Napoved cene Bitcoinov: BTC se umika po dotiku 40.000 USD

Dnevna tehnična analiza Bitcoin BTC

  • Bitcoin ima zdravo podporo na liniji 35.000 USD
  • Število novih dnevnih naslovov je doseglo najvišjo točko od decembra 2017.

Ta četrtek je Bitcoin prvič uspel preseči psihološko raven v višini 40.000 dolarjev. Toda od takrat se je cena znižala. Se bo BTC kmalu vrnil na te ravni? Preverimo.

Medvedi vstopijo v popravek

Pred tem petkom je cena z 32.000 narasla na 40.000 dolarjev. Medvedi so zdaj stopili nazaj na trg in ga popravili na 38.300 USD. Vendar več kazalnikov kaže, da gre zgolj za začasni popravek.

btc / usd dnevni grafikon 010821

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

Konvergenca / divergenca drsečega povprečja (MACD) kaže na bikovski zagon, kar kaže, da je splošno razpoloženje na trgu pozitivno. Če pogledamo IOMAP IntoTheBlock, lahko vidimo 35.000 dolarjev zdrave ravni podpore. Prej na tej ravni je 484.250 naslovov kupilo 308.000 BTC.

grafikon obsega btc / usd 010821

Slika: IntoTheBlock

V 4-urnem grafikonu to podporno območje sovpada z 20-palčnim SMA. Današnji popravek je pomagal, da se indeks relativne moči (RSI) s prekupljenega območja vrne v nevtralno območje, kar kaže, da je ta popravek začasen. Parabolični SAR še vedno kaže, da je splošno razpoloženje na trgu bikovsko.

btc / usd 4-urni grafikon 010821

Slika: BTC / USD 4-urni grafikon

Našim bikovim napovedim še povečujemo število novih naslovov, ki vstopajo v omrežje. Med 1. januarjem in 7. januarjem je število vnesenih naslovov s 445.500 naraslo na 685.390.

grafikon bitov naslovov 010821

Slika: IntoTheBlock

To je največ novih naslovov, ki so v protokol vstopili od decembra 2017.

Jim Cramer, CNBC, Bitcoin obravnava kot delnico

Jim Cramer, voditelj oddaje “Mad Money” na CNBC, je pred kratkim dejal, da se z Bitcoinom ukvarja kot z delnicami pri ravnanju z nedavnimi cenami. Cramer je v intervjuju za Katherine Ross podal napovedi glede premoženja v letu 2021, vključno s prihodnjo uspešnostjo BTC.

Cramer je omenil, da je Bitcoin najprej kupil “bolj kot sredstvo” kot trgovino, in dejal, da namerava del tega imeti v svojem portfelju. BTC je kupil po nastopu v septembrskem podcastu z Anthonyjem Pomplianom, ko je vodilni kripto trgoval okoli 10.000 dolarjev.

Cramer je dejal, da se je njegova začetna naložba podvojila po zadnjem cenovnem rallyu Bitcoina, zaradi česar je sledil svojemu pravilu o prodaji stroškov.

Ne delam ničesar, česar ne bi naredil z zalogo … Rekel bom, da počakajte.

Gostitelj je vlagatelje opozoril, da je BTC verjetno vstopil na špekulativno ozemlje in ne kot valuta. Dodal je, da bi razmislil o nakupu dodatnih BTC, če bi se cena vrnila v razpon od 14.000 do 18.000 dolarjev.

PayPalov obseg bitcoinov presega 100 milijonov dolarjev

Od novembra se je količina nakupov in prodaj Bitcoinov na PayPalu povečala za petkrat in se z okoli 20 milijonov dolarjev povečala na trenutno 100 milijonov dolarjev. Po navedbah itBit se je obseg zdaj povečal za 10-krat, preden je PayPal začel.

Plačilni velikan bo kmalu uvedel tudi plačila BTC za svojih 26 milijonov trgovcev. Tako bodo plačila BTC in ETH enostavna in racionalizirana. Zdi se, da je to spodbudilo tudi raven cen Bitcoinov, saj kaže, da cene niso samo institucionalni vlagatelji, ampak tudi splošno prebivalstvo. PayPal je ljudem z računom PayPal olajšal vstop na trg Bitcoin, saj jim ni treba odpreti novega računa na Coinbase.

Dan Morehead iz Pantera Capital je dejal:

“Ko je PayPal zaživel, je glasnost [na itBit] začela naraščati. Povečanje obsega itBit pomeni, da PayPal v dveh mesecih po začetku prodaje že kupuje več kot 100% nove ponudbe bitcoinov. “

Po trenutni stopnji se PayPal približuje milijon dolarjev na teden. Pred kratkim se je podvojil s 40 milijonov dolarjev dnevno na 80 milijonov dolarjev.

~ 80% ponudbe Bitcoinov je trenutno nelikvidnih

78% ponudbe Bitcoin trenutno zasedajo nelikvidni subjekti, ki hranijo sredstvo in ne načrtujejo prodaje, kot pravi Glassnode. Podjetje za analitiko je omenilo, da meritve, ki se uporabljajo za izračun potencialne likvidnosti Bitcoina, upoštevajo količino Bitcoina, ki jo je še treba izkopati, in koliko Bitcoina je bilo potencialno izgubljenega v zadnjem desetletju.

Če je za naraščajoče občinstvo na voljo manj žetonov BTC, prodajni pritisk pade, saj bo več vlagateljev želelo obesiti svoje deleže. To bi lahko imelo bikovski rezultat, ko se bo povpraševanje po sredstvu povečalo.

Ker je ponudba Bitcoinov omejena, nagrade za rudarstvo pa so zdaj manj razpolovljene, je ustvarjanje več Bitcoinov za zadovoljevanje naraščajočega povpraševanja težko. Izvleček iz poročila se glasi:

»Kvantificiranje likvidnosti Bitcoina je bistvenega pomena za razumevanje njegovega trga. Če je veliko bitcoinov nelikvidnih, se pojavi kriza na strani ponudbe – kar ima slabši učinek na prodajni pritisk BTC na trgu. Ali drugače povedano: stalni porast nelikvidnih bitcoinov kaže na močno razpoloženje vlagateljev in potencialni bikovski signal. “

Institucionalni interes je bil eden največjih dejavnikov, ki so prispevali k stalnemu teku bitkoinov. Ta interes namesto volatilnosti na trgu pomeni dolgoročnejšo strategijo imetništva.

Ključne ravni cen, ki jih je treba paziti na BTC

Podporna linija za 35.000 ameriških dolarjev je dovolj robustna, da prevzame izjemen prodajni pritisk in prepreči nadaljnji upad. Navzgor bo zanimivo videti, kako se obnašajo kupci, ko BTC spet doseže psihološko raven v višini 40.000 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me