7 razlogov, zakaj vlaganje ni dobra ideja!

Naložbe niso namenjene vsem. Rečeno je bilo, da lahko stvari, kot sta slava in bogastvo, težijo na duši in da vam denar ne more kupiti sreče. Vlaganje je najpogostejši način za navadni ljudje se izjemno bogatijo, če znajo pametno vlagati in ob pravih časih sprejeti prave odločitve. Toda razmisliti morate o najpomembnejšem vprašanju: ali želite biti bogati in živeti glamurozen življenjski slog?

Tu je sedem razlogov, zakaj je naložba morda slaba ideja za vas.

1. Naložbe lahko povečajo razpoložljivi dohodek

vlaganje uspeha, bogat življenjski slog, jahta

Če boste zaradi finančnega znanja, ki ga pridobite z usposabljanjem in izkušnjami, uspeli pri svojih naložbah, boste v položaju, ko boste imeli več denarja, kot ga dejansko potrebujete za plačilo računov. To vas lahko pusti v nezavidljivem položaju, ko boste morali najti načine, kako zapraviti ves ta dodaten denar, na primer odhod na počitnice na razkošne lokacije in nakup ekstravagantnih stvari, ki jih v resnici ne potrebujete.

Glej tudi: 7 skrivnosti, kako postati bogat pred 30. letom starosti

2. Morda boste zbrali dovolj denarja, ki ga boste lahko pustili prihodnjim generacijam

Če vam je uspelo služiti denar prek spleta in imate otroke, obstaja verjetnost, da bodo želeli deliti denar, ki ste ga nabrali. Torej, po vsem času in energiji, ki ste jo vložili v svoje bogastvo, jo bodo vaši otroci in vnuki zgolj podedovali, ne da bi sploh morali delati. To ni pravično do vas in je ravno tisto, kar je ustvarilo Paris Hiltons in Kim Kardashians po vsem svetu – komaj prihodnost, ki bi si jo želeli za svoje otroke.

3. Glavno bogastvo bo pritegnilo pozornost medijev in javnosti

Če pogledate izjemno uspešne vlagatelje, kot je Warren Buffet, boste videli, da si vsi želijo izbrati možgane za nekaj nasvetov, kako uspeti. Na koncu bi lahko pridobili smešno slavo, saj bi vas ljudje prepoznali, kamor koli greste. Morali bi potovati z nadleženimi zasebnimi letali, da bi se izognili množici oboževalcev in zamudili izkušnje, kot je jokajoč otrok za vami na komercialnem letu, ki je neskončno brcal vaš sedež.

Glej tudi: Top 21 najbogatejših ljudi na svetu za leto 2018

4. Bogati in slavni vas bodo morda želeli spoznati

Če s trgovanjem dosežete visoko stopnjo bogastva, boste verjetno začeli iskati pot do nekaterih VIP dogodkov, kamor gredo drugi bogati in slavni ljudje. Druženje z lepimi moškimi in ženskami iz Hollywooda bi bilo resnično vlečno in zagotovo ne bi želeli biti povabljeni na glamurozne dogodke, kot so oskarji ali grammyji. Bogastvo vam navadno privlači te stvari, zato boste morda dobro premislili, preden se boste lotili kariere v trgovanju.

5. Ljudje bodo ljubosumni na vas

ljubosumen, uspešen vlagatelj

Nismo vsi radi, da bi bili v središču pozornosti. Tam bodo ljudje, ki si želijo tisto, kar hočete, in ljudje, ki pravijo, da si tega ne zaslužite – sovražniki. Biti oseba, ki si jo želijo vsi drugi, v resnici ni za vsakogar in bogastvo, ki bi si ga lahko pridobili z vlaganjem, bi vas lahko postavilo v središče pozornosti bogatih wannabesov.

Naprej: 7 nasvetov, ki vam bodo dali več denarja za naložbe

6. Svoje bogastvo boste lahko delili s prijatelji

Imate prijatelja, ki želi odpreti podjetje, vendar ne more zbrati zagonskega denarja? Mogoče BFF, čigar mati ima diagnozo bolezni in si ne morejo privoščiti najboljšega zdravljenja zanjo. No, ugani kaj – ti ljudje bodo prišli na vaša vrata in iskali nekaj vašega denarja. In svojega težko prisluženega denarja ne želimo deliti s prijateljem v stiski, kajne?

7. Imeli boste več prostega časa

prosti čas, prosti čas

9-5 vas zaseda; brez tega je vaše življenje precej prazno. Hobiji imajo svoje mesto, prav tako sprostitev, vendar ne želite vlagati svojega časa v stvari, ki ste jih navdušeni, ko bi lahko mletje zaslužili za nekoga drugega! Upoštevajte naš nasvet in se držite vsakodnevne izkušnje, saj bo obogatitev z vlaganjem pustila preveč časa v rokah.

V bistvu z učenjem uspeha pri vlaganju in trgovanju povečate možnosti, da postanete del bogatih, s tem pa je preveč preglavic. Življenje želite preživeti ves dan, ko trdo trdiš, vsak dan, da odplačaš hipoteko, medtem ko kradeš nenavadne trenutke za hobi, druženje in preživljanje časa s partnerjem. Bogastvo ni za vsakogar, zato je služenje denarja na spletu iz udobja lastnega doma polno pasti.

Ne zamudite: 11 najboljših knjig za naložbe v letu 2018

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite z drugimi, za katere menite, da bi jih lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me