Analiza cene Bitcoinov: BTC pade pod $ 30.000, ker Coinbase Pro vidi glavno prodajno konico

Dnevna napoved cene Bitcoin BTC

  • Cena Bitcoinov se je zrušila >Ta četrtek 5000 USD.
  • Obseg družbene družbe BTC se je povečal, ko so kupci prepoznali priložnost »dip buy«.

Cena bitcoina je imela štiri velike medvedje dni zapored, ko se je znižala s 36.500 na 29.500 dolarjev. Samo ta četrtek je BTC pri celotni oceni izgubil več kot 5000 dolarjev. V tem procesu je cena Bitcoina končno padla pod psihološko raven 30.000 USD.

Branje grafikona cen Bitcoinov

V zadnjih štirih dneh je cena Bitcoina uspela 20-dnevni SMA spremeniti s podpore na odpor. Od zdaj ustvarja pot za 50-dnevno SMA (28.000 USD). Indeks relativne trdnosti trenutno giblje pri 40,45, v bližini preprodane cone. Ko pade pod 40, bo sredstvo postalo podcenjeno in sprožilo bikovsko vrnitev.

btc / usd dnevni grafikon 012221

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

Kljub temu, da se bodo biki vrnili, se bodo soočili z več močnimi odpornimi ovirami, kot je vizualiziral IOMAP. Cena Bitcoin se sooča z močnim odporom 31.000 USD, 35.000 USD (20-dnevni SMA) in 37.000 USD. Trenutno je raven 35.000 USD trdna, saj je 905.000 naslovov že kupilo 525.000 BTC na tej ravni.

grafikon btc / usd 012221

Slika: IntoTheBlock

Izjemen prodajni konic, viden na Coinbase Pro

Coinbase Pro, poklicno trgovalno vejo Coinbase, je doživel nenaden skok prodajnega pritiska, kar je povzročilo ta padec cen. V zadnjih tednih je nestanovitnost cen spremljala znatno povečanje obsega Coinbase Pro.

bitcoin coinbase grafikon 012221

Ki Young Ju, izvršni direktor analitičnega vira CryptoQuant, je na Twitterju zapisal:

"Zdi se, da so prodajalci $ BTC prihajali iz #Coinbase. Indeks Coinbase Premium je že pred eno uro negativna vrednost."

Ali vsi kupujejo znižanje cene Bitcoin?

Santiment, druga znana analitična platforma za verigo, je ugotovila, da je obseg družbenega obsega Bitcoin dosegel 6-dnevno višino. To kaže, da je celotna množica prepoznala priložnost za nakup in bo želela kupiti dip.

btc / usd tabela santimentov 012221

Slika: Santiment

Pozitivni kazalnik cene Bitcoin: Biden zamrzne predpise o kripto denarnici FinCEN

Joe Biden, novoizvoljeni ameriški predsednik, je zamrznil zvezne regulativne postopke, kot so sporni predpisi o denarnicah za kriptovalute, ki jih gostijo sami. Te predpise je predlagal nekdanji minister za finance Steven Mnuchin.

Napoved je bila objavljena v memorandumu Bele hiše za vodje različnih zveznih agencij. Sem spada tudi mreža za izvrševanje finančnih kaznivih dejanj (FinCEN). Obvestilo ne določa predloga kripto denarnice, vendar pa splošna zamrznitev vseh agencijskih predpisov čaka na pregled. To bo veljalo 60 dni od datuma memoranduma.

Komentirajoč novico, je generalni svetovalec za finančne storitve Jake Chervinsky dejal:

Trdo smo se borili & si prislužil pravico do sape & ponastaviti. Janet Yellen ni Steve Mnuchin. Sem optimističen.

Pod vodstvom nekdanjega ministra za finančne zadeve ZDA Mnuchina je FinCEN podal predlog denarnice, ki jo gosti sam. Če bi bila sprejeta, bi morale banke in druge finančne institucije predložiti poročila, voditi evidence in preverjati identiteto strank, ki opravljajo transakcije v zasebne denarnice za kriptovalute in iz njih..

Številni strokovnjaki iz industrije so predlog močno kritizirali. Kritiki so tudi navedli, da tehnično tehnično nemogoče, da bi jih veliko podjetij izpolnilo, ker pametne pogodbe ne vsebujejo podatkov o imenih ali naslovih. Biden je za ministrico za finance imenoval Janet Yellen. V začetku tega tedna je Yellen dejala, da se uporabljajo kriptovalute "predvsem za nezakonito financiranje."

Na to je Chervinsky dejal:

Prvič, kdo je boljši od sekretarja Mnuchina, ki se je že zdavnaj odločil, da sovraži vse v zvezi s kripto. Drugič, čeprav dr. Yellen zdaj morda ni ljubiteljica, mislim, da se bo lahko odprla za učenje & poslušanje, & bo pri odločanju o novih predpisih upošteval redni red. To je dobro.

Pozitivni kazalnik cene Bitcoin: 270.000 BTC izločeno iz likvidnosti

Zdi se, da vlagatelji v Bitcoin dolgoročno zaklepajo svoja imetja, saj je bilo 270.000 BTC v zadnjih 30 dneh odvzetih iz tekoče oskrbe, pravi Glassnode.

bitcoin grafikon 012221

Slika: Glassnode

Podatki kažejo, da je ponudba tekočin Bitcoin v zadnjih devetih mesecih enakomerno upadala, ponudba tekočine pa trenutno znaša 21,3%. Naraščajoča nelikvidna ponudba sredstva bi lahko bila cenovno pomembna za ceno Bitcoina, saj bi se novi trgovci potegovali za vedno manjšo ponudbo.

Glassnode ocenjuje, da je skoraj 80% od 18,6 milijona Bitcoinov v obtoku trenutno shranjenih v “nelikvidnih” denarnicah. Po podatkih zbiralca podatkov se denarnica Bitcoin šteje za nelikvidno, če je bilo v življenju subjekta prenesenih manj kot 25% prejetih bitcoinov.

Od 3,9 milijona visoko likvidnih BTC je 61% (2,38 milijona) v lasti centraliziranih borz. Njihova stanja se prav tako zmanjšujejo, podatki CryptoQuanta, ki kažejo, da so se rezerve borz od julija zmanjšale za 13,8%.

Povečanje institucionalnih naložb je lahko pomembna sila, ki spodbuja izčrpavanje zaloge Bitcoin-a s tekočino. Storitev sledenja denarnic Bitcoin Treasasures trenutno ocenjuje, da je 33 institucionalnih enot nabralo več kot 1,2 milijona BTC (6,5% ponudbe Bitcoina v obtoku). Nekateri od teh subjektov vključujejo Grayscale Investments, PayPal in Square.

Raziskava Deutsche Bank: Ali je cena Bitcoina v mehurčkih?

Po poročanju CNBC je Deutsche bank pred kratkim (od 13. januarja do 15. januarja) izvedla raziskavo med vlagatelji. Od 627 anketiranih 89% meni, da so Bitcoin in druge tehnološke delnice (kot je Tesla) na vrhu seznama mehurčkov na finančnih trgih..

grafikon bitcoin deutschebank 012221

Slika: Deutsche Bank Research

56% tržnih strokovnjakov verjame, da se bo Bitcoin v enem letu bolj verjetno prepolovil. 62% vprašanih meni, da bi tudi Tesla izgubil isti padec. Na lestvici od 1 do 10 mehurčkov je polovica udeležencev raziskave vodilno kriptovaluto ocenila z 10.

Približno 25% vprašanih verjame, da bi se BTC verjetno v naslednjem letu verjetno podvojil. To bi pomenilo, da bo cena sredstva severno od 70.000 USD. Več kot dve tretjini udeležencev verjame, da ameriška centralna banka ne bo končala svojega spodbujevalnega programa pred koncem leta 2021 – možnega katalizatorja za nadaljnjo rast v fintech sektorju.

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla te ravni

Cena Bitcoin se bo verjetno dotaknila 50-dnevnega SMA (28.000 USD), saj se nenehno spušča. Biki morajo to raven braniti z vsem, kar imajo, saj bi nadaljnji odmor lahko povzročil zrušitev 50-dnevnega SMA (16.250 USD).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me