Het internet van waarde: basisprincipes en voordelen

De uitvinding van internet heeft de wereld veranderd in een global village. Elk stukje informatie verplaatst zich in een mum van tijd over de wereld. Sinds het begin van de 21ste eeuw zijn er veel ontwikkelingen gaande op het gebied van computer en techniek. Blockchain-technologie is de nieuwste vorm van technologie die een revolutie teweegbrengt in de bedrijven over de hele wereld. Vanwege de positieve effecten van deze technologie is de wereld getuige van digitalisering op bijna alle gebieden van het leven. Vooral de digitalisering van geld heeft op deze planeet een ongekende verandering teweeggebracht. Dit betekent dat financiële informatie binnen enkele seconden over de hele wereld wordt verzonden. Er zijn veel digitale platforms geïntroduceerd die de grensoverschrijdende transacties veiliger, gemakkelijker en sneller maken dan in het verleden..

Wat is het internet van waarde?

internet van waarde

Bron: bankinnovation.net

Het ‘internet van waarde’ is het type faciliteit waarmee grensoverschrijdende transacties snel plaatsvinden op dezelfde manier als woorden, afbeeldingen en video’s worden overgedragen. Eerder duurden digitale transacties over de hele wereld een paar weken om af te wikkelen. Het duurde zelfs bijna 3-5 dagen om zich te vestigen in de meest geavanceerde landen zoals Amerika en Engeland. Hier is het ook belangrijk om te vermelden dat de transacties in die tijd een foutpercentage van 5 hadden en $ 42 kosten. Tegenwoordig wordt met behulp van digitale platforms zoals Rimpeling, deze transacties vinden plaats in slechts 3 seconden zonder veel kosten en bijna geen kans op fouten.

Met andere woorden, we kunnen zeggen dat ‘Internet van waarde’Helpt bij het ruilen van activa die waarde hebben voor iemand. Dit betekent dat het helpt om aandelen, stemmen, effecten, muziek, wetenschappelijke ontdekkingen en intellectueel eigendom uit te wisselen. Blockchain-technologie zit achter de uitwisseling van al deze activa. Dit komt omdat het de rol van derden of tussenpersonen bij het uitvoeren van deze uitwisselingen heeft geëlimineerd. Met behulp van blockchain-technologie worden alle activa rechtstreeks tussen de afzender en de ontvanger uitgewisseld. Zowel de afzender als de ontvanger kennen de realiteit van de transactie en de status ervan tijdens het proces.

LEES Ripple Q2-rapport onthult dat XRP wordt vermeld op 130 Crypto Exchange wereldwijd

Ripple staat bovenaan de lijst met platforms die binnen enkele seconden grensoverschrijdende transacties verwerken. Het platform voltooit de transacties veilig, betrouwbaar en onmiddellijk zonder tussenkomst van een derde partij. Dit heeft de kosten tot een minimum beperkt. De experts hopen dat de waarde in de nabije toekomst over de hele wereld zal worden uitgewisseld, net zoals de informatie die bereikt. De nieuwste technologie die door Ripple wordt gebruikt, blijkt erg nuttig bij het ontwikkelen van veel andere apps om verschillende levensgebieden, waaronder de gezondheidszorg, te vergemakkelijken. Nasdaq is bijvoorbeeld een van de apps die is ontwikkeld met behulp van blockchain-technologie. Deze app wordt door bedrijven over de hele wereld gebruikt om hun aandelen te beheren.

Belangrijkste voordelen van internet van waarde

Met elke dag die voorbijgaat, cryptocurrencies winnen wereldwijd aan populariteit. Veel mensen lijken geïnteresseerd in deze valuta’s om hun vermogen te maximaliseren. Het internet van waarde is voor ons erg voordelig omdat het het geld helpt om als informatie over de wereld te reizen, waardoor de kosten en de tijd van transacties worden verlaagd. Met al deze dingen in gedachten, kunnen we de belangrijkste voordelen van ‘Internet of Value’ benadrukken.

1-Minimaliseer de transactietijd

Het allereerste en belangrijkste voordeel van het ‘Internet of Value’ is dat het ons heeft geholpen de transactietijd in deze digitale wereld te minimaliseren. De wereldwijde transacties die twee weken duurden voor voltooiing, worden nu binnen enkele seconden verwerkt. Ook hier is Ripple het snelst groeiende netwerk, aangezien het de transactietijd heeft teruggebracht tot slechts drie seconden. Daarom gaan veel bedrijven over de hele wereld een partnerschap aan met Ripple om grensoverschrijdende transacties te verwerken.

READ Ripple huurt Senior Information Security Engineer in voor het implementeren van extra IT-beveiligingsoplossingen

2-kosteneffectiviteit

Kosteneffectiviteit is het op een na grootste voordeel van het ‘internet van waarde’. Door de rol van derde of tussenpersoon te elimineren, heeft het de transactiekosten voor grensoverschrijdende transacties tot een minimum beperkt. Deze kosteneffectiviteit heeft veel banken, financiële instellingen en geldtransferbedrijven ertoe aangezet om blockchain-technologie toe te passen om de transactiekosten te minimaliseren zonder kans op fouten..

3-Beveiliging

Het ‘internet van waarde’ heeft ook gezorgd voor een grote veiligheid bij het overmaken van geld over de hele wereld. Alleen de afzender en de ontvanger kennen de waarde van de transactie en de status ervan. De afzender en ontvanger hebben hun eigen privésleutels om deze transacties veilig te houden. Bovendien, blockchain-technologie maakt ook gebruik van een P2P-netwerk dat de kans op informatielekken elimineert.

Concluderend kunnen we gemakkelijk zeggen dat ‘Internet van waarde’Blijkt veel gunstig te zijn voor ons dagelijks gebruik. Dagelijks vinden er veel verschillende transacties plaats. Bijna al deze transacties worden geregistreerd in een gedecentraliseerd grootboek dat wordt beveiligd met behulp van specifieke sleutels. Het blijkt ook veel voordelen te bieden voor het ontwikkelen van verschillende op blockchain gebaseerde applicaties die op verschillende gebieden over de hele wereld kunnen worden gebruikt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me