Najboljše delnice za nakup ZDA – marec 2021

Najboljše delnice za nakup tega meseca – marec 2021

V tej izdaji naše mesečne analize delniškega trga si bomo ogledali najboljše delnice za nakup marca 2021.

Splošno zanimanje za delniške trge še nikoli ni bilo tako močno. Dejansko so spletne borznoposredniške družbe sredi zaklepanja zabeležile velik porast števila registracij – kar je bilo za mnoge presenečenje.

Če ste popoln novinec na borzi in iščete kanček navdiha, katere delnice kupiti zdaj – ste prišli na pravo mesto.

Tukaj razpravljamo o najboljših delnicah za nakup marca 2021. To stran posodabljamo vsak mesec, da zagotovimo, da je vaš portfelj delnic opremljen le z najvišjimi delnicami!

Najboljših 5 delnic, ki jih lahko kupite zdaj

Preden si podrobneje ogledamo najboljše delnice marca, je tukaj naših 5 najboljših izbir delnic:

1. Tesla

2. AG Barr

3. Amazonka

4. PayPoint

5. SalesForce

Vse te najboljše delnice, kot tudi številne druge, lahko kupite pri eToro in plačate 0% provizije!

Najboljše delnice za nakup ZDA – marec 2021

Bodo zaloge leta 2021 končno zaživele? Če je temu tako, bi lahko bili ti najboljši izbori nekaj najboljših naložbenih možnosti za ta mesec.

1. Tesla – donos skoraj ob koncu leta 400%

tesla, najboljše delnice za nakup

Kdo bi si mislil? Medtem ko se večina trgov še ni vrnila na raven pred pandemijo, delničarji Tesle pričakujejo skoraj 400-odstotni dobiček ob koncu leta. Te številke so preprosto neobičajne.

Delnice so leto začele z nekaj več kot 86 ameriškimi dolarji, marca pa so se nekoliko poslabšale glede množične razprodaje, povezane s COV-19. Kljub temu, da je bila Teslina glavna tovarna s sedežem v Kaliforniji nekaj mesecev prisiljena zapreti med zaklepanjem, so delnice od takrat naraščale, rasle in odhajale..

Od takrat je Tesla celo začel svojo prvo delitev delnic – vlagatelji so imeli koristi od ponudbe 5 za 1. Kot take zgoraj omenjene številke temeljijo na prilagojenih cenah glede na delitev.

Po eni strani morda ne boste želeli kupovati delnic Tesle, saj ste zamudili jadrnico s trimestnim vzponom. Po drugi strani pa bi mnogi trdili, da Tesla šele začenja. Kot take bodo delnice Tesle verjetno ostale v našem portfelju še nekaj desetletij.

Bi radi kupili Delnice Tesle?

2. A.G. Barr – Delnice, ki trgujejo s 15% popustom od ravni pred COVID

ag barr, najboljše delnice za nakup

V času gospodarske negotovosti smo veliki ljubitelji obrambnih zalog. Tak primer je primer britanskega proizvajalca pijač AG Barr. Nekatere izmed najbolj priznanih blagovnih znamk pijač vključujejo Irn Bru, KA, Barr Cola, Bundaberg, repinca in regrat ter Rockstar Energy.

Ključna točka obrambne zaloge, kot je AG Barr, je, da se teoretično njeni izdelki prodajajo ne glede na uspešnost gospodarstva. S tem pa nam je AG Barr všeč tudi zaradi njegovega kratkoročnega potenciala.

Se pravi, da delnice še vedno trgujejo na 15% pod ravnjo pred COVID. Kot take lahko delnice kupite z razumnim popustom. AG Barr ima zlasti trdno bilanco stanja, po kateri je podjetje z lahkoto plulo skozi pandemijo. V ospredju tega je ogromno povečanje prostih neto denarnih tokov.

Poleg tega se je poslovodstvo AG Barr smiselno odločilo, da bo začasno ustavilo dividende med blokado, kar je spet sprostilo še toliko bolj potreben kapital. Upoštevajte, da boste s tem morda morali biti hitri – saj so se delnice v štirih tednih pred pisanjem tega članka povečale za 9,1%.

Bi morali kupovati Delnice A.G. Barr?

3. Amazon – donos 68-letnega donosa ob koncu leta

Amazon, najboljše delnice za nakup

Nič ni izvirnega, če Amazon trenutno dodate na naš seznam najboljših delnic za nakup. Vendar nas bolj kot izvirnost bolj skrbi dolgoročna rast – zato ta spletna elektrarna narekuje.

Samoumevno je, da je Amazon imel veliko koristi od pandemije. Konec koncev, ko je večina vlad po vsem svetu uvedla nekakšno zaklepanje, je to prisililo tradicionalna podjetja, ki prodajajo na prodaj, da zaprejo svoja vrata – pogosto več mesecev. Potrošniki pa so se v svojih valovih obrnili na Amazon.

Glede na to je pomembno opozoriti, da Amazon ni tam, kjer je, samo zaradi oddelka za spletno prodajo. Nasprotno, velikan NASDAQ stoji za obilico hčerinskih podjetij – večina jih deluje zelo dobro. Eden izmed naših najljubših oddelkov Amazon je oddelek njegovega dohodkovnega modela na podlagi naročnin.

Sem spada tudi njegova vedno večja ponudba Amazon Prime – poleg storitve pretakanja vsebin. Poleg tega Amazon valovi tudi prek storitve računalništva v oblaku AWS (Amazon Web Services). Pravzaprav daleč vodi v tem sektorju z največjim tržnim deležem.

Glede na gibanje tečajev delnic so delnice Amazona v primerjavi z letom porasle za 68%. To pomeni, da je bila takratna tržna kapitalizacija več kot 1,6 bilijona funtov. Nobenega razloga ni, da bi verjeli, da se Amazon ne bo pridružil klubu, vrednemu 2 bilijona dolarjev, skupaj s tehnološkim gigantom Appleom. Ko bo to doseženo, bomo morda opazili nekoliko tržnega odpora, čeprav bo to verjetno kratkotrajno.

Bi radi kupili Amazonove delnice?

4. PayPoint – Privoščite si ogromen 50% popust na te zaloge v Združenem kraljestvu

izplačilna točka, najboljše delnice za nakup

Da ne bo pomote – britanska tehnična zaloga PayPoint je bila sredi pandemije zelo prizadeta. Dejansko so sicer delnice februarja znašale 1.100 p, le nekaj tednov kasneje pa so dosegle 52-tedenske najnižje vrednosti 389 p. To pomeni popoln propad več kot 64%.

S tem bi pametni vlagatelji nedvomno vstopili na trg, ko bi delnice kršile pod-400p. Navsezadnje to pomeni 32-odstotno povečanje zalog po okrevanju na 514p. Če menite, da ste s tem morda pogrešali čoln – ne bi smeli.

Navsezadnje se z delnicami PayPointa še vedno trguje za slabih 50% manj kot januarja. Kot taki bi trdili, da so te delnice močno podcenjene. Glavni razlog za to je, da PayPoint stoji za plačilno tehnologijo, ki jo najdemo v več kot 27.000 britanskih prodajalnah.

To vključuje vse od pošt, supermarketov, bencinskih servisov in lokalnih trgovin. Medtem ko so bila številna njegova partnerska podjetja med zaklepanjem zaprta (in še vedno obstajajo), je PayPoint močno trpel.

Vendar se bodo stvari sčasoma vrnile tja, kjer smo bili pred pandemijo, kar pomeni, da bo PayPoint znova videl, da bodo njegovi prihodki ustrezali tržnim pričakovanjem. Če se delnice PayPointa na koncu vrnejo na 1.100p, bi to pomenilo več kot 114-odstotno rast – glede na trenutno ceno 514p.

Bi radi kupili Delnice PayPoint?

5. SalesForce – 50-odstotni donos za to novo dodano zalogo Dow Jones

saleforce, najboljše delnice za nakup

Avgusta 2020 – tisti, ki stojijo za izbirnim postopkom Dow Jonesa, so šokirali trge in objavili, da bo Exxon Mobil izločil iz indeksa ter naftnega giganta zamenjal s SalesForce.

Mnogi trdijo, da je bila ta zamenjava zelo upravičena – še posebej, če upoštevate uspešnost podjetja od uvrstitve na seznam v letu 2004. Takrat bi za eno delnico potrebovali le približno 4 USD (prilagojeno delitvi delnic). Na današnjem trgu vas bo konec oktobra 2020 enak delež stal 250 USD.

Glede na letošnjo uspešnost podjetja so se delnice leta 2020 odprle pri 166 ameriških dolarjih – kar pomeni, da so delnice v primerjavi z letom porasle za več kot 50%. Ker SalesForce ni družba, ki izplačuje dividende, ima delničarji dovolj prostora za dodatno rast navzgor. Kot taka SalesForce ostaja močan nakup.

Bi morali kupovati Delnice SalesForce?

Delnice za gledanje marca 2021

Medtem ko je zgornjih pet delnic naša najboljša izbira za marec 2021, je še nekaj drugih, na katere pazimo.

To vključuje:

Inovio – NASDAQ: INO

inovio, najboljše delnice za nakup

Inovio je ameriško farmacevtsko podjetje. Specializirano je za biotehnologije in je eno izmed mnogih podjetij, ki trenutno delajo na cepivu za COVID-19. Ta zaloga, ki je na seznamu NASDAQ, je dejansko imela prednost v dirki s cepivi in ​​je zdaj v fazi 2/3 svojih kliničnih preskušanj. To se je trdno odrazilo tudi v njeni letošnji rasti.

S tem je ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) pred nekaj tedni začasno zadržala klinična preskušanja Inovio, saj potrebuje dodatne informacije o lastniški tehnologiji, ki se uporablja.

Kot take so delnice Inovio od takrat rahlo zadele. To pa ponuja novo priložnost za vstop na trg po ugodnejši ceni.

Virgin Galactic Holdings – NYSE: SPCE

deviška galaktika, najboljše delnice za nakup

Ta poseben delež, ki si ga je treba ogledati, je nekoliko visoko tvegana in visoko donosna izbira. Razlog je, da je Virgin Galactic vpleten v novo, vrhunsko in popolnoma nedokazano industrijo. Po eni strani je njegov projekt vesoljskega turizma že privabil 600 plačljivih strank – kar predstavlja prihodek v višini več kot 150 milijonov funtov.

Menijo tudi, da bi lahko prvi galaktični polet vzletel prihodnje leto. Po drugi strani pa Virgin Galactic v vesoljski tekmi sodeluje z dvema ključnima igralcema. Sem spadata SpaceX (Elon Musk) in Blue Origin (Jeff Bezos). Obe zgoraj omenjeni podjetji imata za seboj ogromne vojne, skrinje v višini več milijard dolarjev, zato bo konkurenca izredno močna.

Glede na to obstajajo vsi razlogi za domnevo, da bi lahko bile delnice Virgin Galactic trenutno močno podcenjene. Konec koncev, ob trenutni tržni oceni na samo 4,2 milijarde dolarjev, bi bil potencial navzgor lahko velik.

Walmart – NYSE: WMT

walmart, najboljše delnice za nakup

Ameriški velikan supermarketov Walmart je do danes preživel čudovito leto. Z začetkom leta 2020 z nekaj več kot 118 USD delnice na NYSE zdaj znašajo 142 USD. To predstavlja 20-odstotno rast v samo 10 mesecih trgovanja.

Walmart v tretjem četrtletju dosegla boljši od pričakovanega zaslužek. Walmart je še enkrat presegel tržna pričakovanja, nekaj časa smo lahko videli, da se vzpon navzgor nadaljuje.

Kako najti najboljše delnice za nakup

Z nekaterimi spletnimi platformami za trgovanje z delnicami, ki vam zdaj omogočajo dostop do tisoč do tisoč delnic na kopicah mednarodnih borz – vedeti, v katera podjetja lahko vlagate, je lahko zapleteno.

Navsezadnje tisti, ki dosledno pridobivajo, to običajno počnejo, ker dobro razumejo, kako najti podcenjene deleže s poglobljenimi raziskavami in analizami.

Dobra novica je, da lahko na več načinov najdete najboljše delnice za nakup – tudi brez veliko izkušenj.

Oglejte si spodnje nasvete.

Nasvet 1: Ocenite trenutno gospodarsko podnebje

V prvi vrsti je pametno stopiti korak nazaj in oceniti, v kakšnem gospodarskem ozračju smo trenutno. Na primer, leto 2020 je leto, v katerem prevladuje pandemija koronavirusa. To je povzročilo več zmagovalcev, a veliko, veliko poražencev.

Glede slednjega je samoumevno, da so domače in svetovne omejitve močno prizadele delnice gostinskega, letalskega in maloprodajnega sektorja. Po drugi strani pa je tehnološki prostor očitno zmagal. Na primer, kot Amazon, Tesla, Apple, Kvadrat, in Facebook obravnavajo tudi dvomestne (in v nekaterih primerih tudi trojne) številčne dobičke.

V času gospodarske negotovosti so ključni sektorji, ki jih je treba preučiti, tisti, ki sodelujejo pri „rezanih“ proizvodih in storitvah. To pomeni, da povpraševanje ostaja močno ne glede na uspešnost gospodarstva. Primeri vključujejo zaloge iz farmacevtskega, tobačnega in prehrambnega sektorja.

Nasvet 2: Ujemite kratkoročne padce

Ta nasvet je nekaj, kar lahko dosežejo vlagatelji vseh oblik, velikosti in sklopov. Preprosto povedano, vse zaloge gredo skozi “padce”. To pomeni, da se cena delnice obrne v napačno smer. Ampak to lahko traja le nekaj dni ali tednov, preden se trend naraščanja nadaljuje.

V času padca je to odlična priložnost za nakup ustreznih delnic s popustom.

Odličen primer tega je Tesla. Na primer, 31. avgusta 2020 so delnice Tesle dosegle najvišjo vrednost v višini 502 USD. Vendar pa so le 9 dni kasneje delnice dosegle najnižjo vrednost v višini 330 dolarjev – kar predstavlja osupljiv upad za več kot 34%.

Je bilo to upadanje upravičeno? Absolutno ne.

Hitro naprej do 27. oktobra in iste delnice Tesle znašajo 424 USD. Če bi tako »ujeli« 330 USD, bi zdaj v 28-mesečnem trgovanju gledali na 28-odstotni dobiček..

Seveda nekateri padci na borzi niso kratkoročni padci – ampak bolj znak, da gredo delnice skozi medvedji trg.

Kot tak – te strategije ne bi smeli uporabljati samo zato, ker pričakujete, da se bodo zaloge sčasoma okrevale. Nasprotno, uporabljati ga je treba za podjetja, ki imajo močne obete in navsezadnje – v primerih, ko menite, da znižanje cene delnic ni upravičeno.

Nasvet 3: Združite povprečje in tehtanje dolarjev

V vseh nišnih primerih je treba nakup delnic in delnic obravnavati kot dolgoročno naložbo. Če želite sčasoma graditi svoje bogastvo, zakaj potem ne bi upoštevali povprečenja dolarjev?

To bo sprostilo pritisk pri izbiri najboljših zalog trenutno. Za tiste, ki se ne zavedajo, je povprečevanje dolarskih stroškov postopek vlaganja manjših, a rednih zneskov na delniške trge. Na primer, konec meseca lahko na primer v delnice vložite 200 USD.

Bistveno je, da povprečna strategija dolarskih stroškov omogoča, da dolga leta preženete tržne valove. Poleg tega lahko delnice kupite ceneje, če izbrane zaloge gredo skozi trge. To posledično povzroči povprečno nabavno ceno, ki postaja vedno bolj ugodna.

Poleg tega predlagamo tudi, da ustvarite lasten sistem “uteževanja”, ki odraža vaš odnos do tveganja. Na primer, 70% svojega denarja lahko vložite v močna in stabilna podjetja (pomislite na Amazon, IBM, Disney, Ford itd.), 20% v delnice za rast (mislite na Tesla, Virgin Galactic, Square itd.) In 10 % delnic z majhno kapitalizacijo – morda tistih, ki so naštete na Russell 2000 ali AIM.

Pripravljeni smo se potopiti v trgovanje z delnicami?

Je zdaj pravi čas za nakup delnic?

Preprosto povedano, ni pravega časa za vlaganje na borzah. Navsezadnje vlagate v podjetja na dolgi rok, zato bi morali biti kratkoročne nestanovitnost in popravki na trgu na vašem seznamu prioritet..

Glede na to je lahko časovna razporeditev trga zelo donosna vaja, če veste, kaj počnete. Kot smo že omenili, to vključuje nakup visokokakovostnih delnic, ko gredo skozi začasno padanje trga. Če bi to storili s tehnološkimi zalogami marca 2020, ko so trgi v nekaj tednih propadli, bi zdaj gledali na izjemne dobičke.

Konec koncev se bodo sezonski trgovci, ko bodo skušali slediti širšim trendom, potopiti na trge in iz njih, ni nič narobe, če se sčasoma držite preproste povprečne strategije za dolarske stroške – kar pomeni, da lahko začnete, kadar koli želite.

Kako kupiti najboljše delnice marca 2021

Če vas zanima nakup ene najboljših delnic, navedenih na tej strani – predlagamo, da se odjavite eToro. Ta spletni posrednik vam omogoča dostop do več kot 1.700+ delnic (vključno s 5 izbori, navedenimi na tej strani) – vse je mogoče kupiti brez provizije, delnice lahko kupite od 50 USD (40 £) na posel,

Medtem ko je eToro zelo priljubljen v Združenem kraljestvu, Avstraliji in večini celinske Evrope, posrednik doživlja tudi porast števila registracij iz ZDA..

Če delnic še nikoli niste kupili po spletu, je tukaj hitra razčlenitev tega, kar morate storiti.

Tukaj je tisto, kar morate storiti za nakup delnic eToro:

1. korak: Registrirajte račun

Za nakup delnic prek spleta boste morali odpreti račun pri zaupanja vrednem posredniku. Če uporabljate eToro, postopek registracije traja nekaj minut. Preprosto morate navesti nekaj osebnih podatkov in naložiti kopijo osebnega dokumenta.

2. korak: Depozitna sredstva

Izbrane delnice boste kupovali s pravim denarjem – zato boste morali nekaj sredstev položiti na svoj račun eToro. To znaša najmanj 200 USD in lahko izbirate med več načini plačila. Če želite takoj kupiti delnice – najbolje je, da uporabite debetno / kreditno kartico ali e-denarnico, kot je Paypal.

3. korak: Poiščite delnice

iskanje delnic

Ko bo vaš račun eToro financiran, boste morali poiskati podjetje, v katero želite vlagati. Nato boste morali klikniti gumb »Trgovina«, da greste naravnost na naložbeno stran izbrane delnice.

4. korak: oddajte naročilo za nakup brez provizije

amazonske delnice, najboljše delnice za nakup

Na koncu boste morali oddati naročilo za nakup, da dokončate postopek nakupa delnic. To je enostavno – saj morate v eToro navesti samo znesek, ki ga želite vložiti.

Ni pomembno, ali kupujete delnice podjetja, kot je Amazonka ki ima zalogo v tisočih dolarjev – saj vam eToro omogoča, da vlagate že od 50 dolarjev. To je znano kot „delno vlaganje“, saj boste kupili „delček“ delnice.

Ko potrdite naročilo za nakup, bodo delnice dodane v vaš portfelj eToro. Če bodo zadevne delnice izplačale dividende, bo to prikazano na vašem računu eToro, ko in ko bodo izplačane. Delnice lahko prodate kadar koli – dokler so trgi odprti.

Če želite investirati na borzi in razmisliti o najboljših delnicah za nakup danes, ni boljšega mesta za to kot eToro. Preprosto kliknite spodnjo povezavo, da se prijavite še danes!

eToro – Kupite najboljše delnice brez provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v tej panogi – priporočamo, da jih preizkusite.

75% računov malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku.

Najboljše delnice za nakup zdaj: razsodba?

Kot vedno so najboljše delnice za nakup, o katerih smo razpravljali v tem članku, mnenja avtorja. Kot tak je nujno, da pred naložbo opravite lastne raziskave.

Kljub temu je trenutno na trgih na voljo veliko priložnosti za ustvarjanje dobička – tudi v turbulentnih časih, v katerih trenutno živimo. Zlasti pri številnih podjetjih, ki še vedno gledajo na delnice, ki so nižje od ravni pred pandemijo je veliko kupčij.

Ponovno se vrnite v naslednji mesec – tam bomo zajeli najboljše delnice za nakup marca 2021!

Nadaljnje branje:

Najboljši trgi za trgovanje v letu 2021: vse, kar morate vedeti!

Popoln vodnik za spletno trgovanje v Združenem kraljestvu

Eseji Warrena Buffetta: Edina knjiga, ki jo potrebujete za vlaganje

Kako vlagati kot strokovnjak

Vlagajte kot Peter Lynch – strokovnjak za nabiranje delnic

Opozorilo: Vsa trgovanja nosijo tveganje. Mnenja, izražena na tem spletnem mestu, niso investicijski nasvet in po potrebi je treba poiskati neodvisen finančni nasvet. Pretekla uspešnost ni zagotovilo za prihodnje rezultate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me