Bitcoin tehnična analiza: BTC nadzoruje, ko BTC zdrsne pod 18.000 USD

Dnevna analiza cene Bitcoin BTC

  • MACD kaže, da je trenutni zagon na trgu močno medvedji.
  • Tedenski grafikon je oblikoval medvedji zajemajoč vzorec.

Po zavrnitvah na 20-dnevnem SMA je BTC v velikem upadu. V zadnjih dveh dneh je premierna kriptovaluta padla z 18.650 na manj kot 18.000. Ali bodo imetniki še naprej prodajali svoje žetone ali bomo imeli kup novih naslovov, ki bodo ta trenutek izkoristili kot korak naprej? Oglejmo si.

Kaj je dno, saj BTC nenehno drsi?

Z MACD (konvergenca / divergenca drsečega povprečja), ki kaže, da je zagon na trgu trenutno v veliki večji meri, lahko pričakujemo nadaljnje nihanje.

tedenski grafikon btc / usd 121120

Slika: BTC / USD tedenski grafikon

Kot lahko vidite, je BTC / USD na tedenskem grafikonu utripal signal prodaje z zeleno devetimi svečniki v indikatorju zaporednega TD. Poleg tega se indeks relativne moči (RSI) giblje nad 70, kar pomeni, da je sredstvo trenutno precenjeno. Oba kazalnika kažeta, da bo cena padla.

Za dodatno verodostojnost naše negativne hipoteze sta dva najnovejša svečnika oblikovala vzorec “medvedjega zajemanja”. Kot kaže Investopedia, medvedji vzorec zajemanja kaže na nižje cene, ki prihajajo in je sestavljen iz sveče, ki ji sledi še večja puha.

Torej, kako daleč se bo cena spustila? Za to preverimo dnevni grafikon.

btc / usd dnevni grafikon 121120

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

Spodnja ciljna cena je podpora v višini 17.000 USD in 50-dnevni SMA (16.500 USD). Vsak nadaljnji odmor pod tem zniža ceno na 20-bar SMA v tedenskem grafikonu, ki znaša 13.300 USD.

Kljub nizkim cenovnim ukrepom Bitcoin še vedno raziskuje primere večkratne uporabe in najde institucionalno podporo. Vse to dolgoročno pozitivno vpliva na glavno kripto valuto. Pojdimo skozi te zgodbe eno za drugo.

Venezuela izkoristi BTC, da bi obšla ameriške sankcije

V želji, da bi obšla ameriške sankcije, namerava Venezuela povečati plačila Bitcoin za uvoz, kot poroča RunRun.es. Uradniki centralne banke Venezuele naj bi trdili, da so bila “plačila podjetjem iz zavezniških držav, kot sta Iran in Turčija, izvršena z uporabo Bitcoinov.”

Venezuelska vlada že nekaj let promovira svojo kriptovaluto “Petro” kot sredstvo za izmenjavo (tako na mednarodni kot na domači ravni). Vendar pa je slabo sprejetje Petro prisililo državljane, da se obrnejo na druga sredstva, kot sta Bitcoin in Ethereum.

Septembra je predsednik države Nicolás Maduro začel javno ogrožati uporabo kriptovalut kot sredstva za izogibanje sankcijam. Izjavil je, da bo njegova uprava kmalu “uporabila vse kriptovalute na svetu, javne, državne ali zasebne, za notranjo in zunanjo trgovino.”

Novembra je vlada ustanovila svoj “Digital Assets Production Center” – rudarsko skladišče Bitcoinov -, ko je država povečala svojo odvisnost od digitalnih sredstev. Nekaj ​​dni nazaj je vlada začela svojo borzo kriptovalut, s katero je državljanom omogočila, da zamenjajo Bolivars za Bitcoin. Izmenjavo podpira National Cryptoactive Superintendency.

JPMorgan verjame, da bo Bitcoin dolgoročno pojedel zlato

Bančni gigant JPMorgan Chase verjame, da če bo Bitcoin nadaljeval svoje gibanje navzgor, bodo mnogi vlagatelji verjetno prodali svoje zlato in namesto tega kupili BTC. To bi pomenilo povečan pretok kapitala iz zlata v Bitcoin. Predvsem gre za razmere, ki bi lahko trajale več let in ne kratek čas.

Po poročilu BNN Bloomberg so strategi JPMorgan rekli:

Če se ta srednjeročna do dolgoročnejša teza izkaže za pravilno, bi v prihodnjih letih cena zlata trpela zaradi prestrukturiranja s strukturnim tokom.

Strategi so upoštevali tudi možnost, da bi Bitcoin lahko dosegel lokalni vrh in je morda čas, da se umakne ali popravi. Medtem bi lahko zlato v naslednjih dneh doživelo okrevanje.

Zvestoba ponudbe denarnih posojil, zavarovanih z Bitcoinom

Družba Fidelity Digital Assets je nedavno sodelovala z BlockFi, da bi svojim institucionalnim strankam Bitcoin zastavila kot zavarovanje pred gotovinskimi posojili. Čeprav Fidelity ponuja različne storitve kriptovalut, pa bodo stranke prvič lahko uporabile BTC kot zavarovanje.

Zaradi nestanovitnosti cen Bitcoinov bodo posojila podprta s stopnjo posojila v višini 60%. Za dostop do te storitve morajo stranke imeti račun BlockFi. Tom Jessop, predsednik združenja Fidelity, je dejal, da je uporaba Bitcoina kot zavarovanja za posojila “temeljna sposobnost”. Dodal je, da bo ta praksa z rastjo trgov verjetno postala “dokaj pomemben del ekosistema”.

Jessop je še opozoril, da je nova storitev namenjena vlagateljem v Bitcoin, ki želijo svoja imetja BTC spremeniti v gotovino brez prodaje. Na podlagi 60-odstotnega razmerja med posojilom in vrednostjo (LTV) potencialne stranke za to posojilo vključujejo hedge sklade, rudarje kriptovalut in prodajne mize, ki se prodajajo brez recepta..

Ključne ravni cen za BTC

Ko Bitcoin zdrsne pod 18.000 USD, je območje 16.000–17.000 USD ključnega pomena. Kot tak mora 50-dnevni SMA na dnevnem grafikonu ostati močan, da prepreči katastrofalen propad.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me