Napovedovanje cene Bitcoinov: BTC doseže najvišjo vrednost po zgodovinski sredi

Dnevna tehnična analiza Bitcoin BTC

  • BTC je to sredo prebil mejo 21.000 USD.
  • IomoAP IntoTheBlock prikazuje dve zdravi ravni podpore v višini 19.250 in 19.000 USD.

Bitcoin je tema številka ena, ki je na Twitterju priljubljena po vsem svetu in to z dobrim razlogom. Premierna kriptovaluta je presegla mejo 20.000 dolarjev, dosegla najvišjo vrednost in od takrat presegla mejo 21.000 dolarjev. Vse skupaj je bilo nekaj zgodovinskih dni za Bitcoin.

Bitcoin gre gor, gor in stran

V zadnjih dveh dneh je BTC poskočil z 19.400 na 21.800 dolarjev. Cena se udobno giblje nad 20-dnevnimi, 50-dnevnimi in 200-dnevnimi SMA. Indeks relativne moči (RSI) se je prikradel nad 70, kar kaže, da je sredstvo lahko nekoliko predrago.

btc / usd dnevni grafikon 121720

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

BTC trenutno počiva na zdravih ravneh podpore, ki si jih lahko ogledate s pomočjo IntoTheBlock-a In / Out of the Money Around Price (IOMAP).

grafikon obsega naslovov bitcoin

Slika: BTC IOMAP

Glede na IOMAP obstajata dve zdravi podporni coni po 19.250 in 19.000 dolarjev. Na prejšnji ravni je 987.000 naslovov kupilo 470.270 BTC. Podobno je na ravni 19.250 USD nekaj manj kot 595.000 naslovov kupilo ~ 430.000 BTC. Če pride do razprodaje zdaj, morata biti ti dve ravni dovolj trpežni, da prevzameta medvedji pritisk.

Oglejmo si krajši časovni okvir prek 4-urnega grafikona.

btc / usd 4-urni grafikon 121720

Slika: BTC / USD 4-urni grafikon

Krajši časovni okvir vam daje boljšo predstavo o visoki nestanovitnosti, ki jo trenutno doživlja BTC. Čeljust Bollingerjevega pasu se je precej razširila, kar kaže na večjo volatilnost. MACD prav tako kaže vse večji zagon na trgu. Kot tak bi moral biti BTC sposoben, da se premakne nad 22.000 USD.

Bitcoin postane tretja “najbolj obljudena trgovina”

Nedavna raziskava, ki jo je izvedla Bank of America, je pokazala, da se Bitcoin uvršča na lestvico “trgovine z največ gnečo”. Vodilna valuta je premagala tradicionalne naložbe, kot so zlato in obveznice.

Bitcoin, uvrščen na tretje mesto, je 15% anketirancev imenovalo za najbolj obremenjeno trgovino. Tehnične delnice (52%) in kratke dolarske pozicije (18%) so se uvrstile višje od vodilne kriptovalute.

bitcoin tweet

Raziskava je bila izvedena med 4. in 10. decembrom in je postavljala vprašanja v zvezi s trendi v vedenju vlagateljev. V raziskavi je sodelovalo 217 upraviteljev skladov, ki so skupaj odgovorni za 534 milijard USD premoženja. Na vprašanje, ali imajo Bitcoin dolge pozicije, jih je 15% odgovorilo pozitivno.

Zaradi velike inflacije je v rezultatih ankete jasno razviden trend odstopanja od gotovine in nepovezanih sredstev, kot je Bitcoin. Več investicijskih upraviteljev zdaj išče nakupe Bitcoinov, potem ko so velikani industrije, kot sta MicroStrategy in Square, pridobili velike količine Bitcoinov..

Raziskava Bank of America je tudi pokazala, da imajo upravitelji skladov prvič po letu 2013 premalo teže v denarju, potem ko so v zadnjih nekaj mesecih kupili nesorazmeren znesek zalog, blaga in drugega premoženja, vključno z Bitcoinom.

Bitcoin likvidnost je nekaj centimetrov bližje kot kdaj koli prej

Več pomembnih podjetij, kot sta MicroStrategy in GrayScale, je letos povečalo svojo izpostavljenost Bitcoinu. Glede tega je predsednik uprave CoinCorner nedavno objavil tvit, da bi lahko bila likvidnostna kriza za Bitcoin blizu.

Po podatkih, ki jih je delil Messari’s Ryan Watkins, MicroStrategy trenutno hrani 40.824 Bitcoinov. Ta znesek je vreden neverjetnih 797 milijonov dolarjev, podjetje pa je ustvarilo 322 milijonov dolarjev dobička, saj je v vodilno kriptovaluto vložilo le 475 milijonov dolarjev..

Pred nekaj dnevi je MicroStrategy zaključil zbiranje sredstev delničarjev za pridobitev več Bitcoinov. Družba je od vlagateljev zbrala 650 milijonov dolarjev. Generalni direktor CoinCornerja Danny Scott verjame, da je likvidnostna kriza Bitcoinov tik pred vrati. Omenil je, da je GrayScale Investments letos položil 115.236 BTC, kar je enako 2,2 milijarde dolarjev.

Pred kratkim je tvitnil, da so Bitcoin v vrednosti 700 milijonov dolarjev umaknili iz borz kriptovalut, saj uporabniki (vključno s finančnimi institucijami) dolgoročno zložijo BTC v trezorje hladilnic..

Raoul Pal: Bitcoin jesti svet

Naložbeni strateg Raoul Pal je pred kratkim dejal, da Bitcoin “jede svet” zaradi svojih 10-letnih donosov, ki znašajo več kot 6.200.000% in letnih donosov približno 200% na leto. V nedavnem tweetu je Pal izrazil svoje poglede na Bitcoin, saj so novi podatki razkrili impresivno uspešnost kovanca.

Naložba BTC, izvedena leta 2011, je prinesla 6.271.233% donosa, kot je poudaril Charlie Bilello, izvršni direktor podjetja Compound Capital Advisors. Dodal je, da se od takrat tej izvedbi nič več ne ujema. Naslednja najboljša stava je po njegovem Nasdaq, ki ponuja pičlih 512%.

Leto 2020 je bilo plodno leto za Bitcoin, saj je presegel zaloge, zlato in druge makro stave. V primerjavi z najnižjimi vrednostmi v marcu, ki znašajo 3.600 ameriških dolarjev, so BTC / USD zrasle za 440%. V nedavnem tweetu je makro analitik Alex Krueger dejal, da je trenutno gibanje cen zgolj Bitcoin, ki se pripravlja na širitev na nove višine.

Več časa kot BTC porabi pod 20K in nižja je osnova za financiranje in terminske pogodbe, ko se cena približuje 20K, močnejši prelom navzgor, ko pride.

Bitcoin biki napovedujejo nadaljnji zagon zaradi več institucionalnih kupcev, ki kopičijo vodilno valuto.

Avtor uspešnice: Bitcoin bo leta 2021 dosegel 50.000 USD

Robert Kiyosaki, avtor knjige Rich Dad Poor Dad, je pred kratkim napovedal, da bo Bitcoin leta 2021 dosegel 50.000 USD. Kiyosaki, ki je bil v zadnjem letu naklonjen BTC-ju, je dejal, da je nakup Bitcoina, preden se povzpne nad 20.000 USD, idealen, preden doseže njegovo predvidena vrednost 50.000 USD.

Zdi se, da je zaradi velike inflacije in pozitivnega razpoloženja okoli Bitcoinov trg kriptovalut pripravljen na hiter porast. Kot je dejal Kiyosaki, je povečano zanimanje za institucionalne naložbe trg kriptovalut spremenilo v bikovski rally.

Medtem ko institucije, kot so Grayscale, Square, MicroStrategy in CME kupujejo vedno več BTC, je povpraševanje po kovancu naraslo. To je dvignilo ceno in na trg pripeljalo nove vlagatelje. Če se bodo napovedi Kiyosakija uresničile, se cena Bitcoina usmerja v velik val, da bo v naslednjem letu pridobila več kot 250%.

Ključne ravni cen za ogled

BTC je trenutno na neoznačenem ozemlju, zato bo zanimivo videti, kako se bodo obnašali imetniki, če bo cena dosegla psihološko raven 22.000 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me