za pretok energije v Severni Ameriki, vodstvo podjetja pa je sčasoma napovedalo tudi 6-odstotno rast za donos dividend družbe, ki znaša impresivnih 8,1%.

Ko se načrtuje obnova podjetja, to podjetju omogoča stabilen denarni tok, da bo lahko še naprej naraščalo. Z načrti, ki se premikajo naprej, ENB pričakuje, da bo do leta 2022 svoj denarni tok od dividend povečal na potencialnih 7%.

Družba je ciljala na zdravo razmerje izplačil 65% ali malo pod konec leta 2021.

Ker se bo po pričakovanjih povpraševanje po nafti in plinu z razvojem prihodnjega leta povečalo, je dolgoročni videz za Enbridge videti spodbuden, zdrav in svetel, zaradi česar je to odlično multinacionalno energetsko podjetje za prevoz dohodka..

5. McDonald’s (MCD)

Izplačilo dividende: 2,41%

grafikon tečajev delnic mcdonalds

Vodilna in ikonična prehrambena veriga McDonald’s, ki se bo leta 2021 uvrstila na seznam 5 najboljših delnic za nakup dividend.

Veriga superživil, ki je prišla v srca milijard po vsem svetu, že vrsto let deluje trdno in zanesljivo ter se kmalu ne upočasnjuje.

Svetovni prodajalec je razširjen v več kot 100 državah po vsem svetu in ima prisotnost na več kot 38.000 lokacijah.

Blagovna znamka je bila v zadnjih 20 letih zanesljiva in stabilna zaloga, saj je še naprej povečevala četrtletno izplačilo dividend, zaradi česar so bile stopnje rasti dividend na delnico v zadnjih 10 letih impresivne in so prispevale slabih 9% letno..

Čeprav je bil MCD v letu 2020 močno prizadet kot celotna gostinska industrija, ki je bila verjetno eden največjih sektorjev, ki je letos zaradi žalostnih dogodkov močno izgubil, se je McDonald’s zelo učinkovito prilagodil varnostnim ukrepom Covid-19 in hitro od ponovnega odprtja trgovin, ki so večinoma franšizne po vsem svetu.

Ko je blagovna znamka McDonald’s postopoma po vsem svetu ponovno odprla svoje prodajalne, je bil porast očiten, saj so se dnevno oblikovale dolge čakalne vrste, prihodki podjetja pa so se v tretjem četrtletju v primerjavi s prejšnjim letom zmanjšali le za 0,23%..

Glede na vpliv, ki ga je Covid-19 imel na blagovno znamko in gostinski sektor kot celoto, sploh ni slab rezultat.

Ko se posamezniki po vsem svetu cepijo proti virusu Covid-19, naj bi se rast vodilne mega znamke v novem letu povečala, analitiki pa napovedujejo, da se bodo prihodki MCD povečali za 13,7%.

O tem ni dvoma, zakaj analitiki in vlagatelji držijo to zalogo pod svojim okriljem in svetujejo MCD-jevi delnici “delnico za nakup do leta 2021”, saj je to čudovit dodatek vašemu dohodkovnemu toku.

Kako vlagati v delnice dividend

Po razčlenitvi prvih pet izbranih delnic dividend je zdaj čas, da se pripravite in začnete razburljivo trgovalno pot znotraj delnic dividend.

Najprej je najprej, raziskave so ključne, saj je pridobivanje znanja, katere delnice dividend, katerih del želite biti, vaš prvi in ​​najpomembnejši korak.

Postati delničar podjetja v podjetju kot začetnik je izjemno vznemirljiv trenutek, vendar je pametno, da vedno opravite toliko raziskav o delnicah dividend in se prepričate, da veste in razumete, kaj je v celoti vključeno v delnice dividend, preden skočite naravnost.

Drugič, nadaljevanje raziskovalne točke zagotavlja, da ocenite ključne točke, na katere morate biti pozorni, ko primerjate ali iščete prave delnice dividend, v katere lahko vlagate.

Ključna dejavnika, ki ju je treba natančno preučiti, sta preučevanje dividendnih donosov podjetij in razmerja med dividendami družbe.

Čeprav vam lahko nekatere številke pritegnejo pogled, je vedno vredno, da se malo bolj potrudite.

Razmerje izplačil delnic podjetja je ena pomembnih točk, ki jo je treba preučiti pri raziskovanju, saj vam bo to pokazalo, koliko dohodkov podjetje izplačuje v obliki dividend, kar je tudi dober pokazatelj tega, kaj želi to podjetje arhivirati naprej..

Če je delež izplačil podjetja nad 50%, se lahko šteje, da je potencialno nestabilen, saj to pomeni, da se 50% ali več izplača v obliki dividend samo delničarjem, ne da bi se upoštevali drugi stroški, za katere je družba odgovorna..

Torej bi se morali poleg tega, če bi videli dividendne delnice z 80-odstotnim ali večjim izplačilnim deležem, takrat žal izogniti, saj tvegajo potencialno veliko tveganje, da bi zapadli v dolg samo zato, da bi izplačali dividende..

Nazadnje na podoben način je pametno imeti idejo o tem, koliko delnic želite kupiti, in biti pozoren, da je tudi svetovanje, da ustvarjanje močnega portfelja dobro meša raznolikost z izbranimi delnicami.

Naložbe v delnice dividend so enostavne in jih je mogoče storiti hitreje, kot si mislite.

Obstaja veliko spletnih platform, ki ponujajo širok izbor dividendnih delnic, v katere lahko vlagate, čeprav boste morda želeli priskočiti na prvo platformo, ki jo vidite, je izbira posrednika in zaupanja vredne platforme enako pomembna kot raziskovanje izbranih delnic.

Zato priporočamo nagrajeno zaupanja vredno platformo za spletno trgovanje, eToro.

Z eToro imate lahko vse pod roko. Odpiranje računa je preprosto in enostavno, kjer lahko izberete svojega posrednika, skupaj z odprtjem trgovalnega računa, kar je vedno priporočljivo, če osebni finančni računi ostanejo ločeni od vašega dodatnega dohodkovnega (trgovalnega) računa..

Ko imate svojega posrednika in svoj trgovalni račun, ste pripravljeni, da začnete svojo trgovsko pot v svojem prostem času.

Če menite, da potrebujete več navodil in izkušenj z našimi smernicami, eToro ponuja tudi veliko informacij o trgovanju, skupaj s tečaji trčenja, da boste lahko hitreje dosegli svojo trgovsko pot in z dodatno prednostjo, če boste imeli enega na enega navodila mentorja na spletu.

Toda ena največjih prednosti eToro ponudbe za vlagatelje začetnike je brezplačna platforma za virtualno trgovanje. Tu lahko vadite dan in noč, dokler se ne počutite popolnoma udobno, kako deluje trgovanje. Poleg tega, da se naučite, kako deluje trgovanje, boste videli, se naučili in razumeli tudi strategije trgovanja, saj ne boste vlagali lastnega denarja, saj imate na voljo virtualna sredstva za vadbo..

Skupaj z najvišjimi zalogami dividend eToro ponuja tudi trgovanje z delnicami, kriptovalutami in trgovanjem s sredstvi za CFD ter ponuja 0% provizije, ko odprete svoj spletni trgovalni račun.

Vrhunski borzni posrednik, kupujte delnice z 0% provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden na borzi – priporočamo, da ga preizkusite.

Vaš kapital je ogrožen. Lahko se zaračunajo druge pristojbine

Ključni zajtrki

  • Teh 5 najboljših dividendnih delnic, v katere lahko vlagate do leta 2021, vlagateljem ponujajo številne prednosti, vključno s četrtletnimi izplačili dividend, stabilnostjo in odlično mešanico raznolikosti vašega rastočega portfelja..
  • Šteje se, da so zaloge dividend bolj uspešne kot zaloge zaradi rasti zaradi njihove stabilnosti in izplačil denarnega toka, ki jih delničarjem sprostijo vsako četrtletje.
  • V svoj portfelj lahko vključite mešanico delnic dividend in zalog rasti, to vam bo ponudilo dobro raznoliko mešanico, ki jo boste kopičili v svojem portfelju.
  • Delnice z dividendami so tudi dobro znane delnice, zato je pametno, da pri izbiri delnic opravite čim več raziskav, da ugotovite, ali je delnica delnica ali dividenda..
  • Bodite pozorni pri izvajanju raziskav o izbranih delnicah, čeprav delnice z dividendami morda močno delujejo, ne pomeni nujno, da bodo v prihodnosti dobro poslovale, saj nikoli ni nič zagotovljeno.
  • Nenazadnje vlagajte pametno in uživajte v svoji naložbi v delnice dividend.

Če ste z veseljem prebirali 5 najboljših delnic za dividende, v katere bi lahko vlagali do leta 2021, jih delite z drugimi, za katere menite, da jih bo zanimalo.

Prosimo, upoštevajte: Pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnje uspešnosti. Vrednost naložb se lahko znižuje, pa tudi navzgor. Vsa mnenja, novice, raziskave, analize, cene ali druge informacije, ki jih vsebuje to spletno mesto, so predstavljene kot splošni tržni komentar in niso investicijski nasvet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me