Analiza cen Ethereuma: Ali je ETH na robu postavitve dvojnega vrha?

Dnevna napoved cen Ethereum ETH

  • Cena Ethereuma se je v zadnjem rallyju povečala s 1.050 na 1.275 USD.
  • RSI je tik pred vstopom v prekupljeno območje.

Ethereum se je med 10. januarjem in 12. januarjem soočil s težkimi popravki, saj je cena padla z 1.275 na 1.050 dolarjev. Kaže pa, da se je cena od takrat uspela zbrati in skočiti nazaj do 1.275 dolarjev. Od zdaj je cena Ethereuma precej negotova.

Cena Ethereuma lahko skoči na 1300 USD ali pa tvori dvojni vrh

Kot trenutno obstajajo, cena Ethereuma preizkuša odpornost proti oviri v višini 1.275 USD. Ne pozabite, da je to enaka raven, ki je vodjo pametne pogodbe 10. januarja prisilila, da je strmoglavila na 1050 dolarjev. Če kupci prevzamejo nadzor, bi morali biti sposobni potisniti ceno ETH mimo psihološke cone 1.300 dolarjev.

eth / usd dnevni grafikon 011921

Slika: Dnevni grafikon ETH / USD

Ne pozabite, da bo indeks relativne trdnosti (RSI) kmalu vstopil v območje prekomerne kupljenosti. To bi lahko pomenilo, da se ta zadnji bikovski miting bliža koncu. Vendar nam nekaj namigov kaže, da je sedanje tržno razpoloženje zelo bikovsko.

grafikon obsega eth / usd 011921

Slika: IntoTheBlock

Prvič, vnaprej primanjkuje robustnih odpornih sten, kot kaže IntoTheBlock. Drugič, MACD v 4-urnem grafikonu se bo kmalu spremenil iz medvedjega v bikovskega. Oba kazalnika nam povesta, da se bo Ethereum verjetno presegel psihološko raven v višini 1.300 USD.

et / usd 4-urni grafikon 011921

Slika: 4-urni grafikon ETH / USD

Razmerje ponudbe Ethereum Exchange dosega triletno najnižjo raven

Razmerje ponudbe Ethereuma v zadnjem času stalno upada. Po poročanju Santimenta je razmerje ponudbe doseglo najnižjo vrednost po novembru 2018.

et / usd tabela santimentov 011921

Slika: Santiment

Predstavljeni podatki kažejo, da se bo Ethereum še naprej selil z borz. Najverjetneje bo končal v denarnicah, kjer bo shranjen ali porabljen kot plin za decentralizirane finančne aplikacije. Uporabniki lahko ETH prenesejo tudi v hladilnice kot dolgoročne naložbe. Po drugi strani pa bi ga lahko uporabljali za olajšanje številnih drugih pametnih pogodbenih aplikacij.

Leto 2020 je v prostoru DeFi doživelo razcvet. TVL (skupna vrednost zaklenjena) se je povečala s približno 600 milijonov na skoraj 25 milijard dolarjev. To je povečalo povpraševanje po eteru, ki deluje kot “plin” za ekosistem Ethereum. Zaradi rekordne rasti DeFi je Ethereum dosegel letne rekordne vrednosti za ustvarjene provizije za transakcije. S tem ukrepom je leta 2020 Bitcoin prehitel za neverjetnih 83%. Ta povečana uporaba v DeFi pomeni, da so uporabniki potrebovali več ETH za dokončanje svojih transakcij.

Uvedba ETH 2.0 je sprožila prehod omrežja s PoW (Proof-of-Work) na PoS (Proof-of-Stake) način preverjanja. Slednje uporabnikom z najmanj 32 eterji omogoča, da svoj eter vložijo ali položijo v omrežje. S tem je bila uvedena pogodba o vložku, pri kateri bi lahko uporabniki vložili vlog in “zaklenili” svoj Ethereum, sedanji naslov pogodbe o vlogi ETH 2.0 pa znaša več kot 2,5 milijona ETH.

Čeprav ni mogoče dokončno trditi, kam se ETH usmerja, ko se odmika od borz, so to najverjetneje glavni dejavniki.

Mainnet Soft Launch poveča optimizem Ethereum Layer-2

Ponudnik rešitev Ethereum Layer-dva Optimism se je po enem letu razvoja pred kratkim sprožil v omrežje. V uradni objavi v spletnem dnevniku je Optimism opisal podrobnosti zagona in bitnega testiranja, ki ga še ni treba izvesti v omrežju..

Predsednik uprave Compound Finance Robert Leshner je na Twitterju pohvalil ekipo Optimism.

“Optimistični skupni program” namerava transakcije hitreje in ceneje izvajati s pametnimi pogodbami zunaj Ethereuma in samo shranjevanjem rezultatov korenske verige. Nedavna uvedba se imenuje mehak zagon, ker je treba opraviti še več preskusov. Coinbase in Synthetix v zadnjih nekaj mesecih aktivno preizkušata sistem.

Po napovedih podjetja Optimism se bodo na OVM – popolnoma opremljenem izvedbenem okolju Ethereum Virtual Machine (EVM), zasnovanem za sisteme Layer two, smele izvajati samo pametne pogodbe s seznama dovoljenih. Družba je dodala, da bodo omogočeni overjeni dvigi za preprečevanje zlonamernih dejavnosti, skrbniški ključi pa bodo uporabljeni za nadgradnjo pogodb v sili.

Nazadnje je Optimism ugotovil, da je v bližnji prihodnosti predviden popoln javni testni sistem in skupina upa, da bo javni mainnet kmalu zatem razporedil.

Cena Ethereuma je podobna doseganju teh ravni

Če se cena Ethereuma preseže 1275 dolarjev odporne meje, bi morala zlahka doseči psihološko mejo 1300 dolarjev. Vendar če se kršitev ne bo znižala, se bo cena ETH spustila na raven 1100 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me