20 najboljših finančnih nasvetov za tisočletnike

20 najboljših finančnih nasvetov za milenijce

Manj je boljših daril kot darila za nazaj. Če bi lahko združili lekcije, ki ste se jih naučili v svoji karieri, in jih vrnili k svojemu 20-letnemu jazu, potem bi nedvomno kmalu postali milijonar. Vendar svet ne deluje tako. Namesto tega moramo poiskati tiste, ki so preživeli večje število izkušenj, da bi našli finančne besede modrosti, ki vam bodo pomagale usmeriti se v pravo smer.

No, na vašo srečo ta članek o izobraževanju o trgovanju počne točno to. Tu povzemamo pomembne finančne lekcije, ki se jih je Robert Pagliarini, lastnik podjetja za svetovanje o bogastvu, naučil skozi svoje življenje. Najbolj so primerni za mlade, ki se želijo v naslednjih nekaj desetletjih utriniti s svetom in graditi svoje finančno bogastvo. Da bo prebavljiv, je tu 20 najboljših finančnih nasvetov za milenijce.

1. Čas je, da tvegate

finančne nasvete, tvegajte

Biti mlad in star 20 let ni čas, da varno igrate in varovate svoje stave. Namesto tega ste v popolnem položaju, da prevzamete velika tveganja, ki jih starejši ne bi nikoli upošteval. To ne pomeni biti neumen s svojim denarjem, pomeni pa začeti podjetje ali izvesti naložbo, ki bi lahko neverjetno dobro poslovala.

Tudi če ne bo uspelo, se boste naučili nekaj dragocenih lekcij in še vedno imate na voljo desetletja časa, da ga naslednjič uredite. To je veliko lažje storiti zdaj, medtem ko nimate hipoteke in treh otrok za hranjenje.

Morda vam bo všeč tudi: Začnite razmišljati in bogate danes!

2. Pomembno je, da vlagate vase

Če želite biti resnično uspešni v svojem življenju in si nabrati veliko mero bogastva, morate najprej investirati vase. Podobno kot ne morete iz nič zgraditi milijarde dolarjev vrednega podjetja, tudi tega ne morete storiti brez trdnih temeljev znanja.

Osredotočite se vsaj na prvih 10 do 15 let vaše kariere kot na učno priložnost. Seveda obstaja verjetnost, da bi ga lahko zadeli z naslednjim Facebookom ali Snapchatom, vendar to ni pomembno. Pomembno je, da si vzamete čas, da se stvari na poti naučite in si ustvarite svojo bazo znanja za prihodnji uspeh.

3. Bodite pametni z denarjem

Kljub temu da univerze razglašajo vrline pridobivanja diplome in preživljanja let v izobraževanju, je presenetljivo, kako malo mladih ima dobro finančno znanje. To je prava sramota, saj lahko povzroči, da se ljudje že zelo mladi obremenjujejo z velikimi količinami nepotrebnega dolga.

Namesto tega bi morali biti proaktivni pri svojem finančnem zavedanju, tako da si vzamete čas in se naučite osnov računovodstva. Te veščine vam bodo pomagale do pametnejših osebnih in poslovnih naložb, ko se boste starali. Še bolje, za učenje teh spretnosti vam ni treba plačati tisoče, začnite z branjem knjige, kot je ta – Pridobite denar Smart Roberta Pagliarinija.

Glej tudi: Kako lahko začnete vlagati brez denarja?

4. Premaknite se tja, kjer so priložnosti

Dandanes so mladi v zgodnjih dvajsetih letih pogosto preveč previdni ali prestrašeni, da bi naredili velik korak. Namesto da bi se preselili v novo mesto, da bi našli odlično službo in odprli priložnosti, se bodo raje odločili, da bodo ostali doma in se postarali, ko jih bo svet minil..

Malo verjetno je, da boste našli zanimive nove priložnosti, ko boste od rojstva ujeti v istem okolju. Namesto tega bodite pogumni in se premaknite tja, kjer se skrivajo priložnosti, tudi če sploh ne veste, kaj vas čaka. S preprostim bivanjem v teh okoljih boste izpostavljeni novim navdušujočim idejam in veliko bolje boste našli to odlično službo ali vrzel na trgu.

5. Zdaj si postavite življenjske cilje

določanje življenjskih ciljev

Veliko ljudi pravi stvari, kot da komaj čakam, da bom nekoč bogata ?? ali pa si bom privoščil dopust, ko bodo moje finance v redu ??. Te izjave so zelo blage in sploh niso realne. Pravzaprav je malo verjetno, da jih boste kdaj dejansko dosegli in si zaslužili finančno neodvisnost, ki si jo želite.

Namesto tega bi morali biti dejavni pri finančnem načrtovanju tako, da si postavite cilje, ki jih želite doseči skozi celo življenje. Tu ne bodite sramežljivi, raje bodite drzni in ambiciozni. Si želite otok do 40. leta? Super, potem pa zapišite! Nato lahko v določenih intervalih dobite idejo, koliko morate zaslužiti in biti vredni, da dosežete te cilje.

Ljudje preberejo tudi: 5 uspešnih podjetnikov, ki so začeli z nič in s čim se naučite iz njihovih zgodb

6. Vedno se osredotočite na rast

Ljudje, ki nikoli v življenju ne pridejo nikamor, so tisti, ki so zaljubljeni tukaj in zdaj in ne izkoristijo priložnosti, da bi se potisnili. Če želite uspeti s svojimi financami, se morate zavezati, da se boste vedno zavzemali in iskali rast. To pomeni, da se naučimo novih stvari in preizkusimo nove ideje.

Kot smo že omenili, tudi če načrti propadejo ali vas vrnejo nazaj, se vseeno naučite dragocenih življenjskih lekcij. To so neprecenljive naraščajoče izkušnje in na take stvari bi se morali vedno osredotočiti. To je tisto, kar vam bo pomagalo ločiti vaše čudovito življenje od povprečnega.

7. Vlagajte in varčujte v navado

denar raste, finančni nasveti

Na enak način, kot bi morali vlagati v svoje znanje že od malih nog, bi tudi vi morali začeti vlagati in varčevati. Tudi če nimaš veliko na pretek. Ni pomembno. Pravzaprav boste samo, če boste na teden dali na stran 5 funtov ali nekaj več, ugotovili, da boste čez nekaj let imeli naokoli spodoben denar, pripravljen za uporabo.

Ta preprosta praksa vlaganja in varčevanja, kjer je to mogoče, vam bo začela vzgajati dobre finančne navade, ki vam bodo v dobro, ko boste imeli več denarja za igro. Pametni milenijci si bodo prizadevali prihraniti vsaj 10% svojega mesečnega zaslužka in bodo pripravljeni vlagati v priložnosti, ko bodo prišli na pot..

Oglejte si ta članek: Zakaj je vlaganje toliko boljše kot varčevanje?

8. Nikoli se ne zadolžujte za svojo izobrazbo

Zadolževanje za šolanje je neverjetno sporna tema. Vendar obstaja veliko trdnih argumentov, ki trdijo, da prevzem ogromnih dolgov samo za pridobitev diplome ni pot naprej. Pri tem vam bodo ostala dolga odplačila posojila, ki se vam bodo vlekla v prihodnjih desetletjih.

Namesto tega si raje vzemite nekaj časa, da namesto tega opravite študij na fakulteti in medtem okrepite svoje finance. Druga možnost je, da si med študijem določite ure tako, da se zaposlite. Seveda ne bo tako zabavno in zagotovo bo težje, vendar vam bo vcepilo takšno drobnost in odločnost, ki so bile potrebne za uspeh v življenju.

9. Poglejte vse, kar počnete

Tipična pot, ki jo ljudje opravijo z nalogami v svojem življenju, je, da jih organizirajo v majhne koščke in nato vsak dan označijo majhno število delovnih mest. Če pa želite v nečem resnično izstopati in napredovati, morate v celoti sprejeti tisto, kar se vam zdi takrat najpomembnejše. Tu je primer. Recimo, da delate 40-urne tedne na običajnem delovnem mestu, nato pa se nekega dne odločite, da želite začeti podjetje.

Mnogi lahko ohranijo službo in se vsako noč tu in tam posvetijo nekaj uram za rast poslovanja. Čeprav se ta počasen in enakomeren pristop včasih izplača, je veliko manj verjetno. Namesto tega, če resnično verjamete v idejo, se ji zavežite 110% in ignorirajte kar koli drugega, dokler je ne dokončate. Posledično se bodo vaše možnosti za uspeh drastično povečale.

10. Osredotočite se na vzdrževanje nizkih osnovnih stroškov

Ena najslabših stvari, ki jih danes lahko naredi mlad človek, je začeti že od samega začetka prevzemati velike mesečne stroške. Seveda si nekateri prijatelji lahko privoščijo življenje v razkošni hiši ali vožnjo s povsem novim avtomobilom, vendar ne poskušajte posnemati teh ljudi. Namesto tega naj bodo vaše finance vitke, da se ne boste kakor koli obremenjevali.

Morda je skušnjava, da se prijavite za drago mesečno posojilno pogodbo za povsem novo Teslo, a finančnega smisla preprosto ni. S tem se zataknete z velikimi plačili, ki si jih komaj privoščite in ki zmanjšajo vaše možnosti za prevzemanje novih vznemirljivih tveganj in priložnosti.

11. Pomislite, kdo so vaši prijatelji

obkrožite se z uspešnimi ljudmi

Pogost je pregovor, da postanemo povprečje petih ljudi, s katerimi preživimo največ časa ??. Ko pomisliš, je to zelo smiselno. Recimo, da se obdajate s prijatelji, ki imajo zelo nizka pričakovanja in malo finančnih ambicij. Večina vaših pogovorov bo temeljila na povprečnih stvareh, zaradi katerih ne boste nikamor prišli.

Če pa si vzamete čas za redno srečanje s podobnimi somišljeniki, ki so zagnani in imajo dober finančni občutek, potem se vaše možnosti za uspeh močno povečajo. Biti mlad in star 20 je čas, da veliko sanjamo in se zavzemamo za nove ideje. Poiščite ljudi, ki delijo to strast in zagon.

Ne zamudite: Bi radi nasvete nekoga, vrednega 88 milijard dolarjev?

12. Vaše zdravje je pomembno

Pomembno je trdo delati in se potiskati, ko ste mladi, vendar nikoli ne smete žrtvovati lastnega zdravja in dobrega počutja. Namesto tega bi morali biti gibanje in zdrava prehrana običajni del vašega življenjskega sloga. To bo pomagalo ohranjati telo in duha v odlični formi in biti pripravljeni na izzive.

Potrebujete dokaz o pomembnosti tega? Preprosto se pogovorite z ljudmi, ki jih poznate, ki trpijo za kroničnimi boleznimi ali samozadostnimi zdravstvenimi motnjami. Ugotovili boste, da se je njihovo življenje močno spremenilo, ko so se ti zdravstveni problemi ovirali. Omogoča vam toliko manj časa, da se osredotočite na druge stvari, in začne požirati vaše najbolj dragoceno bogastvo: čas.

13. Ustvari, ustvari, ustvari!

ustvarjati in graditi odlične stvari

Ljudje, ki so uspešni v prihodnjih financah, so tisti, ki so celo življenje ustvarjali in gradili velike stvari. Sploh ni pomembno, kaj so to. Naj bo to podjetje, dobrodelna organizacija, izdelek ali nekakšno sledenje. Ne glede na to, kaj je to, kar so zgradili, jim je prineslo veliko finančno svobodo.

Kot tak bi morali vseskozi vložiti veliko svojega fokusa in energije v to, da gradite odlične stvari. Nikoli ne veste, katera ideja bo velika uspešnica, vendar zamudite 100% posnetkov, ki jih ne posnamete. Vse se nanaša na odprtost za tveganje in iskanje novih priložnosti, ko in ko bodo na voljo.

Glej tudi: Ta priročnik za vlaganje vam bo pomagal pri boljših finančnih odločitvah

14. Osredotočite se na ostalih osem ur ??

Običajno boste porabili osem ur dela, osem ur spanja in osem ur delate druge stvari. Številke niso vedno na mestu vsem, so pa običajno precej blizu. Če želite maksimirati svoj čas in zgraditi veliko bogastvo, morate biti pozorni na to, kaj počnete v času, ko ne spite ali delate.

Če imate poslovno idejo, ki jo želite spodbuditi, potem je treba osem od teh osmih ur porabiti za to idejo. Tudi če vanj vložite štiri ali pet ur na dan, nekdo drug tam vloži več časa v isto idejo. Torej, izkoristite čas, ki vam je dan, in pojdite na vse načine, da izkoristite uspeh v prihodnosti.

15. Pojdite nad in nad delom

pojdi zgoraj

Ta točka je skoraj v nasprotju z nekaterimi drugimi točkami v tem članku, saj si v veliki meri prizadeva spodbuditi neodvisnost in trdo delati na svojih idejah. Vendar pa je treba veliko povedati tudi za to, da greste od nekje naprej tudi v svoji vsakdanji službi. Namesto da bi se preprosto mešali in prepuščali dan, bi morali dati 100% vsak dan in poskusiti izstopati.

S takim pristopom se boste naučili toliko več in vzeli toliko več iz vloge. Prav tako je ključnega pomena, da vam pomaga razviti lastniško miselnost, ki je tista, kjer nadzirate, kako uspešen je vsak del vašega dneva. Ugotovili boste tudi, da boste začeli bolj uživati ​​in s svojo energijo in navdušenjem bolje vplivali na tiste okoli sebe.

16. Ne dotikajte se starosti

Preveč ljudi je, ki krivijo svojo starost, zakaj ne bodo poskusili nove priložnosti. Obstajajo tisti, ki trdijo, da so premladi ali premalo izkušeni, da bi kaj poskusili. To je narobe. V drugem taborišču so tisti, ki pravijo, da so prestari in preveč zaljubljeni v to, da bi začeli nekaj novega ali poskusili zgraditi nekaj iz nič. Tudi to je napačno.

Pravzaprav ni pomembno, koliko si star, da bi bil v nečem uspešen. Če ste stari 15 let in želite začeti izdelovati in prodajati stvari, se odločite! Če imate 50 ali 60 let in se odločite, da se želite vrniti v šolo in razviti novo veščino, potem to storite! Vedno ostane čas, da spremenite svoje okoliščine, le dvom morate utišati. Najboljši čas za začetek je danes.

Oglejte si ta članek: 7 korakov za doseganje finančnih ciljev

17. Podvojite svoje prednosti

spretnosti uspešnega vlagatelja

Eden najhitrejših načinov za uspeh pri neki nalogi v življenju, na primer odprtje podjetja, je, da čim več svoje energije namenite temu, da naredite nekaj, v čemer ste odlični. To ne pomeni zanemarjanja vsega drugega, saj lahko še vedno vlagate čas v razvoj teh veščin. Ali, še bolje, pritegnite zunanjo pomoč drugih, ki imajo te veščine.

Če želite, da vaše podjetje uspe, morate nekaj narediti izjemno dobro, zato bi morali biti oseba, ki gre v svoje moči in maksimira svoje talente in energijo. Ne skrbite za vse ostalo, saj se bodo te stvari rešile same po sebi in jih bo nadaljevalo tisto, kar boste dosegli z osredotočanjem na to, v čemer ste odlični.

18. Razumejte, kaj vas žene k uspehu

Sama narava gradnje nečesa velikega pomeni, da se boste na tej poti srečevali z izzivi. Če se pogovorite s katerim koli uspešnim lastnikom podjetja, vam bodo povedali, da je 1001 stvari oviralo, ko so se borili, da bi prišli do današnjega mesta, vendar jih to ni ustavilo. In da bi vas preživeli v teh težkih časih, morate imeti razlog za to, kar počnete.

Če delate 16-urne dni, da se naučite nove veščine ali ustvarite svojo blagovno znamko, morate tam imeti nekaj, kar vas bo motiviralo vso pot in vas opozorilo, zakaj kaznujete samega sebe. Razumevanje, kaj vas žene, je zelo osebna stvar, zato si vzemite čas, da se poglobite vase in se naučite, kaj so. Nato ometajte te stvari, kjer koli lahko, da so tam, da vas opomnijo in potisnejo naprej.

Ne zamudite: Tony Robbins, človek, ki ustvarja in navdihuje uspeh

19. Vedno prevzemite odgovornost

prevzame odgovornost, finančne cilje

Glede na prejšnjo točko se je treba zavedati, da življenje ni popolno in se včasih zgodijo napake in gre narobe. Morda zamudite rok za zagon ali naložba ne izpade, kot bi želeli. No, ko se to zgodi, ne krivite drugih.

Namesto tega prevzemite odgovornost za neuspeh in ga sprejmite kot svojega. To je zelo zrelo početje in je daleč najboljši način za rast kot posameznika. Nikoli v življenju ne boste prišli nikamor, če boste za napake še naprej krivili druge. Namesto tega bodite tisti, ki prevzame odgovornost in se nauči lekcije za naslednjič.

20. Osredotočite se na stavbna sredstva

Ustvarjanje resničnega bogastva pomeni spoznanje, da moraš nehati delati za denar in imeti denar zase. To se lahko zgodi le, če ste si vzeli čas za nabiranje premoženja. Premoženje so stvari, kot so naložbe, podjetja in nepremičnine. Stvari, ki vam vsak mesec vrnejo denar, namesto da bi vam ga odvzeli.

Če lahko v življenju zgradite precejšnjo količino premoženja, potem denar na koncu ne bo nikoli problem. Dovolj imate, da pokrijete svoje potrebe, in vam ni treba skrbeti, ali boste toliko časa porabili za delo. Če želite izvedeti več o tej točki, je čudovit kraj za počitek branje Bogat oče, reven oče.

Morda vam bo všeč tudi: Preberite to knjigo in začnite se osredotočati na sredstva!

Bonus Nasvet

prevzeti nadzor nad svojimi financami

Kot zadnjo točko, ki jo morate končati, se morate zavedati, da prevzem nadzora nad svojimi financami ne bi smel biti dolgčas. Namesto tega se zabavajte v vsem, kar počnete, in živite polno. Ni razloga, da tega ne bi mogli storiti, če se osredotočate na to, kar imate radi.

Ne zamudite: Ultimate Guide for Forex Trading

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Vir: www.forbes.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me