Bitcoin SV: tvůrce peněz do roku 2020?

Bitcoin SV se rychle stal jednou z nejlepších kryptoměn roku 2020 a nevykazuje žádné známky zpomalení.

Podle CoinMarketCap, Bitcoin SV je šestá největší kryptoměna podle tržní kapitalizace od dubna 2020.

Ale co přesně nabízí Bitcoin SV obchodníkům a jaký má vztah k bitcoinu?

V tomto článku se podíváme na to, co je to Bitcoin SV, jak se odlišuje od ostatních verzí bitcoinů a zda stojí za to obchodovat.

Chcete se naučit obchodovat s kryptoměnami jako profesionál? Vezměte si naše kurz kryptoměny!

Co je to bitcoin SV?

Bitcoin SV znamená Bitcoin Satoshi Vision a obchoduje pod symbolem BSV tickeru, a ano, jeho počátky sahají až k původním bitcoinům.

„Satoshi Vision“ odkazuje na původní myšlenky, které uvedl Satoshi Nakamoto, tvůrce bitcoinů – nebo alespoň to, čím je vývojáři interpretují.

Do značné míry to znamená držet se bitcoinové whitepaper a minimální změny kódu že Nakamoto dal dohromady.

Další tvrdá vidlice

Bitcoin SV vidlice

Abychom pochopili, jak Bitcoin SV vznikl, musíme pochopit koncept hard forku.

Hard fork je radikální změna blockchainu, která může vyústit ve vytvoření dvou samostatných řetězců. Existuje také koncept, který se označuje jako „soft fork“, který je spíše jako drobná aktualizace.

Bitcoin SV vznikl v důsledku tvrdé vidlice.

V roce 2018, došlo k „hašovací válce“ mezi zlomky Bitcoinová hotovost. Hashing je místo, kde horníci vytvářejí nové bloky. V hašovací válce chtějí horníci vytvářet bloky rychleji než soupeři.

Ti dva soutěžili, aby vytvořili nejdelší řetězec, které by pak blockchain považoval za „skutečný“ bitcoinový peněžní řetězec a zbavil jejich rivaly nadbytečnosti.

Jedna skupina byla v zásadě pro přijetí nových změn, jako jsou inteligentní smlouvy, zatímco druhá část byla proti provedení dalších změn.

Frakce proti dalším změnám by vedla k vytvoření Bitcoin SV, zatímco skupina pro změny by se stala tím, co je nyní považováno za Bitcoin Cash.

Historie rozdělení

Původně mnoho lidí, kteří dříve podporovali bitcoiny, odešlo do bitcoinové hotovosti, když se oddělilo od blockchainu.

Udělali to proto, že nesouhlasili se změnami, které se děly s bitcoinem, a tvrdili, že se příliš lišil od toho, co měl původně být.

Poté byly na Bitcoin Cash aplikovány rostoucí změny, které vedly k tomu, že ostatní odjeli do Bitcoin SV.

Bitcoin SV byl představen těsně před hard forkem, i když se odlišoval od Bitcoin Cash po hard forku, který se konal 15. listopadu 2018.

Technicky vzato, Bitcoinová hotovost byla rozdělena na dvě různé mince – Bitcoin ABC a Bitcoin SV.

Bitcoin ABC převzal přezdívku Bitcoin Cash, ačkoli můžete vidět, že dva jsou označovány jako odlišné, jsou ve skutečnosti stejné a názvy jsou zaměnitelné.

Dojde k dalšímu rozdělení?

Vznik Bitcoin SV vedl některé k otázce, zda můžeme očekávat další rozdělení od komunit, které nesouhlasí s tím, jak se vyvíjí.

Pokud to bude pokračovat, obchodníci a investoři mohou ztratit víru v kryptoměnu. Jak mohou dát peníze do něčeho, co se stále mění?

Je však třeba zmínit, že před tím došlo k mnoha rozdělením od jiných kryptoměn.

Například bitcoin má řadu dalších kryptoměn, které byly vytvořeny z hard forků kromě bitcoin cash, jako je litecoin.

Jak bitcoin SV funguje?

Bitcoin SV kryptoměna

Část logiky za bitcoinem SV je totožná s bitcoinem a dalšími kryptoměnami, které se z něj vytvořily.

Například Bitcoin SV také používá satoshi (osm nul za desetinnou čárkou) a má strop 21 milionů bloků.

Bitcoin SV si klade za cíl přivést zpět to, co dělalo bitcoiny tak populární. V jistém smyslu existují bitcoinoví puristé, kteří původní bitcoin nepoužívají.

Chtějí se vrátit k tomu, co považují za originální Nakamotovy nápady co by kryptoměna měla být.

Stojí za to přemýšlet, jestli je to správný přístup ke kryptoměně, protože i když bitcoin byl první kryptoměnou, nemusí to nutně znamenat, že jde o nejlepší řešení.

Je vysoce pravděpodobné, že Bitcoin SV nebude experimentovat s novými změnami protokolu, což je slibné pro investory, kteří nechtějí nejistotu z nových změn.

Ostatní kryptoměny, které se nadále rozvíjejí, by mohly být volatilnější, protože obchodníci budou pravděpodobně nejistí, zda je nový vývoj dobrý nápad nebo ne.

Stejně jako bitcoinová hotovost, ani bitcoin SV nepřijal SegWit.

SegWit, což je zkratka pro „Segregated Witness“, je zásadní změnou, která zvětšila velikost bitcoinových bloků, aby zvládla více transakcí a zrychlila.

Odpůrci SegWit se obávali, že by bitcoiny mohly být méně bezpečné.

Podmínky technologie, Cílem Bitcoin SV je zlepšit škálovatelnost, jedna z největších výzev pro kryptoměnu.

Kromě toho pravděpodobně zůstanou v dohledné budoucnosti stejné.

Kdo vyvíjí bitcoin SV?

Na bitcoinu SV pracuje CoinGeek s vývojovými pracemi, které provádí nŘetěz, který chce „zapálit globální přijetí a využití bitcoinů na podnikové úrovni“ prostřednictvím Bitcoin SV.

Kontroverzně najal nChain Craig Wright jako jejich hlavní vědecký pracovník a je jednajícím vedoucím řetězce v bitcoinu SV.

Wright je jedním z mnoha lidí, kteří tvrdí, že jsou Satoshi Nakamoto, a existuje mnoho lidí, kteří věří, že je podvodník.

Kromě toho se také dostal do mnoha právních problémů, když jeho bývalý obchodní partner v bitcoinové těžební společnosti zemřel a Wright údajně vložil všechna aktiva na své jméno.

Navzdory tomu, Wright, který se připojil k projektu Bitcoin SV, mu dal velkou legitimitu.

Je to proto, že ačkoli jeho tvrzení, že je Satoshi Nakamoto, je sporné, existují někteří lidé, kteří věří, že je to pravda, a která dala Bitcoinu SV pokračování, které původně pochází od Craiga Wrighta.

Tito lidé, kteří následují Craiga Wrighta ve víře, že je skutečným Satoshi Nakamotem, budou také pravděpodobně věřit, že bitcoin SV je tím, čím bitcoin skutečně měl být..

Za zmínku stojí také to, že Roger Ver, často označovaný jako „Bitcoin Jesus“, stojí za vývojem Bitcoin Cash a Ver má vůči Wrightovi hodně nepřátelství.

Toto soupeření mezi Verem a Wrightem může v příštích letech způsobit problémy těm dvěma.

Jak si Bitcoin SV vedl?

Výkon bitcoin SV

Když se bitcoinový SV oddělil od bitcoinové hotovosti, neočekával se tak dobrý výkon.

Nikdo by si nemyslel, že dosáhne svých maxim a dosáhne čísla šest, pokud jde o tržní kapitalizaci.

Z velké části to souvisí se skutečností, že bitcoinová hotovost byla již dobře známá a sama o sobě vidličkou bitcoinu. Nezdálo se příliš slibné začít obchodovat s jinou vidlicovou verzí (vidlice vidličky).

Navzdory tomu se Bitcoin SV osvědčil jako velké obchodní aktivum a proti bitcoinu se obchoduje obzvláště dobře.

Ve skutečnosti to můžete vidět při pohledu na grafy Bitcoin SV si při obchodování s bitcoiny vede dokonce lépe než americký dolar!

Podle CoinMarketCap má Bitcoin SV v době přípravy tohoto článku tržní kapitalizaci 3 550 768 264 USD a cirkulující dodávku 18 378 540 tokenů BSV.

Jeden BSV vás bude stát 193,20 USD, což je v porovnání s bitcoiny docela dostupné. nicméně, dne 14. ledna 2020 dosáhla maxima 441,20 USD, což je více než dvojnásobek jeho současné ceny.

Po většinu roku 2020 byl bitcoin SV mnohem volatilnější než v předchozích dvou letech.

Nejen z hlediska zvýšení a poklesu cen, ale také a znatelné zvýšení objemu obchodování za 24 hodin.

Ve srovnání s roky 2018 a 2019 byl rok 2020 skvělým začátkem a naznačuje, že může přijít více vzestupů a pádů.

Roky 2018 a 2019 prošly vzorem vrcholů a poté pozvolným poklesem na trhy s rozsahem. Zdá se, že tento vzorec, alespoň prozatím, skončil.

Stojí za zmínku, že cena Bitcoin SV může být ovlivněn kontroverzními akcemi Craiga Wrighta, takže je klíčovou osobou, kterou je třeba sledovat.

Hlavní prodejní body bitcoin SV pro obchodníky jsou jeho vysoká úroveň bezpečnostní a nízké transakční poplatky.

Je také snadno dostupný na mnoha špičkových burzách kryptoměn, nicméně obchodníci s CFD možná budou muset počkat o něco déle, než to uvidí u tradičních makléřů.

Klíčové body

Pokud si z tohoto článku něco pamatujete, udělejte z toho tyto klíčové body.

  • Bitcoin SV je šestou největší kryptoměnou podle tržní kapitalizace. V době psaní tohoto článku stála jedna mince 193,20 $.
  • Bitcoin SV byl vytvořen na základě neshody mezi komunitou Bitcoin Cash. Frakce bitcoin SV nesouhlasila s dalšími změnami.
  • Bitcoin SV si klade za cíl být co nejblíže původní vizi Satoshi Nakamota. Jejich primárním cílem pro zlepšení je řešení problémů se škálovatelností.
  • Craig Wright je připojen k projektu. Jako vysoce kontroverzní postava by to později mohlo způsobit problémy.

Naučte se obchodovat s bitcoinem SV pomocí našeho kurzu obchodování s kryptoměnami

Chcete se dozvědět více o dalších kryptoměnách a jak s nimi obchodovat? Poté se přihlaste na náš kurz obchodování s kryptoměnami!

Pokud jste rádi četli tento článek z Obchodní vzdělávání, prosím dejte mu lajk a sdílejte ho s kýmkoli jiným, o kterém si myslíte, že by to mohlo také zajímat.