Analiza cene Bitcoinov: BTC dosegel novo rekordno vrednost po Teslovi odobritvi

Dnevna napoved cene Bitcoin BTC

  • Tesla je objavil, da so kupili BTC v vrednosti 1,5 milijarde USD.
  • Cena Bitcoinov je ta ponedeljek poskočila za 6000 dolarjev.

Cena Bitcoina naj bi pred popravkom dosegla 50.000 USD

Ponedeljek se je izkazal za nepozaben dan po ceni Bitcoin. Tesla, ki ga vodi Elon Musk, je v svoji prijavi SEC napovedal, da je kupil Bitcoin za 1,5 milijarde USD. Takoj, ko je prišla novica, se je cena BTC takoj odzvala in dosegla novo rekordno vrednost 47.131,35 USD..

Tesla kupi 1,5 milijarde dolarjev vreden BTC

Podjetje Tesla Inc, podjetje za električna vozila, ki ga vodi Elon Musk, je pred kratkim kupilo Bitcoin v vrednosti 1,5 milijarde dolarjev. Carl Quintanilla iz CNBC je delil odlomek iz poročila na Twitterju, ki je pritegnil pozornost kripto skupnosti.

“TESLA 10-K: ".. v skladu s to politiko smo v bitcoine vložili 1,50 milijarde USD in lahko občasno ali dolgoročno pridobivamo in hranimo digitalna sredstva. Poleg tega pričakujemo, da bomo v bližnji prihodnosti začeli sprejemati bitcoin kot način plačila za naše izdelke..

Kmalu po izbruhu novic se je Bitcoin spet povzpel nad mejo 40.000 dolarjev. Teslin direktor Elon Musk je nekaj dni nazaj v svoj Twitter na Twitterju dodal oznako #bitcoin. Le to je bilo dovolj, da je cena kovanca zvišala za 20%. Musk je priznal, da zamuja na zabavo Bitcoin in bi moral kupiti BTC “pred osmimi leti” med klepetom v klubski hiši.

Drug pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je veliko zanimanje in naložbe MicoStrategyja za Bitcoin v zadnjem času. Z naložbo v Bitcoin v višini milijarde dolarjev MicroStrategy že od lani pušča naslove. Le nekaj dni nazaj je družba gostila veliko konferenco, ki je Bitcoin in primere uporabe predstavila institucijam po vsem svetu..

Predvsem se je izvršni direktor MicroStrategyja Micheal Saylor decembra 2020 pogovoril z Elonom Muskom o Bitcoinu. Musk je o BTC-ju objavil provokativni meme, na katerega je Saylor odgovoril:

Če želite delničarjem narediti uslugo v višini 100 milijard USD, pretvorite bilanco stanja TSLA iz USD v BTC. Druga podjetja na S&P 500 bi sledil vašemu vodstvu in sčasoma bi zrasel v uslugo v višini 1 bilijona dolarjev.

Musk je nato Saylorja vprašal, ali so z Bitcoinom možne milijardne transakcije. Na to je Saylor dejal:

Da. V zadnjih mesecih sem v #BTC kupil več kot 1,3 milijarde USD & z veseljem bi delil svojo knjigo iger z vami brez povezave – od enega raketnega znanstvenika do drugega.

CoinShares CSO: Institucije morajo zdaj dodeliti Bitcoin

Meltem Demirors, glavni strateški direktor pri CoinShares, je opozoril, da je za institucionalne vlagatelje trenutno tvegano, če v svojem portfelju nimajo Bitcoina. V intervjuju za CNBC je Demirors naslovil pomisleke, da ima bitkoinov bik časovno omejitev. Sčasoma bodo regulatorji, kot je ministrica za finance ZDA Janet Yellen, zatirali kripto prostor.

Direktor je opozoril na napačno predstavo, da Bitcoin ni urejen, kar se mu zdi “zagotovo napačno”. Dodal je, da CoinShares porabi veliko časa za skladnost. Po navedbah Demirorsja je dodeljevanje sredstev Bitcoinu leta 2020 predstavljalo tveganje za vlagatelje. Vendar pa leta 2021 meni, da “obstaja nevarnost, da se Bitcoin ne dodeli.”

V komentarju institucionalnega sprejetja Bitcoina je Demirors spregovoril o MicroStrategy, ki je zaradi dodelitve Bitcoinov več kot podvojil svoje zakladniške rezerve. Omenil je tudi nedavni Bitcoin konferenčni dogodek, ki ga je pripravila družba MicroStrategy z več kot tisoč zakladniki podjetij. Po mnenju Demirorsa nacionalne države zdaj začenjajo resno preučevati, kakšno vlogo bi lahko Bitcoin igral v prihodnosti njihovih gospodarstev.

Demirors je dodal, da tokrat institucionalni interes vodi Bitcoin bik, medtem ko so trgovci na drobno bolj osredotočeni na manjša kripto sredstva in meme kovance..

Veliko zanimanja za Bitcoin prihaja iz institucij. Ko pogledamo trende na strani trgovanja, s strani strukturiranih izdelkov, kjer delujemo in upravljamo s svojimi sredstvi za stranke v višini 4 milijarde dolarjev, veliko prilivov prihaja iz institucij, ki dodeljujejo prek javno kotirajočih izdelkov ali skladov, s katerimi se trguje na borzi. Udeležba na drobno je prisotna, vendar ni blizu tega, kar smo videli leta 2017.

Kjer opažamo, da je maloprodajna udeležba v stvareh, kot so Dogecoin (DOGE) in druge vrste kriptovalut z manjšo tržno kapitalizacijo, ki so bolj primerne za “memefikacijo” in tisto, čemur pravimo “meme kovanci” ali “meme zaloge”, če pogledate GameStop in AMC. Res je tisto, kar po mojem mnenju poganja Bitcoin, temeljni premik v razpoloženju.

Soustanovitelj BlockTower Capital: Cena Bitcoina bi lahko dosegla 400.000 USD

Ari Paul, direktor informacijske tehnologije BlockTower, je pred kratkim dejal, da verjame, da bi Bitcoin v naslednjih nekaj letih lahko dosegel več kot 10-kratni dobiček. Paul je na Twitterju opozoril, da lahko bikovski trg traja do konca leta 2022, pri čemer bi Bitcoin lahko narasel med 153% in 915% od sedanje cene.

»Časovno mislim, da imamo 9-22 mesecev. Cenovno ugoden – predvidevam, da BTC konča bikovsko ponudbo med 100.000 in 400.000 dolarji, alts pa bolje. “

V intervjuju za Real Vision z Bitcoin bikom Raoulom Palom je Paul pojasnil, da čeprav je dolgoročno bikov na Bitcoin, verjame, da bodo altcoini v bližnji prihodnosti presegli BTC.

Torej, če je ta bikovski trg podoben tistemu, ki je prišel pred njim, in mislim, da bo verjetno, bo zadnja tretjina bikovih voženj na splošno verjetno presegla Bitcoin. In to se je zgodilo vsakič v preteklosti. Ponavadi se to dogaja na tradicionalnih trgih, kjer dobite – v bistvu manjše kakovostne majhne kape presegajo kakovost. In razlog je, da strpnost ljudi narašča.

Cena Bitcoinov se konsolidira nad 45.000 USD

Pred tem ponedeljkom se je cena Bitcoina v zadnjih 10 dneh zvišala s 30.450 na 39.000 dolarjev. Po novicah je BTC presegel ravni 40.000, 41.000 dolarjev, vse do 47.000 dolarjev. Vendar je ta zadnji skok potisnil indeks relativne moči (RSI) v območje prekupljenosti, kar kaže, da je sredstvo predrago in se lahko sooči z začasnim popravkom.

btc / usd dnevni grafikon 020921

Slika: BTC / USD na dan

Če se ta popravek vseeno zgodi, je podporna ovira pri 38.500 USD – pri čemer je 708.500 naslovov že kupilo 390.000 BTC žetonov – videti dovolj močna, da prevzame velik prodajni pritisk.

grafikon obsega btc / usd 020921

Slika: IntoTheBlock

4-urni grafikon Bitcoin kaže dva pozitivna znaka – parabolični SAR se je iz medvedjega spreminjal v bikovski, medtem ko MACD kaže na naraščajoč bikovski zagon. Vse to nam pove, da se BTC lahko splazi v oviro v višini 50.000 USD, preden se sooči s tem popravkom.

btc / usd 4-urni grafikon 020921

Slika: BTC / USD 4-urna

Bitcoin stanje na borzah pada

Grafikon btc / usd glassnode 020921

Ponudba BTC na borzah je padla na raven, ki smo jo nazadnje videli januarja 2018, ravno na vrhuncu. Od takrat je v obtok prišlo še 1,8 milijona BTC, ki so vsi nakopičeni. To je pozitiven znak za ceno Bitcoin, saj kaže, da imajo ljudje prednost pred prodajo.

Bitcoin aktivni naslovi se povečujejo

btc / usd grafikon 020921

V zgornjem grafikonu vidimo stalno naraščanje 200-dnevnega drsečega povprečja za aktivne naslove (edinstveni naslovi, ki sodelujejo v omrežju $ BTC). To nam kaže, da se Bitcoin omrežje nenehno krepi.

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla te ravni

Pričakujemo, da bo cena Bitcoinov dosegla 50.000 USD, preden se bomo soočili s popravki. Tehnični podatki so videti precej močni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me