Bitcoin tehnična analiza: BTC prelomi pod ključno raven

Dnevna analiza cene Bitcoin BTC

  • Tržni zagon se bo na 4-urnem grafikonu kmalu spremenil iz bikovega v medvedji.
  • 20-dnevni SMA v dnevnem grafikonu je bil spremenjen s podpore na odpor.

Medvedi so ta torek veliko zmagali tako, da so ceno Bitcoinov prebili pod 20-dnevno SMA. Trenutno najpomembnejša kriptovaluta giblje nekaj manj kot 36.000 ameriških dolarjev. Poglejmo si podrobneje s tehnično analizo.

Trendi BTC pod 36.000 USD

Po padcu z ravni 38.500 USD je BTC v zadnjih 4 dneh trendiral vodoravno okoli 36.000 USD. Med tem vodoravnim gibanjem je cena Bitcoina uspela obrniti 20-dnevno SMA s podpore na odpor.

btc / usd dnevni grafikon 012021

Slika: BTC / USD na dan

Če preverite IomoAP IntoTheBlock, lahko vidite, zakaj je bila to velika zmaga medvedov. 20-dnevni SMA sovpada z 36.000 USD odporno pregrado. Prej na tej ravni je 688.000 naslovov kupilo 303.000 žetonov BTC.

Poleg tega je naslednja močna ovira 38.500 USD. Na tej ravni je 553.000 naslovov kupilo 330.000 žetonov BTC. Če se cena Bitcoina nekako prebije nad 20-dnevno SMA, bodo imeli veliko oviro pri 38.500 USD.

grafikon obsega btc / usd 012021

Slika: IntoTheBlock

4-urni grafikon dodaja še večjo verodostojnost našim splošnim medvedjim napovedim. Prvič, konvergenca / divergenca drsečega povprečja (MACD) se bo kmalu preusmerila iz zelene v rdečo. Drugič, 50-bar SMA je prestopil 20-bar SMA, da je oblikoval medvedji križni vzorec.

btc / usd 4-urni grafikon 012021

Slika: BTC / USD 4-urna

Ti kazalci nam povedo, da je splošno razpoloženje v 4-urnem časovnem obdobju negativno in lahko pričakujemo nadaljnji padec cen.

Sivine v samo 24 urah zberejo 700 milijonov dolarjev

Organ za upravljanje premoženja Grayscale Investments je nedavno v 24 urah zbral več kot 700 milijonov dolarjev. Predsednik uprave Michael Sonnenshein je na Twitterju potrdil novico.

"Včeraj je @Grayscale v svojo družino izdelkov zbral severno od 700 milijonov dolarjev … zdi se, da zagon iz četrtega četrtletja [sic] pospešuje novo leto."

Sonnenshein je opozoril, da je to pomemben mejnik, saj kaže na naraščajoče zanimanje institucionalnih vlagateljev za diverzifikacijo svojih naložb z izbiro digitalnih sredstev, ki niso Bitcoin. Po poročilu Grayscale za četrtletje 2020 je bilo četrtletje podjetja izjemno uspešno, saj je bilo v več izdelkov zabeleženih 3,3 milijarde dolarjev naložb.

Poleg tega je imel Grayscaleov digitalni sklad z velikimi kapicami povprečno tedensko naložbo 1,6 milijona dolarjev. Izdelki Grayscale brez zaupanja Bitcoin so bili v četrtem četrtletju priča povprečni tedenski naložbi v višini 33,6 milijona dolarjev.

Eric Balchunas, višji analitik ETF pri Bloombergu, je primerjal Grayscale "ARK" kriptovalut. Opozoril je na podobnosti med obema entitetama.

"Podobnosti so precej neverjetne. Mislim, da sta oba 3-4 leta visela v relativni pozabi, pred približno 12 milijona sta imela približno 2 milijarde dolarjev, nato pa boom, 10-kratno rast. Oba kljubujeta trendoma: ARK z nabiranjem zalog in sivina v zelo visokih honorarjih in 20% + premijah. “

Vodilna ponudba ARK Investment Management je ARK Innovation ETF (ARKK). V zadnjem letu je ARKK vrnil več kot 171%, njena celotna sredstva v upravljanju (AUM) pa so se desetkrat povečala na 21,8 milijarde USD.

Nasprotno od Sonnensheinovih stališč je predsednik New York Digital Investment Group (NYDIG) Robert Gutmann dejal, da so se med zadnjih 100 pogovorov, ki jih je imel NYDIG z vlagatelji, vsi »ukvarjali z bitcoini, 0% pa jih je je šlo za katero koli drugo kripto sredstvo. ”

Jonathan Ruffer: Bitcoin je “edinstvena zver”

V nedavnem pregledu naložb je Jonathan Ruffer, predsednik podjetja za upravljanje naložb Ruffer, delil svoje poglede na Bitcoin. Poimenoval je sredstvo “edinstvena zver”, je dejal, da vodilni kovanec vedno bolj izziva zlato kot sredstvo.

Bitcoin je edinstvena zver kot nastajajoča zaloga vrednosti, ki združuje nekatere prednosti tehnologije in zlata. [Bitcoin] postaja izzivalec za zlato kot eno nadvaluto.

Ruffer je že razkril podrobnosti o lastni naložbi v Bitcoin. Decembra je družba za BTC zapravila 744 milijonov dolarjev, kar predstavlja 2,7% celotnega premoženja v upravljanju (AUM) – 27,3 milijarde dolarjev. Naložba v Bitcoin je bil drastičen korak za Rufferja, saj so člani upravnega odbora skrbno razmislili o naložbi.

V pregledu tega meseca je Jonathan Ruffer izjavil, da je podjetje postalo “živčno zadovoljno”, da ima BTC pri svojih dejavnostih pomembno vlogo. Predsednik je opozoril, da je Bitcoin, tako kot zlato, naložba, ko se USD in druge fiat valute “kerplunirajo” – ko vrednost teh valut zaradi inflacije strmo pada..

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla te ravni

Če je hipoteza o napaki pravilna, lahko pričakujemo padec cene na psihološko raven 34.000 USD. Nadaljnji preboj spodaj, ki bi lahko bil katastrofalen, saj bo BTC pripeljal do 50-dnevnega SMA (27.600 USD).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me