Najboljše zaloge v Veliki Britaniji za leto 2021! 7 britanskih delnic bi vam lahko pomagalo zaslužiti milijon

Britanske zaloge so se očistile leta 2020, vendar bi lahko imele bolj grozljivo leto 2021. Vseeno pa teh 7 imen imejte na seznamu za nadzor, da jih lahko kupujete na dropsu.

Britansko gospodarstvo ni bilo pripravljeno na opustošenje, ki ga je povzročila pandemija Covid-19. Ukrepi za zajezitev virusa so oškodovali več britanskih gospodarskih sektorjev, kot so potovanja, gostinstvo in zabava. Mala in srednje velika podjetja so bila zdesetkana, večina jih je morala znatno zmanjšati svoje poslovanje ali ga popolnoma zapreti. Potovanja so se ustavila in borze so postale velik hit.

V primeru trgov v Združenem kraljestvu je imel delniški trg leto 2020 nepredvidljivo ob izbruhu pandemije in domačih vplivih. Dva pomembna dogodka bosta vplivala na trg leta 2021.

  • Brexit – Prehod z brexita je končan, Združeno kraljestvo pa se je z EU pogajalo o dogovoru. Zdaj je treba še ugotoviti, kako dobro se britanski in evropski trg prilagajata trgu po brexitu.
  • Covid-19 – Pandemija naj bi se zmanjšala z več odobrenimi cepivi in ​​še več v razvoju. Delnice naj bi se okrepile, trgi pa naj bi se močno okrevali leta 2021.

Torej, ob pričakovanem okrevanju na britanskem borznem trgu, na katere britanske delnice je vredno paziti? V katere delnice je vredno vložiti svoj težko prisluženi denar in pričakujete visok donos? Številna podjetja se trenutno kratkoročno soočajo z izzivi, a ob napovedanem izboljšanju stanja je vredno spremljati naslednje zaloge.

Vse te vrhunske zaloge v Združenem kraljestvu, pa tudi številne druge, lahko kupite pri eToro in plačate 0% provizije!

Priložnosti za dolgoročno rast

Britanski delniški trg se trenutno zaradi pandemije COVID-19 sooča z več težavami. Vendar več zalog dolgoročno omogoča visoke donose. Če v trenutnem scenariju iščete naložbe v delnice Združenega kraljestva, so dobra izbira delnice podjetij, ki se osredotočajo na splet..

Rightmove Plc

Pandemija Covid-19 je zaznamovala negotovost, ki je prevzela trge v Združenem kraljestvu. Vendar je britanski trg stanovanj posloval razmeroma dobro. Z državo pod zaklepanjem, Rightmove se je promet na njihovi spletni strani znatno povečal. Objava vlade Združenega kraljestva, da postavi "poštnina." Počitniške dajatve omogočajo kupcem stanovanj, da kupijo dom do 500.000 GBP in ne plačajo nobene dajatve.

Nepremičnine, ki stanejo več kot 500.000 funtov, bodo deležne nižje stopnje. Trg kapitalizacije britanskega stanovanjskega trga znaša 5,58 milijarde funtov. Vlagatelji pozorno spremljajo delnice z velikim kapitalom. Neposredni prihod cepiva je zagotovil, da se bo trg nepremičnin leta 2021 povzpel. Čeprav se je Rightmove soočil z nekaterimi izzivi zaradi pandemije COVID-19, je njihov finančni položaj močan, da bi ga pregnal skozi kratkoročne izzive.

Hoteli InterContinental

Gostinski sektor se je z največjim izzivom soočil s pandemijo COVID-19 in hoteli so bili zaradi omejitev potovanja prisiljeni zapreti. Številni hoteli so bili spremenjeni v karantenske centre ali pa so bili odprti za zdravstvene delavce, zaradi česar so morali delovati brez ustvarjanja prihodkov. Skupina InterContinental Hotels ni bila nič drugačna, saj jih je pandemija prisilila, da so zaprli večino svojih hotelov.

Ker pa je cepivo na obzorju in se postopno odpravljajo omejitve potovanja, se leto 2021 za InterContinental Group zdi obetavno, saj število rezervacij narašča. Finance InterContinenta so bile vedno zdrave in z novico o morebitni združitvi s skupino Accor, InterContinental delnice bi lahko predstavljale pomemben donos za vlagatelje.

Persimmon Plc

Še ena delnica, ki bi lahko videla ugodnosti za počitnice, Kaki, se je leta 2020 odlično prikazal. Počitniške dajatve so kupce domov spodbudile k nakupu novih nepremičnin in povečali vlagatelje, ki so kupovali nepremičnine. V prvi polovici leta 2020 je Persimmon medletno zabeležil 49-odstotno rast, v drugi polovici leta pa je v zadnjem letu zabeležil 21-odstotno rast. Kljub situaciji COVID-19 je Persimmon končal leto 2020 z visokimi notami in naj bi ga leta 2021 še bolj pridobili, kar je vsekakor pameten dodatek vsakemu portfelju.

Priložnosti za okrevanje

Nekatere delnice v Združenem kraljestvu si opomorejo po zrušitvi borze leta 2020. To so predvsem bančne delnice, ki lahko kratkoročno doživijo nekaj pretresov, vendar so dolgoročna zanesljiva možnost. To so večinoma bančne delnice, kot so delnice Barclays in Lloyds.

Lloyds Bank

Čeprav so banke v Združenem kraljestvu leta 2020 utrpele izgube, so se okrepile in izterjale večino izgub. Banka Anglije je ukinila zamrznitev dividend zaradi številnih dejavnikov, ki bi lahko imeli pozitivno leto v letu 2021, kar pomeni, da lahko Lloyds in druge banke začnejo znova izplačevati dividende..

Izplačilo dividend verjetno ne bo več moteno, kar bi lahko pozitivno vplivalo na razpoloženje vlagateljev. Zaradi izboljšanja stanja COVID-19 bi se lahko tudi trgi spremenili v bikovske razmere in verjamejo, da bi se morale razmere dokaj kmalu normalizirati. Posledice tega so, da bi delniški trg lahko zvišal cene delnic banke Lloyds Bank.

Lloyds Bank ima tudi pozitivne obete zaradi svojega močnega finančnega položaja, ki se nenehno izboljšuje. To bi lahko bil tudi dejavnik, zaradi katerega bi se lahko cena delnice zvišala leta 2021.

Barclays

Barclays je še ena britanska delnica, ki si jo bodo vlagatelji pozorno ogledali leta 2021. Zaradi višine pandemije COVID-19 se je cena delnic družbe Barclays znižala na 80 penijev. Cena delnice se je od izboljšanja stanja COVID-19 od takrat okrepila. Po končanem zaključku Brexita naj bi se zaloge Barclays povečale leta 2021, analitiki pa napovedujejo ocene

1,57 GBP na delnico z ocenjeno najvišjo vrednostjo 2,50 GBP. Čeprav se obeti v letu 2021 zdijo pozitivni, je Barclays poudaril, da bo na trgih, ki se uvrščajo v leto 2021, še vedno obstajala stopnja negotovosti..

Tesco

Leto 2020 je bilo močno leto za Tesco, s tem da je podjetje zaradi zaklepanja videlo svojo spletno prodajo v nebo. Zaloge Tesca so se od začetka leta povečale za 7% in s prodajo ustvarile 26,7 milijarde funtov. Tudi prodaja hrane v Združenem kraljestvu se je povečala za 9%. Tesco je prav tako zaključil dogovor o prodaji svoje tajske in malezijske podružnice po ocenjeni vrednosti okoli 10,6 milijarde funtov.

Družba je temu sledila z objavo posebne dividende, s katero bo delničarjem poslala 5 milijard funtov neto vrednosti, pokojninskemu sistemu Tesco PLC pa dodala 2,5 milijarde funtov. Analitiki so napovedali srednjo ceno 276p za delnice Tesca leta 2021, zaradi česar so delnice Tesca leta 2021 odlična možnost.

BP

BP je napovedal svoj nastop na področju obnovljivih virov energije in načrtoval ohranitev prisotnosti v naftni industriji, hkrati pa je leta 2021 ciljal na zmogljivost 50 gigavatov v sektorju obnovljivih virov energije. Napad BP na področju obnovljive energije prihaja ob pravem času za podjetje, svet pa želi oddaljite se od fosilnih goriv in postanite okolju prijaznejši. V letu 2020 se je povpraševanje znatno upočasnilo, svet pa je zaradi COVID-19 skorajda ustavil.

BP je izgubo znižal s 16,8 milijarde v drugem četrtletju na 0,5 milijarde v tretjem četrtletju. V pripravi so novi projekti. Ko se BP prebije v sektor obnovljivih virov energije, se bo zaloga leta 2021 znatno povečala, ko bo svet sprejel okolju prijazne vire energije.

To je idealen čas za naložbe na borzi delnic, ki so padle, ko se je pandemija COVID-19 okrevala. Trgi naj bi se okrevali, cene delnic pa se bodo zvišale, zaradi česar je to idealen čas za vstop na trg po nižji ceni in uživanje pozitivnih donosov naložb.

eToro – Kupite najboljše britanske delnice leta 2021 z 0% provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden na borzi – priporočamo, da ga preizkusite.

Vaš kapital je ogrožen. Lahko se zaračunajo druge pristojbine

Preberi več:

Katerih je 10 najbolj podcenjenih zalog za nakup v Veliki Britaniji do leta 2021?

Najboljših 5 delnic dividend, v katere je treba vlagati do leta 2021

10 najboljših britanskih delnic, ki jih je treba vlagati v letu 2021 (poglobljen pregled)

Katerih 7 najboljših telekomunikacijskih zalog je mogoče kupiti v letu 2021?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me