Bitcoin-prisanalyse: BTC står overfor gjentatt avvisning på $ 24.000 motstandslinje

Daglig Bitcoin BTC-prisvarsel

  • Bitcoin sitter på toppen av en bunke med sunn støtte.
  • MACD i løpet av den 4-timers tidsrammen er i ferd med å reversere fra bearish til bullish.
  • 100k Bitcoin-alternativer er satt til å utløpe på jul

Bitcoin-okser tok tilbake kontrollen over markedet denne tirsdag. Imidlertid står prisen overfor gjentatte avslag på $ 24.000 psykologisk nivå. Det virker som innehavere selger myntene sine i det øyeblikket de når det nivået.

Bitcoin mislykkes på $ 24 000-nivå

Mellom 12. og 19. desember gikk den fremste kryptovalutaen gjennom et legendarisk rally der den steg fra $ 18 000 til $ 24 000. Imidlertid tvang en avvisning av $ 24.000 motstandsbarrieren prisen til å falle til $ 22,675 før den spratt opp igjen. Dessverre ser det ut til at prisen kommer til å synke igjen etter en ny avvisning.

btc / usd dagstabell 122320

Bilde: BTC / USD daglig diagram

Prisen sitter for øyeblikket på toppen av sunne støttesoner, som er et oppmuntrende tegn for BTC-holdere. Det er sterk støtte mellom $ 23.000 og $ 23.300, noe som burde absorbere mye salgspress. Under det skal 20-dagers SMA være robust nok til å absorbere det gjenværende salgspresset.

bitcoin volumdiagram 122320

Bilde: IntoTheBlock

4-timers diagrammet bør være oppmuntrende for eierne. Det virker som om det kortsiktige momentum på markedet er i ferd med å vende seg fra bearish til bullish.

btc / usd 4-timers diagram 122320

Bilde: BTC / USD 4 timer

Argentina blir til Bitcoin som en hekk

Etter hvert som Argentinas finanskrise forverres, vender folk seg i økende grad til kryptovalutaer som en sikring mot dårlig offentlig politikk. Maximiliano Hinz, operasjonsdirektør for Binance for Latin-Amerika, sa at antallet nye argentinere som opererer i Binance er fem ganger høyere i dag enn i 2019.

Tatt i betraktning alle tjenesteleverandørene, anslår det latinamerikanske teamet i Binance at antall nye kryptovaluta-brukere i Argentina har tredoblet seg i år. En Télam-rapport sitert:

Fra januar til i dag har antall argentinske brukere i Binance multiplisert med fem. Men dette var ikke tilfelle på alle plattformer. Hvis vi snakker om et markedsgjennomsnitt, kan vi si at antall brukere vokste med 300% i år.

Hinz sa at selv om pandemien spilte en viktig rolle i økningen av interessen for kryptokurver, brant gnisten allerede i ganske lang tid. Han nevnte at dårlig offentlig politikk har ført landet til et krisenivå som bare overgås av Venezuelas.

Hinz la til at argentinere har en spesiell preferanse for tidsbestemte investeringer i digitale eiendeler. Télam forklarer at et av valgene som argentinske investorer favoriserer, er innskudd med sikret lønnsomhet på 6% per år i dollar, med innskuddsmuligheter fra syv dager til 90.

David Rosenberg kaller BTC for en boble

Analytiker David Rosenberg har hevdet at BTC er fanget i en boble. Rosenberg sa at de fleste som investerer i Bitcoin nå bare gjør det på grunn av myntens popularitet, og at de fleste investorer ikke vet noe om eiendelen.

I følge en Live Bitcoin News-rapport sa Rosenberg:

Du snakker til de fleste som ber meg om å sette penger i bitcoin, de kan ikke engang fortelle deg hvem personen var som utviklet det, eller til og med hvordan det ble utvunnet. Det er bare en klassisk, ekstremt overfylt handel. Det er i en massiv boble.

Rosenberg ser også ut til å ha et problem med Bitcoins samlede tilbud. Bitcoin har bare 21 millioner enheter. For tiden er rundt 18,5 millioner utvunnet. Dette betyr at litt over to millioner er igjen før BTC-forsyningen er tom. Rosenberg tviler på om dette tallet på 21 millioner vil være et endelig merke gitt at det er mulige metoder for å utvide dette tallet på en eller annen måte hvis det noen gang skulle bli rammet.

Han antydet tilsynelatende at noen potensielt kunne skape mer Bitcoin, og dermed gjøre dette 21 millioner moot i fremtiden. Han nevner:

Alle ser ut til å tro at vi kommer til det 21 millioner taket på forsyningsbegrensningen, men det er egentlig ingenting i protokollen som antyder at tilgangen på bitcoin ikke kan gå opp når vi når den grensen.

Rosenberg er ikke den eneste Bitcoin-kritikeren. Andre mennesker som er i tvil om Bitcoins dyktighet, er milliardærinvestor Mark Cuban. I en nylig uttalelse foreslo Cuban at mens Bitcoin er investerbar, er det ikke sikringsverktøyet som er allment oppfattet.

100k BTC-alternativer er i ferd med å utløpe – Mer volatilitet fremover?

Den 25. desember vil Bitcoin futures til en verdi av rundt 2,3 milliarder dollar utløpe. Dette har fått samfunnet til å forvente en ustabil uke i kryptovalutamarkedet. Dataleverandøren Skew twitret nylig at 102 200 Bitcoin (BTC) opsjoner utløper på fredag.

Opsjonskontrakter lar innehavere kjøpe eller selge BTC til en spesifikk pris kjent som innløsningsprisen. Ifølge Skew har fredagens utløp bemerkelsesverdige klynger rundt $ 15.000 innløsningspris og $ 20.000 innløsningspris.

Utløpsdatoen for Bitcoin-opsjonskontrakter blir allment sett på som en ustabil hendelse for flaggskipskryptovalutaen. Dette skyldes at når utløpet nærmer seg, justerer innehaverne sine kontrakter. Handlere som har fortjeneste, kan også bestemme seg for å motta utbetalingen og dumpe kryptovalutaen.

Slike hendelser har vært kjent for å forårsake store svingninger i Bitcoins verdi. Vanligvis blir virkningen av en kontrakt på BTC-prisen mer tydelig et par dager før utløpet.

Bitcoin er for tiden midt i et betydelig oksemarked, som delvis blir drevet av institusjonelle investorer og store reseptfrie handler.

Selv med forventet fremtidig volatilitet, ser det ut til å være en god sjanse for at BTC vil forbli godt støttet av institusjonell etterspørsel og økningen av illikvide lommebøker..

Viktige prisnivåer å se på

For øyeblikket vil alle øynene være rettet mot støttesonen $ 23.000 og $ 23.300. Dette området må holde fast for innehaverne å teste motstandsbarrieren på $ 24.000 på nytt. En pause under dette vil ta prisen til 20-dagers SMA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me