Analiza cene Bitcoinov: Biki BTC se na poti nazaj do 20.000 USD soočajo z enim kritičnim odporom

Dnevna napoved cene Bitcoin BTC

  • Dvotedenski odpor stoji na bikovem putu.
  • 4-urni RSI bi lahko vstopil v prekupljeno območje in sprožil kratkoročni popravek.

Bitcoin je pozno zgrabil vse naslove in to z dobrim razlogom. Zdi se, da si vsi od institucij do rednih vlagateljev želijo rezino Bitcoin pita. To pozitivno razpoloženje se je odrazilo v cenovnem dogajanju, saj je BTC le za las oddaljen od cone 20.000 USD.

Dva tedna star odpor na poti

Biki so začeli svoj miting ta konec tedna in uspeli so nanizati štiri zaporedne pozitivne dni. Cena se je zvišala z 18.000 na 19.360 dolarjev, kar je v tem reliju preseglo 20-dnevno SMA. Konvergenca / divergenca drsečega povprečja (MACD) kaže, da se bo zagon kmalu spremenil iz medvedjega v bikovski.

btc / usd dnevni grafikon 121520

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

Kot je razvidno, obstaja močan odpor pri 19.725 USD, ki je ustavil premik cene dva tedna nazaj. Kupci morajo to raven premagati, da se lahko spet priplazijo v območje 20.000 USD. Po opazovanju 4-urnega grafikona lahko vidimo dve kratkoročni odporni oviri, ki ju morajo kupci premagati pri 19.375 in 19.700 ameriških dolarjih.

btc / usd 4-urni grafikon 121520

Slika: BTC / USD 4-urni grafikon

Vendar se indeks relativne trdnosti (RSI) giblje okoli 66,55, tik ob prekupljeni coni. Če pozitivno cenovno dejanje pritisne RSI nad 70, bi to lahko sprožilo kratkoročni popravek.

Pol milijarde Bitcoinov umaknjeno z borz

Če dodamo še verodostojnost našemu bikovskemu POV, se izkaže, da je Bitcoin v zadnjem času priča največjemu enodnevnemu padcu zneskov na borzah. Po navedbah Santimenta je bilo le nekaj dni nazaj umaknjenih približno 29.709 bitcoinov (v vrednosti 570 milijonov dolarjev). Zagon podatkovne analitike je opozoril, da je to najpomembnejši enodnevni padec po aprilu.

količina bitocina, shranjena na grafu izmenjave

Slika: Santiment

Zdi se, da znesek BTC na borzah upada. Borze so imele v začetku leta 6% celotne ponudbe Bitcoinov. Število se je oktobra znižalo na nekaj več kot 4%, novembra pa na 3,8%. Decembra se je ta znesek še dodatno znižal na 3,7% (684.000 bitcoinov v vrednosti 13 milijard USD).

Zdi se, da je količina Bitcoina na borzah in cena kovanca v določeni meri povezana. Leta 2020 se zdi, da je naraščanje cene Bitcoinov povezano s padcem zneska na borzah.

Po poročilu Trustnodes podatki kažejo, da povečanje leta 2019 na 14.000 USD ni bilo vzdržno, saj se je prodajna ponudba povečala z več Bitcoinov, ki so se preselili na borze. V letu 2020 morda ne bo tako, saj se metriki premikata v nasprotno smer (verjetno zaradi prepolovitve). Zato rudarji morda ne bodo mogli povečati prodajnega pritiska, kot bi lahko leta 2021, saj zdaj prejemajo manj Bitcoinov.

Skrbniško podjetje Fidelity’s Bitcoin se je zdelo “neverjetno uspešno”

Abigail Johnson, izvršna direktorica Fidelity Investments, je dejala, da je skrbniško poslovanje podjetja Bitcoin "neverjetno uspešen. ” Čeprav ni navedla nobenih posebnih informacij, je Johnson ugotovila, da si Fidelity močno prizadeva povezati zapuščinski svet s prihodnostjo digitalnih sredstev.

Johnson je v nedavnem intervjuju za Barron’s dejal:

Zdaj se dogaja gradnja tistih na rampah in zunaj njih, da bi olajšali trgovanje med fiat valutami in kriptovalutami, in vesel sem, da se premika naprej.

Glede na povpraševanje potrošnikov je Johnson dejal, da je skrbniško podjetje Fidelity Bitcoin zelo potrebno. Marca 2019 je Fidelity začel ponujati skrbniške storitve Bitcoin prek ločene hčerinske družbe, imenovane Fidelity Digital Assets. Poleg skrbništva Bitcoinov Fidelity Digital Assets ponuja tudi storitve trgovanja in izvrševanja kriptovalut.

Johnson je v intervjuju povedala, da se ji zdi prostor kriptovalut “fascinanten”. Povedala je, da je posel kriptovalut Fidelity na pravi poti.

Kot posel imamo veliko dobrega zagona, kar je res vznemirljivo, in to sem resnično želel doseči, ko smo se preselili v [kripto], zato sem res vesel tega.

Institucije naj v BTC vložijo 600 milijard dolarjev, kot JPMorgan

Ena največjih ameriških bank JPMorgan Chase je ocenila, da bi lahko v Bitcoin steklo do 600 milijonov dolarjev. Da bi se to zgodilo, bi morale zavarovalnice in pokojninski skladi na Japonskem, v Evropi in ZDA nameniti 1% svojega premoženja v vodilni kovanec.

V nedavnem zapisu je analitik JPMorgan Nikolaos Panigirtzoglou dejal, da se bo institucionalno povpraševanje BTC v prihodnjih letih povečalo. Po prejšnjem poročilu U.Today je vzajemna življenjska zavarovalnica Massachusetts presenetila kriptovalutno skupnost s pridobitvijo Bitcoina v vrednosti 100 milijonov dolarjev.

Panigirtzoglou verjame, da bo še več institucij sledilo poti MassMutuala, kar bo sprožilo domino učinek.

Nakupi Bitcoinov podjetja MassMutual predstavljajo še en mejnik pri sprejemanju Bitcoina s strani institucionalnih vlagateljev. Vidimo lahko potencialno povpraševanje, ki bi se lahko pojavilo v prihodnjih letih, ko se bodo druge zavarovalnice in pokojninski skladi zgledovali po MassMutualu.

Čeprav je izvršni direktor JPMorgan Jamie Dimon še vedno kritičen do Bitcoina, se zdi, da so strategi banke vse bolj naklonjeni kovanec. Glede na nedavno poročilo Bloomberga so strategi banke dejali, da se je institucionalno sprejetje Bitcoina šele začelo.

Institucionalni vlagatelji so sprejemali bitcoine šele začeli, medtem ko so pri zlatu institucionalni vlagatelji zelo napredovali.

Ključne ravni cen, ki jih je treba paziti na BTC

Upor pri $ 19,725 je najbolj kritična raven, na katero morate biti pozorni. Če prebijemo preteklost, cena znaša 20.000 USD. Vendar neuspeh na tej ravni spusti glavno kriptovaluto na 20-dnevni SMA (18.670 USD). Če se bo cena še znižala, bodo kupci upali, da se bo trendna linija navzgor držala, da se prepreči katastrofalen padec na 50-dnevno SMA (17.000 USD).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me