Napovedovanje cene Ethereuma: ETH pade pod 1400 ameriških dolarjev po medvedjem popravku

Dnevna tehnična analiza Ethereum ETH

  • Medvedi Ethereum so stopili v popravek trga po petih ravnih bikovih dneh.
  • Rudarji Ethereuma prodajajo svoje žetone, kar povečuje prodajni pritisk.

Od 13. januarja je Ethereum to sredo poskočil z 1.050 na 1.380 dolarjev. ETH se je ta torek dotaknil najvišje ravni vseh časov, a se je od takrat vrnil nazaj. Ta četrtek so medvedi skočili v petih zaporednih zelenih seansah.

Ethereum Bears prevzamejo nadzor

Cena Ethereuma se je z 1.380 dolarjev znižala na 1.330 dolarjev in pri celotni oceni izgubila skoraj 50 dolarjev. V tem procesu je prodajalcem uspelo črto v višini 1.345 dolarjev preusmeriti s podpore na odpor. Indeks relativne moči (RSI) je bil v gibanju vzdolž roba prekupljenega območja, preden se je uspel spet priplaziti.

eth / usd dnevni grafikon 012121

Slika: Dnevni grafikon ETH / USD

Ko vidimo IOMAP IntoTheBlock, si lahko ogledamo zelo zdravo podporno cono s 1.275 USD. Prej na tej ravni je 125.200 naslovov kupilo 6,65 milijona žetonov ETH. To območje je videti dovolj trdno, da absorbira izjemen prodajni pritisk.

grafikon obsega eth / usd 012121

Slika: IntoTheBlock

Od kod prihaja ta prodajni pritisk?

Glede na to, da cena Ethereuma preživlja obdobje medvedjega popravljanja, se je tukaj vprašati, od kod izvira ves ta negativni pritisk? Zdi se, da ima Santiment odgovor namesto nas.

et / usd tabela santimentov 012121

Slika: Santiment

Zdi se, da so rudarji ETH v letu 2021 od 3. januarja ustvarili nekaj dobička, kar bi lahko prispevalo k temu negativnemu zagonu.

Ether doseže ATH po Bitcoin Assistu

Eter (ETH) je pred kratkim dosegel novo rekordno vrednost, deloma tudi zaradi nestanovitnosti, ki jo opazimo v ceni Bitcoin. Glede na indeks volatilnosti Bitcoin (BVIN) podjetja CryptoCompare je naraščajoča volatilnost Bitcoinov do leta 2001 za 51% večja. To je verjetno povzročilo, da so se vlagatelji obrnili na druga digitalna sredstva, kot je ETH.

Vijay Ayyar, vodja poslovnega razvoja kripto borze Luno, je dejal:

Bitcoin je v zadnjih nekaj tednih v dosegu, kar daje čas, da se kapital vrti [do drugih kriptoasset].

Na podlagi Fibonaccijevih stopenj umika več analitikov verjame, da lahko naslednja poteza Bitcoina povzroči ali prekine svoj bikovski tek. Fibonaccijeve stopnje umika so vodoravne črte, ki kažejo, kje je verjetno, da bo prišlo do podpore in upora. Kar zadeva ETH, najnižja vrednost premoženja prihaja, ko Ethereum 2.0 napreduje.

V sektorju decentraliziranega financiranja (DeFi) je nedavno skupna vrednost (TVL) presegla 25 milijard dolarjev. Poleg tega je bil ETH, zaklenjen v pogodbi o vložku Ethereum 2.0, odstranjen iz obtoka, dokler se ne začne nadgradnja omrežja za preverjanje deleža (PoS). Zdaj je vanj zaklenjenih več kot 3 milijarde dolarjev ETH in s tem zaslužijo obresti svojih imetnikov.

Alex Krüger, priljubljeni ekonomist, je omenil štiri ravni cen etra, na katere je treba biti pozoren – 1.500, 1.600, 1.920 in 2.000 dolarjev. Rekel je, da so te ravni Fibonaccijev podaljšek, cene stavk za opcije in okrogle številke.

Ethereum bo imel koristi od zakona Metcalfe

Ethereum (ETH) je pred kratkim dosegel rekord visoke cene vseh časov in premagal svoj prejšnji vrh, določen leta 2017. D H Taylor, ekonomist in trgovec, je dejal, da bo Ethereum kmalu po stopinjah Bitcoina stopil na 20.000 dolarjev. Januarja 2018, le nekaj tednov po tem, ko je Bitcoin dosegel takrat rekord v višini 20.000 USD, je ETH na Coinbase dosegel 1.419 USD.

Taylor je svoj predvideni cilj temeljil na “zakonu Metcalf’s [sic].” Po povzetku, navedenem v poročilu Bitcoinista, lahko Metcalfeov zakon preslika “stopnjo rasti omrežja” z uporabo “kvadrata števila” njegovih uporabnikov. Z uporabo tega zakona analitik trdi, da bo Ether ponovil “tisto, kar je storil Bitcoin” in se povzpel do 20.000 USD na ETH.

primerjava bitcoin ethereum

Slika: Tradingview

Ether bo moral doseči 1400-odstotni dobiček od trenutnih cen, da bo dosegel 20.000 dolarjev. Drugi strokovnjaki, kot je Claude Erb iz Nacionalnega urada za ekonomske raziskave v Cambridgeu, pa so z modelom omejili najvišjo ceno Bitcoina na le 73.000 USD za BTC. Če upoštevamo zgornjo mejo BTC, se cilj Ether za 20.000 dolarjev ne zdi realen.

TVL v Ethereumu 2.0 preseže 4 milijarde dolarjev

Ethereum 2.0, nekaj več kot mesec dni po uvedbi, trenutno razpolaga z 2,7 milijona ETH (3,8 milijarde USD). Naraščajoče število stakerjev in nedavni rasti cen ETH so ETH 2.0 pomagali postati tretji največji blockchain po vloženih sredstvih. Omrežje sledi Polkadotu z zaklenjenih 10,4 milijarde dolarjev in Cardanu z 8,3 milijarde dolarjev.

V primerjavi s tekmeci za vložke je odstotek ponudbe Ethereuma, namenjen za vložke, vidno nižji. Medtem ko je le 2% ponudbe Etherja zavezano za pogodbo o depozitu, Cardano in Polkadot vidita več kot 60% žetonov, predanih vložkom.

Po navedbah Beaconcha.in je donos vložkov približno 9% – relativno povprečna uspešnost. Ta donos je nižji od nagrad Polkadot in Avalanche, vendar višji od večine drugih verižnih blokov, kot na stakingrewards.com.

V primerjavi z drugimi imajo založniki Ethereuma dodatno oviro, ker ne morejo dvigniti svojih sredstev, dokler razvijalci ne dokončajo prehoda na omrežje Pro-of-Stake (PoS). Dokler to ni storjeno, lahko deležniki do svoje likvidnosti dostopajo prek storitev tretjih oseb. Številne borze, kot sta Kraken in Binance, ponujajo skrbniške vloge z možnostjo prodaje ETH na borzi.

Pričakuje se, da bodo ravni Ethereuma dosegle to raven

MACD v 4-urnem grafikonu kaže naraščajoč medvedji zagon.

et / usd 4-urni grafikon 012121

Slika: ETH / USD 4 ure

To nam pove, da se pričakuje nadaljnji padec cen. V tem primeru bo verjetno preizkušena ovira za podporo v višini 1.275 USD. Nadaljnji odmor pod to stopnjo bo ETH pripeljal do 200-barov SMA (945 USD) na 4-urnem grafikonu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me