Bitcoin tehnična analiza: BTC najde pomembno podporo pri 50-dnevnem SMA

Dnevna analiza cene Bitcoin BTC

  • To sredo je cena Bitcoina uspela preusmeriti 32.000 USD s podpore na odpor.
  • BTC je to sredo izgubil skoraj 2000 dolarjev.

Po tem, ko je 9. januarja dosegla najvišjo vrednost 40.000 ameriških dolarjev, je cena Bitcoina začrtala vrsto nižjih in nižjih najnižjih vrednosti. V zadnjih treh tednih je medvedom uspelo 20-dnevno SMA preusmeriti s podpore na odpor.

Cena Bitcoinov je na vrhu 50-dnevnega SMA

Pred to sredo se je cena Bitcoina gibala vodoravno nad 32.000 USD odporne črte. Včeraj se je cena strmo znižala z 32.500 na 30.400 dolarjev in v svoji celotni oceni izgubila skoraj 2.000 dolarjev.

btc / usd dnevni grafikon

Slika: BTC / USD na dan

Vendar pa je 50-dnevni SMA (29.700 USD) stopil na ploščo in preprečil nadaljnji propad. Po mnenju IOMAP je na tej ravni zmerna podpora. Če se cena Bitcoinov prebije pod to območje, lahko BTC doseže 26.500 USD, kar je zelo močna raven.

grafikon obsega btc / usd 012821

Slika: IntoTheBlock

Ko vidimo 4-urni grafikon cen Bitcoinov, lahko vidimo, da svečniki načrtujejo vrsto nižjih in nižjih najnižjih vrednosti. Poleg tega MACD kaže tudi naraščajoč medvedji zagon.

btc / usd 4-urni grafikon 012821

Slika: BTC / USD 4-urna

Kazalniki v tem časovnem okviru nam povedo, da je cena Bitcoina pripravljena na nadaljnjo razčlenitev.

Bitcoin še naprej vidi večjo institucionalno prisotnost

# 1 sivine dodajo 2,4 milijarde dolarjev

Grayscale Investments je v samo treh dneh pred kratkim pridobil sredstva za kriptovalute v vrednosti več kot 2 milijardi ameriških dolarjev, s čimer je skupno premoženje v upravljanju (AUM) doseglo 26,6 milijarde dolarjev..

grafikon sivih lestvic bitcoinov 012821

Slika: Twitter

Znesek Bitcoina, ki ga ima največji kripto hedge sklad, je zdaj narasel na 21,7 milijarde USD. To je največji delež kriptografije, ki ga ima Grayscale Investments v primerjavi z drugimi digitalnimi sredstvi.

Po navedbah Skewa se je premija za sivinski sklad Bitcoin Trust Fund (GBTC) znižala na en odstotek, ko je Bitcoin nedavno padel s 34.600 USD na 31.685 USD. Premija v sivinah je razlika med tržno ceno sredstva in NAV (neto vrednost sredstva).

Med drugimi povezanimi novicami je predsednik uprave Grayscale Michael Sonnenshein pred kratkim opozoril, da je podjetje CoinCenteru, pomembni neprofitni organizaciji za kripto zagovorništvo, podarilo ogromen znesek v višini 1.000.000 USD..

# 2 Harvard in Yale naj bi pridobila kripto

Zdi se, da več velikih ameriških dotacij z univerz, kot so Harvard, Yale, univerza Brown in univerza Michigan, kupuje kriptovalute na borzah. Univerzitetne dotacije na splošno vključujejo denar ali drugo finančno premoženje, kot je kripto, ki se podarja akademskim ustanovam.

Nedavno poročilo Bloomberga je navajalo, da naj bi dotacije šol Harvarda in Yale začele kupovati kriptovalute neposredno na borzah.

Univerzitetne dotacije imajo posebno pravno strukturo, ki naj bi ohranila skupino naložb za določen namen, kripto premoženje pa je bilo letos najuspešnejše doslej.

Z več kot 40 milijardami dolarjev premoženja je Harvard’s največja univerzitetna dotacija, sledi ji Yale, ki ima več kot 30 milijard dolarjev. Michigan ima približno 12,5 milijarde dolarjev, Brown pa 4,7 milijarde dolarjev. Ni znano, koliko tega je v digitalnih sredstvih.

Bloomberg je omenil institucionalne naložbe kot enega glavnih dejavnikov, ki vplivajo na cene Bitcoinov v zadnjih mesecih. MicroStrategy je na primer pred kratkim kupil Bitcoin v vrednosti več kot 10 milijonov dolarjev.

# 3 Marathon kupi 150.000.000 USD Bitcoinov

Bitcoin rudarsko podjetje Marathon Patent Group naj bi velik del svoje zakladniške rezerve vložilo v BTC. Po nedavnem uradnem sporočilu za javnost je družba kupila BTC v vrednosti 150 milijonov dolarjev za nekaj več kot 31.000 dolarjev za kos. Predsednik maratona & Predsednik uprave Merrick Okamoto je dejal:

Z nakupom Bitcoina v vrednosti 150 milijonov dolarjev smo pospešili postopek gradnje Maratona v tisto, za kar menimo, da je dejanska izbira naložbe za posameznike in institucije, ki iščejo izpostavljenost novemu razredu sredstev..

Prav tako verjamemo, da bo držanje dela naših zakladnih rezerv v bitcoinih boljša dolgoročna strategija kot držanje ameriških dolarjev, podobno kot druga napredna podjetja, kot je MicroStrategy.

Trenutno ima MicroStrategy 70.784 BTC (v vrednosti več kot 2,25 milijarde USD), navaja CoinMarketCap. Square je pridobil 4.709 BTC v vrednosti približno 148 milijonov dolarjev. Okamoto je opozoril, da bo Marathon kupil 103.060 rudarjev, ki naj bi bili v celoti razporejeni v prvem četrtletju 2022.

Predsednik uprave je dodal:

Če bi danes delovali vsi rudarji, bi glede na trenutno stopnjo težavnosti omrežja Bitcoin proizvedli približno 55–60 bitcoinov na dan. Z izkoriščanjem denarja, ki ga imamo na razpolago za vlaganje v Bitcoin zdaj, smo svoj potencial, da postanemo čista naložba, spremenili v resničnost.

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla te ravni

Če medvedi dobijo dovolj zagona, da Bitcoin pod 50-dnevno SMA, lahko pade na 26.500 USD podpore. Ta raven se zdi dovolj močna, da prevzame izjemen prodajni pritisk. Nadaljnji preboj čez to raven bo tragičen, saj bo BTC pripeljal do 200-dnevnega SMA (17.000 USD).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me