Harmony Protocol (ONE): alles wat u moet weten

Harmony Protocol-logo

De Harmony (ONE) -protocol gaat de uitdaging aan om blockchain te schalen zonder concessies te doen aan decentralisatie. Dit is de heilige graal van uitdagingen geweest, omdat het oplossen van schaalvergroting meestal gepaard gaat met het opofferen van decentralisatie – maar Harmony handhaaft een open consensus waar iedereen lid van kan worden. Dit wordt bereikt door:

  • Bewijs van inzet – Harmony-houders kunnen deelnemen aan netwerkconsensus en de netwerkbeveiliging verbeteren
  • Diepe scherf – netwerk is opgesplitst in verschillende teams of “shards” die samenwerken en de transactie-efficiëntie verhogen
  • Netwerk geoptimaliseerd – Netwerkcommunicatie wordt opgesplitst in kleine fragmenten en gedeeld (Kademlia-routering)

Het Harmony-protocol heeft een op sharding gebaseerde, volledig schaalbare, veilige en efficiënte blockchain. Dit betekent dat het consensusmechanisme de blockchain-oplossing kan bieden die nodig is voor de toekomst van DApps. Hoewel Proof of Work-netwerken aanvankelijk sterk gedecentraliseerd waren, kan dit element bij intensief gebruik worden verwaterd. Als zodanig zorgt het consensusmechanisme voor Harmony ervoor dat het nog steeds gedecentraliseerd en toestemmingsloos is. Dit zijn cruciale onderdelen van toekomstige relevantie en duurzaamheid.

Bekijk het Boxmining-interview met de medeoprichter van Harmony Protocol, Nick White, voor een inleiding op het project.

Interview met medeoprichter Nick White

Het competitieve schaalbaarheidsveld

Schaalbaarheid bieden is een nobel streven en het is niet verwonderlijk dat Harmony niet de eerste zal zijn die dit doet. Dit komt omdat het veld al een reeks lopende projecten bevat die ook dezelfde oplossing willen bieden. Deze concurrerende projecten zijn onder meer: ​​EOS, Zilliqa, Algorand en anderen. Harmony onderscheidt zich door een solide proof-of-stake systeem met state sharding. State sharding splitst het netwerk op in teams die samenwerken. Hierdoor kan het netwerk sneller groeien naarmate er meer knooppunten worden toegevoegd (in plaats van stil te blijven). Ketens en transacties worden gecoördineerd door een baken ketting.

“Geen van de bovengenoemde projecten heeft een blockchain die performant, schaalbaar en zo goedkoop is als de Harmony-blockchain.”

Nick White, medeoprichter van Harmony

Mede-oprichter Nick White prijst het feit dat Harmony voordelen heeft boven typische schaalbaarheidsprojecten. Deze zijn in de vorm van een verbeterde gebruikerservaring, verlaging van de kosten en de mogelijkheid om grotere gebruikersbestanden voor de gedecentraliseerde app-gemeenschap te ondersteunen. Dit zal op zijn beurt weer meer ontwikkelaars en projecten aantrekken om deel uit te maken van de Harmony-projectgemeenschap.

Harmony Protocol ConsensusHarmony Protocol Consensus

Onnodig te zeggen dat de doelgroep niet alleen beperkt is tot DApps-ontwikkelaars, maar ook tot gevestigde bedrijven met een grotere gebruikersbasis die blockchain-technologie in hun producten willen integreren. White beweert dat dergelijke apps het probleem hebben van langzame en bestaande netwerken. Harmony daarentegen maakt hun operaties mogelijk door efficiënte en betaalbare oplossingen.

De uitdaging om nieuwe knooppunten aan te trekken

Het aantrekken van nieuwe knooppunten op het netwerk is zeker een probleem voor het netwerk. Over deze kwestie verklaarde hun medeoprichter en CEO, Stephen Tse, het volgende:

“Harmony bouwt aan een robuust ecosysteem en we zijn in gesprek met elke grote inzet als servicebedrijf om ze aan boord te krijgen en het validator-ecosysteem van Harmony te helpen groeien.”

Als zodanig heeft het project een voorstel om de drempel te verlagen voor degenen die willen deelnemen aan het netwerk. Dit is in de vorm van lagere resourcevereisten (specifiek 4 GB) voor nieuwkomers. Bovendien zal Harmony scripts schrijven die de eerste installatie eenvoudig maken en beloningen voor uitzetten blokkeren. Het economische model dat dat onderstreept, moet nog duidelijk zijn, maar stakers hebben de zekerheid van beloningen voor deelname.

Binance-partnerschap

Binance-uitwisseling heeft onlangs de aanstaande aangekondigd Harmony-protocol Eerste omruilaanbod (IEO). Deze IEO vindt plaats op 28 mei 2019 en heeft tot doel geld in te zamelen voor een project waarvan de werking veel lijkt op de naam. Dit komt omdat het idee om een ​​relevante vraag naar cryptosfeer, schaalbaarheid, te bieden, iets is dat kan putten uit collectieve menselijke samenwerking in het innovatieve platform.

Harmony Binance LaunchpadHarmony bevindt zich op Binance Launchpad

Van de Binance IEO is bekend dat het een stimulans is voor zijn uitgelichte projecten. Dit komt zowel door de marketingkatalysator als door de aantrekkingskracht van investeerders. Als zodanig kan Harmony miljoenen meer bereiken met het Binance-partnerschap. Het partnerschap zal ook in overeenstemming zijn met de visie van Harmony om schaalbaarheid te bieden aan miljarden mensen over de hele wereld.

White verklaarde dat het team gemotiveerd is door de wereldwijde vooruitzichten die Binance biedt. Blockchain-technologie heeft het potentieel om het leven van mensen in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden te veranderen. Dit betekent dat delen van Afrika en Latijns-Amerika, beide binnen de scope van Harmony-doelstellingen, ook zinvolle vooruitgang kunnen boeken.

Met dat in gedachten zal het Binance Launchpad plaatsvinden op 28 mei 2019. Het proces zal met name het loterijformaat volgen dat nu typerend is voor Binance. De tokenprijs is $ 0,003175 voor één Harmony (ONE) -token met een hardcap van $ 5 miljoen.

Vonnis

Harmony-routekaart 2019Harmony-routekaart 2019

Samenvattend doet Harmony een solide poging om de schaalbaarheid van blockchain aan te pakken en tegelijkertijd een open consensus te bewaren. Het hoogtepunt van Harmony is de mogelijkheid om state sharding uit te voeren in plaats van simpele transactional sharding, waardoor er meer ruimte is voor toekomstige schaalvergroting zonder congestie baken kettingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me