Tehnična analiza Ethereuma: ETH se umika s psihološke ravni 1.700 USD

Dnevna analiza cen Ethereum ETH

  • Cena ethereuma se je ta četrtek znižala za 70 dolarjev.
  • IOMAP kaže eno močno podporo pri 1.550 USD.

Med ponedeljkom in sredo se je cena Ethereuma zvišala s 1.310 na 1.670 dolarjev, zvišala se je za skoraj 360 dolarjev in dosegla novo rekordno vrednost. Po tem se je ETH dotaknil 1700 dolarjev psihološke ravni, preden je padel na 1598 dolarjev. Poglejmo, kaj se dogaja v zakulisju.

Cena Ethereuma se je vrnila nad 1.600 USD

Biki so uspeli potisniti ceno Ethereuma nad psihološko raven 1600 dolarjev in trenutno znašajo 1.620 dolarjev. Popravek tega četrtka je indeks relativne moči (RSI) pripeljal s prekupljenega območja na nevtralno ozemlje.

eth / usd dnevni grafikon 020521

Slika: ETH / USD na dan

Ko vidimo IOMAP IntoTheBlock, lahko vidimo, da cena Ethereuma sedi na vrhu zdrave podpore pri 1.550 USD. Prej je na tej ravni 201.000 naslovov kupilo 1,4 milijona žetonov ETH. Zdi se, da je ta podporna ovira dovolj močna, da absorbira velik prodajni pritisk.

grafikon obsega eth / usd 020521

Slika: IntoTheBlock

Ko vidimo 4-urni grafikon ETH, se je MACD obrnil z bikovega na medvedji, zato se zdi, da bo cena Ethereuma šla skozi začasni popravek.

eth / usd 4-urni grafikon 020521

Slika: ETH / USD 4 ure

Mirujoči etri so na poti

et / usd tabela santimentov 020521

Slika: Santiment

Vodilno podjetje za analitiko v verigi Santiment je opozorilo, da se število mirujočih žetonov Ether premika, medtem ko se dnevni aktivni naslovi še naprej povečujejo. Ta kombinacija je običajno zelo pozitivna za ceno Ethereum.

Komentarji v sivinah glede predloga za ceno za plin Ethereum

V nedavnem poročilu z naslovom »Vrednotenje Ethereuma« so družbe Grayscale Investments razpravljale o vplivu EIP-1559 na ekonomijo Ethereuma. Družba je dejala, da bi uvedba predlaganega mehanizma za plačilo in zapisovanje EIP-1559 lahko ustvarila “pozitivno povratno zanko za Eterovo ceno”, če se omrežna aktivnost še naprej povečuje na Ethereumu..

Soustvarjalec Ethereuma Vitalik Buterin in soustanovitelj podjetja Ethhub Eric Conner sta aprila 2019 predlagala EIP-1559. Cilj predloga je uvesti trg provizij in mehanizem izgorevanja, da bi pod nadzorom postavili pogosto visoke višine pristojbin za plin v Ethereumu. Decembra je Buterin ponovno pozval Ethereum, naj sprejme EIP-1559. Predlog bi lahko povzročil zgorevanje ETH s hitrostjo, višjo od ustvarjanja nove oskrbe. To bi znatno spremenilo dinamiko ponudbe in povpraševanja, ki podpira trge ETH.

Predlog predlaga “osnovno pristojbino”, ki bo zgorela, da se olajšajo transakcije, poleg napotkov, ki jih bodo prejeli rudarji. Osnovna pristojbina se bo povečala ali zmanjšala glede na to, ali je omrežje nad ali pod 50% zmogljivosti. To bo denarnicam omogočilo, da bodo bolje napovedovale nihanja cen plina in ETH postale edina domača gospodarska enota omrežja.

Če bi izgorevanje ETH za plačilo transakcij preseglo ustvarjanje nove ponudbe ETH, Grayscale domneva, da bi lahko bil EIP-1559 za ceno ETH izredno bikovski.

Če se aktivnost poveča in se ponudba Etra zaradi izgorevanja zmanjša, krivulja ponudbe in povpraševanja kaže na povečanje cene Etra na enoto, ker bi morala vsaka enota zadovoljiti večji delež gospodarske dejavnosti. Če se izvede EIP-1559, bi vzpostavil mehanizem porabe, ki bi moral služiti kot pozitivna povratna zanka za Eterovo ceno.

Sivine kažejo, kako zelo cenijo Ethereum

Grayscale Investments je nedavno objavil poročilo z naslovom “Vrednotenje Ethereuma”, ki vodi vlagatelje, ki želijo začeti z Ethereumom. Poročilo opisuje metodologijo za vrednotenje ETH kot “nepregledno in spreminjajočo se.”

Raziskovalno krilo Grayscale objavlja poročila o različnih vidikih kripto ekosistema. Nekaj ​​mesecev nazaj je podjetje objavilo podoben članek z naslovom »Vrednotenje Bitcoinov«.

Nedavni vodnik predlaga, da lahko na ETH gledate bodisi kot na denar (kot na neko vrsto blaga, ki je lastno omrežju Ethereum) bodisi kot na “obrestovalno sredstvo” v okviru Ethereuma 2.0. ETH 2.0 bo pomenil premik od konsenza o dokazovanju vložka od tradicionalnega modela dokazovanja dela.

Grayscale predlaga, da bi bile poznejše faze nadgradnje Ethereuma 2.0 lahko neto pozitivne za vrednost ETH. Phil Bonello, direktor raziskav Grayscale, je dejal:

Med ogromno dejavnostjo na Ethereumu, gospodarskimi izboljšavami Etra in obljubo o večji razširljivosti z Ethereum 2.0 je Ethereum skupnost lahko zelo navdušena. Iz podatkov lahko opazimo, da se cena etra ponavadi giblje z osnovno dejavnostjo v omrežju.

Pričakuje se, da bo cena Ethereuma dosegla te ravni

Če naša kratkoročna medveda hipoteza drži, se bo cena Ethereuma verjetno popravila in padla na 1.550 dolarjev podporne črte, preden se bo vrnila nazaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me