Kako kupiti delnice Amazona

Amazon je svetovno znan kot kralj e-trgovine in računalništva v oblaku. Mnoga podjetja lahko potrdijo, da jim je Amazon pomagal, da so postali vodilni na trgu. Amazon ima od 40 do 50 odstotkov prihodkov od prodaje na drobno v ZDA, večina Američanov raje kupuje na spletnem mestu. To podjetje od svojih konkurentov izstopa po veliki izbiri izdelkov in storitev, ki jih ponuja, kupci plačajo čim manj in njihovi izdelki so dostavljeni v rekordnem času.

V zadnjih letih je podjetje razširilo svoje storitve, kar vključuje zagotavljanje strankam naložbenih priložnosti v obliki zalog. Odločili smo se raziskati, ali so te zaloge donosne.

Vse informacije, ki jih potrebujete za informirano odločitev, najdete v spodnjem priročniku:

Če kupujete zaloge Amazon?

Pred vlaganjem v Amazonove delnice je pomembno, da poznate vse osnove ter gibanje cen in napovedi.

Amazonova zgodovina tečajev delnic

Kot smo že omenili, je Amazon znan po svojem modelu e-poslovanja, ki so ga skozi leta podvajala številna podjetja. Amazon je bil sprva le spletni prodajalec knjig, ki se je kasneje razširil na digitalno zabavo, računalništvo v oblaku in mobilne izdelke. Danes je na spletnem mestu mogoče kupiti večino maloprodajnih izdelkov.

Amazon je kot spletni prodajalec pozitivno izkoristil socialne medije in širša omrežja. Po vsem svetu je približno dva milijona prodajalcev in 300 milijonov uporabnikov. Družbeni mediji so identiteto znamke pripomogli k močnejšemu marketinškemu orodju. Ni presenetljivo, da ima Amazon leta 2019 eno največjih vrednosti blagovne znamke. Poročajo, da so spletni oglasi in mrežni učinki leta 2019 prodali 50 milijard dolarjev izdelkov, kar je povečalo skupni prihodek z 20,5% na 280 milijard USD.

Amazon svojim uporabnikom ponuja takojšnje zadovoljstvo s svojo enodnevno politiko dostave. Prodaja digitalnih trgovin se je v letu 2019 povečala s 14,8% na 141 milijard USD. Enodnevna politika dostave je bila izvedena šele v zadnjem četrtletju, vendar je privedla do največjega povečanja naročnin na Prime. Uporabniki, ki imajo vrhunske naročnine, imajo med drugimi ugodnosti za nakupovanje, glasbo in filme. Z Amazonom lahko kupite najrazličnejše izdelke in storitve, vključno s pohištvom, pametnimi telefoni in živili. Vse to lahko dostavite do svojega praga.

Amazon Stock Performance

Amazon Stock uničuje svoje konkurente, zlasti med pandemijo COVID-9, ki je leta 2020 povzročila upad trgov. Amazon trguje z visoko zmogljivimi tehnološkimi zalogami, ki jih običajno imenujejo FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix in Google). Z uporabo FAANG so delnice Amazona v zadnjem letu delničarjem vrnile 10,77%. Med to svetovno pandemijo se je Amazon Stocks izkazal za bolj odpornega.

Kako deluje Amazonova delniška dividenda?

Amazon svojim uporabnikom ne izplačuje dividend. Namesto da bi dividende izplačeval, Amazon nenehno ponovno vlaga v svoje poslovanje. To vključuje naložbe v več video vsebin za Amazon Prime Video, gradnjo novih podatkovnih centrov in najem na stotine programskih inženirjev. Iz naše raziskave smo ugotovili, da se je vrednost delnic Amazona povečala na 130.000%. Obstajajo poročila, ki kažejo, da številni vlagatelji pričakujejo, da bo Amazon ustvaril vrednost za delničarje z nedavnim prevzemom Whole Foods v višini 13,7 milijarde dolarjev..

Dobra novica je, da je Amazonov pristop privedel do neverjetnih donosov

Kot vlagatelj je vedno pomembno vedeti, kako podjetje, ki ste mu zaupali svoja sredstva, zapravi svoje prihodke. V primeru slabe naložbe ves dobiček in denarni tok, ki ga podjetje ustvari v več letih, delničarjem sploh ne bo pripadalo, če bodo prihodki namenjeni slabim nakupom. Druga možnost je, da lahko podjetje z visokim donosom reinvestira ves svoj denarni tok in ga na dolgi rok naredi smiselno bolj dragocenega. To je Amazonov pristop.

Kako boste prejeli donosnost naložbe z Amazonom?

Z Amazonovim pristopom se je njegov letni prihodek povečal s 148 milijonov dolarjev leta 1997 na 281 milijard dolarjev leta 2019. Nekateri morda mislijo, da je to popolnoma napačno, vendar je res. Amazon je v 22 letih ustvaril 1898-krat večjo neto prodajo. Vso to rast smo dosegli brez zbiranja lastniškega kapitala. Podjetje je ustvarilo prihodek iz lastnega podjetja in ga porabilo za ponovno vlaganje v rast, raziskave in razvoj podjetja.

Vlagatelji, ki iščejo dividende, morajo razumeti, da ima Amazon velik ugled, da ustvari veliko več kot dolar na vsak dolar delniškega kapitala, ki ga obdrži v svojem poslu. To pomeni, da morajo vlagatelji, dokler obstajajo možnosti za reinvestiranje, vedno izbrati podjetje, ki da svoj denar v delo, ne pa izplačevati dividende.

Vlagatelji, ki iščejo dividende, lahko vedno ustvarijo svoje, tako da vsake toliko prodajo majhen del svojih delnic. Če se odločite za to pot, potrebujete posredniški račun, ki omogoča trgovanje z delnimi delnicami, saj ena delnica Amazona stane približno 3.100 USD.

Kako kupiti delnice Amazon z eToro

1. Ustvarite svoj račun eToro

Ustvarjanje računa eToro je hitro in enostavno. Vse, kar morate storiti, je, da se registrirate z osnovnimi kontaktnimi podatki in e-poštnim naslovom ter se v nekaj minutah prijavite v nov račun eToro.

2. Izpolnite svoj profil

Ko ustvarite svoj račun, boste pozvani, da izpolnite svoj profil, preden začnete trgovati. Te informacije so obvezne in se uporabljajo za skladnost s predpisi o preprečevanju pranja denarja in CTF. Ko je to končano, kliknite gumb za celoten profil pod svojim uporabniškim imenom in sledite naslednjim korakom.

3. Financirajte svoj račun eToro

Po končani nastavitvi računa in registraciji boste morali svoj račun financirati. Minimalni depozit, ki ga trenutno sprejema eToro, je 200 USD ali enakovreden znesek v drugih valutah. eToro ponuja široko paleto načinov plačila, vključno s kreditnimi in debetnimi karticami, Paypalom, bančnim nakazilom in drugimi načini.

4. Nakup Amazon zalog

Ko financirate svoj račun, lahko začnete s trgovanjem z delnicami na eToro. Izbirate lahko med nakupom delnice ali njenim skrajšanjem. To je odvisno od tega, kako predvidevate, da se bo trg premikal naprej.

Tu so preprosti koraki za nakup delnic na eToro

1. korak: Poiščite Amazon Stock

kako kupiti zaloge Amazon

2. korak: Kliknite možnost Trgovina

nakup delnic Amazonke

3. korak: Kliknite možnost Nakup

kako kupiti delnice Amazon

Naložbe v delnice Amazon: naše zadnje misli

Morda se sprašujete, ali je vlaganje v delnice Amazona tako dobra ideja. No, vsekakor tako mislimo. Amazon dokazuje, da je nove poslovne linije spremenil v donosne vodilne panoge. Z upadanjem svetovnega delniškega trga je morda pravi čas za naložbe v delnice Amazona. Ko ste pripravljeni začeti vlagati, priporočamo, da to storite prek reguliranega in zaupanja vrednega posrednika, kot je eToro.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me