Napovedovanje top 3 cen Bitcoin, Ethereum, Ripple: Plima se obrne v prid kripto bikom, a kako dolgo?

  • Bitcoin razveseljuje spodbudne novice Fed, naraščajoča inflacijska pričakovanja v ZDA, a še vedno previdno.
  • Ethereum tvega padec proti torkovi najnižji ceni, če ne bo dobil sprejemljivosti nad 1650–1700 USD.
  • Ripple, zataknjen med ključnim povprečjem na dnevnem grafikonu, čaka močan katalizator za preboj območja.

Potem ko so v začetku tega tedna pripravili grozljivo predstavo, se zdi, da so kriptovalni biki našli noge, saj plima optimizma v četrtek zajema kripto ploščo. Kljub preobratu v razpoloženju trgi še vedno ostajajo zaskrbljeni ob nedavnem odmevu in ne preveč spodbudnih komentarjih najbogatejših na svetu.

Prej je prišlo do razprodaje kripto trga, saj so vlagatelji po previdnih izjavah ameriške ministrice za finance Janet Yellen, ustanovitelja Tesle Elona Muska in soustanovitelja Microsofta Billa Gatesa ponovno ocenili nedavni rekord..

Ker pa je ameriška centralna banka (Fed) objavila nove predpogoje za izdajo digitalnega dolarja in naraščajoča inflacijska pričakovanja, so biki spet upali. Predpogoji Feda so namignili, da je dolga pot do uvedbe digitalne valute centralne banke (CBDC).

Medtem so se ameriška inflacijska pričakovanja povzpela na najvišje v skoraj desetletju, ki so jih vodili obeti za velik fiskalni paket, napredek pri uvajanju cepiv in zaostreno povpraševanje potrošnikov, zaradi česar je vodilna kriptovaluta Bitcoin privlačnejša kot varovanje pred inflacijo..

Poleg širšega tržnega optimizma je Coinbase Global Inc., največja borza kriptovalut S, vložila zahtevo za objavo, pri čemer je bila prva večja neposredna kotacija izvedena na Nasdaqu, je družba dejala v vlogi pri ZDA Securities and Komisija za izmenjavo v četrtek.

Med prenovljenim optimizmom si oglejmo, ali tehnične lestvice odražajo enako tudi za nekatere najbolj prevladujoče kriptovalute.

Bitcoin biki vztrajajo, a še ne iz lesa

Pozornost se ponovno usmerja proti pragu 60.000 USD, saj se zdi, da je Bitcoin našel trdno podporo okoli 45.000 USD. Vendar pa se bodo biki BTC verjetno soočili s hudo bitko proti severu, kot prikazuje štirisatni grafikon.

Dani grafikon kaže, da je najbolj priljubljeno digitalno sredstvo na svetu znova zajelo medvedasto 21-preprosto drseče povprečje (SMA) pri 50.899 USD, ko je v zadnjih dveh trgovalnih sejah trdno branilo vodoravni 50-SMA pri 50.094 USD..

Čeprav je obnovi uptik v BTC / USD zmanjkalo pare pod nivojem 52.000 USD, saj se je cena v pisni obliki borila za 51.000 USD. Indeks relativne moči (RSI) je višji, vendar ostaja pod srednjo črto, kar kaže, da pristranskost prodaje še vedno ostaja nedotaknjena.

Če bi kritična podpora 50-SMA popustila, bi se lahko napočil močan padec proti najnižji stopnji tega tedna blizu 45.500 USD. Naslednji pomemben cilj medvedov je 42.569 USD, kjer je rahlo bikovski 200-SMA usklajen.

BTC / USD: Štiriurni grafikon

Za pridobitev zagona za oživitev je potreben tudi štiriurni svečnik, ki se zapre nad pregrado 21-SMA. Okrogla številka v višini 52.000 USD bi izpodbijala zaveze kupcev, horizontalni 100-SMA pa bi izpostavila 52.733 USD.

Sprejetje nad slednjim bi lahko zaznamovalo velik porast do rekordnih 58.367 ameriških dolarjev. Naslednja najboljša stava za bike je prag 60.000 USD.

Ethereum: Obramba 200-SMA je za bike ključnega pomena

Ethereum je na višjem tonu optimističnega tona, ki ga opazimo v kripto kompleksu, in opazuje dolgotrajno potezo nad oviro v višini 1700 USD. Treba je omeniti, da biki ETH niso uspeli najti trdne opore nad slednjimi, odkar so poskušali okrevati s prodajo tega tedna na približno 1350 dolarjev..

S tehničnega vidika prodajalci še naprej prežijo na višjih ravneh, saj RSI trguje neomajno pod srednjo črto, trenutno pri 45,50. Medtem biki potrebujejo prepričanje, da prečkajo medvedjo 21-SMA na 1648 dolarjev. Vendar bi le trajni premik nad raven 1700 dolarjev lahko oživil bikovski zagon.

Bližnji medvedji križ na omenjenem časovnem okviru, s katerim želi 50-SMA prebiti 100-SMA od zgoraj, podpira tudi zaskrbljujoč upad za kriptokovanec št. 2.

V sredo najnižjih 1500 USD bi bilo na radarju prodajalcev, naslednji spodnji cilj pa bi bil na ravni 1400 USD.

ETH / USD: Štiriurni grafikon

Na drugi strani močan odpor čaka na približno 1800 USD – sotočje 1 in 50-SMA, če se bo nakupni pritisk pospešil nad najvišjo sredo 1714 USD.

Ne zamudite: napoved cene Ethereuma

Ripple utrjuje propad tega tedna, nevarnosti navzdol se kažejo

Biki XRP so v četrtek poskušali hitro odskočiti in ujeti dvodnevni upad, čeprav je tveganje še naprej nihajno, saj tehnični kazalniki še naprej dajejo prednost medvedom.

Na dnevnem grafikonu je XRP / USD oblikoval doji svečnik, kar kaže na to, da biki nimajo sledenja, čeprav pristranskosti, potem ko se je spot v začetku tega tedna znižal do 0,4397.

14-RSI se prav tako spusti nižje pod raven 50,00, kar kaže, da se zdi spodnja stran bolj privlačna za trgovce Ripple.

Takojšnji premik nižje bi lahko varoval rahlo bikovski 100-SMA pri 0,4293 USD, če prodajalci odštejejo tedenske najnižje.

Nadalje proti jugu bi biki XRP lahko priskočili na pomoč 50-SMA navzgor na 0,3992 USD. Če se bo prodajni pritisk okrepil, bi lahko izpodbijali kritično vodoravno podporo pri 200 SMA v višini 0,3427 USD.

XRP / USD: Dnevni grafikon

Če se kupci uspejo upreti nad sredo (tedensko) najnižjo, bi lahko odboj dobil zagon proti psihološkemu magnatu 0,50 USD.

Močan odpor pri 21-SMA v višini 0,5162 USD bi lahko bil naslednja pomembna ovira za kovanec št. 7.

Za zaključek je potreben močan katalizator, ki bo potrdil preboj za XRP / USD v katero koli smer. Do takrat se bo nadaljevanje igre verjetno nadaljevalo v prihodnjih dneh.

Check out: Kako kupiti Ripple – vodnik za začetnike

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me