5 najboljših krajev za nakup Bitcoinov v letu 2021

Ni mogoče zanikati dejstva, da je bitcoin najbolje ocenjena in stara kriptovaluta. Če torej želite vlagati v kriptovalute; bitcoin mora biti vedno med vašo najboljšo izbiro. Ponuja veliko likvidnost, ker je splošno sprejeta valuta in je na voljo na skoraj vseh kripto borzah po vsem svetu.

Izbira kriptovalut za naložbene namene je dokaj enostavna odločitev. Toda izbira borze je veliko težka, ker boste vanj vlagali sredstva. Zato se lahko dobra odločitev izkaže za koristno, slaba odločitev pa vam lahko pomeni veliko izgubo.

Stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri Crypto Exchange

V različnih državah sveta trguje veliko kripto borz. Izbira dobrega je odvisna od osebe, ki namerava vlagati v kriptovalute. Sledi nekaj dejavnikov, ki vam lahko pomagajo izbrati najboljšo izmenjavo bitcoinov.

1-likvidnost

Prva in najpomembnejša stvar, ki jo morate upoštevati pred izbiro menjalnice bitcoinov, je likvidnost borze. Likvidnost je sposobnost borze, da prodaja bitcoinov, ne da bi to vplivalo na ceno. To vedno zniža ceno kovanca in jih kupi več kupcev. To pomeni, da večja kot je likvidnost, večje bo število kupcev. Če želite preveriti likvidnost katere koli borze, raziščite podatke prvih nekaj kripto borz. Preverite število bitcoinov, s katerimi se trguje v zadnjih 30 dneh. Večji kot je obseg trgovanja, več likvidnosti ima borza.

2-pristojbine

Druga pomembna stvar, ki jo morate upoštevati pri izbiri izmenjave bitcoinov, so provizije, ki jih potrebujete za trgovanje s kovanci. Skoraj vse kripto borze po vsem svetu plačujejo bodisi višje bodisi manj. Ta provizija je spodbuda za izmenjave, ki jim pomagajo pri poslovanju. Tu je treba omeniti eno stvar kripto izmenjave ne sprejemajte pristojbin po pavšalnih cenah. Namesto tega se pristojbina upošteva v odstotkih. Ta odstotni model v določenem obdobju ponavadi povečuje vrednost bitcoinov. Pristojbina ima tudi obratno povezavo z obsegom trgovanja. Povečuje se, ko se obseg trgovanja s kriptovaluto zmanjša in zmanjšuje z naraščajočimi količinami prodane kriptovalute.

3-Bližina

Bližina izmenjava bitcoinov ima danes velik pomen, saj jih vse več držav poskuša urediti. Geografska lokacija borze kriptovalut vam bo omogočila razumevanje pravil, ki jih mora borza upoštevati zaradi svoje lokacije. Danes je Japonska na vrhu v kripto prijaznih državah in izmenjave v njih imajo velik pomen. Tu je treba omeniti tudi, da je bitcoin zelo znana valuta in večina vlad razmišlja, da bi jo sprejela in uredila.

4-preglednost

Pred naložbo v katero koli kripto borzo vedno preverite njeno preglednost. To je zato, ker po vsem svetu obstaja veliko borz, ki imajo skrite takse in stroške. Tudi postopek prodaje in nakupa bitcoinov ni razumljiv. Zato pred vlaganjem vanj vedno preverite preglednost in tudi, če se provizija upošteva v razmerju do obsega trgovanja. To je zato, ker se provizije upoštevajo v razmerju do obsega trgovanja, ki se vedno izkaže za koristno za vlagatelje.

Pred izbiro katere koli kripto izmenjave je treba iskati še marsikaj drugega. To so dostopnost borze in tudi hitrost, s katero bi v denarnice dobili bitcoin. V zvezi s tem so pomembni tudi menjalni tečaji in postopki menjave strank ter tehnike preprečevanja pranja denarja. Dandanes je zelo pomembno upoštevati tudi valute, ki jih določena kripto borza sprejme, in ali vam to omogoča kupujte bitcoin s kreditnimi / debetnimi karticami ali ne. Kateri so menjalni tečaji za različne valute, ki jih borza ponuja, je tudi druga pomembna stvar, ki jo je treba upoštevati.

Želite kupiti bitcoin s PayPal-om? tukaj je naš vodnik po korakih za nakup bitcoinov s PayPal brez ID-ja za preverjanje

Vrhunske borze kriptovalut po vsem svetu

Naraščajoče vrednosti kriptovalut so povečale tudi število borz po vsem svetu. V različnih državah sveta obstaja veliko kripto borz. Tu je vedno pomembno vedeti, da vse borze niso enake. Zato je izbira primerne izmenjave bitcoinov zelo pomembna. Vrednost katere koli izmenjave bitcoinov lahko preverite tako, da preberete mnenja uporabnikov. Obstaja še veliko drugih meril za izbor najboljših borz bitcoinov. Vendar pa na podlagi uporabniških pregledov in obsega trgovanja sledi pet najboljših izmenjave bitcoinov po vsem svetu.

Uvrstitev

Ime ponudnika

Ocena

Pristojbine

Nauči se več

ocena1

logotip coinbase

Izbira urednika

Povprečno

Nakup Bitcoin iz Coinbase

Pridobite 10 USD brezplačnega Bitcoina

ocena2 logotip coinbase

Izbira urednika v EU

Povprečno

Nakup Bitcoin pri Kriptomat

Ko porabite 100 EUR, si priskrbite 10 EUR

ocena3 miza z logotipom coinmama

Hitro & Enostavno

Visoko

Nakup Bitcoin pri Coinmama

ocena4 Changelly logotip Visoko Nakup Bitcoin od Changelly
ocena5 logotip lokalnihbitcoinov Povprečno Nakup Bitcoin od Localbitcoins

1- Coinbase

cryptocurrency coinbase

Coinbase je najboljša borza kriptovalut po vsem svetu, ki se nahaja v San Franciscu v ZDA. Milijoni kupcev uporabljajo to borzo po vsem svetu, ker jim ponuja nakup, prodajo in varno trgujte z bitcoini. Borza je zelo priljubljena med vlagatelji v ZDA, Kanadi, Avstraliji, Singapurju, Veliki Britaniji in mnogih drugih evropskih državah. Ta borza sprejema tudi plačila z debetnimi / kreditnimi karticami in plača pavšalno 3,99% provizijo za vse nakupe in prodaje. Tu je pomembno omeniti, da je ta provizija nižja od vseh drugih borz v ZDA in Veliki Britaniji.

začnite kripto

Včasih borza ponuja tudi bonus pri nakupu bitcoinov v vrednosti 100 USD ali več. Za nakup bitcoinov s te borze lahko sledite naslednjim korakom.

 • Najprej morate z borzo ustvariti račun.
 • Kot plačilno sredstvo lahko v svoj profil dodate svojo kreditno / debetno kartico.
 • Borza vas bo registrirala po potrebnem preverjanju vašega računa.
 • Zdaj lahko kupujte bitcoin s svojo kreditno / debetno kartico.

Spletno mesto ima čudovit uporabniški vmesnik. Uporabnikov te borze je približno 30.000.000, od tega je 75.000 trgovcev in 15.000 programov za razvijalce. Sledijo prednosti in slabosti te izmenjave bitcoinov.

PREDNOSTI

 • Čudovit uporabniški vmesnik.
 • Visoka likvidnost z največjimi omejitvami nakupa.
 • Primerne pristojbine.
 • Ogromna baza zaupanja vrednih strank.
 • Ponuja možnost »takojšnjega nakupa« prek debetnih / kreditnih kartic.
 • Precej enostaven za uporabo za začetnike.

SLABOSTI

 • Nakupi prek bančnih računov za prenos bitcoinov na vaš račun trajajo 3-5 dni.
 • Sledi porabi sredstev.

2- Kriptomat 

Kriptomat je leta 2018 ustanovila začinjena ekipa podjetnikov z zelo uspešnimi izkušnjami. Z desetletnimi izkušnjami med njimi in ozadjem, ki vključuje vse od 50-zaposlene agencije za digitalno trženje do robustne programske rešitve za upravljanje odnosov s stranmi, je ekipa v Kriptomatu dobro opremljena za neverjetno izkušnjo trgovanja.

Kriptomat je skrbniška izmenjava fiat-to-crypto, ki jo ureja EU. Podjetje je registrirano v Estoniji, eni najnaprednejših držav na svetu tako glede regulacije kriptovalut kot tudi podpore tehnološkim podjetjem.

Kriptomat ponuja varno in enostavno za uporabo platformo, namenjeno novincem v kripto svetu, ki je dostopen strankam v več kot 80 različnih državah. Zavaroval je številne svetovno znane digitalne valute in varnostne licence, medtem ko je doslej deloval brez zabeleženih vdorov ali uhajanja podatkov.

Postopek preverjanja identitete platforme je hiter in neboleč, kar pomeni, da večina uporabnikov začne delovati v 5 minutah ali manj. Seznanite to z razmeroma nizkimi provizijami za trgovanje, ki jih bo zagotovo užival vsak uporabnik, in Kriptomat je zlahka ena najboljših borz kriptovalut na evropskem trgu.

začnite kripto

Prednosti:

 • Vmesnik je zelo uporabniku prijazen in idealen za začetnike.
 • Kriptomat ponuja nekatere najnižje provizije za trgovanje na kateri koli borzi.
 • Izmenjava je na voljo v več kot 80 državah s podporo 30 različnih jezikov, zaradi česar je izmenjava globalna storitev.
 • Kriptomat podpira več kot 30 najbolj priljubljenih kriptovalut na trgu. Borza nenehno dodaja nova sredstva, kot zahteva njihova skupnost.
 • Kriptomat se nanaša na mednarodne varnostne standarde, prejel je več licenc in je v skladu s strogo zakonodajo o zasebnosti podatkov, kot je GDPR.

Slabosti:

 • Depozit in dvig nista na voljo za vse kriptovalute. Zaradi regulativnih razlogov je mogoče nekaj kriptovalut kupiti in prodati znotraj platforme, vendar je ni mogoče prenesti na platformo in z nje.
 • Naprednih funkcij za grafikone ni. Izmenjava je mogočna v svoji preprostosti, vendar se morda zdi omejena na bolj izkušene trgovce.
 • Program nagrajevanja in zvestobe Kriptomata bi lahko izboljšali. Trenutno ponujajo 10 EUR za napotitev prijatelja.

S kreditno kartico ali SEPA bančnim nakazilom lahko Bitcoin kupite neposredno pri Kriptomatu. Hiter, preprost in varen način za ustvarjanje ali razširitev svojega kripto portfelja je dovolj le nekaj preprostih klikov za nakup.

Nakup Bitcoin na Kriptomat, korak za korakom:

 1. Ustvari svoj račun Kriptomat: Po začetni registraciji obvezno preverite svojo e-pošto za povezavo za preverjanje računa.
 2. Preverite svojo identiteto: Preden kupite Bitcoin pri Kriptomatu, morate preveriti svojo identiteto. Preprosto pošljite kopijo osebne izkaznice ali potnega lista in si naredite selfie – to je to!
 3. Financirajte svoj račun: Izberite način plačila in položite sredstva na svoj račun. Plačilo lahko izvedete s kreditno / debetno kartico, z bančnim nakazilom, Sofort, Skrill ali Neteller.
 4. Nakup Bitcoin: Na seznamu razpoložljivih digitalnih valut izberite Bitcoin in kliknite nakup. Končano! Uspešno ste opravili prvi nakup na Kriptomatu. BTC se samodejno prenese na vaš račun takoj, ko kliknete KUPI!

začnite kripto

3- Coinmama:

coinmama valovanje xrp

To je še ena vrhunska izmenjava, ki uporabnikom omogoča kupujte bitcoin in eter s kreditnimi / debetnimi karticami. Ena najprivlačnejših lastnosti te izmenjave je, da jo lahko uporabljate s katerega koli dela sveta. Poleg tega imajo mnogi trgovci prednost tudi pri tej menjavi, ker jim omogoča nakup bitcoinov z menjavo njihovih lokalnih valut. Storitve te borze so sicer na voljo po vsem svetu, vendar nekatere države ne morejo uporabljati vseh njenih funkcij.

začnite kovanci

Menjava zahteva 6% provizije za nakupe s kreditnimi / debetnimi karticami. Zaradi tveganj, povezanih s tovrstnimi plačili, se zahtevajo višje provizije. Ta borza ponuja večje omejitve za nakup bitcoinov. Vsak dan lahko kupite Bitcoin v vrednosti 5000 USD, vendar z največjo omejitvijo Bitcoin v mesecu 20000 USD. Za nakup bitcoinov prek te borze se boste morali registrirati na spletnem mestu. Po potrebnem preverjanju računa lahko kreditno / debetno kartico dodate kot plačilno sredstvo in lahko kupite bitcoin.

Preberite tudi: Korak za korakom za nakup bitcoinov od Coinmame

Tu je treba omeniti tudi, da ta borza ponuja enosmerno trgovino. To pomeni, da lahko bitcoinov kupujete samo prek te borze, vendar teh bitcoinov ne morete prodati nazaj na borzo. Sledijo prednosti in slabosti nakupa bitcoinov s to borzo.

PREDNOSTI

 • Ima lep in uporabniku prijazen vmesnik.
 • Deluje v vseh državah sveta.
 • Sprejema plačila s kreditnimi / debetnimi karticami.
 • Omogoča nakup bitcoinov z menjavo katere koli lokalne valute.
 • Ponuja najvišje dnevne in mesečne omejitve za nakup.
 • Transakcijski časi so zelo hitri.

SLABOSTI

 • Sprejema višje honorarje kot številne druge borze.
 • Ne ponuja možnosti prodaje bitcoinov.

začnite kovanci

4- Changelly

changelly pregled kriptovalut

Ta kripto izmenjava na Češkem se je v zadnjih nekaj letih pojavila kot pomembna borza. To je priljubljena kot najboljša kripto izmenjava kripto po vsem svetu. Na tej borzi je registriranih več kot 700.000 kupcev. Spletno mesto sprejema plačila v več kot 35 valutah, vključno z ameriškim dolarjem in evrom. Če želite eno kriptovaluto zamenjati z drugo, obstaja nič boljše menjave kot Changelly.

kupi bitcoin s coimamo

Ta izmenjava temelji na robotu, ki je povezan z vrhunskimi kripto borzami na svetu. Ta robot v nekaj sekundah doseže najboljše možne cene. Ta spletna stran ne prevzema provizij. Namesto tega traja 0,25% skupaj z omrežninami. Za prenos bitcoinov traja 5-30 minut denarnice. Tu je pomembno omeniti, da se čas za prenos bitcoinov na vaše denarnice lahko razlikuje glede na hitrost omrežja blockchain.

Changelly je zelo znan po zagotavljanju visokih omejitev. To pomeni, da lahko kupujte bitcoin kakršne koli vrednosti. Borza vam omogoča nakup bitcoinov neomejene vrednosti. Dva dejavnika preverjanja pristnosti Changelly eno od varnih spletnih mest. Tudi način odpiranja računa na tej spletni strani je podoben drugim in je veliko lažji. Sledijo prednosti in slabosti te izmenjave bitcoinov.

PREDNOSTI

 • Veliko kriptovalut v ponudbi
 • Lep uporabniški vmesnik in enostaven tudi za začetnike.
 • Potrebuje minimalne provizije za kripto izmenjavo.
 • Precej varno zaradi preverjanja pristnosti dveh dejavnikov.
 • Zaupajo uporabniki po vsem svetu.

SLABOSTI

 • Prevzema višje pristojbine za neposreden nakup kriptovalut.

kupi bitcoin s coimamo

 

Končna sodba

Po branju celotnega članka lahko to zlahka povzamemo Coinbase je ena izmed najboljših kripto borz, ker vam omogoča nakup bitcoinov s sprejemanjem plačil na različne načine. Ima veliko bazo podatkov o strankah, kar dokazuje, da ima visoko likvidnost. Platforma je zelo uporabniku prijazna tudi za začetnike. Omogoča spletno zavarovanje denarnic. Poleg tega za transakcije potrebujete minimalne provizije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me