Trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji za začetnike 2021

Contents

Trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji | Kako trgovati z zalogami za začetnike 2021

S sedežem v Veliki Britaniji in želite trgovati z delnicami? Preberite naš izčrpen vodnik o trgovanju z delnicami v Združenem kraljestvu.

Trgovanje z delnicami se razlikuje od preprostega ‘nakupa’ delnic. To je zato, ker boste želeli ugibati, ali mislite, da se bodo izbrane zaloge zvišale ali znižale. Pozicijo za trgovanje z delnicami lahko držite odprto več dni ali tednov, vendar v večini primerov minut ali ur.

Kot tak je trgovanje z delnicami kratkoročna naložbena strategija, ki naj bi izkoristila nenehno spreminjajoče se cene delnic. Poleg tega boste imeli možnost trgovanja z delnicami v Združenem kraljestvu uporabiti vzvod do 1: 5. To pomeni, da lahko trgujete s petkratnim zneskom, ki ga imate na računu za trgovanje z delnicami.

Vendar moramo poudariti, da večina britanskih delniških trgovcev z malo izkušnjami na koncu izgubi denar v prvem poskusu. Zato smo to sestavili zelo izčrpen vodnik o Trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji.

Naš vodič pokriva podrobnosti in podrobnosti o čem trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji vključuje, kako lahko zaslužite ali izgubite denar, katere strategije bi morali razmisliti in kako najti primernega britanskega posrednika za svoje potrebe. Popeljali vas bomo tudi skozi postopek odpiranja britanskega računa za trgovanje z delnicami, oddaje naročila in uvedbe strategije.

Stock Trading UK – Kazalo

Kaj je Stock Trading UK?

Kako deluje trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji?

Prednosti trgovanja z delnicami preko CFD-jev v Združenem kraljestvu

Tveganja trgovanja z zalogami

Tržne borze

Kako zaslužite z britanskim trgovanjem z delnicami?

Strategije in sistemi za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu

Pomen izbire prave platforme za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu

Stock Trading UK Guide: Spodnja črta

Kaj je Stock Trading UK?

Preprosto povedano, trgovanje z delnicami je postopek trgovanja z delnicami – kakršne najdemo na Londonski borzi ali NASDAQ. Vaš glavni cilj je zaslužiti denar. Če želite to narediti, morate predvideti, ali se bo zaloga povečala ali zmanjšala.

Tako je – ne mara tradicionalnih delniških naložb, trgovanje z delnicami vam omogoča tudi ustvarjanje dobička, ko vrednost podjetja pade. V svetu trgovanja je to znano kot „prodaja na kratko“.

Če se za trenutek vrnemo k tradicionalnim delniškim naložbam, bodo vlagatelji pogosto imeli svoje delnice več let. Na primer, lahko kupite delnice BT v vrednosti 2.000 GBP in jih pustite v svojem portfelju, da rastejo.

Upamo, da boste poleg tega zbrali tudi četrtletne dividende. To je znano kot dolgoročna strategija “kupi in zadrži”.

Na drugem koncu spektra pri trgovanju z delnicami pogosto vidite, kako delnico kupujete in prodajate za ure ali celo minute. To pomeni, da boste lovili manjše marže, vendar veliko pogosteje.

V nekaterih primerih bodo britanski trgovci z delnicami sprejeli strategijo “nihajnega trgovanja”, kar pomeni, da lahko pozicija ostane odprta nekaj dni ali tednov. Kakor koli že, redko bodo trgovci z delnicami dolgoročno pristopili k vlaganju.

Primer trgovanja z delnicami v Veliki Britaniji

Preden pridemo do drobnega načina delovanja britanskega trgovanja z delnicami, je verjetno smiselno, da vas hiter primer. Upajmo, da bi to moralo razčistiti meglo, preden se dvignemo in vas preobremenimo s koristnimi informacijami!

 • Recimo, da želite trgovati ASOS delnice
 • V času trgovanja delnice ASOS na AIM znašajo 4,60 GBP
 • Verjamete, da so delnice močno podcenjene, zato oddate “naročilo za nakup”
 • Z oddajo naročila za nakup izberete trgovalni platformi, da mislite, da se bodo delnice ASOS povečale
 • V trgovanje vložite skupno 200 funtov
 • Nekaj ​​dni kasneje so delnice ASOS vredne 10% več
 • Svojo trgovino unovčite – ustvarite skupni dobiček v višini 20 GBP (200 £ vložek x 10% dobiček)

Kot lahko vidite iz zgornjega, je osnovni koncept trgovanja z delnicami v Združenem kraljestvu pravzaprav zelo preprost.

Zdaj pa si oglejmo primer, kako bi lahko izgledala trgovina z delnicami na kratko, preden vas preobremenimo z dragocenimi informacijami!

 • Tokrat iščete trgovino NASLEDNJI delnice
 • V času trgovanja delnice NEXT na Londonski borzi znašajo 6,10 GBP
 • Verjamete, da so delnice predrage in zato – mislite, da bodo znižale vrednost, zato oddate “naročilo za nakup”
 • Kot tak morate oddati „naročilo za prodajo“ na izbrani spletni strani za trgovanje v Združenem kraljestvu
 • V to trgovanje ste zelo samozavestni, zato vložite skupaj 1000 funtov
 • Nekaj ​​dni kasneje so delnice NEXT vredne 20% manj
 • Svojo trgovino unovčite – ustvarite skupni dobiček v višini 200 GBP (1.000 £ vložek x 20% dobiček)

Ne pozabite, da dejstvo, da so delnice NEXT padle za 20%, pomeni, da ste dosegli 20% dobiček – ko ste oddali naročilo za prodajo!

Kako deluje trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji?

zaloge v Veliki Britaniji

Ta del našega vodiča vam bo omogočil jasno razumevanje razlike med trgovanjem z delnicami in vlaganjem v delnice. Na kratko, ko delnice kupite pri tradicionalnem spletnem posredniku, prejmete 100% lastništvo delnic.

Z drugimi besedami, če v podjetje vložite 200 funtov, ste dejansko lastnik 200 funtov v podjetju. V zameno vam to daje nekatere pravice delničarjev – na primer, da lahko glasujete na letnih skupščinah delničarjev.

Poleg tega boste upravičeni tudi do svojega dela vseh dividend, ki jih izplača podjetje. To je treba plačati v gotovini hkrati z vsemi drugimi delničarji.

Glede na to, ko se boste ukvarjali s trgovanjem z delnicami, boste to počeli prek pogodb za razlike – ali preprosto CFD-jev.

CFD trgovanje z delnicami

V svoji najosnovnejši obliki so CFD-ji finančni instrumenti, ki jih ustvarjajo in ponujajo spletne platforme za trgovanje. Glavni koncept je, da bo instrument CFD ‘sledil’ vrednosti sredstva v realnem času.

Na primer:

 • Londonska borza borz kotira na ceni 212 p Tesco delnice
 • Na vaši izbrani trgovalni platformi so tudi Tesco CFD-ji po ceni 212 p
 • Nekaj ​​ur kasneje delnice Tesca kotirajo na londonski borzi po ceni 219p
 • Tudi tokrat izbrana trgovalna platforma kotira 219p na Tesco CFD-je

Kot lahko vidite iz zgornjega, ni pomembno, kaj se dogaja s ceno posamezne delnice, CFD jo bo zrcalil kot za. Zaradi tega so CFD-ji zelo privlačni za delniške trgovce iz več razlogov.

Preden pridemo do tega, je pomembno opozoriti, da s trgovanjem z delnicami na delnice ne boste lastniki osnovnih delnic. To je zato, ker CFD ni podprt z nobenim oprijemljivim. Namesto tega bo CFD preprosto sledil vrednosti posamezne zaloge.

Kar zadeva dividende, se tu stvari nekoliko zapletejo. Kljub temu je bistvo tega:

 • Nekatere platforme za trgovanje s CFD bodo popravile stanje na vašem računu, ko podjetje izplača dividende
 • Če ste dolgo na CFD za delnice (kar pomeni, da mislite, da se bo njegova cena zvišala) in boste ob izplačilu dividend zadržali svoj položaj, bo znesek pozitivno odrazen na vašem računu
 • Če pa vam primanjkuje CFD na delnice (kar pomeni, da mislite, da se bo njegova cena znižala), se bo znesek negativno odrazil na vašem računu

Z drugimi besedami, tisti, ki prodajajo CFD na delnice, bodo pokrili izplačilo dividende za tiste, ki gredo dolgo.

Prednosti trgovanja z delnicami preko CFD-jev v Združenem kraljestvu

Na tej točki v našem Vodiču za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu vas morda skrbi, da ne boste lastniki osnovnih delnic. Vendar vas to ne bi smelo skrbeti, saj je končni cilj pri trgovanju z delnicami dosledno ustvarjanje majhnih in pogostih dobičkov..

Se pravi, da le redki uspešni trgovci z delnicami držijo odprto pozicijo CFD več kot nekaj mesecev. Pravzaprav – in kot smo na kratko že omenili, večina poslov odpira in zapira pozicije v trajanju dni ali ur!

Zaradi tega vam ni treba skrbeti, ali bi imeli delnice, da bi ustvarili dobiček. Kljub temu spodaj opisujemo nekaj razlogov, zakaj se britanski delniški trgovci obračajo na CFD-je, da bi uresničili svoje finančne cilje.

Naraščajoči in padajoči trgi

Za nas pri Trading Education je to daleč največja korist od trgovanja z CFD-ji na delnice. Preprosto povedano, vedno boste imeli na izbiro, ali boste na izbrano zalogo šli dolgo ali kratko.

 • Se pravi, če menite, da se bo cena delnic zvišala, potem gre le za oddajo naročila za nakup.
 • Če menite, da je delnica precenjena in s tem – njena cena upada, morate oddati naročilo za prodajo. Res je tako preprosto.

Kratko prodajna plat stvari odpira povsem nov svet trgovalnih možnosti, saj tradicionalne delnice omogočajo dobiček le, če se trgi premikajo navzgor.

Na primer, spet si oglejte finančno krizo leta 2008. Na začetku leta, HSBC delnice so bile ocenjene na 871p. Samo 15 mesecev kasneje so bile enake delnice po ceni 371p – kar predstavlja 55-odstotni padec.

Zdaj bi delničarji HSBC, ki upajo na najboljše, v tem obdobju izgubili precej denarja. Po drugi strani pa spretni trgovci z delnicami brez dvoma ne bi imeli zaloge. S tem bi ustvarili 15-mesečni dobiček nad 55%.

Tako je bilo tudi konec februarja 2020. Ko so finančni trgi končno dobili tremo zaradi pandemije koronavirusa, je sledila množična razprodaja. Na primer, delnice BP so bile 24. februarja po ceni 438p.

Le tri tedne kasneje so bile delnice ocenjene na samo 233p. To pomeni, da so zaloge v manj kot mesecu dni izgubile 46%. Ponovno bi začinjeni trgovci z delnicami to izkoristili z oddajo naročila za prodajo CFD na BP.

Konec koncev se vam ni treba več počutiti zadržane v času gospodarske negotovosti. Namesto tega lahko izkoristite padce trgov v obliki CFD trgovanja z delnicami.

Vzvod in marža

Ko kupujete delnice v tradicionalnem smislu, imate samo eno možnost, ko gre za deleže. Se pravi, če imate na računu borznega posrednika 500 funtov, lahko kupite le delnice v vrednosti 500 funtov – in nič več.

Vendar lahko v primeru trgovanja z delnicami prek CFD-jev uporabite vzvod. Preprosto povedano, to pomeni, da lahko trgujete z več, kot imate na svojem britanskem računu za trgovanje z delnicami.

Na več načinov lahko izračunate vzvod. Najlažji način je videti kot razmerje. Predpisi Združenega kraljestva (ESMA) vam na primer omogočajo, da pri trgovanju z delnicami uporabite vzvod do 1: 5. To pomeni, da bo stanje na računu v višini 500 GBP omogočilo 2.5000 GBP trgovalnega kapitala. Drugi razredi sredstev, kot so forex, zlato in indeksi, imajo še višje omejitve.

Ključno je tukaj, da vam vzvod resnično pomaga, da se dobro preživite z borzo, tudi če imate na voljo le majhen kapital. S tem pa vzvod prinaša tudi dodatno tveganje, da boste izgubili več denarja, kot ste upali.

Preden pridemo do tega, raziščimo, kako dejansko deluje vzvod pri uporabi britanske platforme za trgovanje z delnicami.

 • Odločite se, da boste šli še dolgo naprej Marks in Spencer delnice
 • Stavite 200 funtov in uporabite vzvod 1: 5
 • Kasneje v trgovalnem dnevu so se delnice Marks in Spencer povečale za 5%
 • Z vložkom v višini 200 funtov bi zaslužili le 10 funtov (200 funtov x 5%)
 • Ko pa ste uporabili vzvod 1: 5, se vaš dobiček v višini 10 funtov pomnoži s faktorjem 5
 • Kot tak je vaš skupni dobiček pri tej trgovini Marks in Spencer 50 GBP

Pomembno je omeniti, da pri trgovanju z delnicami z vzvodom v Veliki Britaniji tvegate likvidacijo. Kako to deluje, pojasnjujemo v spodnjem oddelku.

Tveganja trgovanja z zalogami

Z enakim primerom kot zgoraj ste lahko z uporabo vzvoda 1: 5 pretvorili vložek v vrednosti 200 GBP v naročilo za nakup £ 1.000. 200 funtov, ki ste jih tvegali, je tako imenovano “marža”.

Za tiste, ki se ne zavedajo, je marža preprosto varščina, ki jo daste izbrani platformi za trgovanje z delnicami, medtem ko je vaša trgovina z vzvodom odprta. V tem primeru znaša marža 20% (200 GBP od 1.000 GBP).

Zdaj tvegate, da boste izgubili to maržo v višini 200 GBP, če bo vaš položaj v nasprotju z vami za več kot imate marže. Z drugimi besedami, dolgo ste se odločili za delnice Marks in Spencer, tako da boste, če zaloge padejo za 20% ali več, v celoti izgubili maržo v višini 200 GBP..

To pomeni, da ste bili likvidirani.

Likvidacijsko mesto se bo razlikovalo glede na to, koliko vzvoda uporabite. Če ste na primer vložili 200 GBP z vzvodom 1: 3, to pomeni, da trgujete s 600 GBP. V maržnem smislu to znaša 33,3% (200 GBP od 600 GBP). Če bi se vaša trgovina z vzvodom z razmerjem 1: 3 premaknila proti vam za 33,3%, bi izgubili svoj £ 200.

Dobra novica je, da se na dva načina lahko izognemo likvidaciji:

 1. Za svojo trgovino s finančnim vzvodom nastavite stop-loss sklep. S tem boste naročilo zaprli, če se sproži izbrana cena stop-loss. O naročilih za ustavitev izgub in drugih orodjih za obvladovanje tveganj se pozneje veliko pogovarjamo.
 2. Na svoj maržni račun dodate več sredstev, preden ste likvidirani. Tako boste dobili dodatno prostor za dihanje v upanju, da se položaj obrne in premakne nazaj v vašo korist.

Tržne borze

Ko uporabljate tradicionalnega spletnega borznega posrednika, boste morda omejeni pri delnicah, ki jih lahko kupite. Seveda boste morda lahko vlagali v delnice in delnice FTSE 100, ki kotirajo na NYSE in NASDAQ. Toda dostop do drugih, manj likvidnih trgov morda ne bo mogoč.

To je v popolnem nasprotju s tem, kako delujejo spletna mesta za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu. Se pravi, da boste imeli pri trgovanju z delnicami na CFD dostop do tisoč trgov na kopicah britanskih in mednarodnih borz..

To je zato, ker spletnemu mestu za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu ni treba olajšati nakupa delnic. Nasprotno, oblikovanje trga CFD pomeni, da lahko instrument spremlja skoraj vse delnice, ki so javno uvrščene na borzo.

Recimo na primer, da se odločite za trgovanje z delnicami s priljubljenim borznim posrednikom FCA eToro. S tem boste imeli dostop do več kot 1.700 zalog s 17 različnih trgov. Na vrhu Združenega kraljestva to vključuje vse, od Francije in Savdske Arabije do Hongkonga in ZDA.

Opomba: Vseh 1.700+ delnic pri eToro lahko kupite v tradicionalnem smislu in z njimi trgujete preko CFD-jev.

Pripravljen za potop v borza?

glej vse zaloge

Konkurenčne pristojbine

Čeprav kasneje podrobneje krijemo provizije za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu, je pomembno hitro opozoriti, da so platforme CFD običajno veliko stroškovno bolj učinkovite v primerjavi s tradicionalnimi borznimi posredniki.

Še enkrat, to je zato, ker osnovna zaloga ne obstaja. Preprosto povedano, to pomeni, da lahko v mnogih primerih instrument kupite in prodate brez plačila provizije. Namesto tega boste verjetno plačali majhno provizijo, ki je vgrajena v namaz.

Na primer, lahko delnice trgujete brez provizije na eToro – kjer so razmiki na glavnih trgih običajno manjši od 0,25%. Na drugem koncu lestvice vam bodo posredniki starih šol pogosto zaračunali pavšalno provizijo za nakup delnic v Združenem kraljestvu. To se lahko razlikuje od 5 do 15 funtov na posel.

Kako zaslužite z britanskim trgovanjem z delnicami?

zaslužite z trgovanjem z delnicami v Veliki Britaniji

Preprosto povedano, če želite zaslužiti s trgovanjem z delnicami v Združenem kraljestvu, morate predvideti, ali bo vrednost delnic naraščala ali padala. S pravilnim napovedovanjem in s tem – zapiranjem položaja za več, kot ste prvotno začeli, boste ustvarili dobiček. In seveda – če napačno špekulirate, bo to povzročilo izgubo.

Ali je trgovanje z delnicami donosno?

Da, trgovanje z delnicami je lahko zelo donosno, če veste, kaj počnete.

Najučinkovitejši način ocenjevanja dobička in izgube je izračun deleža glede na povečanje ali zmanjšanje vaše pozicije v odstotkih. Če na primer vložite 100 funtov in se vaša pozicija trgovanja z delnicami poveča za 10%, ste zaslužili 10 funtov.

V drugem primeru, če ste delnico prodali na kratko in se je ta znižala za 20%, bi vam 500 funtov prineslo 100 funtov dobička. Če bi nato uporabili vzvod za to trgovanje 1: 5, bi se vaši dobički povečali na 500 GBP.

Glede tega, koliko lahko zaslužite s trgovanjem z delnicami v Združenem kraljestvu, na to vprašanje ni enoličnega odgovora. Navsezadnje je lahko odvisno od:

 • Koliko vložite v posamezno trgovino
 • Koliko vzvoda uporabite za posamezno trgovanje, če obstaja
 • Kolikšen odstotek dobička ste dosegli v mesecu
 • Kakšne provizije ste plačali izbrani spletni strani za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu
 • Katera orodja za obvladovanje tveganj ste imeli na voljo

Vse skupaj bi morali poskušati graditi svoj kapital za trgovanje z delnicami počasi, v nasprotju s tem, da bi šli od prvega dne. V tem priročniku opisujemo nekatere strategije obvladovanja tveganj, ki jih lahko uporabite pozneje.

Preberite več: Najboljše delnice, ki jih lahko kupite zdaj

Oddaja naročila za trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji

oddajanje naloga za trgovanje

Preden odprete račun na britanski platformi za trgovanje z delnicami, se morate najprej spoprijeti z oddajo naročil. V svoji najosnovnejši obliki posrednik to ve, s kakšnimi delnicami želite trgovati in kako načrtujete dobiček iz vaše napovedi.

Spodaj navajamo najpomembnejša naročila za trgovanje z delnicami, ki jih morate razumeti.

1. Naročila za nakup / prodajo

V tem priročniku smo že nekajkrat omenili naročila za nakup in prodajo, zato nam ni treba preveč podrobno podrobno opisovati. Ključno je, da vaša izbira naročil za nakup ali prodajo posredniku pove, v katero smer mislite, da bo šla cena delnice.

Kot smo že omenili, naročilo za nakup pomeni, da mislite, da se bo zaloga povečala. Naročilo za prodajo na drugi strani kaže, da mislite, da bo cena delnice padla.

Ne pozabite, da je za vsako trgovanje, ki ga vstopite, potrebno naročilo za nakup in prodajo. To je zato, ker je za izstop iz trgovine potreben nasproten vrstni red, kot ste ga prvotno postavili.

Če na primer odprete z naročilom za nakup in želite zaključiti trgovino, morate oddati naročilo za prodajo. In obratno – če vstopite z naročilom za prodajo, morate zapreti z nakupnim nalogom.

2. Tržna / omejena naročila

Vsa spletna mesta / platforme za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu vam omogočajo oddajo tržnega ali omejenega naročila. To velja za ceno, ki jo želite vstopiti na trg.

V primeru a tržni red, platforma za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu bo vaše naročilo izvedla po naslednji razpoložljivi ceni. To pomeni, da bo vaše naročilo takoj vstopilo na trg, čeprav je morda po ceni, ki je nekoliko višja ali nižja od tiste, ki jo vidite na zaslonu. Razlog za to je, da se cene delnic spreminjajo iz sekunde v sekundo.

Na primer:

 • Želite trgovati Unilever zaloge – katerih cena je trenutno 4,70 funtov
 • Glede na vašo tržno analizo mislite, da se bodo zaloge v naslednjih urah povečale
 • Kot tak oddate naročilo za nakup
 • Želite, da se pozicija odpre takoj, zato se odločite za tržno naročilo
 • Vaš posrednik izvrši naročilo za nakup v manj kot nekaj sekundah po ceni 4,69 GBP

Kot lahko vidite iz zgornjega, ste glede na nenehno spreminjajoče se tržne pogoje dobili ceno tik pod tisto, kar ste videli na zaslonu. Prav tako bi lahko bila cena, ki ste jo dobili s tržnim naročilom, nekaj nad 4,70 £.

V primeru a mejni vrstni red, to vam omogoča, da določite natančno ceno, za katero želite, da vaš ponudnik delniških trgovcev v Združenem kraljestvu izvede položaj.

Na primer:

 • Ostanimo pri istem zgornjem primeru, pri čemer Unilever delnice imajo ceno 4,70 £
 • Tokrat pa na trg ne želite vstopiti, dokler delnice ne dosežejo 4,90 £
 • Razlog za to je, da želite na trgih potrditi, da so vaše napovedi naraščajočega trenda pravilne
 • Kot tak oddate naročilo za nakup z omejitvijo 4,90 £
 • Nekaj ​​ur kasneje delnice Unileverja znašajo 4,90 funtov na vsako, zato se vaše naročilo z omejitvijo nakupa uskladi in tako – vaša pozicija je v živo

Kot ste že uganili, bo vaše naročilo z omejitvami začelo veljati le, če in ko se bo izbrala navedena cena. V nasprotnem primeru bo omejeno naročilo ostalo v teku, dokler ga ne prekličete.

3. Naročila za ustavitev izgube

Pri tem se ne zmotite – naročila stop-loss so ključnega pomena pri spletnem trgovanju z delnicami v Veliki Britaniji. To je zato, ker vam omogočajo, da omejite znesek, ki ga lahko izgubite pri trgovanju.

Če želite na primer zagotoviti, da vaša trgovina z delnicami ne bo prinesla izgube več kot 4%, lahko svojemu posredniku naročite, naj zaključi posel, če gre pozicija v rdečih številkah za 4%.

Potem, če bi zaloge še naprej strmo padale – z vaše strani to ne bi bilo pomembno. Konec koncev ste tudi zaprli trgovino in izgube omejili na 4%.

Tu je primer, kako lahko učinkovito postavite ukaz stop-loss, da omejite izgube pri trgovanju z delnicami.

 • Želite trgovati Diageo delnice – ki na Londonski borzi znašajo 25 funtov
 • Mislite, da se bo cena povečala, oddate naročilo za nakup
 • Vendar ob popolnem zavedanju, da vaša napoved morda ne bo šla po načrtu, želite svoje izgube omiliti na 5%.
 • 5% cene delnice v višini 25 GBP znaša 1,25 GBP
 • Kot tak moramo svoje naročilo stop-loss nastaviti na 23,75 GBP (25 GBP – 1,25 GBP)

Ko je vaša trgovina sklenjena, ste lahko prepričani, da ne boste izgubili več kot 5%. To je zato, ker takoj, ko delnice Diagea padejo na 23,75 GBP, bo izbrano spletno mesto za trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji zaprlo položaj.

Zajamčena naročila Stop-Loss

V velikem delu primerov bo vaš posrednik izvršil vaše stop-loss naročilo, če in ko se sproži navedena cena. Vendar pa ob uporabi super nenormalnih tržnih razmer obstajajo vse možnosti, da se to ne bo zgodilo.

To je lahko zato, ker delnice rastejo ali padajo s tako parabolično hitrostjo, da trgi niso ustrezali vašemu naročilu. Ob tem bodo nekatere britanske platforme za trgovanje z delnicami ponudile “zajamčeno” naročilo stop-loss.

To je dodatna storitev, ki zahteva nekoliko višjo provizijo / provizijo za trgovanje, ki bi jo običajno plačevali. Na drugi strani to zagotavlja, da bo vaše naročilo stop-loss usklajeno, ne glede na to, kaj se zgodi.

Verjetno vam tega ne bo treba skrbeti, če želite trgovati z večjimi delnicami, kakršne najdemo na FTSE 100 ali Dow Jones. To je zato, ker te zaloge koristijo kup likvidnosti in nestanovitnost je razmeroma nizka. Vendar je vseeno treba nekaj upoštevati – še posebej, če želite trgovati z delnicami, ki jih najdete na rastočih trgih.

4. Nalogi za prevzem dobička

Take-profitna naročila vam omogočajo, da določite ciljno ceno na svojem položaju trgovanja z delnicami. Če se trgi pozneje ujemajo z določeno ceno, bo vaš posrednik samodejno zaprl vaš položaj. S tem lahko zaklenete svoj dobiček, ne da bi vam bilo treba ročno sedeti v napravi.

Tu je primer, kako deluje:

 • Ostanimo pri istem primeru kot zgoraj, kjer ste oddali naročilo za nakup Diageo delnice po 25 funtov
 • Že ste nastavili naročilo stop-loss, da zagotovite, da ne boste izgubili več kot 5%
 • Ko gre za vaš ciljni dobiček pri tej trgovini, želite zaslužiti 15%
 • 15% cene delnice v višini 25 GBP znaša 3,75 GBP
 • Kot tak moramo svoje naročilo stop-loss nastaviti na 28,75 GBP (25 GBP + 3,75 GBP)

Ključnega pomena je, da vam toplo priporočamo, da pri trgovanju z delnicami v Združenem kraljestvu uvedete tako stop-loss kot take-profitne naloge. To ne samo, da odpravlja potrebo, da sami zaprete pozicijo, temveč vam omogoča, da določite jasne cilje vstopa in izstopa, preden se trgovina začne izvajati.

To je samo po sebi učinkovita strategija za zmanjšanje tveganja, ki jo uporabljajo skoraj vsi začinjeni trgovci z delnicami. Glede na zgornji primer delnic Diageo se lahko na njem zgodi le ena od dveh stvari.

 • Če je vaša napoved pravilna in delnice Diagea gredo navzgor, bo vaša trgovina zaključena, ko bodo delnice dosegle £ 28,75. To bo prineslo 15% dobička glede na vaše naročilo prevzema dobička.
 • Če je vaša napoved napačna, bo vaša trgovina zaključena, če bo cena dosegla 23,75 GBP – po naročilu stop-loss. To bo prineslo 5% izgubo.

5. Sledenje ukazom Stop-Loss

Čeprav lahko za “sledenje” ukazom stop-loss traja nekaj časa, da si pomagate, ponujajo resnično učinkovit način zapiranja pozicij, ki so trenutno v dobičku..

V svoji najosnovnejši obliki se bodo zaporedja stop-loss nalogov prilagodila vsakič, ko se vrednost vašega trgovalnega položaja poveča. To vam omogoča, da pozicijo držite odprto, dokler se trend nadaljuje.

Na primer:

 • Vaša trgovina z delnicami je trenutno v zelenem stanju za 15%
 • S svojimi dobički ste nekoliko zadovoljni, vendar še ne želite zapreti položaja. Navsezadnje bi lahko zaloge še naprej rasle, kar pomeni še večji dobiček.
 • Kot tak določite svoje končno naročilo stop-loss na 5%
 • To pomeni, da od tega trenutka naprej ne morete izgubiti več kot 5% že ustvarjenega dobička
 • Ključno je, da če se delnice še naprej povečujejo, se bo povečala tudi stopnja izgubljene cene

Najpomembneje si je zapomniti, da se bo končna cena stop-loss še naprej povečevala skladno z vašim donosnim položajem.

Če pa se delnice nato premaknejo v nasprotni smeri, bo vaša končna cena stop-loss ostala tam, kjer je. Še enkrat to zagotavlja, da ostanete v trgovini, vendar zaščitite del dobička, ki ste ga že ustvarili.

Pripravljen za začetek trgovanja Zaloge?

Strategije in sistemi za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu

UK strategije trgovanja z delnicami

Zdaj, ko veste, kako pomembni so nalogi za trgovanje z delnicami, moramo zdaj raziskati, katere strategije in sisteme imate na voljo.

Vrste strategij trgovanja z delnicami

V Združenem kraljestvu lahko trgujete z delnicami na veliko načinov. To se večinoma osredotoča na čas, ko držite položaj odprt.

Po drugi strani, krajši kot je vaša pozicija odprta, manjši bodo verjetno vaši cilji glede dobička. To je zato, ker se lahko delnice gibljejo le za določen znesek v enem dnevu trgovanja.

Kljub temu spodaj navajamo najpogostejše vrste strategij trgovanja z delnicami v Združenem kraljestvu.

Dnevne zaloge

Pri dnevnih trgovalnih delnicah boste morali biti superaktivni. Se pravi, da večina dnevnih trgovcev vsak dan postavi po več delniških pozicij. Bistvo te strategije je, da boste redko – če sploh kdaj, ohranili odprto pozicijo v preteklem običajnem delovnem času.

Namesto tega lahko sklenete posel in ga zaprete nekaj ur ali celo minut kasneje. Na primer, na delnicah Royal Maila lahko opazite priložnost za kratkoročno trgovanje z delnicami. Naročilo lahko oddate in nato uro pozneje zaprete z dobičkom 1,3%.

Kot si lahko predstavljate, s samo 1,3% ne boste obogateli. Vendar je ideja dnevnega trgovanja ta, da boste dosegali manjše dobičke, vendar veliko pogosteje, kot bi jih dobili pri drugih oblikah trgovanja z delnicami.

Swing trgovanje zalog

Tudi trgovanje z nihanji je kratkoročna strategija. Vendar pa v nasprotju z dnevnim trgovalnim partnerjem ni zahteve za odpiranje in zapiranje pozicije na isti dan. Namesto tega boste imeli toliko prilagodljivosti, kot se vam zdi primerno.

Na primer, medtem ko lahko ena trgovina z delnicami ostane odprta nekaj dni, naslednja pa lahko ostane v igri nekaj tednov. V večini primerov trgovec z nihanjem ne bo držal svojega položaja odprtega več kot nekaj mesecev. Še kaj več od tega in veljali bi za tradicionalnega vlagatelja, ki kupuje in zadrži.

Najpomembnejši koncept nihanja delnic je, da se boste trudili čim dlje ostati v trendu.

Na primer:

 • Trgujete Facebook delnice z britansko platformo za trgovanje z delnicami
 • Imate aktivno naročilo za nakup, ki je trenutno zelenih 25%
 • Zdi se vam, da se trend naraščanja končuje, zato dobiček zaklenete z naročilom za prodajo
 • Vaša napoved je pravilna in Facebook deli in se zdaj premika proti jugu
 • Če želite to izkoristiti, nato oddate dodatno prodajno naročilo, da ujamete padajoči trend

Bistveno je, da britanski trgovci z gugalnicami niso čustveno povezani z nobeno delnico, ki jo kupujejo in prodajajo. Namesto tega želijo zgolj slediti širšim tržnim trendom.

Skalping zaloge

Čeprav se to morda zdi nekoliko očitno, trgovce, ki se ukvarjajo s skalpiranjem, skrbi samo eno – zapiranje trgovine z dobičkom. Toda ločilce ločuje to, da želijo izkoristiti zelo majhna gibanja cen delnic – še bolj kot dnevne trgovce.

Z drugimi besedami, medtem ko lahko dnevni trgovci vnesejo 2/3 položajev na dan, lahko skalperji vnesejo desetine. Glavna stvar, ki jo želijo doseči, je nakup in prodaja delnic, medtem ko ostajajo v tesnem razponu. Recimo na primer, da GlaxoSmithKline delnice že nekaj ur trgujejo med 13,90 in 14,03 £.

To predstavlja cenovni razpon le 1%. Dokler se delnice gibljejo navzgor in navzdol znotraj tega obsega, bo skalper poskušal oddajati kup naročil za nakup in prodajo..

Bistveno je, da bo raven dobička na vsaki od teh pozicij verjetno manjša od 0,1%. Ker pa scalper postavlja tako veliko količino položajev, se ti dobički lahko in se bodo zelo hitro seštevali.

Upravljanje bankrol

Upravljanje vašega trgovalnega kapitala je zelo pomembno. Navsezadnje mora biti dolgoročni cilj dosledna rast tega kapitala in vam tako omogočiti, da preživite od svojih prizadevanj za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu..

Eden najučinkovitejših načinov za merjenje vaše sposobnosti, da zaščitite svoj trgovalni bankroll, je ocena vašega “največjega črpanja”. To se preprosto nanaša na največji padec kapitala, s katerim ste se srečali v enem obdobju – recimo na mesec.

Na primer:

 • V 1. in 2. mesecu zaslužite 10% oziroma 15%
 • Zdaj trgovalni kapital znaša 5000 funtov
 • Toda do konca tretjega meseca je vaš kapital padel na 4000 funtov
 • To pomeni, da je vaše največje črpanje 20%

Konec koncev je samoumevno, da bodo trgovci, ki najbolj tvegajo, zagotovili, da bo njihov največji odstotek črpanja še vedno nizek. Če ta preseže 10%, boste morda morali ponovno preučiti svoje razumevanje upravljanja tveganj.

Tveganje in korist

Vsaka delniška trgovina, ki jo sklenete, ima svoje razmerje med tveganji in dobitki. Preprosto povedano, to lahko kvantificirate tako, da se vprašate, koliko tveganja ste pripravljeni sprejeti, da dosežete določen cilj dobička.

Pri tem ni trdega pravila. Toda veliko sezonskih trgovcev poskuša ustvariti vsaj 3-krat večji znesek, kot tvega za trgovanje. To je znano kot razmerje med tveganjem in nagrado 1: 3. Oglejmo si praktični primer, kako to deluje:

 • Naročilo za delnice Waitrose želite oddati, saj menite, da se bo cena v naslednjih nekaj urah zvišala
 • V trgovanje vložite skupaj 500 funtov
 • Če upoštevate razmerje med tveganjem in nagrado 1: 3, želite doseči 3% dobička
 • V funtih in penih to pomeni ciljni dobiček v višini 15 GBP (500 GBP x 3%)
 • Glede na vaše tveganje to znaša 1%
 • Pri vložku 500 funtov je največ, kar ste pripravljeni izgubiti, 5 funtov

Kot lahko vidite iz zgornjega, se bo z uvajanjem ustreznih naročil (o trgovinskih naročilih smo podrobneje razpravljali v tem priročniku) iz te trgovine zgodila le ena od dveh stvari. Zaslužili boste 15 GBP (3%) ali izgubili 5 GBP (1%). To vam omogoča, da si postavite jasne cilje tako v smislu največjega tveganja kot potencialnih koristi.

Če želite pojasniti, pri uporabi pristopa 1: 3 za tveganje / nagrado potrebujete le 1 od vsakih 4 poslov, da dobite dobiček, ki vam bo omogočil, da dobite donos. To pomeni, da je “razmerje zmag” le 25%.

Na primer:

 • Trgovina 1: – £ 5
 • Trgovina 2: – 5 funtov
 • Trgovina 3: – 5 funtov
 • Trgovina 4: 15 funtov

Kot je navedeno zgoraj, so 3 posli skupaj izgubili 15 funtov, nato pa je četrti zaslužil 15 funtov – vaši neto dobički so znašali 0 funtov. Ključnega pomena je, da ko boste vedno bolj dobro seznanjeni s tem, kako brati in analizirati tehnične / temeljne podatke (ki jih pokrivamo v spodnjem oddelku), bi pričakovali, da bo razmerje dobitkov večje od 25%.!

Temeljne raziskave

Obstajata dva glavna segmenta raziskav, ki se ju lahko lotite, da bi razumeli prihodnjo smer zaloge. Ta je sestavljena iz tehnične analize in temeljnih raziskav. V tem poglavju bomo razpravljali o slednjem.

Temeljne raziskave so torej postopek spremljanja dogodkov iz resničnega sveta in kako lahko ti dogodki vplivajo na ceno delnice. Če podjetje objavi četrtletno poročilo o dobičku in so rezultati slabši od pričakovanih, lahko v svoji osnovni obliki pričakujete padec cene delnic.

V podobnem primeru bi podjetje lahko objavilo, da je pravkar dobilo novo donosno pogodbo z vlado. V luči tega pozitivnega razvoja novic se bodo zaloge verjetno povečale.

Pri temeljnih raziskavah v okviru trgovanja z delnicami je treba opozoriti na nekaj pomembnih točk. Prvič, dnevni trgovci in skalperji ne posvečajo veliko pozornosti osnovam. Navsezadnje ostajajo v trgovini za tako majhen znesek.

Drugič, težko je neprekinjeno spremljati finančne novice. Kot tak bi morali uporabiti platformo, kot je Yahoo Finance, da zagotovite, da ste na tekočem s ključnim razvojem trga.

Poleg tega lahko razmislite tudi o uporabi ekonomskega koledarja. Tu bodo prikazani datumi in časi ključnih dogodkov na borzah – na primer poročila o prihodkih podjetij ali sestanki centralnih bank.

Tehnična analiza

Če želite trgovati z delnicami v Združenem kraljestvu in ne vlagati v delnice več mesecev ali let, je ključnega pomena, da se naučite izvajati tehnično analizo. Kot že ime pove, boste analizirali lestvice tehničnih cen za iskanje trendov.

Ko najdete potencialni trend pri izdelavi, boste lahko oddali ustrezen nalog za trgovanje.

Za pomoč pri postopku analize boste morali razumeti, kako uporabljati tehnične kazalnike. To so kazalniki trgovanja, ki iščejo določene meritve – na primer nihajne ali ravni podpore / odpornosti.

Zaradi dejstva, da obstaja več kot sto tehničnih kazalcev, ki jih britanski borzni borzni strokovnjaki uporabljajo, nikakor ne bi mogli našteti vsakega posebej. Spodaj pa razpravljamo o treh tehničnih kazalnikih, ki jih lahko začnete uporabljati že zdaj – nenazadnje zato, ker so nekoliko prijazni do začetnikov.

Drseča povprečja

Ta kazalnik obravnava povprečno ceno delnice v določenem časovnem obdobju. Najbolj izkoriščeni časovni okviri s tem so 100-dnevno in 200-dnevno drseče povprečje.

Obe prej omenjeni drseči povprečji bosta predstavljeni s črto na ustreznem grafikonu cen delnic.

Teoretično je, če je trenutna zaloga nad 100-dnevnim in 200-dnevnim drsečim povprečjem, potem je tržno razpoloženje podjetja močno. To pa pomeni, da nihanje cen navzgor trenutno velja ali se bo kmalu zgodilo.

Po drugi strani pa, če je trenutna cena delnic pod 100-dnevnim in 200-dnevnim povprečjem, potem bi to pomenilo, da so vlagatelji medvedji do podjetja.

Kazalnik relativne moči (RSI)

Kazalnik relativne moči (RSI) se meri v odstotkih – od 0 do 100. Posebej obravnava trenutno tržno delovanje na delnici glede na količino kupca / prodajalca. Preprosto povedano, če je kupcev več kot prodajalcev za precejšen znesek, bi lahko bile zaloge preveč kupljene.

To pa pomeni, da je morda v nastajanju kratkoročni tržni popravek. To pomeni, da se bo cena začasno gibala proti jugu, dokler se trend ne nadaljuje. V tem primeru bi RSI prinesel odstotek 70% ali več.

Če je po drugi strani odstotek RSI 30% ali manj, lahko to pomeni, da je zaloga prekupljena. To pomeni, da čeprav se delnice lahko dolgoročno znižujejo, bi lahko kmalu prišlo do kratkoročne korekcije trga. Če se bo, se bo cena delnic začasno zvišala, preden bo nadaljevala s padajočim trendom.

Konvergenčna drseča konvergenca (MACD)

Indikator MACD, trgovanje z delnicami

Konvergenčna divergenca drsečega povprečja (MACD) – izrazit MAC-D nam omogoča, da ocenimo zagon cene delnice. Zlasti preučuje trenutno moč in trajanje trenda.

Recimo na primer, da so zaloge HSBC v samo dveh tednih trgovanja narasle za 9%. Težko je vedeti, ali je ta trend kratkotrajen ali kaže, da so zaloge v dolgoročni fazi okrevanja.

Z uporabo MACD lahko ta tehnični kazalnik osvetli zgoraj omenjeno uganko.

Bistveno je, da če je MACD nad trenutno signalno črto, to pomeni, da bi morali trgovci kupiti delnice. Nasprotno, če je MACD pod signalno črto, bi morali trgovci gledati na kratko prodajo.

Pripravljen na trgovanje zalog?

Avtomatizirano in polavtomatsko trgovanje z delnicami

Kot ste že slutili, boste morali nameniti precej časa tako tehničnim kot temeljnim raziskavam. To vas ne bi smelo odvrniti od vpletenosti v britansko sceno trgovanja z delnicami.

Konec koncev, ko se boste naučili podrobnosti, kako učinkovito analizirati vrednost delnice, si boste dolgoročno zagotovili najboljše možne možnosti za dosleden dobiček. Po drugi strani pa je lahko moteče, če ste zelo navdušeni nad začetkom trgovanja z delnicami v Veliki Britaniji, vendar ne veste povsem, kako določiti prihodnjo vrednost delnice.

Tvegali boste z lastnim denarjem, zato bo vsako napačno ugibanje povzročilo finančno izgubo. Preveč teh izgubljivih položajev bo verjetno videlo, da za vedno obesite čevlje za trgovanje z delnicami.

Ob upoštevanju vsega zgoraj navedenega se bodo nekateri trgovci z začetniki v Združenem kraljestvu obrnili na obliko avtomatiziranega trgovanja. To pomeni, da boste prejeli pomoč tretje osebe. Možne poti v zvezi s tem so signali za trgovanje z delnicami (polavtomatsko), roboti za trgovanje z zalogami (popolnoma avtomatizirani) ali uporaba orodja za trgovanje s kopijami (popolnoma avtomatizirano).

Signali trgovanja z delnicami

Na spletnem investicijskem prizorišču je na stotine ponudnikov, ki ponujajo signale za trgovanje z delnicami. Ponudnik vam bo v bistvu poslal predlog za trgovanje, ki vam bo dal vedeti, katera naročila morate oddati.

Predlog je morda na hrbtu izkušenega trgovca z delnicami, ki je opravil tehnično in / ali temeljno analizo. Lahko pa gre za avtomatizirano storitev, ki uporablja algoritme in strojno učenje.

Kakor koli že, signal za trgovanje z delnicami je lahko videti takole:

 • Zaloga: Apple
 • Naročilo: Prodaj
 • Razlog: RSI pod 30%
 • Vpis: 118,00 USD
 • Stop-Loss: 119,18 USD (1%)
 • Take-Profit: 113,28 USD (3%)

Kot lahko vidite iz zgornjega, vam bodo signali za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu zagotovili vsa potrebna naročila, ki jih je treba oddati. To pa pomeni, da vam ni treba izvajati nobenih lastnih raziskav.

Opomba: Signalov trgovanja z delnicami v Združenem kraljestvu ne bi smeli razumeti kot nadomestilo za učenje tehnične in temeljne analize. Konec koncev se zanašate na tretjo osebo, ki bo analizirala prihodnjo smer delnice, v nasprotju s tem, da bi sami sprejemali odločitve o tveganju.

Roboti za trgovanje z delnicami

Roboti za trgovanje z delnicami so napredne programske datoteke, ki jih lahko namestite na neodvisne platforme, kot sta MetaTrader 4 in 5.

Programska oprema je podprta z algoritmi, ki bodo v vašem imenu pregledali delniške trge. Če in ko algoritem zazna priložnost za trgovanje, bo nato oddal zahtevana naročila. Glavna prednost uporabe britanskega robota za trgovanje z delnicami je ta, da lahko aktivno trgujete na 100% pasiven način.

Poleg tega je robot programiran tako, da sledi naboru vnaprej določenih pravil – kar pomeni, da ni prostora za nepremišljene ali čustvene odločitve. Po drugi strani pa je treba robote za trgovanje z delnicami uporabljati zelo previdno.

Navsezadnje del programske opreme omogočate dostop do vašega trgovalnega kapitala in tako – v vašem imenu oddajate naročila za nakup in prodajo. Zato ni nič nenavadnega, da robot pregori celoten vaš bančni račun, če ni bil pravilno nastavljen.

Poleg tega roboti za trgovanje z delnicami niso sposobni interpretirati finančnih novic. Tudi tokrat je zgolj zadolžen, da sledi pogojem “kaj-če”, ki jih je razvijal programer.

To pomeni, da bi lahko na tečaj delnice močno vplivala nedavna novica, a robot tega ne bo vedel! Prav tako bi morali jasno povedati, da je v spletnem prostoru na tisoče tako imenovanih “profitnih” ponudnikov robotov, ki niso nič drugega kot prevare.

Na svoji spletni strani bodo objavili drzne trditve o tem, kako s svojim robotom ustvariti neutemeljeno bogastvo. Toda to le redko lahko samostojno preverite, zato bodite previdni. Zato imamo veliko raje funkcijo kopiranja pri posredniku, ki ga ureja FCA eToro, ki ga pokrivamo v spodnjem oddelku.

Orodje za regulirano kopiranje

Če želite izkoristiti resnično pasivno potovanje z delnicami, a se hkrati želite izogniti ponudnikom robotiziranih robotov, predlagamo, da razmislite o eToro. Ta popolnoma licencirani posrednik ponuja funkcijo, imenovano Copy Trading, ki vam omogoča vlaganje denarja v preverjenega britanskega borznega trgovca.

Ta trgovec bo nato v vašem imenu na 100% pregleden način kupoval in prodajal delnice. Za uporabo te funkcije ni dodatnih provizij, saj zadevni trgovec dobi nadomestilo eToro.

Bistveno je, da preden vlagate v trgovca, si ogledate kopico pomembnih meritev. To zajema vsako pozicijo, ki jo je investitor kdaj postavil pri posredniku, kar pomeni, da si lahko ogledate njihove mesečne donose, prednostne trge, oceno tveganja in povprečno trajanje trgovanja.

Preberite več: Kopiranje trgovanja: vodnik za končne začetnike

Če ste zainteresirani za uvajanje poti kopiranja na eToro, morate izpolniti najmanj 200 USD – kar je približno 160 GBP.

Pomen izbire prave platforme za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu

Zdaj, ko smo vas oborožili z vsemi informacijami, ki jih potrebujete, da svojo kariero v Združenem kraljestvu zapeljete na pravo nogo, se moramo zdaj pogovoriti o pomembnosti izbire platforme.

To je zato, ker da bi trgovanje z delnicami prek spleta, to morate storiti prek posrednika. Kot ste morda uganili, je na prizorišču britanskega trgovanja z delnicami dobesedno na stotine takih platform. Posledično je izziv vedeti, s katerim ponudnikom iti.

Da bi bil raziskovalni postopek za vas nekoliko znosnejši, spodaj najdete seznam premislekov, ki jih morate upoštevati, preden izberete spletno mesto za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu.

1. Uredba FCA / zaščita FSCS

Razmišljate o uporabi britanske platforme za trgovanje z delnicami, ki nima dovoljenja FCA? Če je tako, hodite na zelo nevarno ozemlje. Navsezadnje boste morali pri posredniku položiti sredstva, da boste lahko trgovali z delnicami.

To pa pomeni, da ponudniku zaupate svoj težko prisluženi denar. Zato toplo priporočamo, da uporabljate samo posrednike, ki jih ureja FCA, kot je eToro. S tem boste zaščiteni tudi s sistemom FSCS.

S tem pokrijete svoj denar do prvih 85.000 GBP v primeru, da je posrednik propadel – podobno kot bi ga dobili pri britanski banki ali gradbeni družbi.

2. Pristojbine in provizije

Vsakič, ko sklenete borzo, boste morali plačati provizijo izbranemu posredniku. To se lahko precej razlikuje – ne samo v finančnem smislu, ampak tudi v načinu zaračunavanja pristojbine.

Britanska platforma za trgovanje z delnicami IG na primer zaračuna spremenljivo provizijo. Pri trgovanju z delnicami, navedenimi v Združenem kraljestvu, to znaša 0,1%. Čeprav se na prvi pogled zdi to konkurenčno, ima IG najmanj 10 funtov.

Zaradi tega je popolnoma nevljudno za tiste, ki nameravate trgovati z majhnimi zneski. Naročilo za nakup ali prodajo v višini 50 GBP bi vas na primer stalo 10 GBP, kar znaša 20%!

Zato predlagamo uporabo eToro, saj posrednik pri trgovanju z delnicami ne zaračuna nobene provizije. Ne glede na to, ali so indeksi, ETF-ji, zlato, nafta ali kateri koli od tisoč trgov, ki jih podpira, eToro 100% brez provizije.

Poleg provizij morate pred prijavo na spletno mesto za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu preveriti še naslednje provizije:

 • Namazi: Razmik, ki se šteje za razliko med ceno delnice ‘bid’ in ‘ask’ delnice, je posredna provizija, ki posredniku zagotavlja zaslužek. Širši je razpon, več plačujete za trgovanje z delnicami.
 • Depoziti / dvigi: Nekatera spletna mesta za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu vam zaračunajo provizijo za polog in / ali dvig sredstev. To se lahko razlikuje glede na izbrani način plačila.
 • Financiranje čez noč: Drugače znano kot „provizije za zamenjavo“, se financiranje čez noč zaračuna za posle CFD. Začelo se bo, če boste čez noč držali položaj odprt. Zato je trgovanje z delnicami na CFD primerno samo za kratkoročne strategije.
 • Neaktivnost: Ko spletno mesto za trgovanje z delnicami vaš račun označi kot mirujoč, boste morda morali plačati provizije za neaktivnost. Običajno je to po enem letu neaktivnosti, vendar nekateri posredniki provizijo uveljavijo že po treh mesecih.

Na splošno lahko zgoraj navedene provizije močno vplivajo na vašo sposobnost dolgoročnega dobička. To še posebej velja pri trgovanju z delnicami, saj bodo vaše ciljne stopnje dobička verjetno majhne.

eToro – najboljši borzni posrednik v Veliki Britaniji (0% provizije in brez kolkovine)

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v borzni industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

3. Trgi in borze

Če želite trgovati z delnicami z določenega trga, morate zagotoviti, da vam posrednik omogoča dostop. Pri uporabi spletnega mesta za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu je samoumevno, da boste lahko kupili in prodali delnice FTSE 100.

Če pa želite dostop do drugih britanskih trgov – na primer FTSE 350 ali AIM, pred prijavo preverite, ali je to podprto ali ne. Podobno, če želite trgovati z delnicami, ki kotirajo na mednarodnih borzah, kot sta NASDAQ ali NYSE, ne pozabite raziskati, ali posrednik ponuja določen trg.

4. Funkcije in orodja

Verjetno boste želeli izbrati spletno mesto za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu, ki ponuja obilo uporabnih orodij in funkcij. Na primer, najboljši posredniki vam omogočajo izvedbo tehničnih raziskav z različnimi risalnimi orodji in kazalniki. Dobro je tudi, če posrednik ponuja temeljne podatke – na primer finančne novice in poročila o dobičku podjetja.

Ko gre za avtomatizirano trgovanje, morate preveriti, ali izbrana platforma podpira vaš želeni pot ali ne. Roboti za trgovanje z delnicami na primer zahtevajo neodvisno platformo, kot je MT4. Vsi posredniki v Združenem kraljestvu niso združljivi z MT4.

Če želite izkoristiti sistem kopiranja, morate uporabiti posrednika, kot je eToro. Omenjena platforma ima na tisoče preverjenih vlagateljev, ki so del programa Copy Trading, zato imate med katerimi lahko izbirate.

5. Plačila

Ne pozabite preveriti, katere načine plačila podpira izbrano spletno mesto za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu. Po našem mnenju je denar do posrednika najlažje priti prek debetne / kreditne kartice v Združenem kraljestvu. To obdelamo takoj in 100% varno.

Tudi e-denarnice, kot je Paypal, so iz prav omenjenih razlogov dobre. Večina spletnih mest za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu bo nudila podporo za bančna nakazila. Pri izbiri za to plačilno sredstvo pričakujte zamude 2-3 dni, kar pomeni, da ne boste mogli takoj trgovati.

Poleg podprtih načinov plačila preverite tudi politiko umika posrednika. Na primer, medtem ko najboljše platforme zahteve za umik obdelajo v 48 urah, je znano, da nekatere trajajo veliko dlje.

Druge stvari, na katere morate biti pozorni pri izbiri najboljšega spletnega mesta za trgovanje z delnicami za vaše potrebe, so:

 • Služba za stranke – delovni čas in podporni kanali (klepet v živo itd.)
 • Ugled – Kako ocenjuje posrednika britanska trgovska skupnost
 • Prijaznost do uporabnika – preverite, ali je platforma primerna za začetnike
 • Vzvod – raziščite, ali posrednik ponuja vzvod in pri katerih mejah

Stock Trading UK Guide: Spodnja črta

V tem priročniku za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu so opisane vse meritve, ki jih morate upoštevati, preden tvegate lastni kapital. Čeprav je zelo obsežen in nekoliko dolg po naravi, smo zagotovili, da noben kamen ni ostal na vrhu.

Kot taki – ne glede na to, ali gre za oddajo naročil, razumevanje obvladovanja tveganj, uvajanje strategije ali izvajanje tehničnih raziskav – imate zdaj največ možnosti, da svojo kariero v Združenem kraljestvu začnete z desno nogo.

Če ste zdaj pripravljeni začeti trgovati z delnicami v Veliki Britaniji, eToro je daleč najboljša platforma za prijavo. Ta posrednik, ki ga ureja FCA, ima več kot 13 milijonov vlagateljev, nenazadnje zato, ker ponuja varen in poceni način dostopa do trgov.

Najpomembneje je, da vaš kapital varuje FSCS, zato ne bi smeli skrbeti za varnost vaših sredstev.

Nadaljnje branje:

Forex trgovanje v Združenem kraljestvu – Končni vodnik za začetnike pri spletnem trgovanju s Forexom

Trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji: Ultimate UK Guide to Crypto Trading

Popoln vodnik za spletno trgovanje v Združenem kraljestvu

Gold Trading Guide UK – Naučite se trgovati z zlatom prek spleta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me