Wat is Vechain? Blockchain voor Enterprise

Wat is Vechain? VeChain (of VechainThor) is een smart contract blockchain-platform van de volgende generatie gericht op acceptatie door ondernemingen, Internet of Things (IoT) en massale acceptatie via Toolchain. De blockchain ondersteunt het creëren van slimme contracten – zelfuitvoerende contacten die een gegarandeerd resultaat hebben zonder vertrouwen van derden. Hierdoor kunnen gedecentraliseerde applicaties (“Dapps”) worden gemaakt die bedrijfsproblemen kunnen oplossen, zoals:

 • Anti-namaak voor luxemerken – door het gebruik van slimme chips volgt Vechain elk afzonderlijk item en voorkomt het duplicatie. Met Vechain Toolchain kan iedereen anti-namaak-tags maken.
 • Koudeketenlogistiek – verzekeren dat voedsel bederft niet tijdens transport en opslag door slimme IoT-sensoren te gebruiken die automatisch cruciale informatie aan de blockchain rapporteren.
 • Auto – houd een fraudebestendig record van voertuiggegevens bij, inclusief reparatiegeschiedenis, verzekering, registratie en rijgedrag.
 • Carbon Credits – Houd de koolstofbijdragen van een bepaald bedrijf kwantitatief bij om de koolstofemissies te verminderen. Voor retailgebruikers is de app al beschikbaar op WeChat. Consumenten die zich bezighouden met koolstofarm gedrag (bijv. Het kopen van koolstofarme producten) zouden worden beloond met credits die kunnen worden ingewisseld voor milieuvriendelijke goederen of kunnen worden geschonken aan een goed doel.
 • Traceerbaarheidsplatform voor klinische proeven – met een partnerschap met Bayer China zal Vechain blockchain gebruiken om problemen met de traceerbaarheid van gedigitaliseerde klinische onderzoeken op te lossen.

Met behulp van blockchain-technologie maakt VeChain het voor productfabrikanten eenvoudig en veilig om gedurende de levenscyclus van een product belangrijke productgegevens te verzamelen, beheren en delen met leveranciers en consumenten..

Belangrijkste kenmerken van Vechain

 • Openbare blockchain Iedereen kan gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten lezen, schrijven en implementeren op de VeChainThor-blockchain.
 • Interne IOT- en supply chain-managementtechnologie Bewezen ervaringen met blockchain-implementatie in industrieën zoals luxegoederen, sterke drank en landbouw.
 • Native fee-delegatie De blockchain ondersteunt de implementatie van native fee-delegatie, wat betekent dat dApp-gebruikers geen VET of VTHO hoeven te hebben om transacties te schrijven als de bijbehorende gaskosten worden gespecificeerd door de te sponsoren ontwikkelaars.

VeChain-ecosysteem

Om zijn ambitieuze visie te realiseren, heeft VeChain een krachtig blockchain-enabled enterprise softwareplatform ontwikkeld. Het platform stelt fabrikanten in staat om producten met een unieke identiteit toe te wijzen, waardoor fabrikanten, supply chain-partners en zelfs consumenten via het platform met het product kunnen communiceren. Het maakt gebruik van blockchain-technologie om de veiligheid van de verzamelde gegevens te waarborgen, waarbij privésleutels worden toegewezen aan alle deelnemers in de toeleveringsketen.

Producten krijgen een unieke ID toegewezen, die tegelijkertijd op de blockchain wordt opgeslagen en met een NFC-chip, RFID-tag of QR-code aan het product wordt toegeschreven. Op elk moment tijdens de levensduur van het product kan interactie met de chip, tag of code plaatsvinden, hetzij door een distributie- of winkelpartner die het lidmaatschap van een batch vaststelt, of door een consument die meer wil weten over een product. Het bedrijf voorziet een breed scala aan toepassingen, waaronder merkbescherming, namaakbestrijding en voedselveiligheid.

VeChain bestaat sinds 2015 en migreerde hun vorige privé- en consortium-blockchain naar hun openbare VeChainThor-blockchain in 2018. Deze stap opent de geavanceerde functies op de blockchain voor elke ontwikkelaar of derde partij om applicaties op het platform te ontwikkelen en te schrijven. Er zijn verschillende bedrijven die ervoor hebben gekozen om hun bedrijf op VeChainThor uit te bouwen, waaronder Plair en 8Hours Foundation, evenals verschillende onafhankelijke community-ontwikkelaars.

Vechain-tokeneconomie

Vechain gebruikt een dual-token economisch model. Het primaire token, VeChain Token (VET) wordt gebruikt om waarde op het netwerk weer te geven, met verschillende mechanismen die zijn ontworpen om de prijs van beroepsonderwijs en -opleiding in de loop van de tijd te stabiliseren.

Houders van beroepsonderwijs en -opleiding zullen ook automatisch de utility-token genereren, VeChain Thor-token (VTHO). VTHO is een “gas” -valuta en is vereist om transacties te verzenden of acties uit te voeren op het netwerk. Regelmatige netwerkgebruikers hoeven zich echter geen zorgen te maken over het afzonderlijk kopen van VTHO, aangezien het automatisch wordt gegenereerd in verhouding tot de hoeveelheid VET die wordt gehouden. Wanneer een transactie wordt uitgevoerd, wordt 70% van VTHO permanent vernietigd (“verbrand”) en wordt 30% gegeven als een blokbeloning voor houders van Authority Node.

Dit dual-token economische model werd geïntroduceerd om de netwerkeconomie te verbeteren. Dit systeem is ontworpen om ontwikkelaars op het netwerk te helpen. Ontwikkelaars als u voldoende beroepsonderwijs en -opleiding heeft, kan het netwerk gratis worden gebruikt, aangezien de gegenereerde VTHO voldoende zal zijn om voor transacties te betalen. Als een ontwikkelaar een transactie-intensieve app ontwikkelt, kan hij of zij ook kijken of hij het meerpartijen betalingsprotocol.

In het kort:

 • Vechain-token (DIERENARTS dient als reserve voor economische inzet en waardeoverdracht op het platform. VET kan worden “ingezet” in verschillende economische knooppunten en VTHO genereren die transacties op het netwerk mogelijk maakt.
 • VeThor-token (VTHO is het “gas” dat nodig is om transacties uit te voeren en te communiceren met slimme contracten. Elke keer dat een transactie wordt gedaan, wordt VTHO verbruikt en vernietigd.

Vechain gebruiken en opslaan

Vechain kan veilig worden opgeslagen op de VeChainThor Wallet die beschikbaar is op smartphones (iOS en Android​De mobiele portemonnee versleutelt veilig en biedt sleutels om maximale veiligheid te bieden aan Vechain-houders.

Wat zijn VeChain-knooppunten?

Knooppunten zijn traceerbare portefeuilles (zoals de VeChainThor-portemonnee) waarin een gespecificeerde minimale hoeveelheid VeChain is opgeslagen. Er zijn 2 soorten knooppunten: Autoriteitsknooppunten en Economische knooppunten, die beide hun eigen vereisten, functies en voordelen hebben.

Autoriteit (Thrudheim) knooppunten: Vechain beveiligen door middel van bewijs van autoriteit

De kern van Vechain zijn de 101 Authority Nodes die alle blockchain-transacties verwerken en valideren, en het netwerk besturen via een stemmechanisme. Deze Authority Nodes worden geselecteerd door de Vechain Foundation en doorlopen een volledige aanvraag- en KYC-procedure. Als beloning ontvangen Authority Node-houders de hoogste VTHO-productiesnelheid en stemrechten. Autoriteitsknooppunten zijn over het algemeen eigendom van grote ondernemingen en vertrouwde personen om gedecentraliseerd vertrouwen te garanderen. Er is om veiligheidsredenen weinig bekend over de identiteit van deze Authority Node-houders, maar verschillende grote ondernemingen zoals DNV GL en PwC hebben naar voren gebracht en zeggen dat ze over Authority Nodes beschikken..

Economische knooppunten: Het ecosysteem stabiliteit bieden door middel van uitzetten

Economische knooppunten valideren geen blockchain-transacties, maar houden het Vechain-ecosysteem stabiel door een bepaald aantal VET-tokens in hun VeChain Thor mobiele portemonnee te bewaren. Er zijn verschillende niveaus van economische knooppunten en hoe meer VET-tokens voor een langere periode worden ingezet, hoe hoger de beloningen.

Om een ​​houder van een normaal economisch knooppunt te worden, is een minimum van 1.000.000 beroepsonderwijs en -opleiding voor 10 dagen vereist.

Meer toegewijde node-houders kunnen deelnemen aan het X Node-programma van VeChain, dat nog meer beloningen biedt. Voor houders van een X-knooppunt is te allen tijde een minimum van 600.000 beroepsonderwijs en -opleiding vereist.

Er zijn 4 soorten beloningen, afhankelijk van het type knooppunt dat wordt vastgehouden. Deze variëren van het verdienen van een bedrag van VTHO per dag, beloningen uit de Foundation Reward Pool van het bedrijf tot whitelist-toegang tot VeChain ICO’s.

Lees meer over de verschillende soorten knooppunten en beloningen.

Geschiedenis van Vechain

VeChain begon in 2015 met de oprichting van hun bedrijf in Shanghai. Opgericht door CEO Sunny Lu (ex-CIO van Louis Vuitton China), heeft het bedrijf ondernemingsgerichte oplossingen ontwikkeld op basis van zijn private blockchain. Toen de trend naar betere decentralisatie zich voordeed in de blockchain-industrie, migreerde VeChain naar een consortium-blockchain voordat ze uiteindelijk de VeChain Foundation oprichtten en begonnen met hun definitieve migratie naar een Proof of Authority (PoA) -gebaseerd openbaar blockchain-platform..

De visie van de Foundation is om meer markttransparantie te creëren en consumenten toegang te geven tot meer gedetailleerde informatie over de producten die ze kopen, verkopen en waarmee ze communiceren. Door een volledig 360-gradenoverzicht van de toeleveringsketen te hebben, waarbij alle componenten veilig zijn geregistreerd en opgeslagen in een fraudebestendig gedistribueerd grootboek, kunnen detailhandelaren en fabrikanten zeker zijn van de kwaliteit en authenticiteit van hun producten, waardoor consumenten kunnen worden gegarandeerd wat ze kopen is echt wat ze denken dat het is.

VeChain kan bogen op partnerschappen en live use-cases met vele opmerkelijke partners, waaronder DNV GL, PwC, Deloitte, Walmart China, BMW, BYD Auto, Bayer China, H&M, LVMH, ENN, AWS, PICC, ASI Group, enz.

Belangrijkste VeChain-partnerschappen

DNV GL

DNV GL is opgericht in 1864 en heeft 300 kantoren wereldwijd. Ze bieden kwaliteitsborgingsdiensten aan bedrijven in de maritieme, olie- en gasindustrie en energie- en hernieuwbare energie-industrieën.

DNV GL geeft Managementsysteemcertificaten uit aan het einde van hun inspectie- en certificeringsproces. Dit bewijst dat de processen en producten van het bedrijf voldoen aan internationale normen.

DNV GL Luca Crisciotti de voordelen van Digital Assurance presenteren

DNV GL is een partner en aandeelhouder van VeChain. Beide bedrijven delen de overtuiging dat de toekomst van assurance in blockchaintechnologie ligt Op VeChain Summit 2019 kondigde DNVGL aan dat het zijn private blockchain volledig heeft gemigreerd naar de VechainThor.

Sinds de aankondiging van het partnerschap heeft DNV GL samen verschillende producten ontwikkeld, waaronder het Low Carbon Ecosystem en MyStory, een traceerbaarheids- en marketingoplossing. DNV GL heeft ook opnieuw zijn toewijding aan het VeChain-ecosysteem bevestigd door zijn privé-blockchain te migreren naar de openbare VeChainThor-blockchain voor zijn klanten. DNV GL gaf elke klant ook een digitale Non-Fungible Token (NFT) -portemonnee, zodat elke klant een digitale identiteit heeft en toegang heeft tot en interactie heeft met het DNV GL-ecosysteem. Hierdoor heeft DNV GL meer dan 900.000 wallets uitgegeven, terwijl Ethereum slechts 400.000 wallets heeft.

BMW

In maart 2018 bevestigde BMW de deelname van VeChain aan de BMW Startup Garage-programma, een partnerschapsprogramma waarbij BMW met de deelnemer zal samenwerken om hun technologie te ontwikkelen en deze aan te schaffen voor gebruik door BMW.

Tijdens de VeChain Summit 2019 was dat zo bevestigd dat VeChain en BMW samen een DApp zullen ontwikkelen met de naam VerifyCar voor BMW-auto’s. VerifyCar legt voertuiginformatie vast op de VeChainThor-blockchain. Voorbeelden van informatie die wordt geregistreerd, zijn onder meer de kilometerstand, verzekerings- en servicerecords van een voertuig.

Cihan Albay, leider bij IT Tech Office Singapore, BMW Group geeft een presentatie over VerifyCar

PriceWaterHouseCoopers (PwC)

PwC staat bekend als een van de “Big Four” auditors. Ze zijn een netwerk van bedrijven in meer dan 150 landen en leveren diensten aan 420 van de Fortune 500-bedrijven.

PwC heeft 3 grote servicelijnen:

 • Zekerheid het verzorgen van financiële audits;
 • Advies op actuariële en verzekeringsbeheeroplossingen en personeelsdiensten; en
 • Belasting planning en advisering.

VeChain werkt sinds mei 2017 samen met PwC om gezamenlijk de adoptie van blockchain-technologie te ontwikkelen en te promoten. Na veel speculatie werden de details van hun partnerschap bekendgemaakt tijdens een gezamenlijke persconferentie met PwC en Walmart in Juni 2019. Het was bekend gemaakt dat Vechain en PwC ook samenwerkten met Walmart China en het Walmart China Blockchain Traceability Platform hadden gelanceerd, gebouwd op de VeChainThor Blockchain. Het platform gaat de uitdaging van voedselveiligheid aan door de technologie van VeChain te gebruiken om Walmart China in staat te stellen een traceerbaarheidsstrategie voor zijn producten te implementeren. Consumenten kunnen de producten scannen en kunnen gedetailleerde informatie over het product bekijken, zoals de bron, het logistieke proces, productinspectierapporten enz..

Op het moment van aankondiging werden een eerste 23 Walmart-productlijnen getest en op het platform gelanceerd. Verwacht wordt dat tegen het einde van 2020 het traceerbaarheidssysteem van Walmart in China 50% van de verkoop van vers vlees zal vertegenwoordigen, traceerbare groenten 40% van de totale verkoop van groenten en 12,5% traceerbare zeevruchten. % van de totale verkoop van zeevruchten.

Producten op het Walmart Blockchain Traceability Platform

Bayer China

De samenwerking tussen VeChain en Bayer China, de Greater China-tak van een van ‘s werelds toonaangevende farmaceutische bedrijven, werd aangekondigd op 28 mei 2020. VeChain heeft CSecure gecreëerd, een traceerbaarheidsplatform voor klinische proeven dat kan worden gebruikt bij het onderzoek en de ontwikkeling van medische interventies door Bayer. medicijnen en andere behandelingen. Lees meer over het partnerschap van Vechain en Bayer.

CREAM incubator

CREAM is een strategische blockchain-incubatie en adviesbureau. Ze zijn een strategische partner en adviseur voor de VeChain Foundation en bieden incubatie- en adviesdiensten aan VeChain.

Als strategische partner heeft CREAM VeChain rechtstreeks bijgestaan ​​en is betrokken bij verschillende spraakmakende partnerschappen, zoals het partnerschap met de regering van Cyprus, in de groep die steun heeft toegezegd aan het land Cyprus bij de ontwikkeling van blockchain. 

CREAM heeft ook steun toegezegd voor het VeChain-ecosysteem door het VeChain blockchain-platform te integreren voor al hun incubatieprojecten, waardoor externe bedrijven kunnen bijdragen en zich kunnen ontwikkelen op het VeChain blockchain-ecosysteem.

Aanvullende lezing

Bekijk VeChain Insider’s volledige lijst van VeChain’s partnerschappen en details en onze samenvatting van de aankondigingen op de VeChain Summit 2019.

Middelen:

Website https://www.vechain.com

Fundament: https://www.vechain.org

Medium (update en belangrijkste artikelen): https://medium.com/@vechainofficial

Ontwikkelingsplan https://cdn.vechain.com/vechain_ico_ideas_of_development_en.pdf

Telegram https://t.me/vechain_official_english

Vechain Mainnet-startgids http://www.asiacryptotoday.com/vechain-mainnet-launch

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me