Bitstamp VS Kraken: Která burza je lepší v roce 2021?

Pokud se pokoušíte porovnat Bitstamp vs Kraken, je důležité pochopit rozdíly. Je naprosto zásadní, abyste si vybrali správnou a nejpohodlnější burzu pro sebe a své podnikání. Obchodování na správné možnosti směny může a pravděpodobně přenese vaše kryptografické zkušenosti na jinou úroveň, která je pro vás prospěšná, zábavná a zábavná, a samozřejmě, že ve znalostech budete růst ještě rychleji!

Jak se ale můžeme rozhodnout pro Bitstamp nebo Kraken? Po přečtení tohoto pokynu budete moci sestavit svá kritéria a vybrat si, která možnost výměny je pro vás a vaše cíle nejvhodnější. Jak budeme pokračovat, dáme vám vědět o všech vlastnostech obou platforem. Pojďte s námi zjistit.

 Nechť hry započnou!

Bitstamp VS Kraken: Počátky!

Trochu historie vám může pomoci pochopit spoustu věcí, které jsou zásadní, abychom mohli tyto výměny lépe pochopit. Podívejte se na tyto odrážky:

  • Vše začalo v roce 2011. Bezprecedentně jeden bitcoin (BTC) dosáhl ekvivalentní hodnoty jednoho amerického dolaru a v této fázi si každý, kdo si toho byl vědom, začal dělat představu o tom, jak velkou hodnotu by kryptoměna mohla dosáhnout až tak daleko do budoucnosti.
  • Shodou okolností během této doby Mt. Gox, byl hacknut. Ukázalo se, že to je most pro lidi, aby začali ztrácet důvěru a začali přemýšlet o tom, jak inovovat a vylepšit systém kryptoměny.

Z výše uvedených 2 bodů by se zrodily myšlenky 3 tří mužů (o kterých se brzy zmíníme), kteří si byli vědomi vzestupu bitcoinů a Mt. Gox padá. 

Jeden z těchto mužů porodil Krakena, zatímco další dva postavili Bitstamp.

Bitstamp Story

bitstamp vs kraken

Bitstamp je hra a Nejc Kodric a Damian Merlak jsou jména. Tito dva muži stojí za vytvořením Bitstampu ve Slovinsku, domovské zemi těchto dvou vizionářů. 

Duo hledalo vytvoření platformy, které by uživatelé mohli věřit stejně, jako věřili Bank of England nebo New York Stock Exchange. Tato vize byla jedním z hlavních důvodů, proč se jim podařilo založit společnost podle představ. 

Za tímto účelem přesunuli některé operace společnosti Bitstamp do Velké Británie již v roce 2013, ale postupem času a díky návrhům prezidenta PayPalu se v roce 2016 společnost Bitstamp přestěhovala do Lucemburska a stala se první celosvětově licencovanou krypto burzou. V tomto okamžiku se společnost Bitstamp musela řídit stejnými zákony jako ostatní finanční instituce v Lucembursku. Získání řádné provozní licence v Lucembursku znamenalo, že Bitstamp byl automaticky licencován ve všech 28 zemích Evropské unie.

Kraken Story

bitstamp nebo kraken

Kraken založil Jesse Powell ve Spojených státech v San Francisku v Kalifornii. Tento muž měl zkušenost s osobní návštěvou kanceláří Mt. Gox v Japonsku a byl nadšen a překvapen tím, co tam viděl. Vykřikl vzrušením. 

Kraken byl vytvořen konkrétně jako možnost výměny, ve kterou mohou uživatelé důvěřovat. Powell věřil v transparentnost a hledal jeho uživatele, kteří by byli schopni si představit, jak Kraken funguje / funguje, a co je nejdůležitější vědět, že tam jsou jejich peníze v bezpečí. Byl chytrý, protože od prvního okamžiku očekával důležitost uživatelské zkušenosti.

Jeden spravedlivý bod pro Kraken spočívá v jeho pevném partnerství s velkými finančními institucemi v Evropě a Asii, stejně jako v nákupu dalších kryptoměn, jako jsou CryptoWatch a Glidera. V roce 2016 koupil Kraken burzy se třemi mincemi: Coinsetter, Cavirtex a CleverCoin. Nákup Coinsetteru a Cavirtexu pomohl Krakenu růst v Severní Americe a díky CleverCoinu byl v Evropě ještě silnější.

Tyto akce zmíněné výše umožnily Krakenovi pěstovat dlouhé paže schopné překonat celosvětové oceány, stejně jako obří mořské monstrum.

Jak můžete uhodnout, Bitstamp a Kraken jsou v současné době dva z průkopníků a nejdůležitějších důvěryhodných burz ve světě kryptoměn. Pokud vám to však k rozhodnutí ještě nestačí, projdeme některé konkrétní rozdíly a prvky, které mají společné. Pojďme!

Měny Fiat

Pravděpodobně hlavním faktem, který chcete vědět o jakékoli kryptoburze, je to, zda můžete obchodovat pomocí fiat měn.

POZNÁMKA: Fiat měnou je jakákoli měna podporovaná vládou. Jsou to legální měny zemí. Příklady nekrytých měn jsou americký dolar, japonský jen, euro v EU atd. 

To se stalo prvním společným prvkem mezi Bitstamp a Kraken. Oba vám dávají možnost vyměnit fiatovou měnu za mince. To je nejlepší pro obchodníky a investory, zejména začátečníky, k nákupu a prodeji mincí pomocí jejich místních měn. 

Mějte na paměti, že Bitstamp nabízí pouze USD a EUR a Kraken nabízí větší počet možností fiat, jako je USD, kanadský dolar, jen, euro a dokonce i libry. Věříme, že pokud pochopíte a v tomto ohledu přijmete správná rozhodnutí, můžete svou hru změnit a může to být skvělý výchozí bod. 

Poplatky 

Poplatky se liší mezi měnami, umístěním osoby a vyměňovanými mincemi. Obecně platí, že poplatky účtované společností Kraken budou o něco vyšší než poplatky společnosti Bitstamp. Bitstamp se drží standardního poplatku za všechny obchody pod 20 000 $, zatímco Kraken účtuje kupujícím 0,16% a prodejcům 0,26% za obchod. Krakenovy poplatky za výběr jsou také další věcí, kterou je třeba zvážit, ale jsou velmi rozumné a patří k nejlepším na trhu.

Viz také: Jak převést bitcoiny z Coinbase do Krakenu

Nabídka mincí

Bitstamp nabízí menší počet coinů, včetně bitcoinů, bitcoinů v hotovosti, litecoinů, etherea a zvlnění.

Kraken nabízí na své burze téměř 17 mincí, včetně bitcoinů, bitcoinových hotovostí, litecoinů, melounů, dogecoinů, zvlnění, monero, etherea a mnoha dalších. 

Aplikace

Bitstamp a Kraken mají aplikace, které zákazníkům umožňují nakupovat / prodávat kryptoměny, kontrolovat jejich nejnovější ceny, přistupovat k nejnovějším informacím a další.

To je dobrá zpráva, protože obě burzy nabízejí obchodování s mobilními aplikacemi.

Kraken můžete používat pouze na iOS, ale můžete použít Bitstamp na iOS a Android. Aplikace Bitstamp má lepší pověst, protože aplikace Kraken může být občas chybná a nespolehlivá, dokonce závadná.

Budete vědět, s jakými měnami můžete obchodovat, jaké druhy obchodů můžete provádět a jaká zařízení můžete pomocí těchto aplikací snadno používat!

Rozhraní

Toto je aspekt, který by mohl být na vysoké úrovni skutečně subjektivní, nicméně poskytneme vám nejlepší možný přehled, abyste se mohli rozhodnout, který z nich vám bude lépe vyhovovat, protože důležitá fakta považujete za svůj čas, navigaci na stránce a další věci za účelem optimalizace výměnných akcí.

POZNÁMKA: Uživatelské rozhraní pro obě platformy je poměrně jednoduché a plynulé, ale protože obě nebyly navrženy s ohledem na začátečníky, může občas existovat několik matoucích prvků.

Rozhraní bitstamp:

bitstamp rozhraní

Rozhraní Kraken:

kraken rozhraní

Bitstamp dělá lepší práci tím, že poskytuje zákazníkům aktuální informace o měnách. Čistě uvádí mince a poskytuje komplexní obchodní stránku. Kraken má na obchodní stránce příliš mnoho věcí s grafy, objemy a statistickými nástroji, které jsou ideální pro pokročilé obchodníky. Investoři si mohou vybrat buď, protože by nemuseli mít zájem o prohlížení těchto stránek každý den. Skutečně to záleží na vaší úrovni a preferencích.

Pokud jde o rozhraní, jakmile si vyberete platformu, kterou chcete použít, nejlepší radou, kterou vám můžeme dát, je seznámit se s rozhraním co nejvíce a posílit jej, i když si vyberete jednu platformu, Bude mi chybět pozitivní charakteristika toho druhého. Pamatuj si to! Od obou se můžete učit skvělé věci!

Což je bezpečnější – Bitstamp nebo Kraken?

Bitstamp byl jednou hacknut v roce 2015 a od té doby zdvojnásobil svoji bezpečnost. I když žádný zákazník neztratil coiny, bezpečnostní protokoly webu zvedly pár obočí, protože to ovlivnilo jejich důvěryhodnost. Více o bezpečnosti Bitstampu si můžete přečíst zde.

Chceme tedy být upřímní, jak můžeme být, pokud jde o bezpečnost. Kraken to zabíjel kvůli Bitstampu, protože nebyl nikdy hacknut. Většinu kryptoměn nechávají offline. Kraken je velmi bezpečný a pro zabezpečení účtů a mincí používá dvoufaktorové ověřování. 

Bitstamp vs Kraken: Velikost

Pojďme se podívat na velikost těchto kryptoměnových burz a podívat se na některá čísla, konkrétně na jejich 24hodinový objem obchodování. Objem obchodování na burze je celkové množství kryptoměny, které je nakoupeno a prodáno za jediný den. Obvykle se zapisuje jako částka amerických dolarů. Níže jsou uvedeny objemy obchodování pro Bitstamp a Kraken 18. 4. 18;

Kraken: 184 509 912 USD

Bitstamp: 134724737 USD

Je důležité pochopit, jak jsou tato čísla srovnávána se zbytkem trhu? Samozřejmě:

24hodinový objem obchodování na všech burzách uvedených na coinmarketcap.com činil 18/18/18 více než 18 miliard USD. To dává Krakenu asi 9% a Bitstamp asi 6% trhu. Kraken je hodnocen jako 12. největší burza na trhu a Bitstamp je 14.. To je obrovské.

Ale velikost není při výběru krypto burzy tak důležitá, jsou to měny, které burza nabízí, takže bychom na to nikdy neměli zapomínat. 

Kraken je tedy větší, ale ne o moc. Dalo by se říci, že pokud Kraken je Coca Cola, pak Bitstamp je Pepsi!

Závěrečné komentáře

Kraken vs Bitstamp jsou mezinárodní platformy s mnoha spokojenými a loajálními uživateli po celém světě. 

Bitstamp je velmi bezpečná platforma zaměřená na zákazníka. Chce, aby mu uživatelé věřili stejně, jako věří své vlastní bance. Jeho poplatky jsou nízké, takže je to dobré místo pro zahájení obchodování (zejména pokud žijete v EU). Pro začátečníka jsou funkce Bitstampu snadněji použitelné než funkce Kraken. Avšak hovoří se o tom, že obchodování s pákovým efektem Bitstamps (které není pro slabé povahy) je v pracích. Dozvíme se dostatečně brzy, jestli se to skutečně zhmotní. 

Kraken nabízí téměř bezkonkurenční poplatky a výběr mincí. Má dostatek obchodních funkcí, aby zaujal uživatele všech úrovní zkušeností. Pokud jste začátečník a rychle se učíte, pak je Kraken vhodným místem pro začátek krize. Nemluvě o tom, že Kraken má do značné míry bezkonkurenční zabezpečení pro své klienty.

Svět kryptoměn se rychle mění. Platformy přicházejí a odcházejí, ale zdá se, že tito dva tu zůstanou. 

Vaše volba a vaše rozhodnutí: Bitstamp vs Kraken, který je váš oblíbený? 

Naučili jste se odlišovat Bitstamp od Krakenu a co je nejdůležitější, jste připraveni si jeden vybrat? 

Dejte nám vědět, co si myslíte v komentářích!

Těšíme se, až se vám ozvu.

Viz také: Bitstamp VS Coinbase