ThunderCore (TT) uitgelegd: zal deze blockchain Ethereum inhalen?

Wat is Thundercore?

ThunderCore (TT) is een krachtig slim contractplatform waarmee gedecentraliseerde applicaties (Dapps) en Decentralized Finance (DeFi) kunnen worden uitgevoerd. Thundercore belooft lage vergoedingen en compatibiliteit met elke app geschreven voor het populaire Ethereum-platform. De onderliggende valuta op Thundercore Network is TT, die wordt gebruikt als een waardeoverdracht en voor gerelateerde gasvergoedingen op het platform.

Thundercore probeert schaalbaarheid op te lossen, waardoor bevestigingen van minder dan een seconde mogelijk zijn. In de afgelopen jaren hebben veel blockchain-projecten gewerkt aan schaalvergroting en verbetering van netwerksnelheden. Tot voor kort leek het bijna onmogelijk om blockchains op te schalen, terwijl grote projecten zoals Ethereum dat niet lukte. ThunderCore lijkt het te hebben gekraakt en ligt misschien op schema om giganten als Ethereum te verslaan bij het opschalen van hun platform.

Wat is het doel van ThunderCore?

ThunderCore wil een krachtige blockchain zijn die massale acceptatie van dApps mogelijk maakt. Het belooft relatief lagere transactiekosten (lage gaskosten), compatibiliteit, veiligheid en snelheid.

Momenteel zijn transacties op de blockchain erg traag. Dit komt door de “Blockchain Trilemma”, een term bedacht door Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum.

Het oplossen van de Blockchain Trilemma

Vitalik Buterin stelde voor dat een Blockchain maximaal 2 van deze eigenschappen kan hebben

Volgens de “Blockchain Trilemma“, Heeft een blockchain drie belangrijke kenmerken: decentralisatie, schaalbaarheid en beveiliging.

De blockchain-trilemma stelt echter voor dat het erg moeilijk is voor een project om alle drie de functies in een bevredigende staat te hebben. Een netwerk dat gedecentraliseerd is en een harde beveiliging heeft, zou niet schaalbaar zijn. Evenzo heeft een blockchain die gedecentraliseerd en schaalbaar is, weinig beveiliging enz.

Buterin gelooft op een fundamenteel niveau dat een blockchain-netwerk op elk moment slechts twee van de drie functies kan bereiken. De blockchain-trilemma kan de oorzaak zijn van schaalbaarheidsproblemen bij de meeste cryptocurrency-blockchains. De meeste cryptoprojecten kunnen geen grote aantallen transacties verwerken en tegelijkertijd zorgen voor decentralisatie en beveiliging van het netwerk.

ThunderCore heeft echter een oplossing voor dit probleem gevonden.

Hoe lost ThunderCore de Blockchain Trilemma op?

Veel projecten hebben geprobeerd en hebben gefaald om hun nadruk op decentralisatie en veiligheid voort te zetten en tegelijkertijd schaalbaarheid te integreren. ThunderCore probeert dit echter op een unieke manier te doen. Ze doen dit door een snel pad en een langzaam pad te creëren. The Fast Path is voor optimistische omstandigheden. Terwijl het langzame pad bedoeld is voor situaties in het ergste geval.

Wat is het snelle pad en het langzame pad?

Het snelle pad is als een snelweg, waardoor onmiddellijke bevestigingen op het netwerk mogelijk zijn. Als er echter iets misgaat op het snelle pad, kunnen ThunderCore-gebruikers hun toevlucht nemen tot een langzaam pad. The Slow Path is vergelijkbaar met een netwerk van kleinere wegen. Het is niet erg snel, maar het zal betrouwbaar zijn.

Voor het snelle pad vergemakkelijkt ThunderCore een snelle en gemakkelijke bevestiging op 2 manieren. Het “Comité”, dat wordt uitgevoerd door een comité van belanghebbenden. En de “Accelerator” om transacties en gegevens te lineariseren.

ThunderCore gebruikt Ethereum als het langzame pad omdat het een van de meest stabiele netwerken in de branche is. Het langzame pad neemt het over als de netwerkconditie slecht is en / of als er een aanval is. Het fungeert ook als een controle om te zien of de Accelerator werkt.

Hoe Thundercore uit te zetten?

Thundercore kan niet worden gedolven als een manier om nieuwe TT te genereren of passief inkomen te verwerven, daarom is er geen thundercore-mijnbouw. In plaats van passief Thundercore genereren, TT wordt ingezet door TT in een bepaalde portemonnee te vergrendelen. Het aantal beloningen is afhankelijk van de duur van de blokkering, die 7 dagen, 30 dagen, 3 maanden, 6 maanden of 1 jaar kan zijn. Thundercore uitzetten is eenvoudig, u kunt dit doen met behulp van de mobiele portemonnee en toetreden tot een uitzetpool.

Thundercore Staking Rewards-grafiek.Thundercore Staking-beloningen in de loop van de tijd

Waar wordt de ThunderCore (TT) voor gebruikt?

De ThunderCore (ook bekend als ThunderToken of TT) is de native cryptocurrency van het ThunderCore-netwerk. Analoog aan ETH op het Ethereum-netwerk, wordt ThunderToken gebruikt voor het betalen van gasvergoedingen en waardeoverdrachten.

Het ThunderCore-team

ThunderCore-team: Chris Wang (DIRECTEUR), Elaine Shi en Rafael Pass

De team bestaat uit ingenieurs, wetenschappers en ondernemers. Ze werkten eerder bij het publiceren van academische papers met betrekking tot Bitcoin en slimme contracten. Ze zijn ook de oprichters van het Initiative for Cryptocurrency and Contracts (IC3).

Update aug.2019: Chief Scientist Elaine Shi heeft aangekondigd dat ze zal zijn het ThunderCore-project verlaten.

Wat is de huidige status van ThunderCore?

De eerste Thunder-release is volledig compatibel met EVM (Ethereum Virtual Machine). Zodoende is directe migratie van dApps mogelijk.

ThunderCore heeft zijn pre-release main-net al geïmplementeerd. Daarom kunnen ontwikkelaars al beginnen met bouwen op ThunderCore. Gebruikers kunnen ook beginnen met het implementeren van slimme contracten.

Hoe maak ik verbinding met het ThunderCore Mainnet?

U kunt rechtstreeks verbinding maken met Thundercore door de RPC-instellingen op Metamask te wijzigen of de server op MyEtherWallet te wijzigen.

ThunderCore Mainnet-instellingen voor metamask

 1. MetaMask installeren: u kunt het MetaMask-browserextensie op uw browser. Maak een account aan op de Metamask-website en stel de beveiligingsprotocollen in (voor een volledige handleiding bekijk onze Metamask-zelfstudie);
 2. Get ThunderToken (TT): u kunt tokens verkrijgen via de Metamask-browserextensie. Klik op het drop-down menu en selecteer “custom RPC”. Ga naar ‘nieuw netwerkgedeelte’ en selecteer ‘geavanceerde optie’.
 1. Mainnet RPC-URL: https://mainnet-rpc.thundercore.com
 2. Keten-ID: 108
 3. Symbool: TT
 • Het TT-symbool zal op je metamask verschijnen. U kunt 50 gratis tokens krijgen op de ThunderCore website door uw Metamask TT-adres te kopiëren en in het juiste veld te plakken. U kunt dit proces ook gebruiken om tokens te kopen;
 • Kopieer en plak het ERC20-contract: kopieer de broncode van het slimme contract van Github; (gebruik de mijne hier: https://remix.ethereum.org/#version=soljson-v0.4.24+commit.e67f0147.js&optimaliseren = false&gist = 116b51b7e5bf2cd3f29f2136dac3f08f
 • Implementeren via Remix ID; en
 • Controleren op https://scan.thundercore.com/.
 • Voors en tegens van ThunderCore

  Voordelen

  • ThunderCore is compatibel met het Ethereum-netwerk;
  • Het netwerk heeft een hogere transactiesnelheid vergeleken met Ethereum;
  • ERC20 slimme contracten kunnen op dit netwerk worden ingezet;
  • Het team werkt aan nieuwe functies die dApp-interactie zonder gas mogelijk maken;
  • ThunderCore stelt gebruikers en ontwikkelaars in staat om bestaande tools zoals Metamask en Truffle enz. Te gebruiken; en
  • Ontwikkelaars kunnen bekende programmeertalen (bijv.Solidity) gebruiken tijdens het uitvoeren van slimme contracten op het netwerk.

  Nadelen

  • Er is momenteel slechts één “Accelerator” op dit netwerk. Dit roept vragen op over hoeveel macht zal worden gecentraliseerd. (Merk op dat de accelerator accounts niet kan bevriezen of transacties voor onbepaalde tijd kan pauzeren, aangezien dit tot herverkiezing zou leiden)

  Token-statistieken & Circulerend aanbod

  De Thundercore is momenteel genoteerd en wordt verhandeld Huobi. De munt wordt vermeld als Thunder Token op CoinMarketCap.

  Huobi heeft de tokenstatistieken van ThunderToken (TT) vrijgegeven:

  Totaal ingezameld: $ 50 miljoen USD

  Angel rond: $ 0,01 USD / token (2 jaar vergrendeld – tot maart 2020)

  Zaad rond: $ 0,02 USD / token (1 jaar slot – tot april-mei 2019)

  Laatste ronde: $ 0,10 USD / token (20% vrijgegeven op 28 februari, 40% wordt vrijgegeven op 28 mei, 40% op 28 augustus)

  Huobi Lite rond: $ 0,015 USD / token, slechts $ 500.000 USD aan verkochte tokens

  Wat we hieruit kunnen afleiden, is dat de waardering van ThunderCore is gedaald vanaf de laatste privéverkooptijd – van $ 0,1 naar $ 0,15. Toegegeven, de Huobi Lite-tokens kunnen ook worden beschouwd als te worden verkocht met korting om meer spelers aan te moedigen om binnen te komen. Er is controverse over de Huobi Lite-verkoop van TT, aangezien de tokenprijs veel lager was dan in de laatste ronde – veel van de initiële investeerders en supporters van streek maken (zoals ThunderFans).

  ThunderCore Hub (Games en Thundercore-weggeefacties)

  ThunderCore Hub is een portemonnee en Dapp-hub voor mobiele telefoons

  Momenteel doet ThunderCore Hub een 150 TT weggeefactie om hun nieuwe Android-app te testen. Ga voor kwaliteit naar het ThunderCore Hub website en installeer de bèta-APK, registreer voor een account en speel dApp-games om de gratis TT te krijgen.

  Gevolgtrekking

  ThunderCore is anders omdat het zowel transacties als slimme contracten schaalt. Dit zou kunnen betekenen dat blockchains duizenden transacties per seconde kunnen hebben zonder concessies te doen aan beveiliging en decentralisatie.

  Update (1 mei 2019): Mainnet RCP-adres en teamleden & Linkedin-profielen

  Update (10 mei 2019): informatie over Huobi toegevoegd

  Update (14 mei 2019): ThunderCore Hub en TT Giveaway toegevoegd

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me