Napovedovanje cene Bitcoin: kiti dodajajo prodajni pritisk, saj BTC doživlja kratkoročni popravek

Dnevna tehnična analiza Bitcoin BTC

  • Bitcoin je na vrhu zdrave podpore s 22.500 USD.
  • Število naslovov s 1.000–10.000 BTC se je zmanjšalo.

Bitcoin nadaljuje s kratkoročnim popravkom cene, saj medvedi že tretji dan zapored nadzorujejo. V tem časovnem obdobju je BTC padel s 23.860 na 22.730 dolarjev. Poglejmo, kaj se dogaja v zakulisju s tehnično analizo.

BTC podpira močno podporo

Pred tem 3-dnevnim popravkom se je indeks relativne moči (RSI) gibal v območju prekupovanja. Zdaj se je naselil nazaj v nevtralno območje in namiguje, da sredstvo ni več predrago. BTC trenutno sedi na vrhu zdrave podpore.

btc / usd dnevni grafikon 122220

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

Vhod / izstop denarja okoli cene IntoTheBlock “IOMAP” vam lahko pomaga vizualizirati močna območja podpore in odpora. Kot lahko vidimo, je območje 22.500 dolarjev solidno. Prej na tej ravni je 478.000 naslovov kupilo 562.000 BTC kovancev.

grafikon obsega btc / usd 122220

Slika: IntoTheBlock

Če se prodajalcem uspe prebiti pod to steno, je naslednja zdrava podporna cona na 20-dnevnem SMA (20.300 USD). Torej, kaj narekuje ta kratkoročni prodajni pritisk? No, poglejmo, kako so se obnašali kiti.

grafikon bitcoin naslovov 122220

Slika: Santiment

Glede na Santiment, ponudnika podatkov o vedenjski analitiki, se število naslovov, ki imajo od 1000 do 10.000 BTC, prodaja v zadnjem času. Čeprav se dejansko število morda zdi manjše, dejstvo, da ti naslovi vsebujejo od 22 do 220 milijonov dolarjev vrednih BTC, pomeni, da lahko že najmanjše ukrepe trajno vplivajo na ceno..

Elon Musk in izvršni direktor MicroStrategy sodelujeta v dialogu Bitcoin

Izvršni direktor Tesle Elon Musk je nedavno objavil meme, ki prikazuje, kako nedavni hype privlači kritike in nasprotnike Bitcoinov, da ponovno preučijo svoje stališče do digitalne valute..

Objava je sprožila zanimiv pogovor med njim in Michaelom Saylorjem, ustanoviteljem in izvršnim direktorjem MicroStrategy. Saylor je predlagal, da bi Elon svojim delničarjem lahko naredil uslugo s pretvorbo valute Tesla v bilanci stanja iz dolarja v bitcoin. Po njegovem mnenju, če ga sprejmejo drugi S&P 500 podjetij bi ta poteza lahko spremenila prostor kriptovalut.

bilanca stanja bitcoin podjetij

V odgovor na to je Musk vprašal, ali so z BTC možne velike transakcije. Michael je odgovoril pritrdilno in se skliceval na njegove transakcije bitcoinov v vrednosti več kot 1,3 milijarde USD, opravljene v zadnjih mesecih.

V drugem tvitu je Michael Saylor komentiral idejo dela in zaslužka v inflacijskih fiat valutah samo zato, da bi izkupiček vložil v bolj tvegana sredstva. Po njegovem mnenju je pot do blaginje v BTC.

JPMorgan napoveduje popravek cen

Strateg JPMorgan Chase je pred kratkim dejal, da bi se verjetnost popravka Bitcoinov povečala, če bi se pretoki v sivotni Bitcoin Trust dramatično upočasnili. Po poročanju Bloomberga bi znaten padec prilivov v največji Bitcoin sklad povečal verjetnost popravka cen, podobnega tistemu, ki smo ga videli v drugi polovici leta 2019. Poročilo je navedlo pripombe kvantitativnih strategov banke pod vodstvom Nikolaosa Panigirtzoglouja.

Strategi so dodali, da so prilivi Bitcoinov v Grayscaleu “preveliki, da bi lahko kateri koli položaj, ki ga sproščajo trgovci, ustvaril trajno negativno dinamiko cen.” Nedavni podatki, ki jih je delila družba Grayscale Investments, so pokazali, da je podjetje 18. decembra doseglo 15,5 milijarde dolarjev digitalnih sredstev v upravljanju, kar je v manj kot mesecu višje za 2 milijardi dolarjev. Podjetje Bitcoin Trust je zdaj vredno več kot 13 milijard dolarjev od te vsote.

Glede na prejšnja opozorila, da bi zlato izgubilo mesto zaradi BTC, so najnovejše ugotovitve pokazale nov “trend”, ki ga je oblikoval Grayscale, kot poroča Cointelegraph. Izpostavljenost Bitcoinu bi lahko vključevala osebo, ki je kupila eno enoto sivine, medtem ko je prodala tri enote SPDR Gold Trust. Strateg JPMorgan je dejal:

Če se ta srednjeročna do dolgoročnejša teza izkaže za pravilno, bi v prihodnjih letih cena zlata trpela zaradi prestrukturiranja s strukturnim tokom.

Institucije, ki dajejo prednost Bitcoinom in zlatu pred obveznicami – Weiss Ratings

Weiss Ratings je pred kratkim pojasnil, zakaj bodo veliki institucionalni vlagatelji verjetno prilagodili svoje dodelitve portfelja z zmanjšanjem izpostavljenosti državnih obveznic v korist Bitcoina in zlata. V nedavnem članku je ocenjevalna spletna stran poudarila, da “državne obveznice niso več varovanje pred padcem cen delnic, kot so bile nekoč”, kar je slaba novica za “pokojninske sklade, zavarovalnice in druge velike investicijske družbe.”

V nadaljevanju je bilo omenjeno, da imajo tako veliki institucionalni vlagatelji “približno 100 bilijonov dolarjev premoženja”, ki je vloženo približno 30% v državne obveznice in 70% v delnice. Dodelitev obveznic je namenjena varovanju pred padci borz. Vendar pa je v članku pisalo, da “varovanje ne deluje več” zaradi ničelnih (ali negativnih) realnih donosov državnih obveznic. Tudi če se le 10% od prej omenjenih 30 milijard dolarjev premakne iz državnih obveznic in enakomerno preide v Bitcoin in zlato, to pomeni, da v Bitcoin vstopi 1,5 bilijona USD.

Ta dodelitev lahko potencialno dvigne ceno Bitcoina višje in hitreje kot zlato.

Zaradi bistveno nižje tržne kapitalizacije in obsega trgovanja Bitcoin lahko naraste veliko hitreje kot zlato … ko se vlije nov denar razočaranih vlagateljev v obveznice.

Weiss meni, da je drugi razlog, da Bitcoin v tem scenariju presega zlato, omejena ponudba Bitcoinov. Članek se je zaključil z besedami:

Bitcoin je še vedno razmeroma majhen razred premoženja. Tako lahko tudi razmeroma majhni prilivi kapitala zelo močno vplivajo na cene.

Ključne ravni cen, ki jih je treba paziti na BTC

Trenutno je kritično območje podpore za 22.500 USD. Če se BTC preseže, je naslednja zdrava podpora 20-dnevni SMA (20.300 USD). Če pogledamo IOMAP, obstaja navzgor zmerna odporna ovira, ki znaša 23.500 USD. Če kupci prestopijo to raven, imajo pot nazaj v območje 24.000 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me