Ar Ripple pralenks Ethereum?

Nuo 2018 m. Gegužės mėn. „Ethereum“ ir „Ripple“ užima antrą ir trečią laiko tarpsnius pagal „CoinMarketCap“ rinkos viršutinę ribą, atsilikdami tik nuo Bitcoin

Tarp jų yra didelė atotrūkis ir ne tik rinkos viršutinė riba.

„Ethereum“ rinkos viršutinė riba yra apie 60 mlrd. USD, o ETH – 600 USD kaina, o „Ripple“ rinkos viršutinė riba yra maždaug 24 mlrd. USD su 0,60 USD / XRP kaina. Tai daugiausia priklauso nuo jų labai skirtingų atsargų. „Ethereum“ cirkuliuojantis tiekimas yra tiesiog drovus 100 mln., O „Ripple“ – kiek mažiau nei 40 mlrd. 

Ir tada yra naudojimo atvejis. „Ethereum“ buvo sukurta kaip platforma, ant kurios būtų galima kurti kitas „blockchain“ technologijas ir žetonus. Kita vertus, „Ripple“ buvo sukurta tam, kad bankai ir kitos tradicinės finansų įstaigos galėtų lengviau keistis pinigais per valstybių sienas. „Ethereum“ yra labai decentralizuotas, o „Ripple“ yra centralizuotos kriptovaliutos modelis. 

Pasirinkimas tarp Ripple ir Ethereum investicijų prasme daugiausia priklauso nuo to, ko tikitės kriptovaliutos ateitis atrodyti tiek trumpuoju, tiek ilgalaikiu. 

Decentralizuotos ateities atvejis

Kaip platforma, „Ethereum“ galutinė sėkmė labai priklauso nuo joje sukurtų decentralizuotų programų. Kaip vadinamojo „Web 3.0“ pranašas, „Ethereum“ tikisi decentralizuotu formatu priimti naujos kartos interneto titanus, tokius kaip „Facebook“, „YouTube“ ir „PayPal“.. 

Iš esmės, ką tai reikštų, yra kasdienio naudojimo programos, sukurtos „Ethereum“ blokų grandinėje, atliekančios operacijas su „Ethereum“ suderinamais žetonais ir naudojant „Ethereum“ savo apdorojimo galiai. 

Trumpalaikis požiūris daugiausia susijęs su kriptovaliutos sveikata rinkos apskritai. „Ethereum“ turi vis didesnę decentralizuotų programų stabilumą, tačiau nė viena šiuo metu nekonkuruoja su standartinėmis interneto programomis. Kaip antra pagal dydį kriptovaliuta pagal rinkos kapitalizaciją, didelė „Ethereum“ trumpalaikio augimo dalis bus susieta su spekuliacijomis ir investicijomis į kriptovaliutų erdvę apskritai. Tai reiškia, kad trumpalaikes perspektyvas riboja veiksniai, kurių nepriklauso „Ethereum“ – vyriausybės reguliavimas, priėmimas, „Bitcoin“ kaina ir kt.. 

Ilgalaikis požiūris į Ethereum yra šiek tiek rausvesnis, bet ne mažiau rizikingas. Yra galimybė visiškai laukiniam augimui, jei „Ethereum“ iš tiesų pasirodys kaip naujos kartos didelių bilietų interneto programų platforma ir kuras. Tai yra keletas svarbių įspėjimų. Pirma, daroma prielaida, kad naujojo interneto pagrindu tampa ne konkurentas, o „Ethereum“. Taip pat daroma prielaida, kad vartotojai nori naujos interneto formos. Decentralizacijos idėja yra populiari tarp technologinių literatų, tačiau ji dar nėra filtruota iki masės. Jie tikisi, kad internetas veiks, panašiai kaip ir elektros energija namų lizduose. Galiausiai daroma prielaida, kad „Ethereum“ blokų grandinėje sukurtos programos yra plačiai naudojamos. Tai savaime turi du komponentus. Tai reikalauja, kad naujas „Ethereum“ programas priimtų įprasti vartotojai, o dabartiniai interneto gigantai, tokie kaip „Facebook“, praranda rinkos dalį. Tai rizikingas statymas, atsižvelgiant į pinigų startą, kuris patinka daugumai tų korporacijų.

SKAITYTI „XRP Market Cap“ – reali problema? Viskas, ką reikia žinoti

Centrinė valdžia

„Ripple“ turi gana siaurai apibrėžtą naudojimo atvejį. Tai siekia būti pasirinkta bankų, įmonių ir asmenų, vykdančių tarptautinius sandorius, perdavimo terpė. Pagal dabartinę sistemą reikalaujama, kad bankai ar mokėjimo tvarkytojai turėtų nemažas likvidumo sumas, o sandoriai tarp dviejų valiutų gali užtrukti, kai jų apdorojimas užtrunka ilgai. Kol sandoriai apdorojami, kaina gali pasikeisti, priversdama banką iš esmės suvalgyti likutį. Tai siauras naudojimo atvejis, bet didžiulis. Kai kurie tik vien perlaidų rinkos vertinimai – arba privačių asmenų pervedimai asmenims iš kitų šalių – apytikriai padidina dydį Dolerių per metus. Tai neįtraukia grynai bankų ir bankų bei įmonių tarpusavio sandorių, kurie yra dydžiu didesni. 

Tai sukuria skirtingą trumpalaikį ir ilgalaikį „Ripple“ vaizdą, nors abu labai priklauso nuo pramonės pritaikymo. Jei „Ripple“ yra plačiai pritaikytas kaip pasirinktas mokėjimo pervedimo būdas, tai reiškia, kad per palyginti trumpą laiką jis gauna didžiulį trumpalaikį pelną. Kita vertus, tas pelnas yra ribojamas rinkos dydžio. Nors tai didelė rinka, ji iš esmės yra ribota. Kitaip tariant, pasauliniai valiutos pervedimai greičiausiai nelabai augs, nesvarbu, ar „Ripple“ bus priimta, ar ne. Tai tik įmanoma pasiekti 100 procentų esamos rinkos dalį. Palyginkite tai su „Ethereum“, kuris turi labai atvirą tikslą. Dešimtojo dešimtmečio pradžioje nedaugelis galėjo numatyti, koks didelis ir paplitęs – ir pelningas – internetas taps 2018 m. Tas pats potencialas egzistuoja ir „Ethereum“. 

Perspektyvos klausimas

SKAITYKITE „LG Corps“ ir „CBSG“ konsorciumo planus, kaip konkuruoti „Ripple“, išbandyti tarptautinį mokėjimą.

Taigi, ar „Ripple“ pralenks „Ethereum“? Trumpas ir nepopuliarus atsakymas yra, kaip įprasta, kad tai priklauso. Tiksliau, tai priklauso nuo to, ar žiūrite į trumpalaikį, ar į ilgalaikį pelną. Trumpalaikis „Ripple“ kainų kilimo tikimybė yra didesnė nei „Ethereum“, nes jis yra gana trumpas įvaikinimo kelias. Bankai arba naudos „Ripple“ savo verslo operacijoms, arba nenaudos. Nėra naujų programų, kurias būtų galima kurti, kaip yra „Ethereum“ atveju, todėl „Ripple“ trumpalaikis kainų potencialas iš tikrųjų priklauso nuo to, kaip gerai moneta parduodama. 

„Ethereum“ investuotojai turi žiūrėti ilgiau. Tačiau neįmanoma nuspėti, kada bus sukurta kita didelė „Ethereum“ programa. Gali būti, kad tai gali vykti dabar, kai koduose įkalama kokiame nors bendrabučio kambaryje ar garaže. Kita vertus, tai gali būti metų metus – jei tai kada nors atsitiks. 

Apibendrinant galima pasakyti, kad kasdieniams investuotojams „Ripple“ tikriausiai yra geresnė trumpalaikė investicija. Jos tikslai yra aiškūs, o misija – tiksliai apibrėžta. Be to, rinkoje turėtų būti pakankamai aiškumo, kad „Ripple“ investuotojai galėtų lengvai pamatyti, ar moneta atitinka jų lūkesčius. „Ethereum“ tikslai ir misija yra žymiai drumstesni, tačiau potencialiai daug didesni.

Šios dvi monetos iš tikrųjų atstovauja dviem skirtingiems investuotojų tipams. „Ripple“ investuotojai yra artimi rinkos stebėtojai ir yra pasirengę pasitraukti iš rinkos, jei jų moneta per pagrįstą laiką nepasiduoda uoslei. „Ethereum“ investuotojai yra svajingesni, turintys didelę viziją, jei šiek tiek mažiau konkretūs planai. Abi ateinančiais mėnesiais ir metais gali uždirbti daug pinigų. Didelis klausimas – kada.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me