Tehnična analiza Ethereuma: ETH večkrat ne uspe prebiti več kot 1.400 USD

Dnevna analiza cen Ethereum ETH

  • Cena Ethereuma se dviguje od 20-dnevnega SMA.
  • V 4-urnem grafikonu ETH se je MACD obrnil z medvedjega na bikovski.

V zadnjih dveh tednih je bila cena Ethereuma postavljena med 1400 dolarjev psihološke ravni in 20-dnevno SMA. ETh je že večkrat poskušal prebiti 1.400 ameriških dolarjev, vendar tega ni storil. Torej, kaj se dogaja v zakulisju?

Ethereum se je zataknil med ključnimi nivoji

Torej, poglejmo, kaj se tukaj dogaja. Od 23. decembra je cena Ethereuma v stalnem vzponu, in sicer od 580 do 1385 dolarjev in je več kot podvojila svojo skupno vrednost. Indeks relativne moči še vedno ni vstopil v prekupljeno območje, kar bo dalo več prostora za rast.

eth / usd dnevni grafikon 020221

Slika: ETH / USD na dan

Slaba stran je, da ima ETH zdravo podporo pri 1.335 USD, pri čemer je 303.000 naslovov kupilo 7,86 milijona žetonov ETH. Nadaljnji odmor bo znižal ceno Ethereuma na 20-dnevno SMA (1.300 USD) in podporo na 1.150 USD.

grafikon obsega eth / usd 020221

Slika: IntoTheBlock

4-urni grafikon pa ima za nas nekaj pozitivnih znakov. Prvič, SMA z 20 in 50 barov v tem časovnem okviru je odklonil odpor do podpore. Drugič, MACD kaže, da se je tržni zagon iz medvedjega v bikovski spremenil.

eth / usd 4-urni grafikon 020221

Slika: ETH / USD 4 ure

Sodišče zavrnilo predlog Virgila Griffitha

Virgil Griffith, nekdanji razvijalec fundacije Ethereum, je bil obtožen kršitve zakona o mednarodnih izrednih ekonomskih močeh v Severni Koreji. Tožilci menijo, da bi lahko njegova dejanja Severni Koreji omogočila, da se izogne ​​sankcijam in opere denar.

Po mnenju tožilcev je Griffith Severni Koreji pomagal z govorom v Pjongčangu o kriptovalutah, da bi se izognili ameriškim gospodarskim sankcijam. Ameriški zvezni sodnik je zdaj zavrnil predlog Griffitha, v katerem je trdil, da je svoboda govora v prvem amandmaju zaščitila njegov govor.

Griffith trdi, da je omejenemu številu Severnokorejcev zagotovil zelo osnovne informacije o verigi verig in da so bile informacije na voljo na internetu. Vendar je sodišče razkrilo obremenilno sporočilo, ki ga je Griffith poslal enemu od svojih kolegov leta 2018. Sporočilo je razkrilo njegovo namero, da vzpostavi vozlišče Ethereum in pomaga Severni Koreji, da se izogne ​​veljavnim sankcijam.

Ameriški okrožni sodnik Kevin Castel je zavrnil predlog Griffitha in ugotovil, da so bili proti njemu vloženi ustrezni obtožni predlogi.

Sodišče je ob preučitvi obtožnice glede na argumente strank ugotovilo, da je ustrezno obvestilo o obtožbah zoper Griffitha dovolj, da mu omogoči pripravo na sojenje in, če bo potrebno, kot obrambo uveljavi dvojno ogroženost. Poleg tega obtožnica ob pregledu zakona, ki ureja prekrškovno ravnanje, navaja zvezni zločin in ne krši ustavne prepovedi.

Griffith je bil eden od osmih ljudi, ki so se udeležili konference o blockchain in cryptocurrency v Pjongčangu v Severni Koreji. Razvijalca so aretirali ob vrnitvi v ZDA konec leta 2019, vendar so mu 30. decembra odobrili varščino. Prejel je kripto skupnost, pri čemer so ljudje, kot je John McAfee, obsodili njegovo aretacijo.

Legitimnost Ethereuma vpraša Ripple med odzivom SEC

Ripple se je nedavno odzval na tožbo ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC) s preiskavo o Ethereumu. SEC je domneval, da Ripple prodaja neregistrirane vrednostne papirje v obliki žetonov XRP.

Rippleov odgovor se glasi:

Funkcionalnost in likvidnost XRP sta popolnoma nezdružljiva z regulacijo vrednostnih papirjev. Zahteva registracije XRP kot vrednostnega papirja pomeni zmanjšanje njegove glavne uporabnosti.

Vložitev je v podrobnem poročilu ovrgla vse zahtevke SEC in ugotovila, da XRP ne predstavlja zavarovanja ali naložbene pogodbe. Ripple je trdil, da SEC ni pravilno priznal uporabnosti XRP, pri čemer je ignoriral odprtokodni protokol žetona in korelacijo cen z drugimi vrhunskimi sredstvi.

Poleg vložitve je Ripple predložil tudi zakon o svobodi dostopa do informacij (FOIA), ki je zahteval informacije, ki se nanašajo na naravo Ether in ali predstavljajo varnost po zakonu SEC. Po poročilu Cointelegraph je predstavnik podjetja Ripple dejal:

SEC je očitno izbral dva zmagovalca in prezrl rastočo in trdno industrijo, ki je veliko večja od Bitcoin in Ether. Poleg odkritja, ki ga bomo iskali neposredno v tožbi, smo vložili zahtevo Zakona o svobodi informacij (FOIA) za več informacij o tem, kako je SEC določila status Etra kot nezaščitenega.

Pričakuje se, da bo cena Ethereuma dosegla te ravni

Glede na to, da biki stojijo, je edina stvar, ki jo morajo biki narediti, potisniti ceno Ethereuma nad 1400 dolarjev psihološke ravni. V tem primeru se lahko ETH ponovno dotakne svoje najvišje ravni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me