Kitovi kripto oceana

Kadarkoli sem na internetu prebral članke ali mnenja o kitih, sem ugotovil, da je to precej sporna tema. Izkušeni trgovci načeloma poznajo vlogo kitov in vedo, da jim je dobro slediti. Veliko je tudi pregledov kitov, ki prihajajo predvsem od začetnikov, ki so kupili drago valuto in so zaradi kitov zgoreli. Članki o kitih so že bili napisani, a vsi ti članki se mi zdijo površni. Ta članek prikazuje kitove, kakršne so.

Kaj pa je kit? V posebnem jeziku Crypto Market je kit oseba, ki ima znatne količine fiat ali Bitcoin računa. S temi vsotami fiat ali Bitcoin lahko kit premika trend v pozitivnem (pri nakupu) ali negativnem (pri prodaji) trendu. Denarnice niso nujno posamezniki. V kategoriji kit lahko vstopijo špekulacijski skladi, hedge skladi in celo banke.

Kite lahko razvrstimo tudi po njihovi velikosti. Lahko so kiti dojenčki (100.000 do 500.000 USD), srednji kiti (500.000 do 2 milijona USD), veliki kiti (nad 2 milijona USD). Seveda je ta razvrstitev okvirna. Zdaj pa pojdimo malo v teorijo oblikovanja trendov in natančno poglejmo vlogo kitov pri gibanju cen in oblikovanju trendov.

Kot vsi vemo, je gibanje cen navedene valute posledica povpraševanja in ponudbe, ki je bila takrat prisotna na trgu. Natančneje, cena bo nihala zaradi razlik v cenah med naročili ponudbe in povpraševanja.

Pa vendar je to poenostavljena razlaga gibanja cen. Dejansko tisto, zaradi česar se cene gibljejo navzgor ali navzdol, je občutek trga. Skratka, če je trg optimističen, se bo cena zvišala, če bo trg pesimističen, se bo cena znižala. Dejansko so čustva trgovcev tista, zaradi katerih cena raste ali pada. Kadar je tržno razpoloženje optimizem, bodo trgovci kupovali kovance neposredno po ceni (ask). To bo počasi, počasi povečalo ceno. Kadar je trg pesimističen, trgovci prodajo svoje kovance neposredno po kupčevi ceni (ponudbi). To se počasi upočasni, ko cene padejo. Zdaj, ko vemo, da čustva trgovcev urejajo povpraševanje in ponudbo, pridemo do kitov.

PREBERITE Kovanci za najboljši dokaz o vložku (POS) 2021

Načeloma vsak kit svojo strategijo nakupa in prodaje gradi na dveh stopnjah: kopičenju in distribuciji.

Kaj pomeni faza kopičenja? V fazi kopičenja kiti kupujejo velike količine poceni denarja. Za to uporabljajo različne trike. Eden od trikov je oddaja naročila »prodaj zidove«. Dajanje teh prodajnih zidov na trg ima dvojni učinek. Na ta način se drugi veliki in mali kupci ustrašijo in še ne kupujejo. Hkrati obstaja kategorija začetnikov, ki že imajo kupljeno valuto in imajo majhno izgubo. Prestrašijo se tisti, ki prodajajo zidove in prodajajo. Kiti zlahka kupijo velike količine kovancev iz “šibkih rok”. Kasneje, ko bodo nabrane količine kovancev zadostne, kiti dvignejo prodajne zidove.

Slika včasih pove več kot 1000 besed. Spodaj imate sliko, ki pojasnjuje faze mehurčka.

kitovi valovi

Kdo so kiti na tej sliki? No, kiti so Pametni denar in institucionalni vlagatelji. Seveda je v kategoriji Smart money tudi majhna količina majhnih in srednje velikih vlagateljev, ki imajo izkušnje na tem trgu in poznajo možnosti za nakup. Potem ko so stene pobrali posamezni lahki kiti, je bila kupljena kategorija Institucionalni vlagatelji.

Kmalu valuta pride v središče pozornosti medijev. Članki se pojavljajo na spletnih dnevnikih ali celo v klasičnem ekonomskem tisku. Tudi ta valuta lahko pritegne pozornost televizijskih kanalov in kanalov YouTube. In tako, ta valuta prihaja v javnost velike javnosti. Ljudje, ki gledajo takšne oddaje in berejo gospodarske tiske, bodo začeli kupovati valuto. Najnovejši kupci bodo tisti, ki nimajo pojma o valuti ali kripto trgu, so pa od prijateljev ali znancev slišali, da bi lahko z denarjem zaslužili, če bi ga kupili.

Ves čas tega povišanja cen bodo kiti po potrebi posredovali. Na splošno bodo kiti kupovali velike količine kripto kovancev za prodajo. Denarnice bodo te mini stene kupile za prodajo. Kupci srednje ali srednje velikosti bodo lahko kupovali naročila običajne velikosti. No, ko vam bo taksist v New Yorku povedal, da pozna dobro priložnost za zaslužek, in bo to določil valuta, vem, da je čas za prodajo. Bubble je blizu.

PREBERI Ripple uvaja novo kampanjo za ozaveščanje blagovne znamke, #RunsOnRipple 

Karkoli bodo kiti začeli prodajati. Začela se bo faza “distribucije”. Prodaja kitov je običajno agresivna, če je bil dosežen njihov cilj dobička ali če se jim zdi, da trg kaže znake šibkosti. Pri strategiji kitolova je velik pomen upravljanje denarja. Vse je zelo natančno. Denarnice natančno vedo, koliko lahko kupijo med naraščajočo dirko, potem ko kupijo velike količine poceni kovancev. Na splošno njihov načrt deluje in daje zelo dobre rezultate. Obstaja mit, da kiti nikoli ne izgubijo denarja. To je samo mit. Denar lahko izgubijo, kadar se na trgu pojavijo posebni dogodki z negativnimi vplivi. Obstaja tudi majhen kit brez radarja, ki naključno plava v Crypto oceanu.

Tu so še druga vprašanja. Kripto tržnica je polna kovancev. Zgornji scenarij se nanaša na top 10 kovancev Crypto Market. En kit teh kovancev ne more premakniti. Za lov na kite (BTC, ETH, XRP, BCH) je potrebna kitolovska tolpa. Valuto lahko premikate veliko lažje, če je začetna izdaja kovancev nizka in je valuta poceni. Številne kovance na kripto trgu redno črpa in odmetava en sam kit ali dva. Ti kovanci nikoli ne pridejo v poštev televizijskih kanalov ali klasičnih medijev, ampak o njih razpravljajo na različnih forumih ali različnih kanalih YouTube.

Po branju tega članka bo vsak sam sklepal. Gotovo so kiti tisti, ki sprožijo trend in mu pogosto pomagajo napredovati. Odgovorni so tudi za agresivno prodajo. Če sledimo kitom in ne bomo proti njim, bodo lepo zaslužili. Vsakič, ko kupujete, si oglejte zgodovinski grafikon valute, ki jo želite kupiti, in se vprašajte, ali je cena draga ali poceni. Pravilo »kupujte ceneje in prodajte drago« vam preprečuje, da bi šli proti kitom.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me