Zeldzaam ($ RARI): de evolutie van NFT’s?

Zeldzaam ($ RARI) is een platform waarmee gebruikers hun digitale verzamelobjecten kunnen maken en verkopen die zijn beveiligd met blockchain-technologie.

Traditionele manieren om je eigen werk als kunstenaar op de markt te brengen, waardevolle verzamelobjecten te verkopen of zelfs maar de mogelijkheid te vinden om je werk aan de rest van de wereld te laten zien, kunnen een moeilijke onderneming zijn. Afgezien van de operationele en financiële kosten die deze doelstellingen met zich meebrengen, zijn er altijd intellectuele eigendomsrisico’s aan de kant van de kunstenaar of de eigenaar van een verzamelobject. Rarible biedt een innovatieve oplossing voor die zorgen – en meer.

Via de blockchain heeft Rarible een platform gecreëerd waarmee artiesten en eigenaren een breder publiek kunnen bereiken en geïnteresseerde investeerders kunnen vinden. Al deze doelen kunnen via het platform worden bereikt zonder het eigendom van een kunstenaar van een bepaalde kunst of de claim van een eigenaar over een verzamelobject te riskeren. Maar hoe doen ze dit en hoe is het allemaal begonnen?

Overzicht

  • Rarible is een platform waarmee gebruikers niet-vervangbare tokens (NFT’s) kunnen maken, verkopen en kopen.
  • RARI is het eigen hulpprogramma-token van Rarible. Gebruikers kunnen deze tokens verdienen met verschillende activiteiten op het platform, zoals het kopen / verkopen van kunstwerken of verzamelobjecten – bekend als ‘Marketplace liquidity mining’.
  • Het RARI-token geeft houders het recht om te beslissen over systeemupdates op Rarible en om te bepalen welke inhoud op het platform op de markt wordt gebracht.

Achtergrond

Rarible is begin 2020 opgericht door Alex Salnikov en Alexei Falin. Hun visie is om een ​​succesvolle blockchaintoepassing te kunnen maken met een focus op het helpen van artiesten en eigenaren van verzamelobjecten.

Het team achter Rarible bedacht een op blockchain gebaseerde online marktplaats waar artiesten potentiële kopers voor hun inhoud kunnen vinden.

Volgens Salnikov kan participatie van de gemeenschap in termen van het nemen van beslissingen voor het platform veel vooruit helpen. Het in rekening brengen van vergoedingen voor het gebruik van het platform is een voorbeeld van een gemeenschapsprobleem waarvan Salnikov denkt dat het kan worden besproken, vandaar hun beslissing om een ​​governance-token voor het platform te implementeren..

Deze functies hebben Rarible een deel van de aandacht gegeven die gedecentraliseerde financieringsplatforms (DeFi) medio 2020 kregen..

Wat is zeldzaam?

Rarible is een op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde applicatie (dapp) gericht op het creëren van een marktplaats voor NFT’s. Het maakt het ook mogelijk voor gebruikers om hun eigen NFT’s te maken, wat betekent dat hun verzamelobjecten tokeniseren.

Zeldzame marktplaatsZeldzame marktplaats (afbeelding tegoed: Zeldzame website

Een opvallend kenmerk van het platform, dat ook de aandacht van velen heeft getrokken, is de opzet van het bestuur. Via zijn native utility-token kunnen gebruikers deelnemen aan beslissingen over protocolbeheer via een stemmechanisme. Dit is waarnaar wordt verwezen door Rarible implementatie van een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

Zo’n functie bestaat niet op de meeste NFT-marktplaatsen in de crypto-ruimte.

Wat zijn NFT’s?

NFT’s maken deel uit van de vele blockchain-innovaties waarmee iedereen een digitale tegenhanger kan creëren van een actief bezit in de echte wereld. In wezen geeft dit activa uit de echte wereld het potentieel om niet alleen wereldwijd op de markt te worden gebracht, maar ook om internationale investeringen te ontvangen zolang ze op het netwerk zijn aangesloten..

NFT’s zorgen er ook voor dat eigenaren van kunstwerken of elk soort werk er zeker van kunnen zijn dat hun producten niet kunnen worden gedupliceerd via een functie die authenticiteitscontroles mogelijk maakt.

Meer informatie over NFT’s.

Hoe gebruikt Rarible NFT’s?

Iedereen kan een NFT maken. Een artiest kan gemakkelijk naar het platform gaan en zijn digitale tegenhanger creëren. Of ze hun NFT’s al dan niet in de verkoop willen zetten, is aan hen.

De kosten van transactiekosten bij het kopen van een bepaald kunstwerk kunnen ook worden bepaald door de eigenaar van een NFT. Door middel van token-overdrachtsfuncties kan een verzamelobject gemakkelijk aan iemand anders cadeau worden gedaan door de NFT gewoon naar de beoogde ontvanger te sturen.

Als de eigenaar van een kunstwerk besluit dat hij zijn werk van het platform wil verwijderen, kan hij dat vrijelijk doen. Door de NFT te “branden” kan het artwork van de blockchain verwijderd worden. Uiteindelijk staat elke functie die betrekking heeft op het eigendom van een verzamelobject volledig onder de controle van de eigenaren van NFT’s.

Het platform implementeert ook een ‘royalty-systeem’, dat op dezelfde manier functioneert als het traditionele beloningsmechanisme voor de oorspronkelijke maker van een kunstwerk. Via dit systeem heeft een maker recht op een bepaald percentage van de verkoopprijs van het kunstwerk als het weer aan anderen wordt verkocht.

Als gebruikers ontdekken dat sommige kunstwerken of verzamelobjecten zijn nagemaakt, kunnen ze deze ook vrijelijk via het platform melden.

DAO van Rarible

De toekomstige implementatie van de DAO is opgenomen in de roadmap van Rarible. Hier krijgen de deelnemers aan het platform het recht om deel te nemen aan protocolbeheer. Dit betekent dat ze als community platformupgrades kunnen voorstellen en bestaande protocollen kunnen wijzigen.

RARI is het token dat de implementatie van de DAO ondersteunt. Maar hoe kun je RARI krijgen?

$ RARI-token

Zoals eerder vermeld, is RARI het native utility-token van Rarible. Het kan niet op het platform worden gekocht en kan alleen worden verdiend door deel te nemen aan platformactiviteiten, zoals het kopen en verkopen van kunstwerken en andere verzamelobjecten. Dit wordt ‘Marketplace Liquidity Mining’ genoemd.

$ RARI Tokenomics$ RARI Tokenomics (afbeelding tegoed: ‘Introductie van $ RARI – het eerste governance-token in de NFT-ruimte’ Medium artikel

Marketplace Liquidity Mining begon op 15 juli 2020 en de uitgifte van het token wordt vanaf 19 juli 2020 gedurende 200 opeenvolgende weken elke zondag gehouden. Precies 75.000 RARI wordt wekelijks onder de gebruikers verdeeld, evenredig met het volume van hun verkopen en aankopen van de voorgaande week. Zowel kopers als verkopers ontvangen in gelijke mate de helft van het uitgekeerde bedrag.

$ RARI Marketplace Liquidity Mining - Token Distribution$ RARI Marketplace Liquidity Mining – Token Distribution (Afbeelding tegoed: ‘Introductie van $ RARI – het eerste governance-token in de NFT-ruimte’ Medium artikel

Het bezit van RARI geeft een gebruiker het recht op bepaalde rechten. Afgezien van beslissingen over systeemupdates, kunnen RARI-houders ook deel uitmaken van de community-based platform-moderatie van Rarible.

RARI wordt ook gebruikt om te helpen bij het samenstellen van de inhoud die op het platform op de markt wordt gebracht. De community kan stemmen op welk kunstwerk tot haar wekelijkse keuze behoort, waardoor ze een extra boost krijgen in het bereik dat ze nodig hebben.

Zeldzame wekelijkse picksZeldzame wekelijkse keuzes Zeldzame website

In de toekomst zal RARI zijn NFT-marktindex uitrollen, die een portefeuille bevat van de meest gewilde NFT’s die investeerders zouden kunnen ondersteunen.

Andere toekomstige implementaties zijn onder meer:

  • Prijsdetectiemechanisme
  • Mobiele app
  • Sociale kenmerken
  • Meer soorten inhoud (AR + VR + Metaverse + 3D)
  • DeFi NFT’s
  • Fractioneel eigendom

Gevolgtrekking

Blockchain heeft het potentieel van de digitale wereld ontsloten, wat gebruikers enorm ten goede zou komen. Traditioneel is het moeilijk om een ​​kunstwerk op de markt te brengen zonder tussenpersonen te hoeven zoeken om u te helpen verbinding te maken met een breder publiek. De operationele en financiële kosten hiervan zijn ook een heel andere discussie.

En via blockchain zijn deze misschien niet zo belangrijk meer. Rarible is een van de innovaties die ervoor zorgen dat eigenaren en kunstenaars van verzamelobjecten volledig onafhankelijk kunnen zijn bij het nemen van beslissingen voor hun eigen vermogen.

Rarible zorgt er ook voor dat het platform zo gedecentraliseerd mogelijk is door beslissingen over protocolbeheer over te laten aan de discretie van de gemeenschap. Met dat in gedachten lijkt de weg die voor ons ligt veelbelovend.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me