Verschillende ontwikkelingsfasen van Ripple XRP

Vandaag zullen we terugkijken om te zien wat de eerste stappen van Ripple waren en wie er achter het huidige succes van dit bedrijf zit. We zullen ook zien hoe digitale activa van Ripple en XRP een revolutie teweeg zullen brengen in internationale geldoverdrachten.

Ripple is een particulier gefinancierd bedrijf. Het heeft vijf financieringsrondes afgesloten, waaronder twee rondes van angel-financiering, één ronde van startkapitaal, twee rondes van ronde A en één serie B-ronde.

Datum

Financiering

type

Investeerder

Bedrag

(miljoen $)

april 2013

Engel

Andreessen Horowitz, FF Angel LLC, Lightspeed Venture PartnersPantera hoofdstad, Vast Ventures, Bitcoin Opportunity Fund

2.5

mei 2013

Engel

Google VenturesIDG Capital Partners

3.0

november 2013

Zaad

Core Innovation Capital, Venture51, Camp One Ventures, IDG Capital Partners

      3.5

Mei 2015

Serie A

IDG Capital PartnersSeagate-technologieAME Cloud Ventures, China Rock Capital Management, China Growth Capital, Wicklow Capital, Bitcoin Opportunity Corp, Core Innovation Capital, Route 66 Ventures, RRE-ondernemingen, Vast Ventures, Venture 51

28

Oktober 2015

Serie A

Santander InnoVentures

         4

September 2016

Serie B

Standard CharteredAccentureSCB Digital VenturesSBI HoldingsSantander InnoVenturesCME GroupSeagate-technologie

        55

Zoals u kunt zien, hebben veel investeerders erin geïnvesteerd. Sommigen van hen zijn belangrijke namen. De inkomstenbronnen van Ripple omvatten professionele diensten die werden geleverd aan financiële netwerkbeheerders die zijn geïntegreerd met Ripple, software die is gebouwd om verouderde financiële systemen te integreren met Ripple en eigen valuta (XRP). Ripple wordt ook ondersteund door verschillende gevestigde investeerders die een extra laag financiële stabiliteit bieden.

Ryan Fugger bedacht Ripple in 2004. De bedoeling was om een ​​gedecentraliseerd monetair systeem te creëren dat individuen en gemeenschappen effectief in staat zou stellen hun eigen geld te creëren. In mei 2011 begon Jed McCaleb met de ontwikkeling van een digitaal valutasysteem waarin transacties werden geverifieerd door consensus tussen leden van het netwerk in plaats van het mijnbouwproces dat door Bitcoin wordt gebruikt..

In augustus 2012 huurde Jed McCaleb Chris Larsen in en samen presenteerden ze Ryan Fugger hun idee. Vervolgens verliet Ryan Fugger het Ripple-team.

In september 2012 hebben Chris Larsen en Jed McCaleb samen het OpenCoin-bedrijf opgericht. OpenCoin begon met de ontwikkeling van het Ripple Protocol (RTXP) en het Ripple betalings- en uitwisselingsnetwerk. Op 26 september 2013 veranderde OpenCoin officieel zijn naam in Ripple Labs.

Op 6 oktober 2015 werd het bedrijf omgedoopt van Ripple Labs naar Ripple. Op 13 juni 2016 heeft Ripple een licentie voor virtuele valuta verkregen van het New York State Department of Financial Services, waarmee het het vierde bedrijf is met een BitLicense.

LEES SEC Rechtszaak liet XRP afbrokkelen als een andere beurs, OKCoin schort XRP-handel op

Op 23 september 2016 kondigde Ripple aan dat ze een overeenkomst hebben gesloten, de eerste in zijn soort, met verschillende grote bankbelangen om de GPSG of de Global Payments Steering Group op te richten. De bankbelangen die bij de oprichting van deze nieuwe onderneming betrokken waren, waren een virtuele who’s-who. Dit omvatte Bank of America / Merrill Lynch, Santander, UniCredit, Standard Chartered, Westpac Banking Corporation en Royal Bank of Canada.

In 2017 kondigde Ripple aan dat meer dan 100 financiële instellingen zijn grensoverschrijdende betalingstechnologie testen. Eveneens in 2017 kondigde Ripple de creatie van drie instrumenten aan. Deze zijn speciaal gemaakt om het Ripple-plan uit te voeren. De drie tools zijn: XCurrent, XRapid, XVia.

  1. XCurrent is de bedrijfssoftwareoplossing van Ripple waarmee banken grensoverschrijdende betalingen onmiddellijk kunnen afwikkelen met end-to-end-tracking. Met xCurrent sturen banken elkaar in realtime een bericht om betalingsgegevens te bevestigen voordat de transactie wordt gestart en om de levering te bevestigen zodra deze is vereffend. Het bevat een regelboek dat is ontwikkeld in samenwerking met het RippleNet-adviesraad dat zorgt voor operationele consistentie en juridische duidelijkheid voor elke transactie.
  2. XRapid is bedoeld voor betalingsproviders en andere financiële instellingen die de liquiditeitskosten willen minimaliseren en tegelijkertijd hun klantervaring willen verbeteren. Omdat betalingen in opkomende markten vaak over de hele wereld voorgefinancierde rekeningen in lokale valuta vereisen, zijn de liquiditeitskosten hoog. xRapid verlaagt de kapitaalvereisten voor liquiditeit drastisch.

xrapid xrp

3. XVia is voor bedrijven, betalingsproviders en banken die betalingen via verschillende netwerken willen verzenden met behulp van een standaardinterface. xVia’s eenvoudige API vereist geen software-installatie en stelt gebruikers in staat om naadloos betalingen wereldwijd te verzenden met transparantie in de betalingsstatus en met uitgebreide informatie, zoals facturen, bijgevoegd.

xvia rimpel

Kortom, wat is het Ripple-plan? In de eerste fase zullen financiële instellingen XCurrent gebruiken. De tweede fase omvat het gebruik van de XRapid en de XRP-munt. Nu staan ​​we aan het begin van de tweede fase van dit plan. In deze tweede fase kunnen financiële instellingen die XCurrent gebruiken, ervoor kiezen om XRapid te gebruiken. Concreet werden verschillende tests van het XRapid-instrument uitgevoerd door Money Gram en Western Union. Bovendien, Cuallix is ​​de eerste financiële instelling die live XRapid en de XRP-valuta gebruikt. Deze worden gebruikt voor grensoverschrijdende overboekingen tussen Mexico en de VS..

De belangrijkste voordelen van de XRapid-tool zijn lage kosten en hoge overdrachtssnelheden. Dit betekent 60% lagere kosten dan het huidige SWIFT-transfersysteem. Ook neemt de transfertijd af van 3-4 dagen voor het huidige transfersysteem, slechts 4 seconden. Dit is wat de revolutie in grensoverschrijdende geldoverdrachten betekent.

LEES SWIFT Niet langer een directe betaling, de industrie heeft XRP nodig, zegt Ripple

rimpel xrp snelheid

Dit jaar is de grootste zorg van Ripple het verhogen van de XRP-liquiditeit. Dit wordt gedaan door XRP op zoveel beurzen te vermelden. Het XRapid-instrument heeft de beste liquiditeit nodig in de toekomst, wanneer het volume aan grensoverschrijdende overboekingen aanzienlijk zal zijn.

Voor de oprichting en ontwikkeling van het RIPP- en Ripple-betalings- / uitwisselingsnetwerk heeft het tijdschrift MIT Technology Review Ripple Labs in het nummer van februari 2014 erkend als een van de 50 slimste bedrijven van 2014..

Op 12 januari 2016 werd Ripple vermeld door het in het VK gevestigde Richtopia, nummer 8 in de lijst van 100 organisaties met de meest invloedrijke blokkades.

Zeer weinig mensen weten dat Ripple veel prijzen heeft gewonnen:

– februari 2015 – Fast Company. Ripple Opgenomen in de top 10 van meest innovatieve bedrijven ter wereld van 2015 in termen van geld.

– februari 2015 – American Banker uit de lijst van 20 Fintech-bedrijven om in de gaten te houden.

– Augustus 2015 – Ripple Labs bekroond als Technology Pioneer door World Economic Forum.

– december 2015 – Forbes. Fintech 50.

– December 2015 – H2 Ventures, KPMG. Fintech 100.

– maart 2016 – PYMNTS Innovation Project 2016. Best B2B Innovation Award.

– Juni 2016 – Fortune omvatte Ripple in 5 populairste bedrijven in Fintech.

Momenteel is XRP een van de sterkste bedrijven op de Crypto-markt. Ik denk zelfs niet dat ik overdrijf als ik zeg dat dit het meest solide bedrijf op Crypto Market is. Vanwege de bearmarkt van de laatste tijd weerspiegelt de huidige prijs van 0,50 USD niet de zeer goede fundamentals. Laten we niet vergeten dat de XRP een maximum van 3,4 USD had. Dit betekent dat de prijs nu met meer dan 80% is gedaald.

De XRP-prijs wordt op dit moment onderschat. Grote investeerders zijn op zoek naar bedrijven met zeer goede fundamentals en een zeer goedkope prijs. Voor het kopen en houden van investeerders, XRP kopen tegen huidige prijzen zal een onweerstaanbare attractie zijn. Aan de andere kant verwachten we dit jaar dat MoneyGram, Western Union of SBI het live gebruik van het Xrapid-instrument en digitale XRP-activa bij grensoverschrijdende overtochten aankondigen..

Dit is een informatief artikel, geen beleggingsaanbeveling. Doe uw eigen onderzoek voordat u in een cryptocurrency investeert.

afbeeldingsbron: digitaltrends.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me