Crypto Laws over hele kloden

Kina for øyeblikket har en av de mest restriktive retningslinjene over hele verden når det gjelder kryptovalutaer. I 2013 forbød Kina alle bitcoin-transaksjoner. Videre forbød den kinesiske regjeringen i 2017 også alle ICO-er og krypto-utvekslinger. Imidlertid bruker mange utenlandske plattformer som ennå ikke er brannmur for å handle kryptovaluta.

Japan, derimot, har en av de mest åpne og progressive tilnærmingene i verden. Bitcoin regnes som lovlig betalingsmiddel der. En lov vedtatt i 2017 anerkjenner kryptovalutaer som lovlig eiendom i landet. Som svar på brudd og hacks i børser, godkjente Japan også nye regler for kryptoindustrien, noe som gjorde det nødvendig for børser å registrere seg hos FSA (Financial Service agency). Eventuelle gevinster på kryptovalutaer er kategorisert som ‘diverse inntekter’, og investorer skattlegges til 15-55%.

I Sør-Korea, kryptokurver regnes ikke som lovlig betalingsmiddel. Børs er lovlig, men er en del av et nøye overvåket reguleringssystem. Beskatning av kryptovaluta i Sør-Korea er et grått område: siden de ikke regnes som en valuta eller en finansiell eiendel, er det ingen skatt på gevinster fra kryptovalutahandel for øyeblikket.

I USA. kryptovalutaer blir ikke ansett som lovlig betalingsmiddel, men føderale myndigheter er faktisk forskjellige i deres definisjon av begrepet ‘kryptovaluta’ og deres regulatoriske tilnærming. Sikkerhet-og utveklsingskommisjonen (SEC), anser for eksempel kryptovalutaer som finansielle verdipapirer. Derimot, The Commodities Futures Trading Commission (CFTC) beskriver bitcoin og noen andre kryptovalutaer som en vare og tillater kryptovalutaderivater å handle offentlig på børser. For å komplisere ting varierer ytterligere lover som regulerer utveksling etter stat. Nylig har det amerikanske statskassen understreket et presserende behov for kryptoreguleringer og dannet en arbeidsgruppe for å utforske muligheter for klare regler.

LES Kinas internasjonale Blockchain Service Network integrerer Tezos Blockchain

Sveits har et av de mest vennlige miljøene for kryptovalutaer i Europa. Kryptovalutaer og børser er helt lovlige og regulert av lokale lover. De Sveitsiske føderale skatteetaten (SFTA) anser kryptovalutaer som finacial eiendeler, og de er underlagt den sveitsiske formuesskatten.

For øyeblikket, Storbritannia har ingen spesifikke cryptocurrency-lover. I 2018 avslørte imidlertid Bank of England at kryptokurrencybestemmelser i Storbritannia snart vil være tilgjengelige. Akkurat nå anses ikke kryptokurver for å være lovlig betalingsmiddel. HMRC har gitt ut en kort om skattebehandling av kryptovalutaer, om at eventuelle gevinster ved handel med kryptovaluta er underlagt kapitalgevinstskatt.

I Gibraltar kryptovaluta regnes ikke som lovlig betalingsmiddel, men børser er lovlige og opererer innenfor et veldefinert regelverk. Landet pålegger ikke kapitalgevinster eller utbytteskatt på kryptovalutaer, og kryptobørs er underlagt en skattesats på 10%.

EU har ingen spesifikk lovgivning angående kryptovalutaer. Selv om det ikke er et lovlig betalingsmiddel i noen av landene, varierer nøyaktige cryptocurrency-lover i hvert enkelt medlemsland. I Malta, kryptovalutaer blir anerkjent av myndighetene som “et byttemiddel, en regningsenhet eller en butikk av verdi”. Estland regjeringen ser på kryptovalutaer som “verdi representert i digital form”. I Luxembourg regjeringen erkjenner at kryptokurver bør næres som “akseptert som betalingsmiddel for varer og tjenester”.

LES Lygon Blockchain-plattformen utvides for kommersiell bruk i Australia

Regelverk gjennomgående Latin-Amerika skiller seg fra lovgivningsstøtten til fullskala forbud. I Bolivia det er ensidig forbud mot kryptovalutaer og utvekslinger samlet. Mens i Mexico, Argentina, Brasil, Chile kryptovaluta er allment akseptert som betalingsmåte. Ecuador er det første landet som lanserer sin egen kryptovaluta, men forbyr alle andre kryptovalutaer bortsett fra det regjeringsutstedte SDE-token (Sistema de Dinero Electrónico). Den økonomiske krisen og påfølgende fritt fall av bolívar betyr at kryptovalutaer er allment akseptert i Venezuela.

Generelt ser det ut som blockchain-teknologi og kryptokurrency overgår de eksisterende lovene raskt og krever nye juridiske rammer. Det ser ut til at regjeringer over hele verden begynner å erkjenne behovet for oppdaterte regler. Medlemmer av G20 publiserte en forespørsel i juni 2019 om et globalt regelverk for kryptovalutaer som skal implementeres for å bedre administrere fordelene, utfordringene og mulighetene som kommer sammen med kryptovalutaer..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me