Najboljša platforma za posojanje bitcoinov (posojila) za uporabo v letu 2020

Ni pretirano reči, da:

Bitcoin bo vodil, val sprejemanja kriptovalut !!

Od svojih skromnih začetkov leta 2009 je Bitcoin zrasel v polnopravni ekosistem, kjer soobstajajo uporabniki, rudarji, razvijalci in ustvarjalci podjetij.

Toda doslej je bil Bitcoin razglašen, da ustreza samo tej uporabni obliki, tj. “Shramba vrednosti”, vendar obstaja veliko drugih uporab, za katere je mogoče uporabiti Bitcoin in tudi zdaj !!

Eno izmed njih je posojanje Bitcoinov ali posojil Bitcoin (BTC).

Kaj so posojila Bitcoin?

Posojila Bitcoin (BTC) so preprosto posojila, ki jih posojilojemalci lahko sprejmejo proti svojim imetjem BTC. V posojilih BTC morajo posojilojemalci hraniti svoja imetja BTC kot zavarovanje, za kar dobijo dodaten denar, ki ga potrebujejo v USD ali kakšnem drugem stabilkoinku.

V osnovi se posojila, črpana nad Bitcoinom, imenujejo posojila BTC in obstaja veliko programov posojanja Bitcoin, kjer si lahko posojilojemalci izposodijo denar za BTC, posojilodajalci pa lahko s posojanjem svojih BTC zaslužijo dodatne dolarje.

Posojilodajalec (njegov / njen) lahko prav tako izposodi Bitcoin in začne posojati Bitcoin prek spodnjih platform za posojanje Bitcoin:

Najboljša platforma za posojanje bitcoinov (BTC) & Spletna mesta 2020

Program posojanja Bitcoinov
YouHodler [Priporočeno] Posojite zdaj
BlockFi [Za stranke v ZDA] Posojite zdaj
Celzija Posojite zdaj
Posojanje soli Posojite zdaj

# 1. YouHodler [priporočeno]

YouHodler je platforma FinTech, ki se osredotoča na zagotavljanje kripto podprtih posojil končnim uporabnikom s fiat valutami (USD in EUR) in stabilnimi kovanci itd. Obdelali so 10 + milijonov dolarjev posojil strankam po vsem svetu.

Najbolj priljubljena so posojila BTC in stablecoin. Od zdaj YouHodler podpira BTC, BCH, ETH, LTC, XLM, XRP, DASH, REP in druge priljubljene kriptovalute in žetone.

Pri YouHodler lahko zdaj dobite posojila do 30.000 USD v denarnem toku za obdobje do 120 dni. Obrestne mere se razlikujejo za različne valute, vendar so še vedno najboljše v panogi.

Poleg tega je njihova vrednost posojila (LTV) najvišja v industriji in z uporabo YouHodler lahko dobite posojila do 90% LTV.

Z YouHodler lahko dobite posojilo za znesek, nižji od 100 dolarjev in višje s to promocijsko povezavo. Opomba: ZDA & Kitajski uporabniki še niso dovoljeni !! Namesto tega uporabite BlockFi za ameriške stranke.

Oglejte si YouHodler Bitcoin-Posojila

# 2. Omrežje Celzija

Drugo podjetje, ki vam posoja dolarje za vaše kriptovalute, je Celsius Network. Celsius ni le medsebojna družba za posojanje kriptoposojil, ampak si prizadeva pripeljati naslednjih 100 milijonov dolarjev ljudi, ki še niso povezani z bančništvom.

Tako lahko vlagatelji, ki imajo dodatno kripto in želijo zaslužiti na tistih, ne da bi izgubili prednost, da jih imajo v lasti, spet izkoristijo omrežje Celzija, da si prislužijo obresti v gotovini ali kovancih.

Pri Celziju lahko pričakujete letne stopnje od 5% do 12%, odvisno od vašega zavarovanja, in lahko dobite posojila do enega leta z LTV do 50%.

Preizkusite Celsus Network zdaj

# 3. BlockFi

BlockFi je eno od pionirskih podjetij, ki zbira institucionalna sredstva za začetek posojila, ki ga podpira Bitcoin. Pri BlockFi si lahko izposodite od 2000 do 100 milijonov dolarjev pri LTV do 50%. Letna obrestna mera se razlikuje glede na to, za koliko časa se nekdo zadolžuje, vendar je njihova najnižja izhodiščna obrestna mera 4,5% APR.

Če želite uporabljati BlockFi, morate imeti najmanj 4000 USD ali več v kripto, trenutno pa je BlockFi na voljo po vsej ZDA, razen (NV, SD, VT ali HI).

Če imate pri sebi dodatne BTC-je, jih lahko izposodite in zanje zaslužite obresti s pomočjo BlockFi.

Poskusite BlockFi zdaj

# 5. Posojanje soli

Salt Lending spodbuja imetnike kripto, da HODL njihovo kripto in porabi svoj denar. Njegov glavni poudarek je kripto posojanje skupaj z drugimi priljubljenimi kripto sredstvi (digitalna sredstva).

Preko posojanja soli lahko dobite posojila od 5000 do 100 milijonov dolarjev, odvisno od tega, koliko zavarovanja lahko vložite. APR za posojila se tu začnejo od 5,99%, za posojila v kriptovalutah pa lahko dobite 30% do 50% LTV.

Kako deluje Bitcoin Loan?

Posojila BTC delujejo podobno kot vsa druga kripto posojila.

Posojila BTC lahko primerjate celo s posojili HELOC. Posojila Heloc so lastniška kreditna linija, pri kateri je za zagotovitev kreditne linije potreben dom.

Toda v primeru posojil BTC je treba najprej hraniti bitcoin kot zavarovanje.

Potem ko je na podlagi razmerja LTV in zneska zavarovanja s premoženjem posojilojemalec izdal kreditno linijo v USD ali stabilen kovanec, ki ga lahko uporabi za druge naložbe ali poplačilo drugih stroškov.

To posojilojemalcu omogoča dostop do dodatnega denarja, ne da bi se mu bilo treba odreči prednosti HODLinga svojih bitcoinov.

Kako & Kje dobiti posojila BTC?

Leto je 2019 in BTC posojila je več kot enostavno dobiti.

Če želite dobiti posojila BTC, vam ni treba pregledati težke dokumentacije, preverjanj KYC ali preverjanj kreditne zgodovine, ki jih posojilojemalec običajno opravi pri tradicionalnih posojilih & zadolževanje pri fiat valuti.

Namesto tega morate za posojila BTC predložiti najmanj dokumentov za preverjanje identitete in imeti morate bitcoin, ki ste ga pripravljeni zavarovati.

Običajno ta postopek traja le nekaj minut in vaša vloga za posojilo BTC je končana. Po tem se v enem ali dveh dneh pregleda vaša prijava.

Po pregledu in sklenitvi pogodbe je vaše posojilo na voljo v 45–90 minutah.

Torej, vidite, kako preprost je postopek.

Kje pa se vse to zgodi?

No, ves ta postopek pridobivanja posojila BTC velja za vsa spletna mesta, ki smo jih omenili v prejšnjem poglavju.

Preko teh platform lahko hitro pridobite posojila BTC, tako da sledite temu preprostemu postopku, ki je bolj ali manj podoben za vsa mesta za izposojo BTC.

V prvi vrsti pa bo znesek ali vrednost posojila odvisen od trenutne vrednosti kripto sredstev (digitalnih sredstev), ki jih kdo hrani kot zavarovanje.

Zakaj najeti Bitcoin posojilo?

Veliko vlagateljev v Bitcoin je tu dolgoročno in verjamejo, da se počasi kopiči čim več bitcoinov.

Toda kljub svoji dolgoročni viziji ti vlagatelji potrebujejo likvidnost tudi za druge potrebe, kot so počitnice, odplačilo posojila ali nakup avtomobila itd..

V takih primerih bodo, če bodo prodali svoje bitcoin, izgubili svojo konkurenčno prednost, če bodo dolgoročno držali BTC !!

Enter, Bitcoin posojila za rešitev tega …

Bitcoin posojila rešujejo to dilemo imetnikov BTC, ki želijo likvidnost, ne da bi prodali svoje pozicije v BTC. Zato je bolj smiselno, da vlagatelji BTC izposojajo dodaten denar za svoja imetja BTC, namesto da bi jih dokončno prodali.

Poleg tega bodo posojanje bitcoinov in kriptovalut druge digitalne valute v prihodnjih dneh postale več kot očitne, ker so finančni primeri, kot so posojanje, izposojanje, zavarovanje, varčevalni računi, kot je običajni bančni račun itd., Bolj smiselni, če se izvajajo prek kriptovalut, ki temeljijo na blockchain.

Nazadnje dobite BTC posojila v svoji Bitcoin denarnici, ki jo nadzirate, medtem ko pri tradicionalnem posojanju dobite znesek posojila na svoj bančni račun, ki ga banka nadzoruje.

Kako deluje posojanje Bitcoin?

Za vse na svetu obstaja oportunitetni strošek.

Ko kupite in se odločite za HODL Bitcoin, gre za oportunitetne stroške.

Recimo, da ste kupili 1 BTC za 3000 USD in zdaj, ko ga HODL držite, imate 1 BTC, ki bi ga sicer lahko vložili nekam več, da bi zaslužili obresti, da bi dosegli 1,1 BTC.

Toda nekateri trdijo, da obstajajo stvari, kot je kripto trgovanje, da se vaša naložba poveča z 1 BTC na 1,1 BTC ali več …

Da, seveda obstajajo, vendar niso vsi udobni in navajeni za trgovanje s kripto.

Vnesite posojanje Bitcoin !!

Vsi vedo o posojanju in enak koncept posojanja, če se uporablja za Bitcoin, je takšen kot posojanje Bitcoin. Poleg tega imate pri tej vrsti posojanja osnovno Bitcoin kot zavarovanje.

Preprosteje, ko nekdo posojilojemalcu posoji posojilojemalce v USD ali EUR ali stabilne kovance za dogovorjeno obrestno mero za dogovorjeno trajanje proti njegovemu zavarovanju s Bitcoinom, gre za posojanje Bitcoinov..

Podobno se, ko si nekdo izposodi dodatne kriptovalute ali USD ali stabilne kovance proti svojim imetjem kriptovalut, imenujemo Bitcoin zadolževanje.

Zdaj, ko poznate uvodni del izposoje in posojanja Bitcoinov, si oglejmo, kako deluje posojanje Bitcoinov !!

Vnesite posojanje Bitcoin

Delovanje posojil Bitcoin je povsem enostavno.

Posojilojemalec mora zavarovati svoje kriptovalute (Bitcoin) kot zavarovanje in v skladu z dogovorjeno stopnjo, trajanjem in LTV mu je izdano kripto posojilo.

Za posojilodajalce je tudi zelo enostavno, saj se morajo odločiti, da bodo sredstva zaklenili za dogovorjeno trajanje posojanja po dogovorjenih stopnjah. To jim omogoča, da zaslužijo dodatne obresti na svoj kapital, ki so ga prej imeli.

Poleg tega ni nobenih strogih preverjanj KYC ali poizvedb o kreditni zgodovini, ki bi jih opravili pred nadaljevanjem posojanja Bitcoinov. To je ravno zato, ker so posojila Bitcoin že preveč zavarovana, pa tudi posojilojemalci nimajo enega samega vira resnice, ki bi lahko deloval kot zanesljiv vir kreditne zgodovine.

In ko gre za posojanje Bitcoinov, je postopek podoben posojanju / izposoji katere koli druge kriptovalute. Ker pa je Bitcoin pionirska kriptovaluta, večji del trga kriptoposojanja obstaja okoli njega.

Poleg tega so med uporabo Bitcoina na voljo boljše obrestne mere posojila / izposoje in boljši LTV. Poleg tega je skrbniška infrastruktura za shranjevanje v primerjavi z drugimi kriptovalutami zelo robustna in zlahka na voljo za Bitcoin.

Zdaj, ko veste, kako deluje cikel posojanja Bitcoinov, je nujno razumeti delovanje Bitcoin posojilnih platform, ki olajšajo to posojanje.

Potopimo se torej:

Kako delujejo platforme za posojanje bitcoinov?

Skoraj vse storitve posojanja Bitcoin delujejo podobno, razen nekaj postopkov, ki bi jih lahko sledili interno. Če pa posplošimo, je tu kratek vpogled v njihovo delovanje:

# 1. Seveda se morate najprej registrirati pri platformi za posojanje Bitcoin s svojim e-poštnim naslovom.

# 2. Nato morate dokončati njihov postopek KYC s predložitvijo ustreznih dokazil s fotografijo.

# 3. Ko je vaš KYC končan, mu sporočite svoje zahteve glede posojila in oddajte vlogo.

# 4. V 24 urah prejmite odločbo o posojilu, vključno z LTV, do katerega ste upravičeni, in obrestno mero, ki jo boste morali plačati.

# 5. Zdaj lahko svoj Bitcoin pošljete na varno skrbniško rešitev.

# 6. Ko bodo Bitcoin poravnani na verigi blokov, boste obljubljeni znesek posojila prejeli na svoj bančni račun ali v stabilne kovance v roku 90 minut..

# 7. Še naprej mesečno plačujte samo plačila obresti in na koncu v celoti plačajte glavnico. Nekatera podjetja, kot je Nexo, ne zahtevajo, da plačate obresti tudi na začetku, na koncu pa dobite možnost, da celoten znesek vrnete tudi nazaj.

Tako običajno poteka postopek posojanja znotraj Bitcoin posojilne platforme. Za primer si oglejte ta kratek video posojila Nexo, kjer v treh preprostih korakih pojasnjuje postopek posojanja Bitcoinov:

Poleg tega te posojilne platforme dajejo tudi 6-7% obresti na vloge, ki jih vplačate s temi platformami. Na primer, Nexo ponuja 6,5% obresti na stabilnokovancih, ki jih vlagatelji deponirajo pri njih. Upravičeni depozitni kovanci so DAI, PAX, USDC, USDT & TUSD.

Po drugi strani BlockFi ponuja BlockFi Interest Account (BIA), ki je obrestovalni varčevalni račun za posojilodajalce Bitcoin. Samo shranite svoj BTC ali ETH z BlockFi, da zaslužite 6,2% sestavljeno letno obrestno mero na svoj depozit, ki ga boste prejemali mesečno.

Predpisi o posojanju Bitcoinov

Ko gre za regulativne pogovore okoli Bitcoina, postane situacija nekoliko zapletena.

Od zdaj je ureditev Bitcoin-a zelo razdrobljena in razdrobljena po vsem svetu, pri storitvah posojanja Bitcoin-a pa ni nič drugače.

Številne storitve posojanja Bitcoinov delujejo samo v eni ali dveh jurisdikcijah, kjer obstaja nekaj regulativne jasnosti.

Na primer, BlockFi deluje v 45 zveznih državah ZDA in je skladen z zveznimi in državnimi smernicami. Še en velik igralec na področju posojanja Bitcoina, tj. Nexo trdi, da ga ureja SEC, ker ima svoj izvorni varnostni žeton. Prav tako imajo različne pravne osebe v različnih državah, saj nudijo več kot 200 jurisdikcij po vsem svetu.

Tudi za ostala podjetja delujejo na svojem majhnem prizorišču, dokler regulativni okvir ni postavljen na svetovni ravni.

Državni modri scenarij posojanja Bitcoinov

  • Posojanje Bitcoinov v ZDA (ZDA)

V ZDA je posojanje nebančnim in fintech podjetjem na državni ravni urejeno. Ta uredba je podobna pristopu MSB za posamezne države, ki ga uporabljajo borze Bitcoin. Torej se mora tega držati vsako podjetje za posojanje kripto, ki želi posojati Bitcoin.

  • Posojanje Bitcoinov v Veliki Britaniji

Podjetja za posojanje bitcoinov gobajo tudi v Veliki Britaniji in tako kot morajo kripto borze izpolnjevati pogoje in pridobiti licenco za FCA, morajo družbe za posojanje bitcoinov upoštevati FCA

  • Posojanje Bitcoinov v Južni Afriki

Posojanje bitcoinov v Južni Afriki ni urejeno, vendar je sam Bitcoin dovoljen. Seveda obstajajo tudi drugi davki, kot je davek na kapitalski dobiček za Bitcoin v Južni Afriki.

  • Posojanje Bitcoinov v Indiji

Indija je glede predpisov o kriptovalutah razmeroma zaostala. Leta 2018 je IRB prekinil odnos med bankami in kripto podjetji, kar je povzročilo kaos v indijski kriptosferi. Glede posojanja kriptovalut, kot je Bitcoin, tudi indijski ekosistem nima jasnosti. Vendar boste našli nekaj indijskih borz, ki se ukvarjajo s posojanjem marž in trgovanjem.

  • Posojanje Bitcoinov v Avstraliji

Posojanje bitcoinov v Avstraliji je urejeno. Na primer, Helio Lending je licencirani in regulirani posojilodajalec kriptovalut s sedežem v Avstraliji. Ta posojilna storitev imetnikom Bitcoina zagotavlja varen in varen način dostopa do fiat skladov, ne da bi prodali katerega koli od svojih Bitcoinov. Helio Lending izdaja posojila na podlagi avstralske kreditne licence (ACL # 391330).

  • Posojanje Bitcoinov v Kanadi

Kanada je bila še posebej radodarna do Bitcoin podobnih kriptovalut in zato boste našli storitve posojanja Bitcoinov, kot je Ledn, ki delujejo iz Kanade..

Tveganja posojanja Bitcoinov

Posojanje z bitcoini ima na začetku veliko tveganj, ki pa zmanjšajo prednosti, in to je razlog, da se v tem prostoru ustanavlja veliko podjetij.

Toda glavno tveganje posojanja Bitcoina je skrbništvo.

Za varno shranjevanje Bitcoinov ni veliko zanesljivih skrbniških rešitev, poleg tega pa je dajanje nekomu skrbništva nad Bitcoinom za mnoge dokaj nerazumljivo, ker je to v nasprotju s celotnim etosom “vaših ključev, vaših kovancev”.

Ampak vseeno se mi zdi, da je to trenutno največje tveganje v prostoru za posojanje Bitcoinov.

Izzivi posojanja Bitcoinov

Poleg skrbništva obstaja še veliko drugih izzivov, s katerimi se mora industrija posojanja Bitcoin spoprijeti, preden se bo morda odločila za splošno sprejetje. Nekateri od teh izzivov so:

  • Nejasnost predpisov: Ni enotnega mednarodnega organa ali regulativnega okvira za zdravljenje kriptovalut, kot je Bitcoin. To je razlog, da številne posojilne službe v svojih domačih jurisdikcijah delujejo razdrobljeno.
  • Blockchain je nezrel: Blockchain infrastruktura je še vedno nezrela za vzpodbujanje kompleksnega posla, kot je posojanje in zadolževanje. Ne vemo, kdo piše te pametne pogodbe in kakšna je njihova pristnost in zanesljivost.
  • Volatilnost: Kriptovalute so zelo nestanovitne in čas, potreben za zavarovanje Bitcoinov, da spremeni naslov je dovolj, da se trgi premaknejo za 10-20%. To lahko povzroči pozive k marži posojilojemalcem, ki so si izposodili denar, tako da svoje kriptovalute hranijo kot zavarovanje. Ob drastični nestanovitnosti se pričakuje, da bo posojilojemalec povečal zavarovanje s premoženjem ali likvidiral del zavarovanja za ponovno uravnoteženje posojila. To lahko povzroči neprijetno izkušnjo posojilojemalca, ki svojih bitcoinov nikoli ni hotel prodati za posojilo.

To je torej nekaj izzivov in tveganj, s katerimi se po mojem mnenju prostor za posojanje Bitcoinov lahko sooči v prihodnjih dneh. Ob tem bo posojanje Bitcoin nekega dne postalo prevladujoča oblika posojanja, ker je to domače enakovredno.

Poleg tega posojanje Bitcoin omogoča kreditnim dostopom milijardam ljudi, ki nimajo spodobnih kreditnih točk ali zgodovine v kreditnih uradih..

Torej, to je vse z naše strani v tej uvodni zbirki spletnih mest s posojili, ki jih podpira Bitcoin, in kako lahko vzamete posojila Bitcoin? Oglejte si tudi naše priporočene najboljše platforme za posojanje kriptovalut, če se želite zadolžiti / posojati v kateri koli drugi digitalni valuti kot Bitcoin.

Delite ta članek s prijatelji, ki jih zanimajo posojila Bitcoin !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me