Orion Protocol ($ ORN) uitgelegd

Orion Protocol ($ ORN) biedt een unieke liquiditeitsaggregator die belangrijke beurzen verbindt tot één eenvoudig platform. Orion ziet dat handelaren moeite hebben met het uitvoeren van winstgevende transacties van populaire beurzen. En hoewel er veel beurzen zijn om uit te kiezen, blijft de liquiditeit in deze beurzen een probleem en heeft niet iedereen de tijd om te onderzoeken welke beurs het beste rendement biedt. Daarom wil Orion zich onderscheiden, niet door te concurreren met beurzen, maar door hun orderboeken samen te voegen tot één simpele terminal..

Achtergrond

Alexey Koloskov, CEO en mede-oprichter van het Orion-protocol, lanceerde het project in 2020 in een poging om de problemen aan te pakken van grote beurzen die de cryptocurrency-wisselmarkt monopoliseren. Volgens hem hebben zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde uitwisselingen een behoorlijk deel van de problemen. Gecentraliseerde uitwisselingen zijn kwetsbaar voor hacks, terwijl gedecentraliseerde uitwisselingen nog relatief onderontwikkeld zijn.

Daarom is hun project volgens Yanush Ali, CSO van Orion Protocol, precies wat de cryptocurrency-industrie vandaag nodig heeft, omdat het een echt gedecentraliseerd platform is dat voldoet aan de eisen van zowel bedrijven als consumenten..

Wat is het Orion-protocol?

Orion Protocol is een open source, gedecentraliseerd financieringsproject dat voornamelijk is opgezet om liquiditeit van verschillende grote liquiditeitsverschaffers, d.w.z. uitwisselingen, te verzamelen. In de eerste plaats helpt Orion gebruikers om het beste rendement uit hun fondsen te halen en tegelijkertijd de risico’s te verlagen die gepaard gaan met het betreden van meerdere beurzen (zowel gecentraliseerd als gedecentraliseerd).

Orion werkt door de liquiditeit die wordt aangeboden via meerdere beurzen in de cryptocurrency-markt te verzamelen in een enkele, universele API. Deze API combineert meerdere orderboeken van beurzen om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om handelsoproepen te doen wanneer ze maar willen.

Als de gebruiker bijvoorbeeld een bestelling plaatst en er wordt een enkele API-oproep gedaan, zal Orion zelf deze actie splitsen en naar meerdere exchanges tegelijk sturen. Dit leidt ertoe dat ze lagere koop- en verkoopspreads kunnen vinden en uiteindelijk de beste wisselkoersen voor gebruikers.

Met Orion hoeven traders zich niet al te veel bezig te houden met API’s van verschillende exchanges, dataformaten, modi en ordertypes. Ze kunnen zich gewoon concentreren op het uitvoeren van hun transacties of het beheren van hun activa.

Bovendien probeert Orion een ander risico van gecentraliseerde uitwisselingen aan te pakken: hacking. Hot wallets die gewoonlijk worden aangeboden door online cryptocurrency-uitwisselingen, zijn vatbaar voor hacking. Recente rapporten hebben al laten zien hoe kwetsbaar gecentraliseerde uitwisselingen (en zelfs gedecentraliseerde) zijn. En gebruikers hebben geen andere keus dan hun cryptocurrencies daar te deponeren om te verhandelen, wat hen onvermijdelijk in gevaar brengt. De niet-bewarende oplossingen van Orion proberen dit op te lossen door gebruikers hun activa op het platform vrijelijk te laten beheren, wanneer en hoe ze maar willen, zonder ooit hun privésleutels op te geven om dat te doen.

Samen met de portemonnee met meerdere valuta’s van Orion, is het gemakkelijker om de algehele prestaties van uw portfolio bij te houden, aangezien deze gemakkelijk te vinden zijn in slechts één enkele API. Het gedoe met het gebruiken en onderhouden van meerdere portemonnees om in meerdere beurzen te handelen, is geëlimineerd.

Omdat Orion open source is, kunnen externe ontwikkelaars zich bij het protocol aansluiten en er hun eigen gedecentraliseerde applicaties bovenop maken.

Orion-producten

Orion wil een one-stop-shop zijn, dus hebben ze natuurlijk een hele reeks producten en ecosystemen voor handelaren. Laten we ze om beurten eens bekijken.

Orion-handelsterminal

De handelsterminal is het platform van Orion waarmee handelaren en investeerders gemakkelijk transacties kunnen uitvoeren in zijn universele API. In slechts één telefoontje kunnen gebruikers handelsorders plaatsen die automatisch op verschillende beursplatforms worden uitgevoerd op zoek naar de beste spotprijzen.

Als gebruikers willen investeren in opkomende blockchain-initiatieven of geïnteresseerd zijn in het kopen van nieuwe tokens, kunnen ze dergelijke transacties ook uitvoeren met de handelsterminal van Orion..

Portfoliomanagement applicatie

In plaats van verschillende accounts van meerdere beurzen een voor een te moeten controleren om uw portefeuille te monitoren, vereenvoudigt Orion het proces door alle relevante informatie samen te verzamelen in een enkele tool voor de gebruiker..

Met de applicatie voor portfoliobeheer van Orion kunnen gebruikers onder andere hun activiteiten op beurzen volgen en registreren, alarmen instellen voor arbitragemogelijkheden en processen voor activabeheer automatiseren..

Al deze processen vereisen niet dat de gebruiker de bewaring van zijn geld opgeeft, omdat de applicatie een functie voor niet-bewaarbaar portefeuillebeheer biedt. Het inleveren van uw privésleutels aan een derde partij is niet langer nodig.

App Winkel

Orion heeft een marktplaats van gedecentraliseerde applicaties waartoe gebruikers toegang hebben om op Orion gebaseerde software te kopen. Veel van deze software kunnen ontwikkelingen van derden zijn die bovenop het protocol zijn gebouwd. Sommige applicaties waartoe gebruikers toegang kunnen krijgen, zijn:

 • Arbitrage-apps;
 • Algoritmische handelsbot; en,
 • Betalingsintegratiesystemen.

Zakelijke handel

Hoewel interoperabiliteit een punt van zorg is voor sommige aggregators, heeft Orion een systeem ontwikkeld om dit aan te pakken. Orion heeft een eigen extensie die bedrijven en handelaren kunnen insluiten in hun eigen software om toegang te krijgen tot de API van Orion.

Liquiditeitsboost-plug-in voor uitwisselingen

Orion heeft een eigen plug-in die gecentraliseerde en gedecentraliseerde beurzen op hun eigen platforms kunnen plaatsen om bij te dragen aan de geaggregeerde liquiditeit van Orion. Dit helpt ook om marketmakers tegen een redelijke vergoeding naar beurzen te brengen.

Orion gedeelde liquiditeitspool – makelaars zijn liquiditeitsverschaffers die geld in beurzen aanhouden en tegelijkertijd namens de gebruikers orders uitvoeren. Ze zetten een minimum aantal ORN-tokens in om lid te worden van de liquiditeitspool. Hoe meer ORN ze hebben, hoe meer kosten ze krijgen voor het uitvoeren van orders.

DEX-draagraket

Dit is het platform waarop gebruikers hun eigen gedecentraliseerde beurs kunnen lanceren met toegang tot de liquiditeit van Orion. Het is niet alleen een eenvoudige methode om nieuwe beurzen te openen, maar biedt ook onmiddellijke liquiditeit.

Orion-token ($ ORN)

Het native utility-token van Orion Protocol, $ ORN, is een ERC-20-token. Het tokenaanbod is beperkt tot 100.000.000 ORN en het circulerende aanbod is ongeveer 3,8 miljoen munten. Orion beweert dat het toegewijd is aan het waarborgen van de duurzaamheid van ORN en ze willen dit op verschillende manieren bereiken:

 • het verstrekken van gebruik voor het token;
 • niet-inflatoire uitzetten;
 • afnemend aanbod;
 • voordelen voor houders; en
 • terugbetalingsmogelijkheden.

Gebruikt voor ORN

ORN kan worden gebruikt in al zijn verschillende producten. Bijvoorbeeld:

 • Orion-terminal: Gebruikers krijgen korting bij het betalen met ORN, en kunnen terminale transactiekosten en rente verdienen door ORN-tokens uit te zetten.
 • Gedecentraliseerde makelaardij: makelaars moeten ORN inzetten om te worden gekozen om transacties uit te voeren. Terwijl niet-makelaars ORN kunnen inzetten om op de door hen gekozen makelaar te stemmen.
 • Orion Enterprise: Alle gegenereerde licentiekosten worden gebruikt om ORN van de markt te kopen en uit het totale aanbod te halen.

Niet-inflatoire uitzetten

Momenteel heeft Orion een pre-staking-initiatief met meerdere beurzen en volgens hen levert het een APR van 39% op. Blijkbaar is het zo lucratief dat 50% van de circulerende ORN al is ingezet.

Bij de lancering van Mainnet in Q4 2020 zal Orion een Delegated Proof of Broker (DPoB) staking-model gebruiken. Dit model heeft 2 componenten: Broker Stakers en Non-broker Stakers. Brokers voeren de Orion Broker Software uit, die automatisch transacties uitvoert die daar naartoe worden geleid vanuit de liquiditeitsaggregator van Orion. Hoe meer ORN door de makelaar wordt ingezet, hoe groter de kans dat ze worden gekozen om transacties uit te voeren. Brokers kunnen ook hun kansen vergroten om gekozen te worden via Non-broker Stakers die ORN inzetten om te “stemmen” op de door hen gekozen Broker om de transacties uit te voeren. Zowel Broker Stakers als Non-Broker Stakers ontvangen beloningen. Broker Stakers ontvangen een deel van de vergoedingen van elke transactie die ze uitvoeren, terwijl Non-Broker Stakers een variabel beloningsaandeel krijgen dat door de Brokers wordt aangeboden in ruil voor hun stem.

Het DPoB-model voor het uitzetten van ORN is niet-inflatoir omdat, onder bestaande mechanismen die door andere beurzen worden gebruikt, de voordelen van miner / staker doorgaans worden geslagen als nieuwe tokens die de onderliggende waarde in de loop van de tijd schaden. Orion wijkt af van dit bestaande mechanisme omdat Orion geen tokens gebruikt om beloningen te geven, maar DPoB-stakers ontvangen beloningen die worden gegenereerd via de 13 inkomstenstromen van Orion. Dit behoudt op zijn beurt de noodzaak en de waarde van het ORN-token.

Orion's 13 inkomstenstromenDe 13 inkomstenstromen van Orion

Afnemende aanbod

Orion verwijdert ORN actief uit ciruclatie (waardoor de waarde ervan in de loop van de tijd toeneemt) door middel van de volgende middelen:

 • Uitzetten: Volgens het DPoB-model halen zowel Broker- als Non-Broker-stakers hun ORN uit het circulerende aanbod. De gegenereerde beloningen worden samengevoegd in hun inzet, waardoor het circulerende aanbod verder wordt verminderd.
 • Licentiekosten: 100% van de licentiekosten die worden gegenereerd met de DeFi-oplossingen van Orion worden gebruikt om ORN van de markt te kopen en uit de circulatie te halen.
 • Terugbetalingen: ORN-tokens die zijn terugbetaald via de Dynamic Coin Offering (DYCO), worden vernietigd.

Voordelen voor ORN-houders

Zoals hierboven te zien is, krijgen Orion Terminal-gebruikers korting bij het betalen met ORN en krijgen stakers extra incentives.

Restitutiemogelijkheden

Orion is het eerste project ooit dat een DYCO implementeert. 80% van het geld dat tijdens de token-verkoop werd opgehaald, werd opzijgezet om de tokens van houders terug te kopen als ze daarom vroegen. Alle terugbetaalde tokens worden verbrand.

Waar kan ik ORN verhandelen?

ORN kan worden gekocht met Ethereum (ETH) of USDT op verschillende beurzen zoals KuCoin, BitMax of Uniswap (v2), hoewel het volgens Coingecko het meest actief wordt verhandeld op de Bilaxy-beurs. Orion beweert ook dat ORN-tokens via een pre-staking-programma met meerdere uitwisselingen ingezet op Bitmax, KuCoin en Biki voor het inzetten van beloningen van ongeveer 39% APR.

Orion roadmap: wat kunnen we verwachten?

De tokenverkoop van Orion was afgelopen op 14 juli 2020 en zoals hierboven vermeld is ORN al op verschillende beurzen genoteerd. In het komende Q4 2020 kunnen we de lancering verwachten van het openbare mainnet, de gedecentraliseerde makelaardij en het Orion-prijsorakel. Het belangrijkste is dat bij de lancering van het openbare mainnet het DPoB-uitzetmodel zal worden geplaatst.

Hier is een blik op de routekaart van Orion:

Routekaart van OrionRoutekaart van Orion

Gevolgtrekking

De uitdaging voor handelaren en investeerders is hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de transacties die ze doen nog steeds winstgevend zijn. Dit komt omdat de dagelijkse marktprijzen kunnen worden gemanipuleerd door cryptowalvissen en andere grote investeerders, aangezien deze de algehele liquiditeit beïnvloeden..

De geaggregeerde liquiditeit van Orion beloofde dit probleem op te lossen en tot dusver is het goed begonnen. Met Orion kan geen enkele entiteit of investeerder zijn totale liquiditeit beïnvloeden. Gebruikers kunnen dit platform overwegen als ze transacties willen uitvoeren die veel winstgevender zijn, of als ze gewoon een beter beeld willen hebben van hoe hun portefeuille presteert op verschillende beurzen..

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me