Vodič za trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji 2021

Trg lastniških vrednostnih papirjev je v javnosti znan kot “delniški trg” – s katerim trgujete z delnicami ali delnicami javnih delniških družb.

Kot pri vseh drugih finančnih instrumentih je tudi pri trgovanju z delnicami špekuliranje o rasti ali padcu tečajev delnic – z namenom doslednega dobička..

Če želite začeti trgovati z lastniškim kapitalom, ste prišli na pravo mesto. Ta priročnik je za vas. Pojasnili vam bomo, kako trgovanje z delnicami deluje v Veliki Britaniji.

Če se želite poglobiti v trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji, začnite danes z eToro!

Vsebina:

Kaj je delniško trgovanje v Veliki Britaniji?

Trgovanje z lastniškim kapitalom v Veliki Britaniji

Načini trgovanja z delnicami v Veliki Britaniji

Prednosti lastniškega trgovanja v Veliki Britaniji

Tveganja lastniškega trgovanja v Veliki Britaniji

Strategije trgovanja z delnicami v Združenem kraljestvu

Vrste naročil za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu

Nasveti za trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji

Kako najti najboljše kapitalske posrednike v Veliki Britaniji leta 2021?

Kako začeti trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu – korak za korakom

Zaključek

Pogosta vprašanja

Spodaj bomo zajeli vse, kar morate vedeti o trgovanju z delnicami v Združenem kraljestvu. To vključuje strategije trgovanja z lastniškim kapitalom, podprte trge, morebitne provizije in kako najti zanesljivega spletnega posrednika, ki bi danes začel.

Contents

Kaj je delniško trgovanje v Veliki Britaniji?

„Kapital“ je pogost izraz, ki se uporablja za označevanje tradicionalnih delnic in delnic. Ko se boste torej ukvarjali s trgovanjem z delnicami, boste kupovali in prodajali delnice družb, ki kotirajo na borzi.

Temeljni koncept trgovanja z delnicami je izkoriščanje gibanja cen teh delnic. Pozicije, ki jih vnesete, lahko trajajo od nekaj sekund do nekaj mesecev – odvisno od vaše strategije trgovanja z delnicami.

Če na primer trgovec z delnicami v Združenem kraljestvu verjame, da se bo vrednost delnic BP v prihodnjih tednih zvišala, bodo to skušali izkoristiti z oddajo „naročila za nakup“.

V drugem primeru, če trgovec meni, da so delnice Rolls Royceja precenjene, bodo verjetno imeli koristi od padca cen.

To se imenuje kratka prodaja – kjer delnice prodajate po višji ceni in jih odkupite po nižji ceni. Če želite to izbrati, morate preprosto oddati “prodajno naročilo” pri izbranem britanskem borznem posredniku.

Kot takšno trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu vam omogoča ustvarjanje dobička tako na rastočih kot tudi na padajočih delniških trgih.

Trgovanje z lastniškim kapitalom v Veliki Britaniji

Trgovanje z lastniškim kapitalom je izraz, ki opisuje pozicije nakupa in prodaje, ki jih vodijo veliki institucionalni trgovci. Delnice kupujejo in prodajajo sami in v imenu svojih strank – ki so lahko posamezni vlagatelj, investicijski sklad ali vzajemni sklad.

Povedano drugače – ta podjetja so odgovorna za špekuliranje o prihodnji vrednosti zalog. Če so pravilno napovedali, bo njihova stranka zaslužila s trgovino. V zameno podjetje naredi provizijo za špekulacije v pravo smer.

Te velike finančne institucije večinoma z eno samo trgovino kupijo lastniške deleže v vrednosti milijonov funtov. V nekaterih primerih tako velika naložba zadošča za dvig cene posameznih delnic.

Investicijski kapital, potreben za tako velike posle, prihaja neposredno od zadevne institucije. Kot taki se posamezniki glede na obseg vpletenega kapitala ne ukvarjajo z trgovanjem z lastniškimi lastniškimi kapitali.

Načini trgovanja z delnicami v Veliki Britaniji

Trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu je mogoče izvajati na več načinov. Tečaj, ki ga boste izbrali, bo odvisen od različnih dejavnikov – na primer, ali želite dolgoročno vlagati v delnice ali kratkoročno trgovati z njimi..

V tem oddelku preučujemo različne finančne instrumente, ki so vam na voljo za trgovanje z lastniškimi vrednostnimi papirji iz vašega doma.

Equity Trading UK z nakupom delnic

Konvencionalen način trgovanja z delnicami je neposreden nakup delnic. To pomeni – prevzeli boste lastništvo nad zalogami, ki jih kupite. Najboljši način za to je uporaba spletnega posrednika, ki ponuja izbrani kapital.

Z dolgoročno strategijo trgovci svoja sredstva zadržijo več let. To vam daje pravico do zbiranja izplačil dividend, ki jih lahko uporabite za financiranje drugih prizadevanj za trgovanje.

Z drugimi besedami, v bistvu boste vlagali v lastniške vrednostne papirje in ne z njimi.

Slaba stran je, da vam vlaganje v delnice ne daje enake prožnosti, kot jo predstavlja trgovanje. Na primer, ne morete izkoristiti svojih poslov ali delnic na kratko prodati, ne da bi si izposodili denar pri posredniku – kar vas bo stalo dodatne pristojbine.

Vendar pa obstajajo tudi številne opazne koristi, ki jih prinašajo tradicionalni nakupi lastniškega kapitala. Na primer, pri borznem posredniku FCA eToro lahko vlagate v delnice z nič odstotkom provizije in držite svoja sredstva, ne da bi morali plačevati kakršne koli tekoče provizije.

Ko nastopi pravi čas za izplačilo vaše naložbe, lahko lastniške deleže s klikom gumba prodate nazaj eToro. Vse to je mogoče storiti v celoti prek spleta, vaš dobiček pa bo nakazan neposredno na vaš račun eToro za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu.

Trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu s CFD-ji

V nasprotju z vlaganjem se postopek trgovanja z delnicami šteje za kratkoročni pristop. To je zato, ker poklicni lastniški trgovalci pogosto držijo svoja mesta odprta le nekaj ur do največ nekaj tednov.

V teh primerih bodo trgovci ves dan postavljali več lastniških pozicij, pri čemer bodo ciljno usmerjene na nizke dobičke v razponu od 1 do 2%..

Včasih trgovci z delnicami v Združenem kraljestvu sklenejo na desetine poslov na dan, pet dni na teden. Če je trgovec dosleden pri pravilnih napovedih – lahko ti majhni dobički seštejejo do pomembne vsote.

Vendar pa je pri kratkoročnem trgovanju ključnega pomena, da uporabljate spletnega posrednika, ki ponuja konkurenčne provizije in provizije. V nasprotnem primeru se zgoraj omenjeni dnevni ciljni dobiček 1 – 2% hitro pogoltne.

Kot taka se velika večina kratkoročnih delniških poslov trguje s CFD-ji.

CFD (pogodba za razliko) je izpeljani instrument, ki sledi vrednosti osnovnega sredstva. Omogočajo vam trgovanje z delnicami, ne da bi imeli delnice. Namesto tega boste špekulirali na CFD-je, ki odražajo realno ceno lastniškega kapitala.

Na primer,

 • Če je vrednost HSBC na londonski borzi ocenjena na 390p, bo ustrezni CFD ocenjen tudi na 390p.
 • Če se vrednost delnic HSBC do konca dneva dvigne na 420p, se bo tudi vrednost instrumenta CFD spremenila.

Najbolj opazna prednost trgovanja z delnicami na delnice je, da imate možnost iti tako dolgo kot kratko. To vam daje priložnost špekulirati o gibanju cen v katero koli smer.

Tu je primer, ki prikazuje, kako deluje trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu pri uporabi CFD-jev.

 • Recimo, da so delnice BT na LSE ocenjene na 140p.
 • Pričakujete, da bodo delnice v naslednjih dneh znižale vrednost.
 • Tako pri spletnem posredniku oddate naročilo za prodajo v vrednosti 5.000 £.
 • Nekaj ​​dni kasneje delnice BT padejo za 2%.
 • Kot taki imajo CFD tudi enako ceno, kot jo LSE kotira na BT.
 • Dobiček se odločite pobrati z oddajo naročila.
 • Pri vašem vložku v višini 5000 GBP ste z 2-odstotnim dobičkom ustvarili 100 GBP dobička.

Kot lahko vidite iz zgornjega primera, so CFD-ji odražali popolnoma enako ceno delnic BT. Ko se je delniška cena BT znižala – tudi cena zadevnih CFD-jev.

Poleg tega imate dostop do finančnega vzvoda tudi pri trgovanju z delnicami preko CFD-jev, kar bomo v nadaljevanju podrobneje obravnavali.

Končno CFD-ji ponujajo odličen način trgovanja z delnicami v Združenem kraljestvu, ne da bi morali kupiti osnovne delnice.

Trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu z opcijami

Kapitalske opcije, znane tudi kot “delniške opcije”, veljajo za naprednejši pristop pri trgovanju z delnicami. Za tiste, ki se ne zavedajo, so kapitalske opcije pogodbe, ki vam dajo pravico do nakupa ali prodaje delnic po vnaprej določeni ceni in času..

Trgovanje z lastniškimi lastnostmi vam daje večjo prilagodljivost kot tudi kupno moč.

Zahteva pa tudi, da plačate majhno provizijo, imenovano “premija” – ki je običajno v razponu od 5% do 10% vrednosti pogodbe.

Običajno je opcijska pogodba sestavljena iz 100 delnic. Namesto naročil za nakup in prodajo boste izbirali med Call and Puts.

 • Call Option kupite, ko pričakujete, da se bo vrednost lastniškega kapitala zvišala v vnaprej določenem času.
 • Put opcijo kupite, če pričakujete, da bo vrednost lastniškega kapitala padla v vnaprej določenem času.

Omeniti velja, da imate pri trgovanju z opcijami “pravico”, da delnico kupite ali prodate po vnaprej določenem datumu in ceni – vendar trgovanja niste dolžni izvajati.

Pomen – če je bila vaša napoved napačna, boste izgubili samo premijo in nič več.

Kot smo že omenili, se lahko trgovanje z lastniškimi možnostmi za nove trgovce zdi zapleteno. Za čiščenje megle si oglejte spodnji hitri primer.

 • Recimo, da mislite, da je vrednost delnic Barclays podcenjena po trenutni ceni 10 GBP na lastniški kapital
 • Vaš spletni posrednik ponuja 2-mesečno opcijsko pogodbo.
 • Kot pričakujete, se bo cena Barclaysa povečala, preden poteče pogodba o opcijah – kupite klicno možnost.
 • Pogodba je sklenjena za 100 delnic Barclays in s premijo 1 funt na delnico.
 • To pomeni – za dostop do trga morate posredniku plačati 100 funtov.
 • Pred iztekom možnosti se cena delnic Barclays dvigne na 15 funtov.
 • To kaže na zvišanje cene posamezne delnice za 5 funtov – zato lahko dobiček zbirate z uveljavljanjem pravice do prodaje delnic.
 • Na svojih 100 delnicah – ustvarili boste 50 funtov dobička – manjši od premije 100 funtov, ki ste ga plačali za dostop na trg.
 • To skupno pomeni, da ste s britanskim trgovanjem z delnicami ustvarili skupni dobiček v višini 400 GBP.

Nasprotno, če se delnice Barclays ne bi zvišale, vam zalog ne bi bilo treba prodati. V tem primeru boste premijo v višini 100 GBP izgubili šele, ko bodo pogodbe potekle.

Kot lahko vidite iz tega primera – pri trgovanju z opcijami morate plačati premijo le za dostop do trga. V zaloge vam ni treba vlagati niti prevzeti lastništva nad sredstvom.

Prednosti lastniškega trgovanja v Združenem kraljestvu

prednosti trgovanja z delnicami uk

Se sprašujete, ali je trgovanje z delnicami prava pot za vstop na borzo? Če je odgovor pritrdilen, si oglejte nekatere prednosti trgovanja z delnicami v Združenem kraljestvu.

Tu je nekaj najboljših pri trgovanju z delnicami:

Potencial z visokim dobičkom

Res je, da lahko naložbe v delnice dolgoročno prinesejo eksponentne donose. Vendar boste morda morali počakati nekaj let, da pridete tja.

Poleg tega ste lahko izpostavljeni tudi trendom padajočega trga in na koncu izgubite zajeten del svoje naložbe.

Po drugi strani pa lahko delniški trgovci v primerjavi z dolgoročnimi strategijami koristijo ne le gibanju cen navzgor, temveč tudi padanju cen.

Pri kratkoročnem trgovanju lahko dobiček pogosteje obračate s ciljanjem na manjše marže, ki so na voljo na trgu. Vsaka donosna trgovina bo na vaš trgovalni račun dodala več sredstev – s katerimi lahko povečate kupno moč pri naslednji trgovini.

Te ponavljajoče se zmage lahko dolgoročno pomenijo znaten dobiček.

Dostop do britanskega in mednarodnega trga

Ne tako dolgo nazaj so britanski delničarji imeli dostop samo do podjetij, ki kotirajo na londonski borzi. Toda zahvaljujoč spletnim borznim posrednikom lahko danes kupujete in prodajate delnice tako na domačem kot na mednarodnem trgu.

Na primer, priljubljena platforma za trgovanje z delnicami eToro vam omogoča dostop do več kot 2.400 delnic na 17 borzah.

To vam omogoča, da se ukvarjate z lastniškim trgovanjem ne samo v Združenem kraljestvu, temveč tudi v ZDA, Evropi, Aziji in drugod.

V kratkem prodajo

Kot smo že omenili, je prodaja na kratko ena največjih prednosti trgovanja z delnicami v Združenem kraljestvu. V nasprotju z dolgoročnimi naložbami lahko priložnosti za trgovanje najdete ne glede na to, v katero smer se trg premika.

Zahvaljujoč CFD trgovanju lahko zdaj zaslužite tudi, ko cena delnice pade. To vam omogoča, da do neke mere zavarovate svoje posle – strategija, ki je ključnega pomena za zmanjšanje tveganja.

Trgovine z vzvodom

Trgovci z delnicami v Združenem kraljestvu imajo tudi možnost, da uporabijo vzvod za svoje pozicije. Izkoristek vam omogoča večjo izpostavljenost na trgu s plačilom le majhnega dela celotnega zneska vložka. Ostalo – izposojali si boste pri svojem posredniku.

Na primer:

 • Recimo, da imate na svojem trgovalnem računu samo 1.000 GBP.
 • Želite zamenjati 100 delnic AstraZenece po 50 funtov na delnico
 • V svojem trgovanju z delnicami uporabljate vzvod 1: 5
 • To vam omogoča, da trgujete s 5000 funtov – ko vložite le 1000 funtov lastnega denarja.

Z drugimi besedami, vzvod vam omogoča ciljanje bistveno večjih dobičkov, kot bi vam dopuščalo stanje na vašem računu.

V skladu s predpisi ESMA lahko trgovci z delnicami v Združenem kraljestvu dostopajo do največjega zneska vzvoda 1: 5 za delniške posle..

Začnite trgovati z delnicami v Združenem kraljestvu z nizkim zneskom kapitala

Tradicionalno so trgovci morali začeti trgovati s precej velikimi zneski. Vendar pa je s pojavom uporabniku prijaznih spletnih platform trgovanje z delnicami mogoče z vložki veliko nižjih zneskov.

Na primer, na eToro potrebujete le depozit v višini najmanj 200 USD (približno 160 GBP), da začnete trgovati z delnicami. Bistveno je, da je minimalni delež na delniški promet le 50 USD.

Najboljše je, da vam številni novodobni posredniki omogočajo tudi trgovanje z delnicami z ničelno provizijo. To pomeni, da boste prihranili precejšen znesek provizij, kar vam omogoča trgovanje z delnicami s kratkoročno strategijo, ki cilja na manjše marže.

Pripravljen za potop trgovanje z delnicami?

Tveganja lastniškega trgovanja v Veliki Britaniji

Čeprav je prednosti veliko, je ključnega pomena tudi razumevanje, da – tako kot vsi drugi finančni trgi tudi trgovanje z lastniškimi instrumenti prinaša svoja tveganja. Z drugimi besedami, če napačno špekulirate na trgu, boste na koncu izgubili kapital.

Tako kot v primeru finančnega vzvoda – čeprav lahko poveča vaš dobiček, lahko poveča tudi vaše potencialne izgube.

Kot tak je pomembno, da pred odpiranjem pozicij izračunate tveganja in upravljate svoje trgovalne sklade.

Številni trgovci uporabljajo “strategijo upravljanja bankrol”, da omejijo svoj delež pri trgovanju z lastniškimi instrumenti. Običajno pravilo je, da na eno trgovanje ne vložite več kot 2% razpoložljivega trgovalnega računa.

Na primer, če je na vašem računu samo 1.000 GBP, ne boste tvegali več kot 20 GBP za posamezen delniški posel – itd..

Takšna strategija upravljanja z bančnimi posojili bo pomagala ublažiti vaše izgube pri trgovanju z delnicami.

Poleg tega lahko izkoristite tudi naloge za trgovanje s stop-loss, da omejite svoje izgube, če gre trgovina proti vam. Več o „stop-loss“ in drugih nalogih za trgovanje bomo obravnavali kasneje v tem priročniku za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu.

Strategije trgovanja z delnicami v Združenem kraljestvu

strategije trgovanja z delnicami

Trgovinske strategije so bistvenega pomena, če želite izkoristiti gibanje delnic na trgu. Omogočajo vam, da si zagotovite najboljše možne možnosti za dosežek.

Večina trgovinskih strategij se za napovedovanje prihodnje cene finančnega sredstva opira na tehnično analizo, grafikone, kazalnike in vzorce.

Pri trgovanju z delnicami v Združenem kraljestvu je pomembno, da najdete strategijo, ki se najbolje ujema z vašimi finančnimi cilji in željo po tveganju.

Spodaj je razčlenjena najpogostejša strategija, ki se uporablja pri dostopu do trga delniškega trgovanja v Združenem kraljestvu.

Kupujte in držite lastniški kapital

Če ste nov v trgovanju z delnicami – priporočamo, da najprej preizkusite strategijo »kupi in zadrži«. Preprosto povedano; vlagali boste v delnice in se na njih držali, dokler ne bo pravi čas za izplačilo dobička.

Nekateri trgovci se na podlagi svojih trgovinskih ciljev držijo svojih delnic več mesecev ali let.

Največja prednost te strategije ‘kupi in zadrži’ je, da se vam ni treba ukvarjati s kratkoročnimi gibanji cen delnic. Namesto tega špekulirate o dolgoročnem potencialu izbranega podjetja.

 • Na primer, vzemimo primer Apple.
 • V začetku leta 2016 je vrednost delnic Apple znašala 24 USD na delnico.
 • Hitro naprej do začetka leta 2021; Apple-ove delnice so po ceni zdaj približno 142 USD na delnico.

Kot lahko vidite, je v petih letih Apple zrasel za skoraj 500%.

Poleg tega, če zadevno podjetje izplača dividendo, imate kot lastnik kapitala tudi pravico do prejema teh izplačil. To vam daje priložnost, da sredstva ponovno naložite v druge delnice in hitreje rastete svoj denar.

Swing trgovanje

Ko pridobite zadostne izkušnje s trgovanjem z delnicami, boste morda želeli razmisliti o kratkoročnih strategijah, kot je nihajno trgovanje.

Swing trgovanje je pristop, pri katerem imate kratek čas pozicijo – v upanju, da boste izkoristili spremembe cenovnega zagona.

Običajno gugalni trgovec drži svoje kapitalske posle odprte kjer koli od nekaj dni do nekaj tednov.

V tej aktivni strategiji trgovanja z delnicami upate, da boste izkoristili nihanja tečajev delnic navzgor in navzdol.

 • Na primer, če delnice Royal Mail vztrajno naraščajo 1-2 tedna, bo trgovec s swingom držal odprto svojo nakupno pozicijo za čas trajanja tega trenda.
 • Ko se bo gibanje obrnilo ali se bo »zanihalo« v nasprotni smeri, bo trgovec zapustil svojo trgovino – s tem pa bo ustvaril dobiček.
 • Podobno, če delnice Royal Maila kažejo trend upadanja, se trgovec s swingom odpre s prodajno pozicijo – v upanju, da bo imel koristi od preobrata.

Trgovci, ki se ukvarjajo z nihajnim trgovanjem z delnicami, najdejo svoje priložnosti s pomočjo tehnične analize in kazalnikov trgovanja. Ta orodja se uporabljajo za prepoznavanje cenovnih vzorcev in potencialnih smernic trenda izbranega lastniškega kapitala.

Dnevno trgovanje

Dnevno trgovanje ima enako osnovno strategijo kot “swing trgovanje”. Glavna razlika pa je, da trgovci dnevno zapustijo svoje pozicije, preden se trg do konca dneva zapre.

Z drugimi besedami, dnevne trgovalne pozicije so omejene na en sam trgovalni dan, medtem ko lahko nihajno trgovanje drži pozicije od nekaj dni do tednov.

Trgovci z delniškimi dnevi si ves dan prizadevajo za več položajev, v upanju, da bodo dosegli skromne, a redne dobičke. Kot taki bi lahko bili njihovi položaji odprti le nekaj ur – ali včasih le nekaj minut.

Če boste na koncu ustvarili več dobička kot izgub – dan boste končali z dobičkom. Kot lahko uganite, dnevno trgovanje od vas zahteva hitre odločitve, ki temeljijo na minutnem gibanju delnic na trgu.

Kot taka je ta strategija trgovanja z delnicami v Združenem kraljestvu najbolje rezervirana za tiste, ki poglobljeno poznajo trg in tehnično analizo.

Skalping

Skalping je strategija trgovanja z delnicami čez dan, kjer boste delnice pogosto kupovali in prodajali ves dan. Kot tak boste le redko zadržali položaj več kot nekaj minut.

Glavna ideja je, da izkoristite najmanjše gibanje cen in zaključite trgovino, preden se spremenijo tržne razmere.

Trgovec lasišča bo moral večino svojega časa posvetiti spremljanju kratkoročnih gibanj na trgu. To je zato, ker morajo takoj, ko se odpre priložnost, ukrepati in ročno videti trgovino.

Preberite več: Skalping Trading UK Guide

Vrste naročil za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu

Kot smo se že dotaknili, so nalogi eden od načinov, kako lahko prevzamete nadzor nad svojimi pozicijami pri trgovanju z lastniškimi vrednostnimi papirji.

Ti nalogi za trgovanje posredujejo vašemu spletnemu posredniku, kakšen položaj želite zasesti. To bo vključevalo vidike, na primer, ali želite iti dolgo ali kratko, po kakšni ceni želite vstopiti na trg in kdaj želite izstopiti iz njega.

Če se nameravate ukvarjati z lastniškim trgovanjem, morate dobro poznati različne vrste naročil.

V tem poglavju bomo razložili najpogosteje uporabljene naloge za trgovanje z lastniškimi vrednostnimi papirji in njihovo delovanje.

Naročila za nakup in prodajo

To so najbolj temeljni izmed vseh delnic za trgovanje z delnicami. Ne glede na to, s katerim finančnim sredstvom trgujete – bodisi z delnicami, forexom ali blagom, boste morali na trg vstopiti z oddajo enega od teh naročil.

Na primer,

 • Če menite, da se bo cena lastniškega kapitala povečala – oddajte naročilo za nakup.
 • Če menite, da se bo cena lastniškega kapitala zmanjšala – oddajte naročilo za prodajo.

Za vsako trgovanje z lastniškim kapitalom boste morali uporabiti tako naročilo za nakup kot prodajo – ne glede na to, kakšen položaj zavzamete.

 • Če greš dolgo in vstopiš na trg z nakupnim nalogom – boš zaključil trgovanje z delnicami z prodajnim nalogom.
 • Če želite kratko in vstopiti na trg z naročilom za prodajo – boste z nakupnim nalogom zaprli trgovanje z delnicami.

Tržna in mejna naročila

Naročila za nakup in prodajo spletnemu posredniku povejte, v katero smer se bo cena lastniškega kapitala premaknila. Vendar morate tudi določiti, kdaj želite vstopiti na trg.

Navsezadnje želite pri kratkoročnem trgovanju z delnicami izkoristiti minute spremembe cen delnic. Kot tak morate poskrbeti, da se vaša trgovina izvede ob pravem času.

Ko odprete posel, vas bo vaš spletni kapitalski posrednik vedno vprašal, ali želite oddati „tržno naročilo“ ali „omejeno naročilo“..

Tržno naročilo

Tržno naročilo vašemu posredniku nakazuje, da želite, da se trgovanje z delnicami izvede takoj. To je še posebej koristno, če na trgu naletite na donosno priložnost in jo želite takoj izkoristiti.

Zaradi volatilnosti trga pa lahko pride do rahle razlike med ceno, po kateri oddate delniški nalog, in ceno, po kateri se izvrši..

Na primer:

 • Recimo, da želite oddati naročilo za nakup delnic British American Tobacco PLC (BAT)
 • Delnice družbe BATS trenutno prodajajo 27,24 GBP na delnico.
 • Nadaljujete s tržnim naročilom, tako da lahko takoj trgujete.
 • Nekaj ​​sekund kasneje se vaše naročilo za nakup izvede pri £ 27,26 na delnico.

Kot lahko vidite, je bila vaša menjava namesto 27,24 GBP izvedena pri 27,26 GBP – kar je pustilo majhno razliko le 0,02 GBP.

Omejeno naročilo

Z omejitvenim nalogom pa lahko vstopite na delniški trg po določeni ceni. Presenetljivo je, da se velik del trgovanja z delnicami izvaja z uporabo omejenih naročil. To je zato, ker vam omogočajo popoln nadzor nad vstopno ceno vaših delniških poslov.

Pojasnimo na primeru.

 • Naročilo za BAT želite oddati po ceni 27,24 GBP
 • Verjamete, da če bo cena BAT presegla £ 27,90, bo zaloga pokazala podaljšano gibanje cen navzgor.
 • Kot tak – na trg želite vstopiti šele, ko cena BAT doseže 27,90 GBP
 • Torej oddate naročilo z omejitvijo 27,90 £.

Ko je vaše omejeno naročilo oddano, bo posel še vedno v teku, dokler vrednost BAT ne doseže vnaprej določene cene – v tem primeru £ 27.90.

Z drugimi besedami, vaše naročilo ne bo izvedeno, razen če se tržna cena lastniškega kapitala ujema z vašo določeno ravnjo cene ali če naročilo ročno prekličete.

Stop-Loss Nalogi in Take-Profit Naročila

Tržna in omejena naročila vam omogočajo nadzor nad tem, kdaj želite vstopiti na trg. Ti so sicer znani kot "vstopne strategije".

Kljub temu jih potrebujete tudi nekaj "izhodne strategije" na mestu, da prevzamete popoln nadzor nad svojimi nalogi za trgovanje z delnicami. Ta naročila vam omogočajo, da se odločite, kako želite zapreti trgovino.

Nalogi za ustavitev izgube

Naročilo stop-loss se uporablja za omejevanje izgube trgovca na lastniškem položaju. Kot lahko uganite, je ta vrsta naročila ključnega pomena za ublažitev tveganj pri trgovanju z delnicami.

Ne glede na vaše strokovno znanje ali kako prepričani ste v svojo napoved – vedno je priporočljivo uporabiti stop-loss naročilo na vseh svojih pozicijah.

Kot lahko sklepate iz imena, se z ukazom stop-loss uporablja za omejevanje izgub v primeru, da se trg premakne proti vaši trgovini.

Še pomembneje pa bo, da bo vaš posrednik vedel, po kateri natančno ceni želite zapreti delniško trgovanje.

Naročila stop-loss se praviloma izračunajo v odstotkih.

Očistimo meglo s primerom:

 • Recimo, da želite oddati naročilo za nakup na delnicah HSBC.
 • Vendar se ne želite izogniti izgubi več kot 1,5% svoje naložbe.
 • Kot taki – nastavili boste naročilo stop-loss, ki je 1,5% nižje od vaše vstopne cene.

Če pa želite oddati naročilo za prodajo, boste naročilo stop-loss nastavili na 1% nad vstopno ceno.

Ne glede na to, katero pozicijo zavzamete – dolgo ali kratko – bo vaše naročilo stop-loss vaše izgube omejilo na 1%.

Tu je praktičen primer, kako delujejo naročila stop-loss.

 • Vzemimo primer HSBC-ovih delnic in recimo, da trenutno prodajajo 1,50 GBP na delnico.
 • Zavzamete kratek položaj, saj mislite, da se bo cena lastniškega kapitala znižala.
 • Da ne boste izgubili več kot 1%, oddate naročilo stop-loss v višini 1,515 GBP

Naloge stop-loss na koncu odpravijo potrebo, da zaprete trgovino in ročno omejite izgube. Lahko ste prepričani, da veste, da če se trg obrne proti vam, boste največ izgubili tveganje, ki ste ga pripravljeni sprejeti.

Nalogi za prevzem dobička

Na tej točki smo obravnavali, kako lahko vstopite na trg, kako lahko zaprete svoja naročila in kako lahko omejite svoje izgube.

Zdaj je edina stvar, ki jo določite, da določite svoj cilj dobička. Tu uporabljate naloge za prevzem dobička.

Nalog za prevzem dobička svojemu posredniku pove, po kateri določeni ceni želite zakleniti svoj dobiček.

Na primer:

 • Naročilo za nakup oddate na delnicah HSBC po ceni 1,50 GBP.
 • Vaš ciljni dobiček je v tem primeru 4% – kar pomeni, da želite, da se cena HSBC dvigne za 4%.
 • Torej – oddate profitno naročilo v višini 1,56 GBP.

Če ste pravilno špekulirali in se cena delnic HSBC poveča na 1,56 GBP, bo vaš posrednik unovčil vaš dobiček v višini 4% in samodejno zaprl vaš položaj.

Trgovci z delnicami običajno postavljajo tako stop-loss kot take-profit naloge v katero koli smer vhodne cene. Tako bodo vaša naročila samodejno izvršena, ne glede na to, kako se bo trg gibal.

Pripravljeni za začetek vašega trgovalnega potovanja?

Nasveti za trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji

Zdaj, ko smo obravnavali nekatere strategije trgovanja z delnicami, bomo preučili, kako lahko začnete graditi svoje sposobnosti.

Upoštevajte naslednje nasvete za trgovanje z lastniškim kapitalom, preden se poglobite!

Nasvet 1: Trgujte z delnicami z uporabo demo računa

Najbolj cenjena spletna mesta z britanskim trgovanjem z delnicami vam bodo omogočila dostop do predstavitvenega računa. Kot lahko že ugibate iz imena – ti predstavitveni računi vam omogočajo, da trgujete z delnicami z uporabo “papirnatega denarja”.

Dejansko boste dobili dostop do dejanskih tržnih razmer, vendar vam ne bo treba tvegati niti centa.

Kot je očitno, vam lahko to bistveno pomaga pri učenju vrvi trgovanja z lastniškimi instrumenti. Seznanite se lahko s strategijami trgovanja z lastniškim kapitalom in obvladovanjem tveganj. Ko ste pripravljeni za začetek na realnem trgu lastniških vrednostnih papirjev – lahko kadar koli zamenjate svoj trgovalni račun.

Nasvet 2: razmislite o kopiranju

Na trgovalnih platformah, kot je eToro, lahko izkoristite funkcijo, imenovano „Kopiranje trgovanja“. To vam omogoča kopiranje trgovinskih strategij strokovnega kapitalskega vlagatelja.

Z drugimi besedami, izberete lahko izbranega trgovca in ponovite, kaj počne, v vašem portfelju. Kot taki boste imeli v bistvu ti izkušeni delničarji, ki oddajajo naročila v vašem imenu.

Ta funkcija je še posebej uporabna, če ste popoln novinec v svetu trgovanja z lastniškimi vrednostnimi papirji. Za napredno strategijo vam ni treba vlagati v učenje tehnične ali temeljne analize.

Namesto tega boste v svojega prodajalca kopij vložili najmanj 200 USD in pustili, da njihove strategije delujejo namesto vas.

Vendar vam Copy Trading na eToro še vedno omogoča nadzor nad vašim portfeljem. Na primer, lahko se odločite, kdaj zapustiti pozicijo, in z individualnimi naročili prilagodite posle glede na vaše cilje.

Nasvet 3: Prijavite se za signale za trgovanje z lastniškim kapitalom

Če niste prepričani v svoje sposobnosti tehnične analize ali raje nimate dovolj časa za vlaganje v raziskave, je najbolje, da razmislite o signalni storitvi za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu. „Signal“ je priporočilo, ki vam pove, kateri lastniški kapital kupiti ali prodati, kdaj vstopiti na trg in po kakšni ceni.

Platforma za trgovanje z lastniškim kapitalom vam bo v realnem času zagotovila te predloge, da boste lahko takoj izkoristili gibanje trga. Poleg tega bodo najboljši ponudniki vključevali tudi stop-stop in izgubo dobička ter razmerje med tveganjem in nagrado.

To zagotavlja, da se popolnoma zavedate tveganj in lahko oddate bistvena naročila za ublažitev izgub.

Nasvet 4: Naučite se tehnične analize

Potreb po tehničnih raziskavah lahko zares izognete na nekaj načinov. Kljub temu pa najbolj izkušeni delniški trgovci vedno raje naredijo lastno analizo, da prevzamejo popoln nadzor nad svojimi odločitvami pri trgovanju.

Za to pa morate trdno razumeti delovanje trgovskih trgov in tehnične kazalnike.

Tehnična analiza vključuje preučevanje, vrednotenje in razlago zgodovinskih cenovnih tabel. Ideja je sklepati na podatke iz teh cenovnih trendov in razumeti, kako jih je mogoče uporabiti za napovedovanje prihodnjega gibanja zadevnega lastniškega kapitala na trgu.

Ta analiza se opravi predvsem z uporabo tehničnih kazalnikov, kot sta MACD in indeks relativne moči. Na spletu vam je na voljo na desetine drugih tehničnih kazalnikov.

5. nasvet: Udeležite se tečaja za trgovanje z delnicami

Spletni tečaj je odličen način za pridobivanje znanja o podrobnostih trgovinskega prostora. Danes je na voljo na stotine tečajev, ki so prilagodljivi glede na kateri koli urnik.

Poleg tega lahko izberete tudi tečaj, ki temelji na vaši trenutni ravni trgovanja. Ti programi lahko sprejmejo popolne začetnike do naprednih trgovcev, ki želijo izpopolniti svoje veščine trgovanja z lastniškim kapitalom.

Nekateri od teh tečajev so na voljo tudi v realnem času, kar pomeni, da boste med predavanjem lahko komunicirali s ponudnikom.

Kako najti najboljše kapitalske posrednike v Veliki Britaniji leta 2021?

delniški posredniki v Veliki Britaniji

Kot ste morda opazili v tem priročniku, ima vaš spletni posrednik pomembno vlogo pri nemotenem izvajanju vaših delniških poslov. Kot takšen je nadvse pomembno, da imate ob sebi zanesljivega spletnega posrednika.

Najverjetneje vas bo prevzelo ogromno število spletnih platformah za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu.

Glede na to tukaj navajamo številne dejavnike, ki vas bodo vodili pri iskanju idealnega posrednika za trgovanje z delnicami.

Predpisi in licenciranje

Ko izbirate svojega spletnega posrednika, jim v bistvu zaupate svoja trgovalna sredstva. Zato je nujno, da vašega posrednika licencirajo ustrezni regulativni organi.

Prvi korak je torej preveriti, ali ima posrednik veljavne licence.

 • V Veliki Britaniji posrednike pri trgovanju z delnicami ureja Financial Conduct Authority (FCA).
 • Najdete lahko tudi posrednike z licenco drugih znanih regulativnih organov, kot sta Avstralska komisija za vrednostne papirje in naložbe (ASIC) in ciprska komisija za vrednostne papirje in borzo (CySEC)..

Z drugimi besedami, če posrednik nima dovoljenja nobenega od teh organov, je najbolje, da svoje podjetje odnesete drugam.

Kljub temu je bila platforma za trgovanje z delnicami brez provizij eToro ima dovoljenje vseh treh zgoraj navedenih organov. Poleg tega ste kot trgovec v Združenem kraljestvu zaščiteni s sistemom FSCS.

Podprte delnice

Ker se osredotočamo na trgovanje z delnicami, morate najprej zagotoviti, da izbrana platforma ponuja želeni trg. Na primer, medtem ko se nekateri britanski delničarji raje osredotočajo na londonsko borzo, drugi bolj zanimajo tuja podjetja.

Zlasti ameriški delniški trgi so priljubljeni pri kratkoročnih trgovcih – saj boste tam našli delnice, kot so Amazon, Google, Tesla in Ford Motors..

Naša najbolje ocenjena platforma za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu eToro ponuja dostop do 17 britanskih in mednarodnih trgov.

Lastništvo ali CFD-ji

Preden začnete, je pomembno, da se odločite, ali želite kratkotrajno uporabljati strategijo „kupi in zadrži“ ali kratkoročno trgovati z lastniškimi vrednostnimi papirji..

Kot smo že zajeli, če želite prevzeti lastništvo nad delnicami, je najbolje, da poiščete posrednika, ki vam ne zaračuna tekočih provizij ali provizij za trgovanje.

Tako boste lahko zadržali svoje delnice, kolikor želite – ne da bi morali plačevati dodatne stroške trgovanja.

Po drugi strani pa, če želite trgovati s CFD-ji, dobite tudi dostop do finančnega vzvoda in prodaje na kratko.

Upoštevajte, da je v Združenem kraljestvu vzvod lastniških vrednostnih papirjev omejen na 1: 5. Poleg tega boste pri trgovanju s CFD-ji morali plačevati ‘provizije za zamenjavo’, da bodo vaše pozicije čez noč ostale odprte.

Trgovalna platforma

Večina spletnih posrednikov vam omogoča tudi vlaganje in trgovanje prek njihove spletne strani. To odpravlja potrebo po zanašanju na programsko opremo za umestitev trgovcev.

Celoten postopek trgovanja lahko opravite tako, da se prijavite v svoj posredniški račun v spletnem brskalniku. To bi se lahko zdelo najprimernejši način za trgovanje z delnicami.

Če pa se močno zanašate na tehnično analizo, boste morda naklonjeni tudi trgovalnim platformam, kot so MetaTrader 4, MetaTrader 5 ali cTrader.

V teh primerih morate preveriti, ali vaš spletni posrednik podpira te neodvisne platforme za trgovanje z lastniškimi vrednostnimi papirji.

Poleg tega je tudi najbolje, da izberete posrednika, ki ima domačo aplikacijo za trgovanje z lastniškimi lastniškimi vrednostnimi papirji. Tako boste lahko kadar koli dostopali do svojih računov za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu in jih upravljali od koder koli.

Ste se pripravljeni potopiti v trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu? Začnite danes!

Provizije za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu

Kot kaže, so vsi spletni posredniki podjetja. Da bi izvršili vaše naloge za trgovanje z lastniškim kapitalom, vam zaračunavajo provizije in provizije.

Te provizije se lahko med seboj precej razlikujejo.

Spodaj je seznam najpogostejših provizij za trgovanje z delnicami, na katere boste verjetno naleteli na borznoposredniških platformah v Združenem kraljestvu.

Pristojbine za trgovanje

Prodajne provizije se običajno uporabljajo za delnice. Običajno se zaračuna kot fiksna obrestna mera za vsako trgovanje z lastniškim kapitalom.

Na primer:

 • Recimo, da vaš britanski borzni posrednik zaračuna 5 GBP na posel.
 • Ne glede na znesek vaše naložbe – morate plačati 5 funtov, ko odprete trgovino, in še enkrat, ko zaključite trgovino.

Na tej točki je vredno omeniti, da vam vsak posrednik ne zaračuna te provizije. Na primer, pri eToro je trgovanje z delnicami mogoče brez kakršnih koli provizij za trgovanje z lastniškim kapitalom.

Provizije za trgovanje

Provizija za trgovanje je neposredna provizija, ki jo vaš posrednik zaračuna za vse delniške posle.

Provizije se izračunajo bodisi kot pavšalni znesek na trgovanje bodisi kot odstotek glede na velikost vašega položaja.

V popolnem kontrastu, eToro vam omogoča trgovanje z delnicami po stopnji nič provizije. Račun vam bomo zaračunali le – kar bomo razložili v nadaljevanju.

Namazi

Razmik se izračuna kot razlika med nakupno ceno in prodajno ceno lastniškega kapitala. Večja vrzel v ceni pomeni, da bo razmik večji pri trgovini.

Zato – želite iskati posrednike, ki ponujajo tesne razmike na delniškem trgu.

V nasprotju s provizijami se razmik izračuna kot posredna provizija. Z drugimi besedami – če vam posrednik zaračuna 0,70% kot razmik, začnete trgovati z 0,70% v rdečih številkah.

To pomeni, da potrebujete svoj položaj za 0,70% dobička, da pridete do točke dosega dobička.

Vloge in dvigi

Če želite začeti trgovati z delnicami pri spletnem posredniku, morate najprej financirati svoj trgovalni račun.

Najboljši borzni posredniki v Združenem kraljestvu imajo na izbiro različne možnosti plačila. Na primer, pri eToro lahko sredstva položite s kreditnimi / debetnimi karticami in z bančnimi nakazili ter e-denarnicami, kot sta Paypal in Neteller.

Upoštevajte tudi pristojbine za polog in dvig, ki jih zaračuna posrednik. Nekatere platforme krijejo depozite, druge pa majhno.

Orodja za začetnike

Trgovinske zahteve za začetnike se popolnoma razlikujejo od zahtev izkušenih profesionalcev. Če ste novi na področju lastniškega kapitala, želite trgovalno platformo, ki ponuja prijeten vmesnik in uporabna orodja, s katerimi se boste naučili trgovati.

Tu je nekaj funkcij, ki so jih novinci z lastniškim trgovanjem najbolj iskali:

Izobraževalna orodja

Dokaj očitno je, da lahko trgovci začetniki izkoristijo izobraževalne vire. Najboljše platforme za trgovanje z lastniškim kapitalom v Združenem kraljestvu ponujajo ta učna gradiva v obliki pojasnil, vodnikov in vadnic.

Na primer, na eToro lahko najdete poddaje, dnevno analizo trga, video vaje in šolo trgovanja, ki je v celoti namenjena začetnikom.

Avtomatizirano trgovanje

Kot smo že omenili, so spletni posredniki, kot npr eToro imeti na platformi funkcijo kopiranja. Ti vam omogočajo pasivno vlaganje – z zrcaljenjem trgovinskih strategij izkušenih delniških trgovcev.

Če na primer izbrani trgovec z lastniškimi vrednostnimi papirji kupi 100 delnic HSBC, bo enaka trgovina opravljena na vašem računu. Če se bodo odločili za prodajo delnic, boste storili tudi vi.

Ti posli so avtomatizirani, vendar vam še vedno omogočajo nadzor nad vašim trgovalnim računom. Kadar koli lahko dodate ali odstranite sredstva iz svojega portfelja.

Orodja za izkušene trgovce

Medtem ko začetniki iščejo intuitivne platforme, ki se lahko prilagodijo njihovi ravni, začinjeni trgovci potrebujejo naprednejše funkcije, ki bi lahko pomagale njihovim preizkušenim strategijam.

To je še posebej pomembno za dnevne in nihajne trgovce, ki so odvisni od tehnične analize svojih kapitalskih pozicij:

Tu je seznam raziskovalnih orodij, ki so na voljo na najboljših platformah za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu:

 • Tehnični kazalniki, kot so MACD, RSI, razpoloženje na trgu in drseča povprečja
 • Orodja za risanje grafikonov za pomoč pri analizi
 • Prilagodljiv trgovalni vmesnik – s funkcijami, kot so nadzorni seznami po meri in več grafikonov
 • Integracija z avtomatiziranimi roboti za trgovanje

Storitev za stranke

Kot pri vseh drugih podjetjih tudi vi želite spletno mesto za trgovanje z lastniškimi vrednostnimi papirji, ki ponuja zanesljive storitve za stranke, kadar koli jih potrebujete. Danes je večina spletnih posrednikov opremljenih z možnostmi klepeta v živo – kar vam omogoča povezavo z agentom kar prek spletnega mesta.

Če želite raje po telefonu govoriti s strokovnjakom za stranke, zagotovite, da ima platforma na njihovi spletni strani telefonsko številko.

Najbolje je, da se izogibate posrednikom, ki nudijo pomoč samo po elektronski pošti.

Navsezadnje to pomeni, da ne boste dobili podpore v realnem času in boste morda morali počakati več dni, da boste dobili odgovor od ekipe.

Kako začeti trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu – korak za korakom

Ali ste pripravljeni preizkusiti vode trgovanja z delnicami v Veliki Britaniji?

Ko najdete svojega spletnega posrednika, morate le odpreti svoj trgovalni račun in začeti oddajati naročila,

Kot smo poudarjali skozi vodnik – eToro prihaja kot najboljši spletni posrednik v trgovanju z delnicami za trgovce na vseh ravneh.

Naš vodnik bomo zato končali s prikazom, kako lahko začnete uporabljati eToro.

1. korak: Odprite račun za trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu

Nov račun lahko ustvarite v eToro s klikom naPridruži se zdajna domači strani.

Nato vnesite svoje polno ime, naslov, datum rojstva in telefonsko številko.

Ker je eToro v skladu s predpisi KYC – boste morali tudi preveriti svojo identiteto. To lahko storite tako, da naložite kopijo potnega lista ali vozniškega dovoljenja.

2. korak: financirajte svoj račun

Če želite začeti trgovati z delnicami na eToro, morate na svoj račun dodati denar. Minimalni depozit na platformi je 200 USD.

Depozite lahko izplačate z bančnim nakazilom, kreditno / debetno kartico ali e-denarnicami.

3. korak: Postavite svojo prvo britansko delniško trgovino

Z računom, ki je naložen s sredstvi, lahko zdaj iščete delnice za trgovanje. Pojdite na »Tržni trgi« in na seznamu izberite »Zaloge«.

To vas bo pripeljalo do armaturne plošče, kjer lahko najdete najbolj priljubljene delnice na eToro.

Ti bodo razvrščeni v kategorije, kot so tehnologija, finančne storitve, potrošniško blago itd.

Lastniške vrednostne papirje lahko poiščete tudi tako, da v iskalno vrstico na vrhu strani vnesete ime delnice.

Ko najdete lastniški kapital, ki ga želite kupiti ali prodati, kliknite »Trgovanje«. S tem se bo odprl nov obrazec za naročilo – kjer lahko vnesete znesek, s katerim želite trgovati, in določite svoje naloge za trgovanje.

Če trgujete z lastniškimi CFD-ji, lahko izberete tudi količino finančnega vzvoda, ki ga želite uporabiti.

Ko ste pripravljeni, kliknite »Odpri trgovino«, da na EToro postavite svojo prvo trgovanje z delnicami – brez provizije!

Trgovanje z delnicami v Veliki Britaniji – Zaključek

Če povzamemo – trgovanje z delnicami v Združenem kraljestvu se nanaša na postopek nakupa in prodaje delnic. Z delnicami lahko trgujete tako dolgoročno kot kratkoročno – odvisno od vaših finančnih ciljev.

Če ste temeljito prebrali naš vodnik, morate vedeti, katere strategije in tveganja so prisotni pri trgovanju z delnicami v Združenem kraljestvu.

Zdaj vse, kar morate storiti, je, da uporabite naš kontrolni seznam in poiščete pravega spletnega posrednika za vas in vaše potrebe pri trgovanju z delnicami.

Za tiste, ki želijo preskočiti raziskovalni postopek – priporočamo, da si ogledate eToro. Platformo ureja FCA in vam omogoča dostop do 17 trgov z lastniškimi vrednostnimi papirji brez provizije!

eToro – TOP UK Platforma za trgovanje z delnicami z 0% provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden na borzi – priporočamo, da ga preizkusite.

Vaš kapital je ogrožen. Lahko se zaračunajo druge pristojbine

Pogosta vprašanja

Kaj so kapitalski izvedeni finančni instrumenti?

Izvedeni finančni instrumenti so finančni instrumenti, ki sledijo vrednosti osnovnega kapitala. Primeri kapitalskih izvedenih finančnih instrumentov vključujejo CFD-je in opcije.

Ali je trgovanje z delnicami enako kot trgovanje z delnicami?

Trgovanje z delnicami in trgovanje z delnicami sta bolj ali manj enako. Edina razlika je v tem, da se lahko trgovanje z lastniškimi vrednostmi nanaša tudi na ETF, razen na delnice posameznih družb.

Ali je mogoče trgovati z mednarodnimi delnicami iz Združenega kraljestva??

Da, spletni borzni posredniki v Združenem kraljestvu vam lahko omogočijo dostop do mednarodnih trgov. V eToro lahko kupujete in prodajate delnice na borzah v ZDA, Evropi, Hongkongu in drugih!

Kolikšen minimalni znesek je potreben za začetek trgovanja z delnicami Združenega kraljestva?

V eToro lahko začnete trgovati z delnicami tako, da izpolnite minimalni depozit v višini samo 200 USD – kar je približno 160 GBP.

Ali obveznice spadajo pod delnice?

Obveznice so del dolžniškega trga in se ne štejejo za delnice.

Katera je najboljša aplikacija za trgovanje z lastniškim kapitalom?

Najboljša aplikacija za mobilno trgovanje za vas bo odvisna od tega, katere funkcije iščete. Priporočamo vam mobilno aplikacijo eToro – saj je uporabniku prijazna in vam omogoča, da trgujete na poti brez provizije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me