Tehnična analiza Ethereuma: ETH prečka raven 1.200 dolarjev

Dnevna analiza cen Ethereum ETH

  • Ethereum se od januarja 2018 ne giblje nad 1.200 ameriških dolarjev.
  • Stanja rudarjev ETH so dosegla rekordno nizko vrednost.

Ethereum se je uspel povzpeti v območje 1.200 dolarjev prvič po januarju 2018. Vnaprej ni bistvenih ovir za odpor, ki bi jim morale dati dovolj prostora za prehod v območje 1.300 dolarjev.

Ethereum pleza >100% v dveh tednih

Ethereum je trendiral okoli 595 dolarjev 24. decembra, ko so biki prevzeli nadzor. Od takrat je cena narasla za skoraj 109%, preden je končala nad 1.200 USD. Bollinger Band v enodnevnem časovnem okviru nam pove, da je cena doživljala obdobje nizke volatilnosti in konsolidacije. Od takrat je nestanovitnost izginila nadzoru.

eth / usd dnevni grafikon 010721

Slika: Dnevni grafikon ETH / USD

Konvergenca / divergenca drsečega povprečja (MACD) kaže, da tržni zagon postaja vse bolj bikovski. Kot tak se pričakuje bolj gibanje navzgor. Če pogledamo 4-urni grafikon, lahko ugotovimo, da je cena našla podporo na trendu navzgor.

eth / usd 4-urni grafikon 010721

Slika: 4-urni grafikon ETH / USD

Ethereum je, podobno kot Bitcoin, v indikatorju TD zaporedno utripal signal prodaje v obliki zeleno devet svečnikov. Vendar se je cena po kratkem padcu lahko opomogla. Indeks relativne moči se plazi po robu prekupljenega območja. Zato se pričakuje začasni popravek.

Nato si oglejmo ravni, ki zadržujejo ceno, v IntoTheBlock-u »Vhod / izstop okoli denarja« (IOMAP).

grafikon obsega eth / usd 010721

Slika: IntoTheBlock

Spredaj primanjkuje močnih odpornih ovir, zaradi česar je ETH lahkoten do 1300 USD. Na spodnji strani je najmočnejša podporna stena 1.050 ameriških dolarjev, pri čemer je 337.500 naslovov kupilo skoraj 2 milijona žetonov ETH. Ta raven mora biti dovolj močna, da prevzame velik prodajni pritisk.

Ravnotežja Ethereum’s Miner’s dosegla najnižjo raven

Glede na Santiment je število žetonov Ethereum, ki ga imajo rudarji, doseglo najnižjo raven (brez odprtih tednov ICO leta 2015).

et / usd tabela santimentov 010721

Slika: Santiment

Zdi se, da so rudarji prodali svoja imetja Ethereum, kar je negativen znak.

Zaviti eter je zdaj na voljo na Tron

BitGo je pred kratkim na bloku TRON začel svoj tokenizirani bitcoin projekt na osnovi Ethereuma – Wrapped Bitcoin (WBTC). Glede na knjige o javnem redu podjetja stranke že kujejo WBTC in WETH kot žetone TRC-20 na TRON.

Alameda Research in CoinList je po žetonih TRC-20 WBTC (približno 3,4 milijona dolarjev) zavil in koval skoraj 100 BTC, ko je BitGo decembra izvedel nekaj testnih kovnic. Po poročilu CoinDesk je Alamedin Ryan Salame dejal, da je podjetje na Tronu kovalo 1 WETH le nekaj dni nazaj. Kovnice TRC-20 WBTC in WETH trgovskega podjetja so bile narejene tako, da zadovoljujejo povpraševanje strank, ki se prodajajo brez recepta (OTC), in preizkusijo nov izdelek.

Glede na prejšnje poročilo Coindeska je BitGo septembra napovedal partnerstvo s TRON z načrti za vključitev WBTC in WETH v omrežje TRON. Projekt trenutno deluje v celoti. Justin Sun, izvršni direktor TRON-a, je dejal:

Naše cvetoče zavezništvo z BitGo je končno uresničilo rešitve, kot sta WBTC in WETH, ki temeljijo na več verigah.

Dobava ERC-20 WBTC se je v drugi polovici leta 2020 znatno povečala in novembra dosegla največ 124.000 BTC, zavitih v Ethereum. Ko pa se je razcvet decentraliziranega financiranja (DeFi) ohladil, je ponudba ERC-20 WBTC padla na sedanjo raven približno 110.000 žetonov..

Delnice sivine ETHE padejo za 50%

Medtem ko se je cena Ether-a (ETH) v zadnjih 15 dneh zvišala za več kot 75%, je Ethereum Trust družbe Grayscale Investments v istem časovnem obdobju padel za 50%. Delnice ETHE predstavljajo 0,09620794 etra in predstavljajo približno 21-odstotno premijo nad promptno ceno ETH.

Delnice ETHE družbe Grayscale so se divje povišale in so v začetku oktobra narasle za približno 500% s 4,20 USD. 22. decembra je dosegel 25 dolarjev. Delnice so se od takrat strmoglavile za približno 50%, v zadnjem času pa je lokalna najnižja vrednost znašala 12 dolarjev..

Joshua Frank, izvršni direktor TheTie, je ponudil teorijo, ki pojasnjuje nenavadno cenovno dogajanje. Povedal je, da lahko institucionalna arbitraža spodbuja nedavne dobičke Etherja in špekuliral, da vlagatelji kupujejo ETH, da bi zaprli posojila za nakup delnic družbe Ethereum Trust družbe Grayscale.

Predlagal je, da so si številni vlagatelji Ethereum Trust izposodili ETH z letnimi obrestmi približno 8%, preden so izposojena sredstva uporabili za nakup delnic ETHE po ekvivalentu promptne cene Ethereuma. To je bilo narejeno, da se izkoristi priložnost, ki jo je ponudila zgodovinska premija za ceno ETHE (ETHE je konec decembra trgoval s 100-odstotno premijo nad Eterom).

Po izteku blokade delnic številnih vlagateljev Frank ugotavlja, da vlagatelji ETHE zdaj prodajajo svoje delnice, medtem ko kupujejo Ether na promptnih trgih, da bi zaprli svoje pozicije in ustvarili dobiček.

To je verjetno velik del razloga, da je ETH ta vikend močno zaletel, zakaj je ETHE danes padel (kljub množičnemu tečaju ETH ta konec tedna) in zakaj je premija na ETHE tako drastično padla.

Ključne ravni cen, ki jih je treba paziti na ETH

Navzgor bo zanimivo ugotoviti, ali imajo kupci zagon, potreben, da do konca tedna dosežejo 1300 USD. Slaba stran je, da če podpora za 1.050 USD ne bo močna, se lahko cena zniža na 1.025 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me