Nu zijn Ripple-technologie en XRP nauw met elkaar verbonden.

Ik merk op internet veel onwetendheid over Ripple en zijn XRP. Daarom besloot ik dit artikel te schrijven. Ik zal hier proberen uit te leggen wat het precies is de Ripple-technologie en wat is de rol van XRP. Er zijn veel mensen die XRP alleen gebruiken voor speculatieve transacties, zonder iets te weten over de Ripple-technologie en het concept. In tegenstelling tot 90% van de munten op Crypto Market, biedt Ripple iets echts, en de basisgegevens zijn erg goed.

Ripple is een real-time bruto-verrekeningssysteem (RTGS), wisselkantoor en overmakingsnetwerk door Ripple. Ook bekend als het Ripple Transaction Protocol (RTXP) of Ripple-protocol, het is gebouwd op een gedistribueerd open source internetprotocol, consensusgrootboek en native cryptocurrency genaamd XRP (ripples). Ripple werd uitgebracht in 2012 en beweert “veilige, directe en bijna gratis wereldwijde financiële transacties van elke omvang zonder terugboekingen” mogelijk te maken. Het ondersteunt tokens die fiat-valuta, cryptocurrency, commodity of een andere waarde-eenheid vertegenwoordigen.

Ripple’s website beschrijft het opensource-protocol als “basisinfrastructuurtechnologie voor interbancaire transacties – een neutraal hulpprogramma voor financiële instellingen en systemen.” Het protocol stelt banken en niet-bancaire financiële dienstverleners in staat om het Ripple-protocol in hun eigen systemen, zodat hun klanten deze service kunnen gebruiken. Momenteel houdt een gereguleerde financiële instelling ‘fondsen aan en geeft ze tegoeden uit namens klanten’. Ten tweede bieden marketmakers zoals hedgefondsen of valutahandelbureaus liquiditeit in de valuta waarin ze willen handelen.

Elke gebruiker op Ripple kan optreden als een marktmaker door een arbitragedienst aan te bieden, zoals het verstrekken van marktliquiditeit, intra-gateway valutaconversie, kabbelend, enz. Marketmakers kunnen ook hedgefondsen of valutahandelafdelingen zijn. Volgens de Ripple-website “door saldi in meerdere valuta’s aan te houden en verbinding te maken met meerdere gateways, faciliteren market makers betalingen tussen gebruikers waar geen direct vertrouwen bestaat, waardoor uitwisselingen via gateways mogelijk zijn.”

READ Moneygram sloeg toe met verliezen toen het zijn samenwerking met Ripple stopte

Volgens de CGAP in 2015 “doet Ripple voor betalingen wat SMTP deed voor e-mail, waardoor de systemen van verschillende financiële instellingen rechtstreeks kunnen communiceren.”

XRP is de eigen valuta van de Ripple-netwerk. XRP is een derde generatie, zeer snelle en schaalbare valuta. Hieronder heb je een vergelijking met de Bitcoin en Ethereum Coins.xrapid snelheid

rimpel snelheid

 

Van de 100 miljard die werden gecreëerd, werden 20 miljard XRP vastgehouden door de makers, die ook de oprichters waren van de Ripple-labs. Makers gaven de resterende 80% van het totaal aan Ripple Labs. Vanaf maart 2015 was 67% van de oorspronkelijke 80% van Ripple Labs nog steeds in handen van het bedrijf. In mei 2017, om de bezorgdheid over het aanbod van XRP weg te nemen, Ripple heeft zich ertoe verbonden om 55 miljard XRP’s (88% van zijn XRP-posities) in een cryptografisch beveiligde escrow te plaatsen. Met de escrow kunnen ze maandelijks maximaal 1 miljard gebruiken en de ongebruikte bedragen aan het einde van elke maand terugstorten naar de escrow-wachtrij in de vorm van een extra maandelijks contract, waarmee het proces helemaal opnieuw begint.

David Schwartz (Joel Katz) zei een paar maanden geleden op Steemit: “Het plan is om de vraag naar XRP te genereren om zelf als afwikkelingsactiva te gebruiken.” Dit plan omvatte onder meer de oprichting van het XRapid-tool. XRapid is het instrument dat liquiditeit (valuta XRP) biedt aan bankinstellingen. Hieronder heb je een afbeelding waar je het doel van de XRapid-tool kunt zien.

xrapid rimpel xrp

Net voor SWELL heb ik bevestigd dat XRapid wordt gebruikt. Hier is het officiële nieuws:

“ In een precedent-setting werd Cuallix ‘s werelds eerste instelling die xRapid gebruikte – de oplossing van Ripple die XRP gebruikt als liquiditeitstool – om de kosten van het verzenden van grensoverschrijdende betalingen van de VS naar Mexico te verlagen.. Cuallix stapte in de voorhoede van digitale betalingen door digitale middelen te gebruiken om de inefficiënties en administratieve rompslomp in verband met de verwerking en sourcing van liquiditeit weg te nemen,

LEES Finablr UAE Exchange met Ripple Lancering van Blockchain-betalingsoplossingen tegen Q1 2019

Ik zou ook willen zeggen dat veel mensen zich niet bewust zijn van het feit dat SWELL belangrijk nieuws heeft gebracht:

1. Ripple introduceert 300M $ RippleNet Accelerator-programma om het volume en XRP-hulpprogramma te vergroten.

2. Een nieuwe samenwerking ondersteund door het wetsvoorstel & Melinda Gates Foundation gaat daar verandering in brengen. Ripple heeft in samenwerking met Dwolla, ModusBox, Software Group en Crosslake Technologies, met financiering en steun van de Gates Foundation, een nieuwe open-source software ontwikkeld genaamd Mojaloop voor het creëren van een real-time, interoperabel betalingsplatform op nationale schaal om de armen van de wereld te bereiken met essentiële financiële instrumenten.

Ik herinner me het feit dat als een bank wordt gebruikt voor een overboeking, Ripple-technologie en zijn XRP-valuta 60% lager kosten. Hieronder heb je een voorbeeldige foto.

sbi rimpel

Ook is in oktober het aantal bankinstellingen dat de Ripple-technologie test, gestegen tot meer dan 100.

Al dit nieuws zal eenvoudigweg een accumulatie-effect creëren en de prijs zal stijgen. Vanuit mijn oogpunt is de prijsstijging van XRP slechts een kwestie van tijd. Misschien vindt de groei eind 2017 plaats, of in 2018. We zijn in lijn met het gebruik van de XRP als buffervaluta bij grensoverschrijdende betalingen. De verandering van het huidige grensoverschrijdende betalingssysteem is begonnen.

De 300M $ RippleNet Accelerator zorgt ervoor dat banken XRapid en XRP gaan gebruiken. Dit plan herinnert aan het begin van Visa.

XRP mag gedurende lange tijd geen enkele portefeuille missen. Wees slim en investeer in de toekomstige valuta met zeer goede fundamenten. Doe alsjeblieft je eigen onderzoek naar Ripple en XRP voordat u investeert. Al deze gegevens kunnen worden gecontroleerd op de officiële Ripple-site of op internet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me