Bitcoin tehnična analiza: BTC se premakne proti 40.000 ameriškim dolarjem, saj kripto tržna kapitalizacija presega 1 bilijon dolarjev

Dnevna analiza cene Bitcoin BTC

  • Bitcoin je zdaj eno izmed 10 najdragocenejših svetovnih sredstev.
  • BTC je premagal signal prodaje zaporednih indikatorjev TD.

Bitcoin je v zadnjih treh dneh poskočil z 32.000 na 37.250 dolarjev in tako zlahka premagal psihološko raven v višini 35.000 dolarjev. Zdi se, da je premierna kriptovaluta na hitri poti proti območju 40.000 USD. Skupna kapitalska tržna meja je presegla merilo v višini 1 bilijona dolarjev. Zdi se, da BTC jaha ta ogromen val pozitivnega zagona, ko se napoti novim vzponom.

Bitcoin premaga signal prodaje

Bitcoin je na štiriurnem grafikonu utripal signal prodaje z zeleno devetimi svečniki. Potem ko se je cena znižala s 35.000 na 34.600 dolarjev, se je cena uspela povrniti nad 37.000 dolarjev.

btc / usd 4-urni grafikon 010721

Slika: BTC / USD 4-urna

Slaba stran je zaščitena s tremi zdravimi nivoji podpore, kot je razvidno iz IntoTheBlock-ovega »Vhoda / iznosa denarja okoli cene« (IOMAP). Te tri ravni so na 20-palčnem SMA (33.300 USD). 32.200 USD in 50-palčni SMA (31.350 USD). Te tri podporne stene se zdijo dovolj močne, da prevzamejo velik prodajni pritisk.

grafikon obsega btc / usd 010721

Slika: IntoTheBlock

Grafikon dnevnih cen daje dodatno verodostojnost našim splošnim bikovskim napovedim. Prvič, konvergenca / divergenca drsečega povprečja (MACD) kaže na naraščajoč bikovski zagon. Drugič, parabolični SAR se je iz medvedjega preusmeril v bikovski, kar spet kaže, da biki popolnoma nadzorujejo trg.

bct / usd dnevni grafikon 010721

Slika: BTC / USD na dan

Ali obstaja dohodni smetišče?

Kriptoanalitik, ki ga vodi “Panama Crypto”, je podal zanimivo ugotovitev. Zdi se, da se je število Bitcoinov na borzah močno povečalo.

grafikon bitov santimentov 010721

Slika: Santiment

To lahko pomeni, da kupci svoje BTC premikajo na denarnice za menjavo, da bi razprodali svoje kovance in si ustvarili dobiček.

Bitcoin bo prihodnji mesec dosegel 45.000 USD

CCO BitPay, Sonny Singh, je dejal, da verjame, da bi lahko Bitcoin v naslednjem mesecu dosegel 45.000 USD. V nedavnem intervjuju za Bloomberg je Singh opozoril, da bi velika podjetja morda prodala svoja imetja digitalnih sredstev prej, kot bi ljudje predvidevali, da bi ustvarili dobiček..

Veliko institucionalnih kupcev je kupilo približno 20.000 ameriških dolarjev, tako da bi to bilo moje nadstropje, kako daleč bi lahko Bitcoin padel … Vsi tisti kupci, ki so kupili, so rekli: “Oh, zdaj so v Bitcoin že tri do pet let, “kar je super, vendar mislim, da če Bitcoin prihodnji mesec doseže 45.000 USD, bodo rekli,” vau, pravkar smo naredili 2x, veste, tega triletnega obdobja ne potrebujemo več, začnimo prodajati nekaj.

Poleg tega je Singh dodal še eno napoved, ki nakazuje, da bodo vlade in državljani, ko Bitcoin začne dosegati pomembno ceno, začeli kupovati sredstvo. Nadaljeval je z razlago, da se je pred dvema letoma koncept velikih podjetij, ki dodajajo Bitcoin v svoje bilance stanja, zdel nenavaden, zdaj pa velike institucije držijo Bitcoin.

Bitcoin je zdaj 9. najbolj dragoceno globalno sredstvo

Po navedbah Asset Dash je vodilna kriptovaluta zdaj deveto najdragocenejše sredstvo na svetu. Pred nekaj tedni je Bitcoin na seznamu prehitel VISA. Kmalu je povečal svojo tržno kapitalizacijo za 70 milijard dolarjev, da bi prehitel Berkshire Hathaway, družbo, ki jo vodi Bitcoin kritik Warren Buffett. Trenutno je prvih pet podjetij na seznamu Apple (2,23 bilijona), sledijo Microsoft (1,65 bilijona USD), Amazon (1,62 bilijona USD), Googlovo matično podjetje Alphabet (1,18 bilijona USD) in Facebook (773 milijard USD).

Grafikon dragocenih sredstev AssetDash 010721

Slika: AssetDash

Na bolj svetel način lahko Bitcoin prehiti podjetja na mestih od šestega do osmega, če mu uspe ohraniti svoj zagon. Delnice v Tencentu so vredne 698 milijard dolarjev, Tesla Elona Muska ima 697 milijard dolarjev, Alibaba pa 650 milijard dolarjev, kar je 12 milijard dolarjev več od tržne kapitalizacije BTC.

Trgovci z bitcoin terminskimi pogodbami previdni

Statistični podatki družbe CryptoQuant kažejo, da trgovci s terminskimi pogodbami vsak dan tvegajo manj denarja, ko Bitcoin vstopi v območje odkrivanja cen. Glede na podatke spletnega mesta z meritvami povprečni vzvod trgovanja s terminskimi pogodbami Bitcoin nenehno upada na več vodilnih borzah.

Da bi pojasnil to enačbo, je CryptoQuant razvil kazalnik, imenovan Ocenjeno razmerje vzvoda. Slednje se dobi, ko se odprti interes borze deli z rezervo, deponirano na borzi. CryptoQuant je opozoril, da se vzvod zmanjšuje na Binance, BitMEX, Bybit, Huobi in OKEx. Te izmenjave nadzorujejo večino poslov v celotnem ekosistemu kriptovalut.

To znižanje povprečnega vzvoda bi lahko pomenilo previdnost sredi faze odkrivanja cen. Trgovci so pripravljeni tvegati vedno manj, ko odpirajo pozicije, ker ni zgodovinskih referenc, da bi ohranili kakršno koli napoved.

Številne trgovce je skrbelo tudi zaradi zelo strahujočega popravka. Sredstva, ki previsoko narastejo, se v določenem trenutku običajno vrnejo in BTC tej resničnosti ni tuja. Trgovci, ki so odprli pozicije, bodo sčasoma želeli unovčiti in izkoristiti svoj realizirani dobiček. Čas je lahko slab za tiste z velikimi stavami z vzvodom na nadaljevanju bikova trga.

CryptoQuant meni, da je razmerje ocenjevanja finančnega vzvoda dober način za merjenje tveganja, ki so ga trgovci pripravljeni sprejeti. Iz tega razloga mora statistika odražati splošno razpoloženje na trgu:

ELR za izmenjavo izvedenih finančnih instrumentov nam pove, koliko vzvoda v povprečju uporabljajo uporabniki. Te informacije merijo razpoloženje trgovcev, ne glede na to, ali tvegajo ali tvegajo veliko. Če je vrednost ELR v primerjavi z zadnjimi dnevi visoka, to pomeni, da so trgovci precej prepričani v svoje položaje. Podatki o financiranju, kot so stopnje financiranja, lahko trgovcem pomagajo zgraditi trdno strategijo trgovanja s temi informacijami.

Številke, ki jih zagotavlja CryptoQuant, skušajo ponuditi objektiven nadzor nad trgi, upoštevajoč preprosto predpostavko glede tveganj – ko je vzvod velik, trgovci menijo, da je trend močan. Ko je ta nizka, so trgovci bolj negotovi glede tega, kaj bi se lahko zgodilo.

Ključne ravni cen, ki jih je treba paziti na BTC

Za BTC gre za raven 40.000 USD. Kako se bodo odzvali kupci, ko bodo dosegli to raven? Ali so se kovanci premikali na borze, da bi se imetniki prodali, ko BTC doseže 40.000 USD? Morali bomo počakati in videti, kako se bo izteklo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me