Ar „Ripple“ pakeis „Swift“? Eksperto imtis

XXI amžius eis kaip naujovių šimtmetis, kuriam būdingos naujos, trikdančios technologijos. Vis dėlto, net kai technologijos keičia gyvenimą, per pastaruosius keturis dešimtmečius išsiskyrimas buvo tarpvalstybinio ir tarptautinio pinigų pervedimo atsiradimas įvairiose jurisdikcijose su skirtingais reglamentais. Šiuo metu manoma, kad pinigų perlaidų rinka yra 55 trln. Nuo šios didžiulės sumos mokesčiai siekia 31 milijardą dolerių, o tai yra milžiniška ir net skaudu, kad visas procesas trunka maždaug tris ar keturias dienas. Ironiška, kad, nepaisant akivaizdaus atotrūkio, nebuvo greito sprendimo, kuris leistų tą pačią dieną ar net akimirksniu atsiskaityti su lėšomis. 

Tačiau tai nesitęsė. 2004 m. Ryanas Fuggeris sukūrė „Ripple“ projektą. Jo tikslas buvo sukurti decentralizuotą pinigų sistemą, kuri galėtų veiksmingai įgalinti žmones ir bendruomenes kurti savo pinigus. Tai buvo praktiškai prieš oficialų „Bitcoin“ paleidimą 2009 m.

Po penkerių metų, Ripelis, San Franciske įsikūrusią pinigų perlaidų bendrovę įkūrė Chrisas Larsenas ir Jedas McCalebas. Ši įmonė turėjo ambicingų planų. Jis planavo pakeisti pinigų pervedimus, sutrumpindamas pervedimo laiką nuo kelių dienų iki kelių sekundžių. Tačiau išsiskiria tuo, kad įmonė iš tikrųjų turi ilgesnę ir gilesnę istoriją. 

Vystymasis tuo nesibaigė. 2011 m. Jedas McCalebas pradėjo kurti skaitmeninių mainų sistemą, kurioje sandoriai buvo tikrinami bendru tinklo narių sutarimu. Po metų Jedas McCalebas pakvietė Chrisą Larseną. Jiedu bandė kreiptis į Ryaną Fuggerį su savo skaitmeninės valiutos koncepcija. Tačiau po poros mėnesių Ryanas Fuggeris išgelbėjo palikdamas Jedą McCalebą ir Chrisą Larseną įsteigti „OpenCoin“.

Nuo tada „Ripple“ padaryta pažanga yra ne kas kita, o sprogi. Pavyzdžiui, praėjusiais metais „Ripple“ komanda sukūrė tris produktus: „XCurrent“, „XRapid“ ir „XVia“. Šiuo metu „XCurrent“ produktą naudoja daugiau nei 100 kompanijų visame pasaulyje. Iš visų produktų išsiskiria „XRapid“, kuris netiesiogiai naudoja XRP skaitmeninį turtą. Be greičio ir mastelio, XRP naudojimas kaip tarpinė valiuta atliekant tarpvalstybinius sandorius leidžia pašalinti mūsų nostro sąskaitas.

„XRapid“ naudoja „XRP“ ir mainais į tai yra „XRP“ pagal pareikalavimą „XRP / EUR“, „XRP / USD“, „XRP / JPY“, „XRP / MXN“ koridoriai, pašalinantys „nostro“ sąskaitų poreikį. Vien tai leidžia nedelsiant atsiskaityti, kad būtų atsisakyta delsos poreikio, paplitusio klasikinėje pinigų pervedimo sistemoje. Projektą bando pora kompanijų, kurios siekia integruoti „XRapid“ efektyvumą.

labai greitas bangavimas

Iki šiol produktas pasirodė naudingas po sėkmingų USD / MXN konversijų testų, atliktų Cuallix 2018 m. Konversijoje XRP buvo naudojamas kaip likvidumo įrankis konvertuojant USD į XRP per palaikomas JAV biržas ir vėliau XRP į MXN per Meksikos mainus su atsiskaitymu užbaigtas per kelias sekundes.

PERSKAITYKITE „Ripple“ generalinį direktorių išvalius FUD apie „Ripple“ ir „XRP“, nurodoma palaikyti sveiką XRP ekosistemą

Šiais metais kelios įmonės išbando „Xrapid“. Kai kurie iš jų apima: „MoneyGram“, „Currencies Direct“, „Mercury FX“, „Western Union“, IDT, „Cambridge Global Payments“, „Viamericas“. Institucijos, bandančios „Xrapid“, be „Cuallix“, yra „Zip Remit“ ir nors nepagrįstos, SBI planuoja naudoti „Xrapid“ efektyvumą.

Visų lūpoms iškylantis klausimas: ar „Ripple“ pakeis SWIFT?

Esu įsitikinęs, kad tai nėra teisingas klausimas, kaip spręsti šią situaciją. Be to, manau, kad „Ripple“ dar nėra subrendęs pakeisti SWIFT, bet matau kambarį, kuriame jie gyvens kartu tame pačiame rinkos segmente. Ko turėtume savęs paklausti: ar „Ripple“ pavyks ateinančiais metais pasisekti, tapti tarpvalstybinių pinigų pervedimo rinkos lydere ir užsitikrinti 50% rinkos dalį ateityje?

Šiuo metu SWIFT yra pervedimų rinkos monopolija. Istorija rodo, kad rinkos lyderį sunku išstumti. Vis dėlto padrąsinant, „Ripple“ galų gale turi raumenų įveikti ir tapti nugalėtoju šioje viršenybės kovoje su SWIFT. 

Greitis

pulsacijos xrp greitis

Kokie argumentai verčia manyti, kad „Ripple“ pavyks? Pirma, galime kalbėti apie lėšų pervedimo ar atsiskaitymo greitį. Naudojant SWIFT, užtruks mažiausiai keturias dienas, kai lėšos perkeliamos tarp skirtingų žemynų. Pervedimas, atliktas per „XRapid“, atsiskaito daugiausia per 4 sekundes. Šiais metais „XRapid“ bandančios finansinės institucijos pranešė, kad sutaupoma iki 70 proc., O tai yra dar vienas smūgis brangiai SWIFT.

Talentingas ir susitelkęs Komanda

Kitas argumentas „Ripple“ naudai yra projekto ir komandos talentas ir rimtumas. „Ripple“ taip pat labai gerai užsiima lobizmu ir turi pagrindinius ryšius, kurie vėliau sustiprintų jų egzistavimą ir (arba) sėkmę. Per savo gyvybingą rinkodaros skyrių kompanija sugebėjo įtikinti asmenybes, tokias kaip Madonna ir Ashton Kutcher, reklamuoti įmonę. Be šių metų, buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas skaitys pagrindinį pranešimą SWELL 2018 konferencijoje. „SWELL 2018“ yra „Ripple“ inicijuotas renginys.

Kelias, kurį „Ripple“ eis norėdamas nuversti SWIFT, bus sunkus, jei ne bent jau neįmanoma. Mes projektuojame lėtą ir laipsnišką procesą, kuris neabejotinai užtruks metus. Iš pradžių „Ripple“ galėjo sunkiai dirbti, kad užfiksuotų nuo 5 iki 10 procentų visos perlaidų paslaugos, kol ji sukurs taip reikalingą impulsą. Nereikia nė sakyti, kad kova dėl viršenybės daugiausia priklauso nuo to, kaip „Ripple“ įdiegs „XRapid“, bet svarbiausia, kaip SWIFT atsilieps konkurencijai. 

Jautienos likvidumas

Be abejo, likvidumo problemos turėtų būti „Ripple“ prioritetas, o tai, kaip jie kuria tinkamus sprendimus, visiškai priklauso nuo jų strateginio požiūrio. Gerai tai, kad jie sunkiai dirba. Šiemet jie palaikė ir XRP galima įsigyti keliose biržose skirtinguose žemynuose. Tiesą sakant, prekybininkai gali įnešti arba atsiimti XRP už fiat USD, GBP, JPY, CAD, MXN arba Euro. Tai dar ne viskas, kai kurie mainai ir fondai sukuria XRP bazę dėl efektyvumo ir greičio, kurį ji tempia. 

Sėkminga decentralizacija

SKAITYKITE „Malavis ir„ Ripple “partneriai“ pritraukdami lėšas našlaičiams ir vargstantiems vaikams

Be to, „Ripple“ vykdė decentralizacijos procesą ir iki šiol tai buvo švelniai tariant sėkmingai. Remiantis patikimais duomenimis, „Ripple“ tikrintojų skaičius viršija 50 procentų, o tai reiškia, kad „Ripple“ nėra atsakingas ir prieš įgyvendinant bet kokį grandinės kūrimą turi vykti konsultacijos.. 

Ką SWIFT turi „Wade Off“ varžyboms?

Aš bandžiau rasti duomenų apie SWIFT pranešimų siuntimo paslaugos tobulinimo ar modifikavimo būdus šiame straipsnyje, tačiau tai buvo sunku. Oficialioje svetainėje neradome jokių konkrečių duomenų apie SWIFT pranešimų paslaugos tobulinimą. Nors jie sako, kad yra planų atnaujinti savo programinę įrangą, nėra konkretaus, ką jie patobulins. 

Tačiau radau įdomios informacijos apie SWIFT. 2018 m. Liepos mėn. SWIFT per dieną vidutiniškai įrašė 30,5 mln. FIN pranešimų. Srautas išaugo 9,5%, palyginti su 2017 m. Liepos mėn., Ir padidėjo iki 11,7% per metus..

(Atlikęs keletą tyrimų internete, 2018 m. Galėjau rasti šią informaciją apie SWIFT. Remiantis naujausiais atliktais bandymais, SWIFT perdavimo trukmė buvo sutrumpinta iki 11 valandų ir 3 minučių.)

visos rinkos 3 serijos visų rinkų

Kaip matote, SWIFT kasdienių pranešimų skaičius kasmet didėjo. Tai reiškia, kad rinka plečiasi.

Išvados

Kai kurie mano, kad „Ripple“ po kelių metų nuvers SWIFT. Aš tuo nesu įsitikinęs. Šiuo metu „Ripple“ yra besiformuojanti, tačiau SWIFT yra subrendęs ir yra labiausiai dominuojanti lėšų pervedimo paslauga bankams. Nepaisant to, tai nėra perkrauta rinka, o „Ripple“ gali patogiai užsitikrinti vietą tarpvalstybiniame pervežimo maršrute. Jie gali egzistuoti kartu tame pačiame rinkos segmente, nes „Samsung“ konkuruoja su „Apple“ arba „Intel“ su AMD. Tiesą sakant, konkurencija tarp dviejų bendrovių tame pačiame rinkos segmente yra kažkas įprasta pasaulio ekonomikoje. Galiausiai, bėgant metams, „Ripple“ pakaks pasiekti 40–50% rinkos dalį, kad galėtų pasakyti, jog įmonė yra sėkminga.

SWIFT – tol, kol pagerina greitį, išlieka pranešimų paslauga, o „Ripple“ važiuoja „blockchain“ technologija. Turėdamas šią novatorišką technologiją, SWIFT niekada nepašalins „nostro“ sąskaitų ir greito atsiskaitymo poreikio. Norėdamas pasisekti, SWIFT turėtų investuoti ir sukurti savo „blockchain“ technologiją – brangią užduotį, kurią užtruksite, kol ji bus tobulinama. 

Jei „Ripple“ diegs „XRapid“ kuo daugiau finansinių subjektų, ateinančiais metais mes būsime tikros revoliucijos liudininkai. Tai bus intensyvus mūšis, tačiau tokiose kovose dažnai karaliauja technologijos. Todėl, nebent SWIFT formuojasi ir kuria naujoves, „Ripple“ jį pavers nebeaktualu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me