Het beste Bitcoin (lening) uitleenplatform van 2020 om te gebruiken

Het is niet overdreven om te zeggen dat:

Bitcoin zal leiden, de golf van acceptatie van cryptocurrency !!

Sinds het bescheiden begin in 2009 is Bitcoin uitgegroeid tot een volwaardig ecosysteem waar gebruikers, mijnwerkers, ontwikkelaars en zakelijke makers naast elkaar bestaan..

Maar tot dusverre is Bitcoin aangeprezen om alleen voor deze usecase te passen, d.w.z. ‘store of value’, maar er zijn veel andere usecases waarvoor Bitcoin kan worden gebruikt, en dat ook op dit moment !!

Een daarvan is Bitcoin-leningen of Bitcoin (BTC) -leningen.

Wat zijn Bitcoin-leningen?

Bitcoin (BTC) -leningen zijn gewoon leningen die leners kunnen aangaan tegen hun BTC-bezit. In BTC-leningen moeten leners hun BTC-tegoeden behouden als onderpand waarvoor ze het extra geld krijgen dat ze nodig hebben in USD of een andere stablecoin.

Dus in feite worden leningen die als onderpand over Bitcoin worden getrokken, BTC-leningen genoemd en er zijn veel Bitcoin-uitleenprogramma’s waar leners contant geld kunnen lenen voor BTC en geldschieters extra geld kunnen verdienen door hun BTC uit te lenen..

Een geldschieter (zijn / haar) kan ook Bitcoin lenen en beginnen met het uitlenen van Bitcoin via de onderstaande Bitcoin-uitleenplatforms:

Top Bitcoin (BTC) -leningsplatform & Sites 2020

Bitcoin-uitleenprogramma
YouHodler [Aanbevolen] Krijg nu een lening
BlockFi [Voor Amerikaanse klanten] Krijg nu een lening
Celsius Krijg nu een lening
Zoutleningen Krijg nu een lening

# 1. YouHodler [aanbevolen]

YouHodler is een FinTech-platform dat zich richt op het verstrekken van door cryptovaluta gedekte leningen aan eindgebruikers met fiat-valuta’s (USD en EUR) en stablecoins enz. Ze hebben $ 10 + miljoen aan leningen aan klanten over de hele wereld verwerkt..

De meest populaire zijn BTC- en stablecoin-leningen. Vanaf nu ondersteunt YouHodler BTC, BCH, ETH, LTC, XLM, XRP, DASH, REP en andere populaire cryptocurrencies en tokens.

Bij YouHodler kunt u nu leningen krijgen tot 30.000 USD in cashflow voor een looptijd van maximaal 120 dagen. De rentetarieven variëren voor verschillende valuta’s, maar zijn nog steeds de beste in de branche.

Ook is hun Loan-To-Value (LTV) de hoogste in de branche en met YouHodler kunt u leningen krijgen tot 90% LTV.

Bij YouHodler kunt u een lening krijgen voor een bedrag zo laag als $ 100 en hoger met behulp van deze promolink. Notitie: ONS & Gebruikers in China nog niet toegestaan ​​!! Gebruik in plaats daarvan BlockFi voor Amerikaanse klanten.

Bekijk YouHodler Bitcoin-leningen

# 2. Celsius-netwerk

Een ander bedrijf dat u dollars leent voor uw cryptocurrencies, is Celsius Network. Celsius is niet alleen een peer-to-peer cryptoleningbedrijf, maar ook een poging om de volgende $ 100 miljoen mensen binnen te halen die nog geen verbinding hebben met het bankwezen.

Op deze manier kunnen beleggers die extra cryptovaluta hebben en daarop willen verdienen zonder het voordeel van het vasthouden ervan te verliezen, opnieuw gebruik maken van het Celsius-netwerk om rente terug te verdienen in contanten of munten.

Bij Celsius kunt u jaarlijkse rentetarieven verwachten van 5% tot 12%, afhankelijk van uw onderpand, en kunt u leningen krijgen met een looptijd van 1 jaar tegen een LTV van maximaal 50%.

Probeer Celsus Network nu

# 3. BlockFi

BlockFi is een van de pionierende bedrijven die institutionele financiering inzamelen voor het opstarten van hun door Bitcoin gesteunde lening. Bij BlockFi kun je lenen van $ 2000 tot $ 100 miljoen aan een LTV tot wel 50%. De jaarlijkse rentevoet verschilt voor de duur van de lening, maar hun laagste aanvangsrente is 4,5% APR.

Om BlockFi te kunnen gebruiken, moet je minimaal $ 4000 of meer aan crypto hebben, en momenteel is BlockFi beschikbaar in de hele VS behalve (NV, SD, VT of HI).

Als je extra BTC’s bij je hebt, kun je ze uitlenen en er rente over verdienen met BlockFi.

Probeer BlockFi nu

# 5. Zoutleningen

Salt Lending prijst cryptohouders aan om hun crypto te HODL en geeft hun geld uit. De belangrijkste focus is cryptolening, samen met andere populaire crypto-activa (digitale activa).

Via Salt Lending kunt u leningen krijgen van $ 5000 tot $ 100 miljoen, afhankelijk van hoeveel onderpand u kunt inzetten. De APR’s van de lening beginnen hier vanaf 5,99% en u kunt een LTV van 30% tot 50% krijgen op cryptocurrency-leningen.

Hoe werkt Bitcoin-lening??

BTC-leningen werken op dezelfde manier als alle andere cryptoleningen.

U kunt zelfs BTC-leningen vergelijken met HELOC-leningen. Heloc-leningen zijn kredietlijnen voor huisvermogens waarbij men zijn huis als onderpand moet houden om de kredietlijn te krijgen.

Maar in het geval van BTC-leningen, moet men eerst bitcoins als onderpand houden.

Zodra dat is gebeurd, heeft de lener op basis van de LTV-ratio en het waardebedrag in onderpand een kredietlijn in USD of een stabiele munt uitgegeven die hij / zij kan gebruiken voor andere investeringen of terugbetaling van andere uitgaven.

Dit geeft de lener de toegang tot extra geld zonder het voordeel van HODLing hun bitcoins op te geven.

Hoe & Waar u BTC-leningen kunt krijgen?

Het is 2019 en het is meer dan eenvoudig om BTC-leningen te krijgen.

Om BTC-leningen te krijgen, hoeft u geen zware documentatie, KYC-controles of kredietgeschiedeniscontroles te doorlopen die een lener gewoonlijk doorloopt bij traditionele leningen & lenen met fiatgeld.

In plaats daarvan moet u voor BTC-leningen minimumdocumenten indienen voor uw identiteitscontrole en moet u bitcoins hebben die u bereid bent te onderpand.

Meestal duurt dit proces maar een paar minuten en is uw aanvraag van een BTC-lening voltooid. Daarna wordt uw aanvraag binnen maximaal een dag of twee beoordeeld.

Na beoordeling en acceptatie wordt uw lening binnen 45-90 minuten gegenereerd.

U ziet dus hoe eenvoudig het proces is.

Maar waar gebeurt dit allemaal??

Welnu, al dit proces om een ​​BTC-lening te krijgen, is van toepassing op alle sites die we in de vorige sectie hebben genoemd.

Via deze platforms kunt u snel BTC-leningen krijgen door dit eenvoudige proces te volgen, dat min of meer vergelijkbaar is voor alle BTC-uitleensites.

Maar eerst en vooral hangt het geleende bedrag of de waarde van de lening af van de huidige waarde van crypto-activa (digitale activa) die iemand als onderpand bewaart..

Waarom een ​​Bitcoin-lening nemen??

Veel Bitcoin-investeerders zijn hier voor de lange termijn en ze geloven in het langzaam verzamelen van zoveel mogelijk bitcoins.

Maar ondanks hun langetermijnvisie hebben deze investeerders ook liquiditeit nodig voor verschillende andere behoeften, zoals vakantie, aflossing van een lening of om een ​​auto te kopen, enz..

In dergelijke gevallen verliezen ze, als ze hun bitcoins verkopen, hun concurrentievoordeel om BTC voor de lange termijn vast te houden !!

Voer Bitcoin-leningen in om dit op te lossen …

Bitcoin-leningen lossen dit dilemma op van BTC-houders die liquiditeit willen zonder hun BTC-posities te verkopen. Daarom is het logischer voor BTC-investeerders om extra geld te lenen voor hun BTC-bezit in plaats van ze direct te verkopen..

Bovendien zal het uitlenen van Bitcoin en cryptocurrency van andere digitale valuta de komende dagen meer dan vanzelfsprekend worden, omdat financiële toepassingen zoals lenen, lenen, verzekeren, spaarrekeningen zoals de normale bankrekening, enz. Logischer zijn als ze worden gedaan via op blockchain gebaseerde cryptocurrencies..

Ten slotte krijgt u BTC-leningen in uw Bitcoin-portemonnee die u beheert, terwijl u bij traditionele leningen uw geleende bedrag op uw bankrekening krijgt die door de bank wordt beheerd.

Hoe werkt Bitcoin-leningen??

Er zijn alternatieve kosten voor alles in de wereld.

Wanneer u koopt en besluit om HODL Bitcoin te gebruiken, zijn er alternatieve kosten aan verbonden.

Stel dat je 1 BTC hebt gekocht voor $ 3000 en nu, wanneer je het HODLt, heb je 1 BTC die anders ergens meer geïnvesteerd had kunnen worden om er rente op te verdienen om er 1.1 BTC van te maken..

Maar sommigen zouden beweren dat er dingen zijn zoals cryptohandel om uw investering te laten groeien van 1 BTC naar 1,1 BTC of meer …

Ja, natuurlijk zijn er, maar ze zijn niet allemaal comfortabel en gewend om crypto te verhandelen.

Voer Bitcoin-leningen in !!

Iedereen is op de hoogte van kredietverlening, en hetzelfde concept van kredietverlening als het op Bitcoin wordt toegepast, maakt het als Bitcoin-kredietverlening. Bovendien heeft u bij dit type kredietverlening uw onderliggende Bitcoin als onderpand.

In eenvoudiger bewoordingen, wanneer iemand zijn USD of EUR of stablecoins aan een lener leent tegen een overeengekomen rentetarief voor een overeengekomen duur tegen zijn Bitcoin-onderpand, is dit Bitcoin-lenen..

Evenzo, wanneer iemand extra cryptocurrencies of USD of stablecoins leent tegen hun cryptocurrency-bezit, wordt dit Bitcoin-lenen genoemd..

Nu u het inleidende deel van het lenen en uitlenen van Bitcoin kent, laten we eens kijken hoe Bitcoin-lenen werkt !!

Voer Bitcoin Lending in

De werking van Bitcoin-leningen is vrij eenvoudig.

De lener moet zijn / haar cryptocurrencies (Bitcoin) als onderpand onderpand geven en volgens de overeengekomen rente, looptijd en LTV krijgt hij / zij de cryptolening.

Voor de geldschieters is het ook vrij eenvoudig, omdat ze moeten beslissen om hun geld op slot te doen voor de overeengekomen looptijd van de lening volgens de afgesproken tarieven. Dit stelt hen in staat om extra rente te verdienen op hun kapitaal dat ze eerder bezaten.

Bovendien zijn er geen rigoureuze KYC-controles of kredietgeschiedenisonderzoeken die worden uitgevoerd voordat Bitcoin-leningen worden voortgezet. Dit is precies omdat de Bitcoin-leningen al overcollateralized zijn en de leners geen enkele bron van waarheid hebben die kan dienen als een betrouwbare bron van kredietgeschiedenis..

En als het gaat om het uitlenen van Bitcoin, is het proces vergelijkbaar met het uitlenen / lenen van een andere cryptocurrency. Maar aangezien Bitcoin de pionier is op het gebied van cryptovaluta, bestaat een groot deel van de markt voor cryptoleningen eromheen.

Bovendien zijn er betere uitleen- / leentarieven en betere LTV’s beschikbaar tijdens het gebruik van Bitcoin. Bovendien is de infrastructuur voor bewarende opslag veel robuust en direct beschikbaar voor Bitcoin in vergelijking met andere cryptocurrencies.

Nu u weet hoe de Bitcoin-uitleencyclus werkt, is het inderdaad absoluut noodzakelijk om de werking van Bitcoin-uitleenplatforms te begrijpen die deze uitlening vergemakkelijken..

Dus laten we er eens in duiken:

Hoe werken Bitcoin-uitleenplatforms??

Bijna alle Bitcoin-uitleenservices werken op dezelfde manier, behalve een paar processen die ze intern kunnen volgen. Maar als we generaliseren, volgt hier een kort inzicht in hun werking:

# 1. Natuurlijk moet u zich eerst met uw e-mailadres registreren bij het Bitcoin-uitleenplatform.

# 2. Vervolgens moet u hun KYC-proces voltooien door relevante identiteitsbewijzen met foto in te dienen.

# 3. Zodra uw KYC compleet is, vertel hen dan over uw leningsvereisten en dien een aanvraag in.

# 4. Ontvang binnen 24 uur een leningsbesluit, inclusief de LTV waarvoor u in aanmerking komt en het rentepercentage dat u moet betalen.

# 5. Nu kunt u uw Bitcoin naar hun veilige bewaaroplossing sturen.

# 6. Zodra de Bitcoins op de blockchain zijn verrekend, ontvang je binnen 90 minuten het beloofde geleende bedrag op je bankrekening of stablecoins.

# 7. Blijf de aflossingsvrije betalingen maandelijks betalen en betaal uiteindelijk de hoofdsom. Sommige bedrijven, zoals Nexo, vereisen niet dat u ook in het begin de rente betaalt en u krijgt de mogelijkheid om het hele bedrag uiteindelijk ook terug te betalen.

Dit is hoe typisch het uitleenproces werkt binnen een Bitcoin-uitleenplatform. Zie voor meer voorbeeld deze korte video van Nexo-leningen, waarin het Bitcoin-uitleenproces in drie eenvoudige stappen wordt uitgelegd:

Bovendien geven deze uitleenplatforms ook 6-7% rente op stortingen die u bij deze platforms doet. Nexo biedt bijvoorbeeld 6,5% rente op de stablecoins die beleggers bij hen deponeren. De in aanmerking komende stabiele stortingscoins zijn DAI, PAX, USDC, USDT & TUSD.

Aan de andere kant biedt BlockFi een BlockFi Interest Account (BIA) aan, een rentedragende spaarrekening voor Bitcoin-geldschieters. U hoeft alleen uw BTC of ETH bij BlockFi op te slaan om 6,2% samengestelde jaarlijkse rente op uw aanbetaling te verdienen die u maandelijks zult ontvangen.

Regelgeving voor Bitcoin-leningen

Als het gaat om regelgevingsbesprekingen rond Bitcoin, wordt de situatie een beetje lastig.

Vanaf nu is de regelgeving rond Bitcoin sterk gebroken en gefragmenteerd over de hele wereld en voor Bitcoin-leendiensten is dat niet anders.

Veel van de Bitcoin-uitleendiensten zijn alleen actief in een of twee rechtsgebieden waar er enige duidelijkheid is over de regelgeving.

BlockFi is bijvoorbeeld actief in 45 staten in de VS en voldoet aan zowel de federale als de nationale richtlijnen. Een andere grote speler in de Bitcoin-uitleenruimte, d.w.z. Nexo beweert te worden gereguleerd door SEC omdat ze hun eigen beveiligingstoken hebben. Ze hebben ook verschillende juridische entiteiten in verschillende landen, aangezien het meer dan 200 rechtsgebieden over de hele wereld bedient.

Voor de rest opereren ze ook in hun kleine arena totdat het regelgevingskader op wereldwijde schaal is vastgesteld.

Landelijk scenario van Bitcoin-leningen

  • Bitcoin-leningen in de Verenigde Staten (VS)

In de VS wordt de kredietverlening op staatsniveau gereguleerd voor niet-banken en fintech-bedrijven. Deze verordening is vergelijkbaar met de MSB-benadering per staat die wordt gebruikt door Bitcoin-uitwisselingen. Dus elk cryptoleningbedrijf dat Bitcoin-leningen wil verstrekken, moet zich hieraan houden.

  • Bitcoin-leningen in het VK

Bitcoin-kredietverlenende bedrijven groeien ook in het VK en net zoals crypto-uitwisselingen moeten voldoen en een licentie voor FCA moeten verkrijgen, moeten Bitcoin-kredietverlenende bedrijven voldoen aan de FCA

  • Bitcoin-leningen in Zuid-Afrika

Bitcoin-leningen zijn niet gereguleerd in Zuid-Afrika, maar Bitcoin zelf is toegestaan. Natuurlijk zijn er andere belastingen, zoals vermogenswinstbelasting op Bitcoin in Zuid-Afrika.

  • Bitcoin-leningen in India

India is relatief achterlijk op het gebied van cryptocurrency-regelgeving. In 2018 verbrak de RBI de relatie tussen banken en cryptobedrijven, wat heeft geleid tot chaos in de cryptosfeer van India. Ook wat betreft het uitlenen van cryptocurrencies zoals Bitcoin is er geen duidelijkheid in het Indiase ecosysteem. Er zijn echter enkele Indiase beurzen die zich bezighouden met het uitlenen en verhandelen van marges.

  • Bitcoin-leningen in Australië

Bitcoin-leningen in Australië zijn gereguleerd. Helio Lending is bijvoorbeeld een gelicentieerde en gereguleerde kredietverstrekker voor cryptocurrency, gevestigd in Australië. Deze uitleendienst biedt houders van Bitcoin een veilige manier om toegang te krijgen tot fiat-fondsen, zonder hun Bitcoin te verkopen. Helio Lending verstrekt leningen onder een Australische kredietlicentie (ACL # 391330).

  • Bitcoin-leningen in Canada

Canada is bijzonder genereus geweest ten opzichte van Bitcoin-achtige cryptocurrencies, en daarom vindt u Bitcoin-leendiensten zoals Ledn die vanuit Canada opereren.

Risico’s bij het uitlenen van Bitcoin

Bitcoin-kredietverlening heeft om te beginnen veel risico’s, maar ze laten de voordelen in het niet vallen, en dat is de reden dat er veel bedrijven op dit gebied opstarten.

Maar het grootste risico bij het uitlenen van bitcoin is de bewaring.

Er zijn niet veel betrouwbare bewaaroplossingen om Bitcoin veilig op te slaan en bovendien is het voor velen nogal contra-intuïtief om iemand de bewaring van uw Bitcoin te geven, omdat dit in strijd is met het hele ethos van ‘uw sleutels, uw munten’.

Maar hoe dan ook, ik zie dat dit vanaf nu het grootste risico is in de Bitcoin-uitleenruimte.

Uitdagingen voor Bitcoin-leningen

Afgezien van bewaring, zijn er vele andere uitdagingen die de Bitcoin-kredietsector moet aanpakken voordat ze kan denken om voor reguliere acceptatie te gaan. Enkele van deze uitdagingen zijn:

  • Regelgevende onduidelijkheid: Er is geen enkele internationale instantie of regelgevend kader om cryptocurrencies zoals Bitcoin te behandelen. Dat is de reden dat veel kredietverstrekkers in hun eigen rechtsgebied op hun gefragmenteerde manier handelen.
  • Blockchain is onvolwassen: De blockchain-infrastructuur is nog steeds onvolwassen om complexe zaken als lenen en lenen in te prenten. We weten niet wie deze slimme contracten schrijft en wat hun authenticiteit en betrouwbaarheid is.
  • Beweeglijkheid: Cryptocurrencies zijn enorm vluchtig en de tijd die het Bitcoin-onderpand nodig heeft om van adres te veranderen, is voldoende om de markten met 10-20% te verplaatsen. Dit kan resulteren in margestortingen naar de leners die geld hebben geleend door hun cryptocurrencies als onderpand te houden. En bij drastische volatiliteit wordt van de lener verwacht dat hij het onderpand verhoogt of een deel van zijn / haar onderpand liquideert om de lening opnieuw in evenwicht te brengen. Dit kan een vervelende ervaring opleveren voor de lener die zijn / haar bitcoins nooit voor een lening wilde verkopen.

Dit zijn dus enkele van de uitdagingen en risico’s waarmee ik de komende dagen te maken kan krijgen met Bitcoin-uitleenruimte. Dat gezegd hebbende, zal Bitcoin-lenen ooit de overheersende vorm van lenen worden, omdat dit van nature peer-to-peer is.

Bovendien geeft Bitcoin-leningen toegang tot krediet aan miljarden mensen die geen behoorlijke kredietscores of geschiedenis bij kredietbureaus hebben.

Dus dat is allemaal van onze kant in deze inleidende samenvatting van sites met door Bitcoin gesteunde leningen en hoe u Bitcoin-leningen kunt aangaan? Bekijk ook onze aanbevolen beste cryptocurrency-uitleenplatforms als u wilt lenen / lenen tegen een andere digitale valuta dan Bitcoin..

Deel dit artikel met je vrienden die geïnteresseerd zijn in Bitcoin-leningen !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me