Curve Finance ($ CRV) gids

Curve Finance is een gedecentraliseerde beurs (DEX) voor het verhandelen van stablecoins. Zoals bij elk ander Decentralized Finance (DeFi) -project, heeft Curve Finance zijn eigen token dat bekend staat als Curve DAO-token ($ CRV). De Curve Finance DEX is al operationeel sinds januari 2020 en oogstboeren hebben er al winst mee gemaakt. Het was echter de abrupte notering van het $ CRV-token op 14 augustus 2020 dat echt de aandacht trok in de cryptocurrency-ruimte, en niet per se op een goede manier. In dit artikel bekijken we de achtergrond en kenmerken van Curve Finance en de controversiële lancering van het $ CRV-token.

Bekijk onze nieuwste video voor meer informatie over Curve Finance en in het bijzonder $ CRV yield farming en hoe u kunt zien of u mogelijk $ CRV hebt:

Curve Finance ($ CRV) Yield Farming

Achtergrond

Michael Egorov, CEO van Curve Finance, werkte ook samen met de NuCypher team als medeoprichter en CTO voor vijf jaar. Egorov heeft Curve gediend door zijn expertise in softwareontwikkeling, dankzij zijn leidinggevende functies bij verschillende technologiebedrijven in het verleden.

Het team achter Curve Finance begon officieel te werken aan de beurs in december 2019, en ze lanceerden het in januari 2020. Zelfs toen werd Curve al gebruikt door verschillende arbitragehandelaren, maar de populariteit schoot omhoog nadat het onlangs (en verrassend) werd gelanceerd zijn governance-token in augustus 2020.

Interessant genoeg blijkt dat zelfs na de lancering van het CRV-token sommige leden van het Curve-team niet wisten dat het al uit was. Het was zo abrupt dat het team het moest overnemen nadat het geen andere keus had dan alleen de codes na de implementatie te herzien.

Wat is Curve Finance?

Curve is een gedecentraliseerde liquiditeitspool die is gebouwd om de efficiënte handel in stablecoins te ondersteunen. Momenteel ondersteunt Curve BTC-paren, evenals DAI, BUSD, sUSD, TUSD, USDC en USDT.

En met de hulp van AMM’s (geautomatiseerde market makers) maakt Curve trades met lage slippage mogelijk terwijl de transactiekosten laag blijven. De meeste arbitragehandelaren geven de voorkeur aan Curve in vergelijking met andere liquiditeitspools zoals Uniswap, simpelweg vanwege de besparingen in transacties.

Met slechts een paar maanden in bestaan, heeft het platform al andere beurzen verslagen in termen van handelsvolume. Met Uniswap aan de top presteerde Curve sterker dan projecten als Aave, Compound Finance en Balancer.

Wat Curve onderscheidt van andere DEX’en?

Het probleem met DEX’en zoals Uniswap zijn de kosten die gebruikers maken voor token-transacties. Als je naar andere DEX’s kijkt, kunnen ze geen directe token-transacties faciliteren. In het geval van Uniswap moeten stablecoins bijvoorbeeld nog worden verhandeld voor ETH, voordat ze worden verhandeld met de stablecoin die de gebruiker wil krijgen (Uniswap V2 heeft dit nadeel misschien al geëlimineerd). Aangezien de transactie twee transacties omvat, worden de transactiekosten ook voor elke gebruiker verdubbeld.

Curve functioneert anders. De liquiditeitspool van het platform maakt directe token-transacties tussen vermelde paren mogelijk. Met een directe ruilfunctie kunnen gebruikers meer besparen door lagere handelskosten te betalen. En vanaf nu zijn de vergoedingen nog steeds vastgesteld op 0,04% per transactie. Dit betekent dat gebruikers de mogelijkheid hebben om efficiëntere transacties uit te voeren zonder dat ze voor elke transactie veel kosten hoeven te betalen.

De algoritmen voor beide DEX’en zijn ook verschillend. Uniswap richt zich op het maximaliseren van de beschikbare liquiditeit, maar het algoritme van Curve hecht meer belang aan het minimaliseren van ontsporingen. Hierdoor besparen hoogfrequente en grootschalige handelaren meer door Curve te gebruiken.

In vergelijking met de orderboeksystemen gebruikt Curve een AMM-model dat liquiditeitspools in de keten maximaliseert om de nodige financiering te bieden, zelfs voordat transacties worden uitgevoerd.

Geld verdienen door liquiditeit te verschaffen in de curve

Liquiditeitspools op de keten verwijzen naar fondsen die op beurzen worden aangehouden om transacties te vergemakkelijken. Met Curve kunnen gebruikers vrijelijk elk ondersteund token in de pool storten en een liquiditeitsverschaffer worden. Dit is wat we bedoelen als we het hebben over het financieren van specifieke pools voor de handelsparen van Curve.

En op hun beurt ontvangen liquiditeitsverschaffers vergoedingen uit de swaps die in de beurs worden uitgevoerd.

Dankzij de composability van Curve is de liquiditeitspool ook toegankelijk voor vele andere protocollen. Het platform kende zelfs een groter handelsvolume na de introductie van liquiditeitsmining van yEarn.

yCRV

Bij liquiditeitsmining helpen mijnwerkers de marktmakende bot van een beurs te runnen om deze te helpen bij het uitvoeren van zijn transacties. Deze trend verleidde mijnwerkers om extra liquiditeit te bieden in het yCRV-token van yEarn, omdat het behoorlijk winstgevend bleek te zijn.

Het yCRV-token is een ingepakt token dat is samengesteld uit de ondersteunde handelsparen van Curve en vertegenwoordigt de liquiditeitspool. Aangezien de liquiditeitspool van Curve beschikbaar is voor andere protocollen zoals Compound, verdienen liquiditeitsverschaffers bovendien extra inkomsten uit hun rentevergoedingen.

Hoewel het leveren van liquiditeit in de Curve-pool winstgevend lijkt, brengt het ook enkele risico’s met zich mee. Dit zijn enkele van de onzekerheden waarmee de liquiditeitsverschaffers van Curve waarschijnlijk te maken zullen krijgen.

Kwetsbaarheid van het DeFi-ecosysteem

Omdat Curve al is geïntegreerd met sommige andere DeFi-platforms, moeten gebruikers lopende problemen met deze andere protocollen kunnen volgen. Door te zorgen voor veiligheidskwesties in andere projecten, zullen liquiditeitsverschaffers goed geïnformeerd zijn over de risico’s van het storten van hun activa in de pools van Curve.

Opbrengst volatiliteit

De opbrengsten van Curve fluctueren sterk. Hoewel hoogrentende pools gebruikers verleiden om in de loop van de tijd liquiditeit te verschaffen, worden het uiteindelijk ook pools met een laag of gemiddeld rendement na verloop van tijd.

Om dit tegen te gaan, kunnen gebruikers ervoor kiezen om liquiditeit te verstrekken aan alle Curve-pool, een diversificatiestrategie. En dit zou de gemiddelde opbrengst van alle pools geven. Helaas verhoogt het ook de slip- en gaskosten, evenals de blootstelling aan de kwetsbaarheid van slimme contracten.

Berekenen van winst na gas en vergoedingen

Een hindernis bij het verstrekken van liquiditeit volgens het Curve-protocol is het berekenen van uw winst nadat gas- en slipperkosten zijn afgetrokken.

Het platform verdeelt liquiditeit over verschillende pools en is gekoppeld aan externe protocollen. Hierdoor zijn de gasvergoedingen relatief hoog. En afhankelijk van de tokens die u levert, kunt u ook aanzienlijke ontsporingen tegenkomen.

Dit maakt het nogal moeilijk om op opbrengst te jagen – het najagen van hoge opbrengsten door van zwembaden te wisselen. Het wordt aanbevolen dat liquiditeitsverschaffers tokens lang genoeg in pools storten om winst te maken nadat slippage en gaskosten zijn betaald.

$ CRV-token

$ CRV is het eigen token van Curve en wordt gegenereerd wanneer u cryptocurrencies op het platform stort en inzet. Het wordt toegekend aan liquiditeitsverschaffers in verhouding tot hun aandeel in het rendement dat hun pools opleveren. En aangezien CRV net is vrijgegeven, zullen degenen die hebben bijgedragen aan de liquiditeitspool van Curve een pro rata bedrag ontvangen.

Met de overgang van Curve om een ​​DAO te worden, vertegenwoordigen CRV-tokens ook de rechten van de houders om deel te nemen aan het bestuursmechanisme, zodat ze voorstellen kunnen doen en erover kunnen stemmen. En met CRV zal de governance een ‘tijdgewogen’ stemsysteem volgen. Het betekent simpelweg dat hoe langer ze CRV’s hebben, hoe groter hun stemrecht in de DAO wordt.

Wat oogstboeren ook doen, is profiteren van de populariteit van DeFi om te speculeren op tokens zoals $ CRV. Dus wat ze zouden doen, is na het storten en verdienen van het $ CRV-token, ze $ CRV op de markt verkopen met winst.

Wat is er gebeurd met de lancering van het $ CRV-token??

Voorafgaand aan de lancering was $ CRV een van de meest verwachte en meest besproken tokens, en het team zei dat het “begin augustus 2020” zou worden gelanceerd. Op 14 augustus 2020 werd het $ CRV-token plotseling gelanceerd door een anonieme ontwikkelaar zonder dat iemand het wist, inclusief het Curve Finance-team. De ontwikkelaar kon dit doen omdat de code van het $ CRV-token en DAO beschikbaar was op GitHub, dus de ontwikkelaar hoefde alleen maar de twee samen te voegen en het slimme contract te lanceren.

Yo, @CurveFinanciën ! Zag dat je DAO klaar is om te rocken en ik moet MIJN ALPHA MAXIMALISEREN! Dus ik ging door en implementeerde het voor je. Kom bij mij in DM om te verifiëren en laat dit feest beginnen!! pic.twitter.com/D0KqEg4Ldr

– 0xc4ad (@ 0xc4ad) 13 augustus 2020

Natuurlijk begonnen na de eerste lancering van het token andere cryptocurrency-enthousiastelingen op Twitter over het nieuws te posten. Dit betekende dat het Curve-team rond moest gaan om de situatie op te helderen en te zeggen dat het oplichterij was. Het Curve-team probeerde ook te bevestigen dat het contract dat door de ontwikkelaar werd geïmplementeerd dezelfde code had en dat er geen significante wijzigingen of achterdeurtjes waren toegevoegd, d.w.z. dat er niets kwaadaardigs in de contracten zat.

Dus Curve verklaarde uiteindelijk dat dit hun officiële token en DAO-lancering was, en het is onnodig te zeggen dat de cryptocurrency-gemeenschap er niet blij mee was. Dit werd nog verergerd door het feit dat in de uren tussen het moment dat de ontwikkelaar $ CRV lanceerde en Curve verklaarde dat het een officiële lancering was, 80.000 CRV-tokens al door sommige gebruikers werden gedolven. Dit leidde ertoe dat vele anderen zeiden dat het oneerlijk was jegens anderen, aangezien het Curve-team eerder had aangekondigd dat er 24 uur zou zitten tussen het contract dat wordt geïmplementeerd en het eerste token dat wordt uitgegeven..

Iemand is ingezet $ CRV op basis van slimme contracten die we hadden gepubliceerd op github, waarmee we onze inspanningen voorop liepen.

Hoewel we aanvankelijk sceptisch waren, leek het een acceptabele implementatie met de juiste code, gegevens en admin-sleutels.

Omdat het token / DAO grip kreeg, moesten we het adopteren.

– Curve Finance (@CurveFinance) 14 augustus 2020 Het Curve-team verklaart dat hun DAO en $ CRV zijn gelanceerd

Na deze aankondiging begonnen andere grote beurzen zoals Binance, OKEx enz. Ook $ CRV op te nemen.

$ CRV is zeer volatiel, de prijzen waren op een recordhoogte van $ 54,01 op 14 augustus 2020 en gingen op 17 augustus 2020 naar een historisch dieptepunt van $ 4,17. Omdat het ook een gedolven valuta is, zal het aanvankelijke aanbod extreem laag zijn en alleen maar toenemen. na verloop van tijd nadat er meer is gedolven. Dit resulteert in prijzen die zeer volatiel zijn, zoals we kunnen zien, omdat als er meer tokens zullen worden gedolven, deze miners hun tokens snel op de markt zullen verkopen. Dit is vooral het geval tijdens de initiële lanceringsfase waar er veel hype is, maar weinig aanbod.

Dus degenen die speculeren op $ CRV moeten echt voorzichtig zijn, want het is erg riskant.

Hoe u Curve gebruikt om te handelen

Om Curve Finance te gebruiken, gaat u gewoon naar hun webportaal op https://www.curve.fi en verbind een web3-portemonnee zoals MetaMask.

Kies in welke cryptocurrencies u wilt handelen. Klik vervolgens onderaan op “Verkopen”. U wordt dan door uw web3-portemonnee gevraagd om de transactie te bevestigen.

Eenmaal bevestigd, betekent dit dat uw transactie succesvol is.

Gevolgtrekking

Hoewel Curve ook een winstgevend alternatief kan zijn tegen Uniswap in termen van hoogfrequente en grootschalige transacties, moet iedereen nog steeds overwegen hoe potentiële inkomsten effectief kunnen worden afgewogen tegen de bijbehorende risico’s..

En als het Curve-project de komende maanden en jaren met succes doorgaat, zou het zelfs een van de best presterende DEX’en in de DeFi-ruimte kunnen worden voor het aanbieden van trades met lage slippage in vergelijking met zijn concurrenten..

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

  • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
  • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
  • Serum DEX-gids en recensie
  • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
  • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

  • AAVE ($ LENDEN)
  • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
  • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
  • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
  • Curve Finance ($ CRV) gids
  • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
  • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
  • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
  • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
  • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
  • Solana ($ SOL) uitgelegd
  • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
  • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
  • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
  • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me