YFII Yield Farming – de controversiële $ YFI-vork

YFII (nu formeel bekend als DFI.Money) is een afsplitsing van de Verdien project (YFI) dat een ander token-distributiemodel biedt waarbij de token-emissies elke week worden gehalveerd (YIP-8). Dit economische ontwerp moedigt actieve deelname aan het delven van $ YFII aan, terwijl laatkomers toch beloningen kunnen verdienen. YFII functioneert als een governance-token voor de gemeenschap – aangezien tokens vereist zijn om te stemmen over nieuwe beslissingen en implementaties. Vanaf dit artikel is meer dan $ 150 miljoen USD vergrendeld onder de YFII-pool 1– duiden op de ontwikkeling van een sterke gemeenschap.

YFII is ontworpen om 3 verschillende pools te hebben met elk 10.000 tokens in de eerste week van uitgave (27 juli), waarbij het aantal elke volgende week wordt gehalveerd.

De ontwikkelaars waren oorspronkelijk van plan deze wijziging door te voeren via een bestuursstem “YIP8”- dit werd echter niet aangenomen door de gemeenschap. Dit heeft geleid tot de oprichting van de YFII-vork die rechtstreeks een model voor wekelijkse halvering voor YIP-emissies implementeert. Dit heeft geleid tot een groeiende steun voor het project, vooral in de Chinese gemeenschap. $ YFII deelt een 98% code gelijkenis met YFI, met als belangrijkste verschil de toegevoegde clausule “halvening” – voor meer informatie bekijk deze vergelijking.

YFII-bestuur interface is ook een afsplitsing van Ygov.finance

YFII Lancering controverses

De lancering van YFII was controversieel en stuitte aanvankelijk op scam-beschuldigingen – omdat de westerse gemeenschap vreesde dat YFII een exit-scam was. Dit was voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van potentiële achterdeurtjes zoals een “minter” en “governance” -adressen die een aantal nieuwe tokens konden creëren (oneindig tokenrisico). Deze problemen werden later opgelost door het verbranden van het “bestuursadres” en verduidelijking van de “mijnwerker” adressen.

Metamask Phishing-detectiewaarschuwing

Is het veilig om boerderij YFII op te geven

YFII biedt een zeer hoog investeringsrendement, waarbij pool 2 vanaf dit artikel meer dan 2000% biedt. De belangrijke vraag is nu of het veilig is om boerderij YFII op te leveren. Metamask heeft phishing-waarschuwingen afgegeven voor de YFII-site, waarschijnlijk als gevolg van de eerste waarschuwingen voor het indienen van ‘rapport’ voor het project.

Het belangrijkste twistpunt was de aanwezigheid van een ‘eigenaarssleutel’ die zou kunnen worden gebruikt om een ​​oneindige voorraad YFII te creëren. Dit probleem is gecorrigeerd door de community nadat de eigenaarssleutel is gebrand – wat betekent dat er geen nieuwe tokens kunnen worden gemaakt zonder dat de community ermee instemt via governance-stemmen. Er zijn ook enkele alarmen gerezen door het Balancer-project, waarbij de YFII-DAI-pool tijdelijk werd verwijderd.

De Chinese Wechat-gemeenschap heeft snel opgetreden tegen ongegronde voorrechters tegen het project. Velen hebben Balancer gecentraliseerd en mogelijk onbetrouwbaar genoemd na deze beschuldigingen / frontend censuur.

https://twitter.com/FinanceYfii/status/1288405347976192000?s=20

Er zijn absoluut veel risico’s bij het gebruik van YFII – zoals bij alle gedecentraliseerde financieringsprojecten en slimme contracten.

Twee zwembaden

Momenteel zijn er twee pools om $ YFI-token te farmen – elk heeft een verdeling van 10.000 per week – en neemt elke week met de helft af (zie onderstaande tabel).

Om meer te weten te komen over de geschatte jaarlijkse opbrengstpercentage (APY) gegenereerd door YFII-landbouw, bekijk de landbouwtool van Weeb https://yieldfarming.info/yfii/ycrv/

Hoe levert u boerderij YFII op

* OPMERKING: Opbrengstlandbouw is buitengewoon gevaarlijk en kan risico’s met zich meebrengen zoals oneindige kwetsbaarheden in munt / smart contract / tokenprijsvolatiliteit. Deze activiteit is niet VEILIG en moet als EXTREEM experimenteel worden beschouwd. Je bent gewaarschuwd*

Er zijn drie verschillende methoden om YFII te delven – ze geven allemaal verschillende opbrengsten van YFII en hebben verschillende bijbehorende risico’s. Het is niet nodig om alle methoden te leren, het is eerder belangrijk om te begrijpen dat ze verschillende risicoprofielen hebben.

 1. ZWEMBAD 1: Dit gebruikt de yCurve-tokens die zijn gegenereerd op https://www.curve.fi/iearn.
 1. Inloggen op https://www.curve.fi/iearn
 2. Op de Storting pagina, stort ofwel USDT, USDC, TUSD of DAI
 3. Dit genereert yCurve-tokens
 4. Zet yCurve-tokens in https://yfii.finance/#/ in de “verlangen” zwembad
 5. RISICO’S: Y Curve Pool gebruikt stabiele munten en investeert ze automatisch in verschillende protocollen. Dit wordt als een hoog risico beschouwd, aangezien eventuele kwetsbaarheden in een van de protocollen kunnen leiden tot diefstal van fondsen.
 • Zwembad 2: Dit maakt gebruik van de 98% DAI: 2% YFFI-liquiditeitspool van Balancer
  1. Zet YFII of DAI in de Balancer Liquidity Pool https://pools.balancer.exchange/#/pool/0x16cAC1403377978644e78769Daa49d8f6B6CF565
  2. Dit genereert BPT-tokens
  3. Zet BPT-tokens op https://yfii.finance/#/ in “Balancer (YFII-DAI)” Zwembad
  4. RISICO’S: Fondsen zullen worden gebruikt om marketmaking te automatiseren – wat betekent dat als het een plotselinge grote verkoop van YFII is, DAI-tokens worden gebruikt om de YFII te kopen. Dit betekent dat prijsdalingen / volatiliteit van YFII kan leiden tot een vermindering van gepoolde activa.
  5. Zwembad 3: YFII inzetten in de ‘governance’-pool
  6. Na een succesvolle staking, zou je in staat moeten zijn om “beschikbare beloningen” in de loop van de tijd te zien toenemen met meer YFFI-tokens. Tokens kunnen op elk moment worden geclaimd met “claimbeloningen”. Bovendien kunnen uitzetten van ingezette tokens op elk moment zonder lock-up worden opgeheven.

   YFII-beheer

   Tijdens de bootstrap-fase van YFII hebben de ontwikkelaars ervoor gekozen om een ​​bestuursmodel met meerdere handtekeningen te gebruiken waarbij de macht wordt gedeeld tussen 11 ondertekenaars. Om een ​​resolutie aan te nemen en af ​​te dwingen, 7 van de 11 ondertekenaars moeten de actie goedkeuren met behulp van een gnosis-kluis. Dit is een tijdelijke maatregel die de snelheid van contractimplementatie verbetert terwijl de macht wordt overgedragen aan de YFII-bestuurs-DAO (YFII-kiezers mogen stemmen over wat ze moeten implementeren). Meer informatie is te vinden over de 11 ondertekenaars & twitter verificatie hier: https://keys.yfii.finance.

   YFII-distributie

   YFII-distributiegrafiek

   YFII Wechat Group (Chinees)

   De YFII-gemeenschap heeft een grote Wechat-groep. Om de groep te vinden, zoek myGrassU en typ 3 om een ​​uitnodiging voor de groep te ontvangen. In een open brief van de YFII-gemeenschap, de maker van YFI werd officieel erkend met een stoere foto.

   YFII-lijsten op Binance

   Binance noteerde DFI.Money (YFII) op 1 september 2020 met de volgende handelsparen: YFII / BNB, YFII / BTC, YFII / BUSD en YFII / USDT. YFII betaalde geen noteringskosten voor deze notering – duidelijk door Binance genoteerde YFII als reactie op de overweldigende populariteit bij DeFi-boeren en -liefhebbers. Populariteit en community zijn een grote factor die bij Binance wordt meegenomen bij het bepalen van wat op de lijst moet worden gezet, zoals onthuld door mede-oprichter en CEO Chengpeng Zhao (CZ) tijdens ons interview..

   De vermelding van YFII op Binance gaf hen een enorme boost, waardoor de waarde van het token in slechts één dag bijna verdubbelde tot meer dan $ 8.000.

   FAQ

   Is YFII veilig?

   YFII heeft vergelijkbare contracten met Synthetix en YFI – dus het is geen totale oplichterij. Het moet echter nog worden bewezen of YFII veilig is vanwege mogelijke kwetsbaarheden in het mart-contract. YFII is nog niet geauditeerd

   Hoe voeg ik toe aan de Balancer Pool 2

   De ongelukkige Balancer heeft de functie voor het toevoegen van liquiditeit in de pool verwijderd (vanwege de vrees voor een mogelijk oneindig risico op het slaan van munten). Om aan Pool 2 toe te voegen, moet u de door YFII geleverde balancervork gebruiken

   Waar vind ik de laatste statistieken over YFII-landbouw

   Je kunt ook een onofficiële gebruiken die door WeeMcGee is geleverd – https://yieldfarming.info/yfii/ycrv/

   Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

   Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

   De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

   Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

   • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
   • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
   • Serum DEX-gids en recensie
   • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
   • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

   Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

   • AAVE ($ LENDEN)
   • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
   • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
   • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
   • Curve Finance ($ CRV) gids
   • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
   • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
   • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
   • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
   • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
   • Solana ($ SOL) uitgelegd
   • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
   • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
   • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
   • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

   Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

   Middelen:

   1. INFO: https://medium.com/@WhiteNoise1984/yfii-innovative-decentralized-defi-mining-pool-d745c032dfc0
   2. ZWEMBAD: https://pools.balancer.exchange/#/pool/0x16cAC1403377978644e78769Daa49d8f6B6CF565
   3. VORK: https://bal.yfii.finance/#/pool/0x16cAC1403377978644e78769Daa49d8f6B6CF565 (Onofficiële vork van Balancer-pool. Gebruik op eigen risico.)
   4. STAAK: https://yfii.finance/

    CONTRACT: 0xAFfcD3D45cEF58B1DfA773463824c6F6bB0Dc13a

   5. hoe je beloningen kunt zien btw https://yieldfarming.info/yfii/yfii_dai/

   YFII-aankondiging: https://medium.com/@WhiteNoise1984/yfii-innovative-decentralized-defi-mining-pool-d745c032dfc0

   YFII-tokenadres: 0xa1d0E215a23d7030842FC67cE582a6aFa3CCaB83

   Informatie over onofficiële opbrengst landbouw:

   Zwembad1: https://yieldfarming.info/yfii/ycrv/

   Zwembad2: https://yieldfarming.info/yfii/yfii_dai/

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me