Analiza valovanja cen: XRP gibanje cen v vodoravni smeri, ko se dramatičnost SEC stopnjuje

Dnevna Ripple XRP napoved cen

  • Zakladnica Združenega kraljestva označuje XRP kot varščino.
  • Cena XRP trenutno prehaja v obdobje razširjene konsolidacije.

Tožba Ripple-SEC je postala bolj zanimiva kot katero koli drugo milo na televiziji. Od premikov moči do zasukov v pravljici – ta saga ima na videz vse. Vendar se zdi, da cenovna akcija ne uspe ponoviti tega zakulisnega pretresa.

Zakladnica Združenega kraljestva pravi, da XRP ni vrednostni papir

Zdi se, da vlada Združenega kraljestva zavzema stališče, da je XRP žeton za izmenjavo in ne vrednostni papir. Zakladnica njenega veličanstva je nedavno objavila nov dokument, ki opisuje regulativni pristop Združenega kraljestva v zvezi z digitalnimi sredstvi in ​​stabilnimi kovanci.

Po poročilu so XRP, Ethereum in Bitcoin “žetoni, ki se v glavnem uporabljajo kot sredstvo za izmenjavo”. Ti “žetoni za izmenjavo” spadajo v “neregulirano” kategorijo, kar pomeni, da niso niti e-denar niti varnostni žetoni. Izvleček iz poročila se glasi:

Varnostni žetoni imajo značilnosti, podobne določenim naložbam, kot je delnica ali dolžniški instrument, kot določa zakonodaja Združenega kraljestva. Na splošno so to verjetno žetonske digitalne oblike tradicionalnih vrednostnih papirjev.

Klasifikacija je za Ripple ključnega pomena, saj se pripravlja na tožbo, ki jo je sprožila ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC). Komisija je trdila, da Ripple prodaja žetone XRP kot neregistrirane vrednostne papirje.

Ripple je že prej poudaril razvrstitev Združenega kraljestva FCA med svojimi pozivi ZDA k regulativni jasnosti.

Države, ki bodo prevzele vodilno vlogo v teh okvirih, bodo v boljšem položaju za privabljanje kapitala, podjetij in delovnih mest – še posebej, ker tehnologija blockchain tu ostaja. Regije, ki imajo nejasne smernice, bi morale vzpostaviti lastne okvire, da bi ostale konkurenčne in se izognile izgubi podjetij na bolje urejenih trgih.

Ko smo že pri SEC ….

SEC Enforcer Behind Ripple Tožba za odstop

Marc P Berger, namestnik direktorja oddelka za izvršbo pri ameriški komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC), po nedavnem sporočilu za javnost kmalu zapušča komisijo. Na to mesto je bil imenovan že avgusta 2020.

Čeprav je čas, ko je delal kot namestnik direktorja, kratek, ima en pomemben poudarek – tožba SEC za 1,3 milijarde dolarjev proti Rippleu, izvršnemu direktorju Bradu Garlinghouseu in izvršnemu predsedniku Chrisu Larsenu.

Bergerju je mogoče delno priznati tudi izvršilno tožbo SEC proti Telegramu. Komisija je giganta za sporočanje prisilila, da je tistim, ki so vlagali v njeno ponudbo kriptovalut, vrnil 1,2 milijarde dolarjev. Digitalni žetoni “Grams” se nikoli niso oddaljili od tal.

Bil je odgovoren tudi za izvrševanje zakonov o vrednostnih papirjih in zaščito vlagateljev, med drugim tudi z ukrepi proti uglednim podjetjem Robinhood Financial LLC, Deutsche Bank AG in Luckin Coffee.

Ripple, da XRP knjigo pripelje do centralnih bank

Ripple si trenutno prizadeva, da bi XRP Ledger prišel v centralne banke. Podjetje za čezmejna plačila namerava najeti tri upravitelje tehničnih partnerjev centralnih bank za svoje pisarne v San Franciscu, New Yorku in Londonu.

Ljudje, najeti na tem delovnem mestu, bodo odgovorni za oblikovanje in uvajanje projektov centralne banke za digitalno valuto (CBDC). Ripple je opozoril, da lahko banke na XRP Ledger (XRPL) izdajo stabilnokovance.

Zasnovan za plačila, se lahko XRPL uporablja tudi za podporo izdajanju stabilcoinov z edinstveno, zamenljivo funkcionalnostjo žetona, imenovano Izdane valute. Izdane valute so zasnovane kot idealna stabilna platforma, ki izdajatelju ponuja preprosto, a bogato funkcijo upravljanja, ki olajša ustvarjanje, izdajanje in upravljanje katerega koli premoženja, vključno s stabilnimi kovanci..

Prejšnji teden je urad nadzornika valute (OCC) napovedal, da lahko banke uporabljajo stabilne kovance za plačila, medtem ko služijo kot vozlišče v neodvisni mreži za preverjanje vozlišč (INVN).

Ripple drod down z nizko volatilnost

Po hitrem bikovskem skoku prejšnji teden se je cena Ripplea gibala vodoravno okoli 0,295 USD. V prejšnjih štirih dneh se je cena XRP prikradla pod 200-dnevno SMA. Vse manjša nestanovitnost cen se odraža v načinu delovanja skupine Bollinger.

xrp / usd dnevni grafikon 011421

Slika: XRP / USD Grafikon cen

Kot lahko vidite, se je pas precej zožil in cena trenutno teče po ozkem kanalu. To pomeni, da bomo v razširjenem načinu konsolidacije, preden XRP eksplodira.

Na teh ravneh naj bi dosegla odmevna cena

Cena XRP se bo gibala okoli 0,295 USD, 200-dnevni Bollingerjev pas pa bo deloval kot preveritelj cen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me