Napoved cene Bitcoinov: BTC padce pod 52.000 USD, tudi če institucije še naprej tečejo

Dnevna tehnična analiza Bitcoin BTC

  • Cena Bitcoin ima tri zdrave ravni podpore v višini 49.500 USD, 48.000 USD in 46.000 USD.
  • Motley Fool in Blackrock si prizadevata za velika vlaganja v BTC.

Od 1. februarja do 17. februarja se je cena Bitcoina zvišala s 33.000 na 52.000 dolarjev in v svoji celotni oceni pridobila skoraj 20.000 dolarjev. Vendar se je cena BTC v zadnjih dveh dneh nekoliko znižala. Poglejmo si podrobneje s tehnično analizo.

Cena Bitcoinov se sooča z rahlim popravkom

Ta nedavni dvig cene Bitcoin je bil dovolj močan, da je RSI potisnil v prekupljeno območje. Vendar je medvedji popravek v zadnjih dveh dneh potisnil BTC nazaj v nevtralno območje. To se zdi bolj kot začasno kolcanje kot nov trend.

btc / usd dnevni grafikon 021921

Slika: BTC / USD na dan

Cena Bitcoin ima tri zdrave ravni podpore v višini 49.500, 48.000 in 46.000 dolarjev. Najmočnejša podpora je 46.000 USD, pri čemer je prej 600.000 naslovov kupilo 360.600 BTC žetonov. Te ravni so dovolj močne, da prevzamejo izjemen prodajni pritisk. Kot taki ne pričakujemo, da BTC pade pod 46.000 USD.

grafikon obsega btc / usd 021921

Slika: IntoTheBlock

MACD v 4-urnem grafikonu cen Bitcoin se je spremenil, zato se lahko obeta nadaljnji popravek. Od zdaj je BTC našel podporo pri 20-palčnem SMA.

btc / usd 4-urni grafikon 021921

Slika: BTC / USD 4-urna

Motley Fool kupi 5 milijonov dolarjev Bitcoina za svoj 10-kratni potencial

Priljubljeno finančno in investicijsko svetovalno podjetje The Motley Fool je nedavno objavilo, da v Bitcoin vlaga pet milijonov dolarjev.

“Imamo VELIKE NOVICE! V lastni bilanci stanja kupujemo 5 milijonov dolarjev Bitcoinov. Tako je. 5 milijonov dolarjev. “

Nekaj ​​minut po objavi je cena Bitcoina dosegla 52.400 ameriških dolarjev – novo rekordno vrednost vseh časov. Družba je navedla tri razloge za svojo naložbo. Najprej je rekel, da je Bitcoin dolgoročno boljši hranilec vrednosti v primerjavi z zlatom.

Drugič, Bitcoin bi lahko postal medij za “transakcije, kot da bi se cene v naslednjem desetletju stabilizirale.” Nazadnje je družba omenila, da verjame, da lahko BTC deluje kot produktivna zaščita pred inflacijo.

Motley Fool je nadaljeval, da verjame, da “Bitcoin lahko igra vlogo znotraj raznolikega portfelja, zgrajenega s poudarkom na dolgoročnem obdobju”, in da namerava to Bitcoin naložbo obdržati “več let”.

V nedavnem članku je družba povedala, da se je odločila, da bo Bitcoin priporočila kot del svojega »10-kratnega portfelja s stvarnim denarjem«, ki je osredotočen na iskanje naložbenih priložnosti, ki bi lahko v naslednjih petih do desetih letih povečale vrednost 10-krat. . Nadalje je dodal, da bo ločeno kupoval Bitcoin za svoje bilance stanja

Ne bomo samo počakali, da bodo lahko vsi naši člani v 10X-ju lahko kupili, preden bomo kupili našo dodelitev 10X, ampak bomo vsem članom Motley Fool dali tudi priložnost, da pregledajo te smernice, preden ločeno vložimo 5 milijonov USD Motley Fool lastni kapital.

BlackRock globoko v BTC

Rick Rieder, glavni investicijski direktor družbe BlackRock – največjega upravljavca premoženja na svetu – je dejal, da se podjetje zavzema za naložbe v Bitcoin. Po Riederjevih besedah ​​je kripto trg pripravljen na vstop novih igralcev.

Začeli smo se malo ukvarjati z njo. Po mojem mnenju se je tehnologija razvila in predpisi so se razvili do te mere, da številni ljudje menijo, da bi morala biti del portfelja.

Številne države vse bolj urejajo obdavčevanje kripto in se osredotočajo na ublažitev kriminala. To je verjetno spodbudilo nove kripto naložbe. Rieder je tudi opozoril, da je vlaganje v digitalna sredstva trenutno zelo praktično, ker številna tradicionalna sredstva niso več tako privlačna za vlagatelje.

V svoji vlogi pri Komisiji za vrednostne papirje in borzo v začetku tega leta je BlackRock nakazal, da bodo izvedeni finančni instrumenti Bitcoin dodani dvema njenima skladoma. Sem spadajo BlackRock Global Allcoation Fund, Inc. in BlackRock Funds V.

V preteklosti so o BTC pozitivno govorili tudi številni ugledni člani vodstva BlackRock. Rieder je pohvalil tudi kripto sredstvo in nakazal, da lahko prehiti zlato.

Novembra 2020 je dejal:

Ali mislim, da je to trajen mehanizem, ki bi po mojem mnenju v veliki meri lahko nadomestil zlato? Ja, vem, saj je toliko bolj funkcionalen kot podajanje zlate palice.

19% vstopnic PrivateFly je kupljenih v bitcoinih

PrivateFly, čarterski prevoznik s sedežem v Združenem kraljestvu, je pred kratkim dejal, da je 19% letnih prihodkov ustvarilo od prodaje vozovnic prek Bitcoinov. Družba je dejala, da se je aktivnost BTC v zadnjem mesecu povečala, saj so se cene kovanca znatno dvignile.

PrivateFly je sredstvo začel ponujati kot možnost plačila že leta 2014 na letu iz Belgije v Francijo. Družba je dejala, da je bilo 12% vseh letalskih vozovnic, rezerviranih decembra 2020, plačanih z uporabo Bitcoina. Januarja 2021 se je prodaja nekoliko povečala, saj je bilo prek BTC prodanih 13% vseh vstopnic. Za referenco je sredstvo prej predstavljalo le 2% nakupov vstopnic.

Podjetje je uvedlo nov članski program, ki popotnikom omogoča, da svoj Bitcoin položijo na račun in ob rezervaciji zaračunajo fiat vrednost. S tem se boste izognili prenosu dodatnih BTC, katerih vrednost se lahko v naslednjih dneh poveča ali zmanjša.

PrivateFly je tudi trdil, da je bil zabeleženi porast prihodkov še toliko večji, saj so potniki, ki plačujejo prek Bitcoina, več denarja zapravili za dražje lete. To kaže na “bogato” demografsko kategorijo za povprečnega imetnika BTC.

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla te ravni

Pričakovali smo, da bo cena Bitcoina kmalu končala medvedji popravek in se spustila za malo pod 50.000 USD. Vendar bo ta pritok institucionalnih vlagateljev verjetno spodbudil BTC, da skoči na nove višine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me